pampers - renutare de tot sau partiala
Raspunsuri - Pagina 3
incognito spune:
La noi,ai mei fiind gemeni-cu baietelul am renuntat complet,dintr-o data,la 2 ani si 6 luni,fara mare pregatire.A fost el mai pregatit,mai bine zis caile neuronale responsabile de aspect au fost maturate.Fetita in schimb,nu ii mai era necesar in timpul zilei,tot asa,de la 2 ani si 6 luni,dar am folosit pampersul noaptea pina la trei ani si trei luni.Mi-a spus singurica intr-o seara,la culcare, ca nu mai este necesar.Am crezut-o pe cuvint,asumindu-mi un posibil accident,si chiar asa a fost,copilul a avut dreptate.
Ai mei nu au stat niciodata pe olita.Nu i-am putut convinge.Nu a fost chip.Nu am inteles de ce.Pur si simplu!Olita era folosita pentru orice altceva dar nu pentru nevoile fiziologice.Drept pentru care am cumparat un colacel care se adapta la colacul mare al vasului de W.C si au fost foarte incintati.De fapt,asa am si inceput,observind ca olita le producea repulsie daca incercam sa o folosim in scopul in care era de fapt destinata.Si de dragul sa fie ca oamenii cei mari,adica mami si tati,eu am profitat si am dat jos pampersul.
Succes,veti reusi!
Incognito
mami de Ioan si Ioana-06.01.2003
chatonel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Porumbita cred ca eu nu sunt pregatita; adica am avut 2 ani si 3 luni cu 4-12 treziri pe noapte; de 2 luni doarme si el legat (ma rog sunt unepri 1-2 treziri uneori dar e parfum fata de pana acum) si pe cuvant dc imi vine sa reincep cu trezirile ca sa fie pus sa faca pipi (dimineata are scutecul plin in 3 zile din 5). apoi ma intreb cum sa fac pe drum; in iulie si august vom pleca cate o saptamana (avion si in august mult cu masina + mers pe jos/cu caruciorul fara sa trec pe la hotel multe ore); si mi se pare complicat de aia si tot evit; pe de alta parte vara pare idel pt operatiune si in plus el pare destul de pregatit pt asta! |
ia-o usurel: lasa-l acasa in fundul gol, ca sa invete sa spuna ca vrea pipi si sa invete sa faca la olita la cerere (a lui sau a voastra) si, daca sinteti pe-afara, pe la tara, sa invete sa faca "la copac"- pe fie-mea o distreaza teribil sa faca afara.
Cind este nevoie ii pui scutec (avion etc) si ii explici de ce.
In cartea de puericultura pe care o am scrie ca pipul de noapte de poate contine abia de la 3 ani... asa ca nu are sens sa iti bati capul cu el, noaptea pui scutec si astepti virsta la care poate renunta.
Bafta
Leditia spune:
citat din mesajul lui incognito La noi,ai mei fiind gemeni-cu baietelul am renuntat complet,dintr-o data,la 2 ani si 6 luni,fara mare pregatire.A fost el mai pregatit,mai bine zis caile neuronale responsabile de aspect au fost maturate.Fetita in schimb,nu ii mai era necesar in timpul zilei,tot asa,de la 2 ani si 6 luni,dar am folosit pampersul noaptea pina la trei ani si trei luni.Mi-a spus singurica intr-o seara,la culcare, ca nu mai este necesar.Am crezut-o pe cuvint,asumindu-mi un posibil accident,si chiar asa a fost,copilul a avut dreptate. Ai mei nu au stat niciodata pe olita.Nu i-am putut convinge.Nu a fost chip.Nu am inteles de ce.Pur si simplu!Olita era folosita pentru orice altceva dar nu pentru nevoile fiziologice.Drept pentru care am cumparat un colacel care se adapta la colacul mare al vasului de W.C si au fost foarte incintati.De fapt,asa am si inceput,observind ca olita le producea repulsie daca incercam sa o folosim in scopul in care era de fapt destinata.Si de dragul sa fie ca oamenii cei mari,adica mami si tati,eu am profitat si am dat jos pampersul. Succes,veti reusi! Incognito mami de Ioan si Ioana-06.01.2003 |
Noi avem aceeasi problema.Are oroare de olita,am doua si are oroare.Abia l-am convins sa stea pe ea intr-o zi,nu mai zic ca abia l-am calmat..e o spaima pe care o are,o repulsie pe care nu mi-o pot explica.A stat un pic intr-o zi,ca avem doua si am stat eu pe a doua langa el,insa nu a facut nimic.Evident minunea nu a tinut si avem aceeasi problema.Nu vrea la olita..asa ca eu nu stiu daca el e pregatit sa incheie relatia cu pampersii.O sa-i iau reductor,poate vrea acolo..daca nu,mai asteptam un pic,nu vreau sa-l fortez .
sanatate.
POZE CU NOI
de David Christian
Speranta si incredere pentru David
Poti ajuta si tu!Bazar umanitar pt David si alti copilasi speciali!.
A_driana spune:
baietelul meu are 18 luni...l-am pus pe wc cu reductor dar am observat ca ii este frica...incepe sa planga si tot vrea sa ma prinda in brate, ii nelinistit daca il pun pe wc...
la olita a facut pe la 1 an kk, in fiecare dimineata...acuma pauza...
zilele trecute l-am lasat in casa doar cu chilotel...mai mult asa sa se aeriseasca dar si sa vad daca cere olita...la un moment dat il aud ca incepe sa planga, merg la el si facuse pisu pe el...nu l-am certat, nu i-am spus nimic, doar l-am schimbat...
a doua zi am incercat iar...cat a fost in chilotel, cateva ore, nu a facut deloc...cum i-am pus scutecul cum l-a umplut...dar de cate ori facea incepea sa planga si se tot tragea de scutec...parca ii era frica sa faca....d c oare?
inca nu-i pregatit sa renunte la scutec? olita o ia de multe ori si se pune pe ea imbracat si uneori se nimereste sa faca kk chiar atunci cand spune kk, dar nu intotdeauna
nu stiu de ce ia fost frica atunci sa faca pisu (ca daca l-as fi certat ca a facut pe el, ma gandeam ca de aia ii speriat, dar nu i-am spus absolut nimic, doar sa ceara olita daca vrea sa faca ceva)...si de atunci nici n-am mai avut curaj sa-l las doar in chilotel...
Adriana, mamica pufarinului David
Selene_Bunny spune:
citat din mesajul lui A_driana baietelul meu are 18 luni...l-am pus pe wc cu reductor dar am observat ca ii este frica...incepe sa planga si tot vrea sa ma prinda in brate, ii nelinistit daca il pun pe wc... la olita a facut pe la 1 an kk, in fiecare dimineata...acuma pauza... zilele trecute l-am lasat in casa doar cu chilotel...mai mult asa sa se aeriseasca dar si sa vad daca cere olita...la un moment dat il aud ca incepe sa planga, merg la el si facuse pisu pe el...nu l-am certat, nu i-am spus nimic, doar l-am schimbat... a doua zi am incercat iar...cat a fost in chilotel, cateva ore, nu a facut deloc...cum i-am pus scutecul cum l-a umplut...dar de cate ori facea incepea sa planga si se tot tragea de scutec...parca ii era frica sa faca....d c oare? inca nu-i pregatit sa renunte la scutec? olita o ia de multe ori si se pune pe ea imbracat si uneori se nimereste sa faca kk chiar atunci cand spune kk, dar nu intotdeauna nu stiu de ce ia fost frica atunci sa faca pisu (ca daca l-as fi certat ca a facut pe el, ma gandeam ca de aia ii speriat, dar nu i-am spus absolut nimic, doar sa ceara olita daca vrea sa faca ceva)...si de atunci nici n-am mai avut curaj sa-l las doar in chilotel... Adriana, mamica pufarinului David |
Nu e prea mic? Chiar si la 18 luni...
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
NOU - colectia de martie!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii
miereamara spune:
Porumbita si eu tot din comoditate aman momentul, tot ca tine ma gandesc ca acum doarme toata noaptea si va trebui sa il scol ca sa mearga la pipi, drept sa iti spun eu cred ca va face urat daca il voi trezi, el doarme acum bustean si e foarte iritat daca il trezesc cu 10 minute inainte se ora lui obisnuita (6.30 dimineata).
Ieri insa a facut singur la olita, din proprie initiativa, ne-a chemat si vedem pipi in olita (olita canta). L-am laudat!
La gradinita face in continuare la WC singurel, de 3-4 ori pe zi, se dezbraca/imbraca singur.
Eu am hotarat sa il las in ritmul lui, daca nu face si nu face, ma voi ocupa de asta cand voi intra in concediul de maternitate, atunci va avea aproape 3 ani si zic eu ca ar trebui sa fie pregatit la varsta respectiva.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator
Tiny baby gator
Picky_toto spune:
Pe fetita mea am inceput sa o obisnuiesc cu olita de pe la 10 luni. A inceput cu kk la olita.. Si facea destul de des kk si din cand in cand si pipi. Apoi am inceput munca si nu am mai avut timp sa ma mai ocup de ea..asa ca olita era doar cand si cand ptr pipi si o data pe zi ptr kk, restul in pampers. Pe la 1 an si 4-5 luni am inceput sa pune din nou in functiune olita..dar mai des..si a ajuns sa faca mereu kk doar la olita..se inhiba daca trebuia sa faca in pampers sau daca mergeam in vizita si nu aveau reductor sa olita ..incepea sa-mi planga ca facea kk in pampers..si cerea olita...dar nu o aveam cu mine...am patit-o sa se si constipe din cauza ca ii venea sa faca kk si nu reusea ptr ca nu aveam olita. Incepuse sa faca si pipi mai des...dimineata cand se trezea, seara inainte de culcare..si din cand in cand si pe zi..ori la olita ori la wc...ceea ce era ok..eram pe drumul bun..dar...a venit iar o perioada cand nu mai vroia sa faca pipi la olita..refuza total sau incepea sa planga ca sa nu o pun sa faca pipi..la kk nu aveam probleme..dar se mai intampla si accidente...ca nu vroia sa-mi mai zica ca face kk si facea in pampers.
Iar inainte sa faca 2 ani am reluat din nou operatiunea olita..dar de data asta fara pampers. Si mi-a facut pe jos prin casa..de multe ori..o schimbam, stergeam dupa ea si o luam de la capat...iar acum la 2 ani si 1 luna imi face la olita sau wc si pipi si kk. Iar pampersul l-am inlocuit cu chilotei-pampers pe noapte, la pranz si cand plecam in deplasare. La parc o scot fara pampers si s-au mai intamplat accidente ..dar ori i-am luat haine de schimb ori am venit cu ea acasa ca e parcul aproape de casa. Insa cand i-am serbat aniversarea de 2 ani in parc(unul mai departe de casa) i-am luat olita cu noi . Nu mai face pipi cand doarme nici noaptea nici la pranz...si ma observat ca a inceput sa-si lungeasca perioadele dintre olite. Face pipi mult mai rar..si e amuzanta cand zice "mami pipi..oala..tine pipi"(vb cu pipi sa nu-i dea drumul)
Ea inainte nu facea kk la olita pana cand nu avea o preocupare...trebuia sa-i dau puzzel-ul sau blocurile de construit..si trebuia sa stau si eu langa ea ca sa facem impreuna. La fel era si la wc..avea o revista cu animale..ea ma intreba ca-i respectivul animal iar eu trebuia sa-i spun.
Cand plecati in deplasare cu masina ca sa nu existe riscul de inhibare la toaleta, luati olita cu voi.
Noi avem 2 olite, una normala in dormitor pe care o folosim dimineata si una gen scaunel, cu capac in living.
Mami de mica si iubita 05.05.2009 si de inca o mai mica si iubita 25.03.2011
Buburuza mea
Fluturasul mic
Povestea Printesucai
A_driana spune:
citat din mesajul lui Selene_Bunny Nu e prea mic? Chiar si la 18 luni... |
nu stiu ce sa zic, ii micut dar m-am gandit ca in vara asta ar fi bine sa reusim sa facem ceva la olita...ca la iarna va fi greu...
oricum eu merg pe mana lui, cand va fi el pregatit, dar m-au mirat reactiile alea cu pisu...
voi ce spuneti, sa mai incerc sa-l las in chilotel prin casa?
Adriana, mamica pufarinului David
IRA_LIZA spune:
Oh, si eu care credeam ca suntem singurele cu problema asta pampers vs olita.
Buna seara tuturor, pupam fetele mele de la Odisee!
La noi a fost asa: pe la 1 an si 8 luni daca imi aduc bine aminte (prin august/sept anul trecut) Eliza a avut o perioada de vreo cateva zile in care, brusc, a cerut singura olita, eram in absolut extaz, colegele mele de odisee stiu. Dupa care la fel de brusc nu a mai vrut. Nici sa ceara olita nici sa faca daca o puneam la olita decat rar. Nu am avut si nu avem repulsie fata de olita, gasim o preocupare ba cu cate o carticica, ba cu cate o jucarie. Stam pe olita 10-20 min fara proteste, fara insistenta din partea mea, se ma intampla sa se plictiseasca si sa se ridice si sa nu mai vrea sa stea, nu insist.
Acum vreo 3 saptamani, incalzindu-se vremea, a fost prima incercare ferma a bunicii de a trece de faza pampers, insa nu a mers deloc. Da' deloc! nici afara nici in casa. Cel mai suparator este ca face pp pe ea si nu pare sa o deranjeze cine stie cat, spune linistita dupa o vreme "am facut pp" fara sa se arate suparata sau deranjata nici de senzatia de ud nici de nimic. Face si zambeste inocent, putin sugubat, da impresioa ca intelege ca nu e tocmai ok ce s-a intamplat, insa nu o alarmeaza evenimentul.
De azi suntem la a doua incercare, cea mai mare parte a greului cade pe bunica, pe mine doar in we cand vine acasa, ma simt f vinovata fata de bunica pt k, in loc sa ma ocup ce copil si sa-l educ ref la olita am lasat-o pana la varsta asta asa, cu pampers.
Ce ma ingrijoreaza mai mult este faptul ca am inscris-o la gradinita, tot am senzatia k zilele trec in goana, noi batem pasul pe loc iar pe 15 sept nu vom fi in stare sa o ducem la gradinita asa, cu pampers pe ea.
Ma simt tare vinovata ca nu am inceput mai devreme. Cel putin ma simteam pana sa descopar ca a deschis Porumbita subiectul asta. Si vinovata si singura.
...si mai cred k am ratat glorios momentul de anul trecut din aug/sept cand, vazand ca Eliza cere singura olita, sa nu-i mai fi pus pampers deloc, chiar daca venea toamna, chiar daca s-au adunat atunci alte probleme care m-au distras de la acest target.
In fine...
Intrebarea mea ar fi: de ce nu are o reactie vie ref la faptul ca e uda? cum de nu o deranjeaza vizibil? poate nu ne dam noi seama?