Strugurasi de Sept-Oct 2011 (70)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Mikka si Zubi felicitari pt noua sapt.....

Mikka ma oihnesc azi.. desi praji e deja in cuptor, si hainele in masina.. in afara de niste shopping nu mai fac nika...

28+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatoasa !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_t spune:

neatza burtici,

stiu, este cam tarziu pentru a spune "neatza" :)

m-am trezit pe la 6 dimi, ca mi-a plecat sotul la job, am papat putin si m-am bagat cu Sara la somnic pana pe la 11.

Sara are look nou :) a fost sotul cu ea la expo de animale si au tuns-o, coafat-o, parfumat-o...parca e alt catel :)))

Elly, ai mare dreptate, lucrez cam mult, doar ca avem nevoie de banuti si nu m-am gandit prea mult la prenatal, poate pe la 1 august, daca mai pot pana atunci.

sa aveti un weekend minunat!


26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monaramona spune:

buna fetele
avand un baiat de 14 ani va pot spune cum se facea pe vremea aceea cu sticlutele din plastic ..binenteles ca se spalau de resturi de lapte si se frecau inauntru cu sarma aceea de sticle dupa care se fierbeau 5 minute si tetinele la fel (unele se intareau asa de tare incat trebuiau aruncate)nu exista sterilizator si nici beby fone..eu am alaptat 2 luni (nascand tot in octombrie nu l-am scos primele 2 luni afara), dar dupa 2 luni (dupa botez) binenteles ca a iesit la plimbare cu saniuta ..infofolit bine ..inca ne-am si rasturnat si cum dormea linistit a deschis ochii (caci numai aia erau descoperiti) s-a uitat la noi si a dormit mai departe
cat despre carut l-am avut de la inceput cu toate ca nu l-am folosit decat 3 luni..din octombrie pana in februarie-martie nu am avut cum caciu era zapada si rece , apoi pe la 7 luni se impingea cu picioarele ca sa iasa afara din el si se apleca sa vada cum se invart rotile ..nu avea stare deloc ..la 9 luni a pornit pe picioare deci nu prea mi-a folosit
singurul lucru care chiar mi-a trebuit a fost mergatorul..al meu pici nu a mers de-a buselea deloc , in schimb mergea cu ,mergatorul prin toata casa
hai ca m-am intins va pup fetelor

21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Hello burtici!

Iaca nu am stat doua saptamani la soacra, a trebuit sa vin mai devreme acasa sa ii pregatesc camera cumnatului ca o sa vina in din voiaj saptamana viitoare,si pe Paul l-am lasat la socrela.
A fost bine la ea,ne-am obisnuit una cu cealalta si desi ne mai ratzoim una la alta ne trece repede .

Am vazut ca tot despre carucioare,sterilizatoare ,biberoane vorbim ,asa ca imi spun si eu cu parerea.

Pe Paul l-am scos la plimbare de cum ne-am externat,nu am tinut cont de "nu il scoate pana la botez, nu il scoate cand bate vantul,nu il scoate cand ploua" ,toate spuse de cateva care le stiu ele pe toate , am tinut con doar de ceata,ca aia ma ineca si pe mine. Cand batea vantul sau ploua puneam protectia la carut si gata,numai daca turna cu galeata stateam cuminte. S-au crucit destule ca ies cu el afara la 7-10 zile de la nastere, ma intrebau de molifta, si imi faceau capul mare ca nu e bine,ca face copilul bube pe el , imi spuneau sa nu ii fac baie pana ii cade buricul ca intra apa la buric si moare, sa nu primesc pe nimeni in casa ca face copilul coji in cap , sa nu fac mancare si sa nu ma ating de mai nimic prin casa pana la molifta de 40 de zile ca spurc casa si se imbolnaveste cine mananca mancarea mea ... Si cate si mai cate. Nu judec pe cine urmeaza toate aceste traditii,sa le zic,dar eu nu le-am aplicat ,si nu am acceptat sa mi le bage cineva pe gat sau sa ma faca nu stiu cum ca nu le urmez. M-a enervat tare una care m-a facut inconstienta am iesit cu copilul pana in botez in parc,a spus ca imi distrug copilul singura.

Sterilizator nu am avut pentru ca am considerat ca ma pot descurca cu fiertul biberoanelor ,si banii de pe sterilizator i-am dat pe altele. Daca as fi avut as fi folosit cu siguranta,ca fiecare vrea sa isi usureze munca,si prefera sa stea mai mult cu bebelusul decat sa munceasca in plus. Am considerat foarte inutil sa imi iau aparate gen baby cook ,in care pui la gatit legume,fructe,carnita numai cat sa pape bebelul o data sau de doua ori.

Caruciorul mi-a fost util ,desi am folosit foarte mult ring-slingul .Parerea mea e ca e util de la inceput,cand mama e slabita dupa nastere si ii e mai usor sa puna bebelusul in carut sa il plimbe decat sa il duca in brate. Chiar daca nu are decat 3-4 kg dupa nastere imediat,e destul de greu sa il duci pe brate chiar si 30 de minute la plimbare.
De scos afara,l-am scos aproape zilnic de cand am iesit din maternitate. L-am tinut in casa in ianuarie,cand au fost geruri puternice,dar si atunci doar pentru o saptamana si imi plangea foarte mult.Atunci dr-ita mi-a spus sa il scot afara,ca de aia plange. L-am pus intr-un cosmonaut intreg ,si am iesit afara,cu fularas la gura.

Iar,legat de fular am auzit si citit o gramada de chestii,unele logice altele nu prea. Eu nu pun fular la gura strans ,ci mi-l infasor larg,cat sa imi tina vantul departe de gura si nas,dar sa nu se ude de la saliva expirata,asa ca nici la copil nu i l-am pus. Si ma oprea lumea pe strada sa infasor copilul bine ca o sa imi faca rosu in gat. Nu mi-a facut niciodata,iar iarna trecuta a purtat fular la gat ca tati,nu pus in jurul capului. Nu am pus fular decat cand a inceput gerul,sau mai bine zis cat a tinut gerul. Sfaturile care nu mi s-au parut logice le-am refuzat politicos. Daca am fost jignita cu chestii de genul "nu esti sanatoasa la cap, imbolnavesti copilul cu buna stiinta" nu am mai fost politicoasa,m-am intors cu spatele si am plecat sau am raspuns sec ca e copilul meu si il cresc cum cred eu ca ii e bine,nu dupa cum le e bine altora" ,dupa caz. Ultima oara am folosit faza a doua de Paste,cand una din matusile sotului,friguroasa tare de fel, m-a batut la cap doua ore sa ii pun caciulita pe cap copilului ,pentru ca ea avea gecuta subtire pe ea. Eu eram in tricou si pantaloni subtiri,sot la fel, copilul cu camasa si salopeta de jeans 3 sferturi. I-am tot spus ca asa se simte el bine, ca noi nu l-am infofolit deloc, ca nu e asa friguros ca ea,ca mine si ca mama lui Vali, si cand nu am mai rezistat i-am spus ca il imbrac cum ii e lui bine,nu ei.Si nu mi-a mai dat sfaturi cu privire la copil.A,si nu am spus ca nu are copii,dar le stie pe toate.


Nici eu nu imi pipai uterul,colul si alte alea, las asta in seama dr-ului. Daca ma incomodeaza ceva,se schimba ceva si nu ma simt bine,ii dau un telefon ginecologului sau dr-itei de familie si vorbim ,daca e cazul merg la cabinet,dar incerc sa nu ma panichez singura. Nu iau no-spa decat rar , mananc in continuare tot felul de buruieni din care imi iau vitaminele necesare . Sa vedem saptamana viitoare cand imi repet analizele,daca am carente. Nu cred ca am pentru ca ma simt foarte bine. am avut carcei la talpi vre-o 3 zile,dar i-am rezolvat cu cate o banana pe zi si un buchet de brocoli rontait. M-a facut caprita si socra-miu .

Premergatos nu am vrut sub nici o forma, din cauza unor exemple din jurul meu,copilasi pusi prea devreme in premergator pentru ca asa ii simteau parintii in siguranta,si culmea ,parinti care se intrebau oare de ce copilul lor de 5-6 luni,care nu statea bine in fund dar "se tinea teapan pe picioare daca il tineai de manute" ,plangea ca din gura de sarpe ,sau se bataia in toate partile in premergator. Aceiasi parinti care mai tarziu se intrebau de ce copiii lor se impingeau cu pieptul inainte cand a venit vremea sa mearga singuri, sau de ce merg pe varfuri,ori cu talpitele strambe,calcand pe marginea exterioara a talpii. Si nu am vrut deloc. De teama sa nu cad si eu in cealalta extrema,sa il pun mult prea devreme. M-am suparat tare cand o verisoara care si-a pus fata de la 5 luni in "OZN" cum ii spunea ea ,m-a facut proasta ca nu il pun si eu pe Paul( are fetita cu 2 saptamani mai mica" ,si mi-a spus ca nu vreau sa il invat sa mearga,ca il tin in brate sa nu fac treaba in casa.



Nici la nume nu comentez,fiecare pune la copilul lui ce nume crede ca i se potriveste. Mie imi place mult Teodora,sotul acum vrea Ioana . Nu reusesc sa il conving ca e frumos Teodora. Vedem noi,din spital nu plecam doar cu numele de familie,clar.
Apropos de nume de familie,pe mine inainte de casatorie ma chema Caciula,si toata lumea ma intreba iarna daca nu imi e frig la urechi ,sau unde e Shapca. Daca vara port tot caciula,si tot asa.Culmea ca in generala si liceu,aveam o colega cu un an inaintea mea Shapca. Acum cand imi spun numele de familie,ma intreaba "Mete cum? " .
Si mie imi place Constantin,nu am absolut nimic impotriva numelor vechi. Chiar imi place si Paraschiv/Paraschiva ,parca are numele o putere aparte. Depinde foarte mult de cum i se inoculeaza in familie copilului,ca unele nume ar fi mai frumoase si altele mai urate. Aveam o colega in clasa numita Crisina,pentru ca au gresit cei de la certificate,si parintii au observat dupa eliberarea certificatului,si nu au mai avut ce face. Parca ma durea cand o strigau rautaciosii "Grisina" .



Rallu ai gasit pe cine sa dai vina?
Revin. Ma duc sa pap o salata de spanac .


Ajutati trandafirasul Raisa sa infloreasca
Lali de Paul ( 01.10.2009)! si 28+

Bazar DC , Ajutor umanitar , www.culoricuviata.blogspot.com/" target="_blank">Culori cu viata -bijuterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Vai cata autostrada am scris. Se vede ca sunt "nescrisa" de mult timp!
V-am spus cate de dor mi-a fost de voi?
Daca nu,va spun acum.



Ajutati trandafirasul Raisa sa infloreasca
Lali de Paul ( 01.10.2009)! si 28+

Bazar DC , Ajutor umanitar , www.culoricuviata.blogspot.com/" target="_blank">Culori cu viata -bijuterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_t spune:

si noua de tine Lali

bine ai revenit!


26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JadeJador spune:

Vreau sa lamuresc si eu 2 aspecte despre pipaitul asta de tot aduceti aminte :

1.Eu nu mi pipai colul pt ca in primul rand nu sunt medic ginecolog si oricat l as pipai tot nu mi as da seama daca este bine sau nu .Imi pun ovule cu progesteron si la introducere SIMT capatul colului nu il PIPAI
Cand am simtit intr o seara ca e ceva altfel decat de obicei , am mers la dr .Nu am intrat aici sa cer pareri despre cum este la pipait colul vostru , pt ca in primul rand nu as pune pe nimeni sa si l pipaie !

2.Nu mi PIPAI nici uterul , ci doar imi PUN mana pe burta , ca doar stand toata ziua in pat , din instinct duc mana pe ea .Deci doar tin mana pe burta (ca majoritatea dintre voi , cred) si se simte cat e de sus sau de jos .Inca o data zic , nu mi aplic acasa controale ca nu s medic
De ce am intrebat o despre uter pe stefy zilele trecute ? Pentru ca ea are sarcina de aceeasi varsta ca a mea , iar cand am mers la spital acum o saptamana , dr s a strambat la control cand m a pipait pe burta si a auzit cate sapt am , zicand ca pare mai mic .Inca o data zic , nu v am pus pe toate sa va pipaiti si sa mi spuneti care i situatia

Poate ca nu era cazul sa dau atatea explicatiuni , dar sper sa incheiati cu subiectul asta cu pipaitul , ca nu v a cerut nimeni sa va pipaiti !



_


25 +


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Lali ... mi-a fost dor de tine, si eu sunt genul care vreau sfaturi cand le cer , cand nu fiecare cu a ma-sii.. cat despre eu am facut asa , altii asa mi-i se pare normal ca fiecare sa reactionam dupa cum untem noi...

Jade .. doar nu te-ai supi... , netul asta lasa loc de interpretari la orice pas, si sunt sigura ca nimeni nu a insinuat nika, eu nici nu mai stiam de unde a plecat chestia asta..
tu ce mai faci? cum mai esti? te-ai saturat de noi?

28+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatoasa !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Jade am impresia ca am suparat cu cuvantul "pipai" ,si nu a fost cu intentie . Asa s-au exprimat mai toate inainte si de aia am spus la fel. daca am avut vre-o vina in supararea ta . Nici eu nu sunt ginecolog si tocmai de aia nu ma palpez,na ,ca nici nu stiu cum sa ii spun, de frica sa nu mi se para ceva ciudat si sa ma sperii . Am spus ca sun un dr pentru ca nici nu as sti ce sa va intreb ,asa aluia ii spun zona unde ma doare , sau ce simt si spune ce crede,fara sa va mai sperii si pe voi. Eu nici nu stiam ca a intrebat cineva ceva anume, ci am vazut ca unele au spus ca au colul jos,sus, sau uterul nu stiu cum,si eu nu am curaj sa fac asta pentru ca nu stiu cum e normal sa se simta. De aia am si spus ca las asta in seama dr-ului.



Ajutati trandafirasul Raisa sa infloreasca
Lali de Paul ( 01.10.2009)! si 28+

Bazar DC , Ajutor umanitar , www.culoricuviata.blogspot.com/" target="_blank">Culori cu viata -bijuterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rallu spune:

BUna, buna si de la mine.

Zubi, am mama somn....si inca ce somn am insa am in curand un control de la niste autoritati ale statului si ma lupt sa-mi pun hartiile in ordine, sa fie totul bine.
Cu lupta asta, am cam ramas in urma cu somnul pt. ca pot sa-mi fac si eu treaba numai dupa 11 noaptea cand adoarme copilul si nu risc sa-si bage maini, picioare, creioane, etc in foile mele.

Lali, am gasit in final pe cine sa dau vina.
Sa va povestesc ce-am mai patit aseara, dupa ce am inchis calculatorul pe la 3 noaptea.
Eu lucram concentrata, barbata-miu langa mine, asambla Bismarck-ul (e pasionat sa mestereasca el tot felul de lucruri) si se intinsese cu corabioara prin toata sufrageria.
Ma ridic eu cu greu de pe scaun dupa ore bune, dau sa ma asez pe un fotoliu, numa ca vad o jucarie amplasata strategic in calea mea si incerc s-o ocolesc.
Ei bine, aici incepe nebunia: ma lasa genunchii de la virajul luat prea strans si aterizez pe jos, fix in cuirasatul dumnealui (care se uita cu ochii cat cepele la mine).
Din lupta mea cu Bismarck-ul se pare ca a iesit el castigator pt. ca eu sunt taiata la piciorul stang de sus pana jos in diverse sipculite iar el n-a patit nimic.
Nu e grav insa ustura ca naiba.

Dupa ce a trecut momentul de stupoare si vazandu-ma vaicaraindu-ma pe podea, sotul din dotare a inceput sa faca misto ca a incercat balena sa atace cuirasatul iar el i-a tras cu tunurile si i-a facut posteriorul praf.
Recunosc ca in ultima vreme sunt groaznic de neindemanatica si pic cam des insa in momentul ala eram si obosita si ma si usturau taieturile asa ca juma de ora mi-a tocat gura marunt-maruntel (cu pauze de lacrimi sau hohote de ras ca nu m-am putut hotara ce atitudine sa adopt asa ca le-am facut pe amandoua).
Le-am zis ceva de dulce si barcutei si proprietarului care o insirase pe podea, ba l-am bagat in ecuatie si pe fi-miu cu jucariile lui cu tot.
Dupa ce m-am racorit bine, m-am adunat, m-am dezinfectat (prilej de alte hohote si bodoganeli) si m-am bagat la somn.

"Daca rad cand toate merg prost inseamna ca am gasit pe cineva pe care sa dau vina."

Rallu - mami de Robert si 24+
Sufletelul meu

Mergi la inceput