Strugurasi de Sept-Oct 2011 (70)
Raspunsuri - Pagina 14
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lali_mete/Lali_mete.jpg)
Lali_mete spune:
Lore foarte utila parerea celor care au nascut de curand in legatura cu lista,uite,de exemplu mie nu mi-a dat calciu gluconic sa ii dau la bebel ,ci doar vigantol(D3) ,sa ii dau din ziua 14 . Iar de spray cu apa de mare stiam ca nu se foloseste la bebei asa mici,ci mai tarziu, eu stiam de ser fiziologic pus in nasuc cu pipeta sau seringa,cate 2.5 ml in fiecare nara . Sunt si fiole speciale pentru bebei de 5 ml . Stiu ca odata desfacuta o fiola trebuie folosit o singura data din ea. Eu am avut sticluta de 500 ml,si scoteam cu seringa din ea. Si comparand listele toate,asa ne facem si noi o idee,vedem ce ar mai trebui,ce am luat deja.
Marryan nu mai plange mami,lasa ca Dumnezeu e sus si nu doarme, si cand da,nu da cu parul,are El alte mijloace de a lovi. Tu sa fii sanatoasa,si bebelul tau,sa ai intelegere in casa ,ca restul se fac. E greu,mai ales ca din cate spui tu ai facut multe pentru firma, si e greu sa o iei de la capat,dar daca nu se poate altfel ne conformam si mergem mai departe. Hai,capul sus si sterge lacrimile
,uite,vezi,oameni care sunt oameni intradevar te felicita fara sa te cunoasca,si te asteapta sa fii apta de munca fizic si psihic nu te preseaza ca sa le fie lor fundul mare. Nu ai cum sa il reclami pe undeva sa iti primesti drepturile? Cand i-ai bagat bani in buzunar ai fost buna si acum nu mai esti...Mama lui...Da-ne date de contact sa il deranjam
... Glumesc . Acum am vazut ca ai unde sa il reclami
,fa astfel sa va fie voua bine,el nu merita
.
May Exact asa,gagicute snur cu nod . M-am masurat si eu de curiozitate ,si la mine sunt 98 /98/96
,aproape snur ( ma rog,parama
) .
De mancare,eu am facut pastai de fasole cu usturoi,si nelipsita ciorbita. Ca fara zeama nu merge nimic.
Nici eu nu am mai fost la control de la 22 de saptamani,si merg miercuri sau joi , sa vad cand ma programeaza , adica la aproape 29 de saptamani.
Jade trebuie 12 luni calendaristice platite la stat ,cel putin pentru 15 zile din fiecare luna , asta la noi in tara. Din cate stiu isi poate plati si singura contributiile pentru o luna-doua pana la prenatal daca demisioneaza sau e data afara. Dar poate nu sunt aceleasi legi .
Alayna ,da-i na-na la ginecologul tau
.
Va pupic,revin maine,azi m-am plimbat prin oras cu o prietena muuult, si acum sunt franta. Pap si nani.
Ajutati trandafirasul Raisa sa infloreasca
Lali de Paul ( 01.10.2009)! si
28+
Bazar DC , Ajutor umanitar , www.culoricuviata.blogspot.com/" target="_blank">Culori cu viata -bijuterii
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/seidana/seidana.jpg)
seidana spune:
Mikka.. nu mai citi pe net.. astea sunt statistice, si din cate vad la cele cu greutatea mereu suntem peste.. pe net la 27 s scria ca e undeva la 850 gr.. a mea are 980.. deci.. nu e grasuna a ta, am zis asa ca e gologoata...aca e sanatoasa, crste bine e excelent..
Marryan .. la voi legile sunt altfel.. nu vreau sa ma bag, insa nu te lasa , stim si noi cat ai tras pt el/ ei/ firma.. si sa fie asa magar....
Camady.. poaate o fi gresit poate nu, a ta fetita era mai mai cu 1 sapt si ceva decat calculele nu? poate de aici diferenta.. era cu greutatea de 26-27 sapt.. hai sa nu ne face, pb din orice..de e prea mica de ce e asa, de e prea mare nu e bine... e bine indiferent, nu tre sa cautam statistici tabele ele.. va garantez eu ca toate o sa avem bebei sanatosi .. NE- AM inteles DA?
LAli.. pt prenatal trebuie sa ai in ultimele 12 luni minim 1 luna stagiu de cotizare (22 zile.. adica poti 11 luni neluctate , 1 luna cu 22 zile lucratoare sa lucrezi.. sau sa ai 1 luna lucrata 1 de CM.. insa la indemnizatia de crestere a copilului stiu ca nu poti sa ai deloc zile de CFS ..conc fara salar...
S eu ma gandeam sa fac maine o fasole verde.. si supa cu galuste.. m-am saturat sa tot ghicesc ce sa fac de mancare.. poate o sa fac totusi salata orientala ... sau vinete... nu stiu
Azi am avut supa de ardei umpluti s am facut pizza...
Va pup merg la pat... maine inca o zi libera.. e miercuri la munci.. 28+ .. DD ajuta-ne sa avem
sanatoasa !
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/didianana/didianana.jpg)
didianana spune:
sal fetelor, ma bucur sa vad ca ati revenit, ca a fost asa pustiu in weekend..
Azi l-am scos pe tati la plimbare, in parc, asa ma dor picioarele...
Eu cand am nascut prima data a fost mama cu sotu la cumparaturi pt bb, si din cate au luat, neaparata nevoie am avut de urmatoarele (incerc sa fiu cat mai exacta):
-hainute( majoritatea usoare, ca nu am prea iesit asa mult pe afara, si oricum era cald )
-doua biberoane, pe care nu le-am folosit, fiindca am alaptat
-fase pt buric, baneocin,
-crema pt fundulet cea mai buna pt noi a fost bepantene(pudra am avut, dar nu l-am dat)
-cadita pt baie
-cearceafuri pt schimbat scutecelul
-eu am avut masa de schimbat cu vanita incorporata, dar mi-a fost mai usor sa ii fac baita in cadita separata, si sa il schimb pe cearceaf, pe pat
-scutece pampers
-servetele umede
-sampon pt bebelusi
-o crema pt masaj bebelusi
-carucior cu landou, fiindca acolo a dormit pana dupa botez, cand i-am luat patut.
Cam asta imi aduc aminte acum, daca imi mai amintesc va spun.
Si eu am contractii, din cand in cand dureroase, dar trec destul de repede.
Imi aduc aminte ca pe la vreo 7 luni la prima sarcina, primeam niste picioruse in col si in vezica, ca aveam impresia clara ca il scap afara..
23+ si mamica fericita de
3+ anisori
![](images/user_woman.png)
lai spune:
Salutari struguraselor, sper ca ati avut un weekend frumos si un inceput de saptamana pe masura.
Marryan, imi pare rau de problemele la servici, felicitari insa pentru ofertele noi. Cred ca e nasol sa nu mai poti primi indemnizatia la care aveai dreptul, insa iti doresc ca tot raul sa fie spre bine, tu sa fii mai linistita si viitorul loc de munca sa fie mult mai ok pentru tine.
Eu am inceput azi oficial trimestrul trei de sarcina, nu-mi vine sa cred Imi plimb burtica peste tot cu mare mandrie
Maine mergem la doctor sa ascultam bulina jucausa.
Lai 28+ cu
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/elly_b/elly_b.jpg)
elly_b spune:
LA MULTI ANI ANDREEA!!!!!
ahh ... ce m-am tinut sa intru pana la 12 sa apuc sa-ti spun
fetelor ... multumesc pentru urari ! m-am cam emotionat
asta dupa o zi in care am bocit la greu si am trecut prin toate fazele de depresie
urasc sa fie ziua mea ultima oara cand m-am bucurat a fost la 18 ani!
de atunci ma bag ca strutu cu capu in nisip de fiecare data cand mai trece un an.... si anu' asta chiar a fost grav ... am schimbat prefixul! am 30!!!!!! in puii mei...... hai cu 2 in fata parca mai mergea! da' cu 3!!!! parca s-a sfarsit lumea
vorba lui taica-miu .... "draga, de acum poti sa spui restul vietii tale, ca si mine, am 29 si un pic"
ma bag sa recuperez
mami de (30.06.2005) si
23+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/elly_b/elly_b.jpg)
elly_b spune:
gata si recuperatul
Andreea baga poza cu Sarita :D
Lali …. L-ai distrus pe Paul asa cum am distrus-o si eu pe Annelies. Halal! Nu m-am tinut de nici un babism. Am iesit cu copilul afara la 5 zile dupa ce am iesit din spital (mai devreme nu as fi fost eu in stare ca te rupe cezariana) fara nimic rosu la carut sau maini. Si la mine comentau toti la orice ca si eu eram Gica contra
Nu n-am tinut decat de molifta si asta dupa vreo 3 luni pt botez ca sa fiu si eu mot in biserica …. Si uite ca e mare si sanatoasa tun si ii multumesc lui D-zeu si ma rog sa o tina asa si la fel sa-l "livreze" si pe frati-su
edit: si n-a murit nimeni de nimic in jurul meu ... si n-a facut nimeni nici o boala incurabila si nu s-a daramat blocul si n-a venit nici sfarsitul lumii..... inca!
May in ro in septembrie sunt probabil 30 de grade. Si inca vreo luna dupa ce nasti, in octombrie, mai merg cele de gravi, ca inca nu e retrasa burta bine si o gecuta subtire. Dupa aia, teoretic, incepi sa incapi in alea vechi ale tale, mai ales ca n-ai luat mai nimic ca si kg.
iar despre controale ... e normal ca atunci trec 4 sapt de la morfo si dr te cheama pana in sapt 28, adica 7 luni, o data la luna, la 4 sapt.
De la 28 sapt, la fiecare 2 sapt ai control si de la 36, saptamanal.
marryan ... nu prea il inteleg pe respectivu'. dar legea nu te ajuta in nici un fel? e dupa bunul plac daca plateste sau nu?!? nu ai unde si cum sa-l reclami sau sa-i dai cu legea in cap? ca sa fiu sincera nu prea inteleg....
si cum adica somera?!? te da afara? sau iti dai demisia? in prima varianta ... legal, are voie sa-ti desfaca contractul?!? in a doua varianta ... de ce? in loc sa-ti iei prenatalul?!?
poate e ceva ce mi-a scapat mie dar nu se leaga ....
inteleg ca ti-ai scos plamanii din tine sa-i pui pe picioare afacerile. asa ... si acum nu poti cu legea in mana sa faci nimic?!?
alayna ... ce bafta ai si tu cu ginecologul ... de ce ai ales un roman? nu il poti schimba?!?
si inca o intrebare ... cum faci de citezi din mai multe mesaje intr-unul singur?!? ca habar n-am si vreau si eu sa invat sa fac
mami de (30.06.2005) si
23+
![](images/user_woman.png)
lai spune:
Elly si Andreea, LA MULTI ANI cu multe multe multe bucurii alaturi de strugurasii din burtici!
Elly, bun venit in randul treizecistelor hai nu fi supi, ca nu-i asa rau, ba chiar e din ce in ce mai bine, ai sa vezi la 31 e mai bine decat la 30
Lai 28+ cu
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/camady/camady.jpg)
camady spune:
Neata fetelor.
Elly te inteleg ca prin starile tale trec si eu in fiecare an dar ce sa facem .................si vremea trece asa repede, deja am 35 de ani.
Fetelor eu cred ca sunt anormala.Sa va zic ce am patit.
Sambata si duminica am fost activa, pe la nasi, parinti dar luni am zis sa stau si eu in pat sa ma relexez.Fetelor am luat mai multe nospa decat am luat toata sarcina. Am avut la contractii, dureri de spate de am zis ca mor.
Clar nu-mi prieste statul in pat27+ cu
Eva Maria si mami de Razvan Gabriel 7 anisori
camady's baby
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/raluca050/raluca050.jpg)
raluca050 spune:
Neata fetelor,
Cum ati petrecut minivacanta de 3 zile? Eu am stat pe acasa cea mai mare parte de timp si a fost relaxare totala. M-am si odihnit, am si gatit de toate, am stat si la soare la o cafea in curte...... ce sa mai, rasfat total .
Nu pot spune aceslasi lucru si despre ziua de astazi pe care am inceput-o cu vaccinul anti RH si cu mult stres la serviciu .
Off, parca nu mai am rabdare sa treaca timpul si sa raman acasa .
Cu intarziere spun si eu LA MULTI ANI fetelor care si-au serbat ziua saptamana trecuta. Sa fiti sanatoase si increzatoare in voi si in bebeii vostri.
Marryan atata timp cat esti cautata de alte firme si apreciata inseamna ca ai valoarea ta, asa ca cine nu te merita sa nu te aiba. Locuri de munca mai sunt si o sa gasesti unul potrivit pentru tine. Sunt multi in tara asta si nu numia care nu stiu cum sa profite de tine iar in situatii critice sa-ti intoarca spatele.
Camadyce mare e bebelina ta . Eu nu stiu ce greutate are baiatul meu , la ultima eco morfofetala la 20 sapt avea 350 gr insa de atunci nu mi-a mai spus la nici o ecografie greutatea. Nici eu nu am intrebat, m-a interesat daca e in grafic si sanatos.
Didianana multumim pentru sfaturi si listuta. Eu recunosc ca nu i-am cumparat decat 2 body-uri si un biberon pana acum. Nu am avut timp pentru cumparaturile necesare, a trebuit sa tot alergam sa cumparam materiale pentru casa, insa luna viitoare cand terminam cu casa intentionez sa ma focalizez pentru bebe.
27+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/loredanar/loredanar.jpg)
loredanar spune:
buna dimineata.
iar imi cad ochii de somn - si de la vreme si de la un somn agitat.. ma chinuie cosmarurile, visez toate prostiile posibile nush ce-i cu mine. m-am trezit pe la 4 si pana nu am dat drumu la TV nu am putut adormi la loc.. uf !
camady eu sunt la polul opus - abia astept sa intru in prenatal... ! ma oboseste groaznic statul pe scaun 6 ore/zi in continuu in fata unei tastaturi...
aseara trebuia sa intru la control la doctorita mea, dar cand am ajuns m-a anuntat ca a sosit de nici 30 min o graviduta in travaliu si ca isi doreste (doctorita) sa fie alaturi de ea si ca ma roaga sa reprogramam consultatia (scuze peste scuze din partea doctoritei si a fetei de la receptie... spre surprinderea mea maxima pt ca in romania mai rar se scuza oamenii cand nu isi pot respecta cuvantul). asa ca abia lunea viitoare ajungem pe masa de tortura :)) ..
in continuare simt presiunea aia jos, sper sa fie normal....
Lori 29+ fericita cu
Mara