Fetitele mirese ...

Fetitele mirese ... | Autor: desprecopii

Link direct la acest mesaj

Un articol care m-a cutremurat - de fapt mi-a produs sentimente de mila, oroare si scandalizare. Trebuie sa impart asta cu voi, pentru ca toate sentimentele astea le veti intelege cu totii...:(
Intrebarea este DE CE?

Copile - fetite - unele tinere de 5 ani sunt casatorite in ceremonii secrete. www.dailymail.co.uk/news/article-2001029/Child-brides-young-5-married-secret-middle-aged-men.html" target="_blank">Aici articolul original.

Cateva poze.

Sanatate si o zi cu soare va doresc!

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Raspunsul e simplu: pentru bani! Familia practic isi vine fetita si ia bani. Ce fel de tata ar face asta? Unul needucat si sarac.

Problema mai e ca in acele tari nu exista asistenta sociala, sa-i ia pe acei barbati adulti, mirii, si sa-i condamne ca pedofili. Pentru ca asta sunt!

===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si Alexia Briana (30.03.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanti Zavaidoc spune:

Pe aceeasi tema, recomand filmul ´Osama´. Diferenta e doar geografica-actiunea se petrece in Afganistan. Sfasietor mi s-a parut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Pai chestiile astea se intampla numai la musulmani sau rromi. Frecvent, adica, exceptii pot fi pe oriunde. Nu o spun cu rautate sau ca sa acuz. Dar eu nu am auzit in alte natii, tari sa se intample asa.

Si bine zice yaia, saracia si lipsa de educatie/informatie sunt la baza unei astfel de decizii.

Nu pot sa spun decat bietele copile, carora li se fura copilaria si libertatea.

Lacrimile sunt limbajul tacut al durerii.

Doamne-Doamne, ai grija de noi 16s

Se tu sentissi come mi batte il cuore,
Se premo la mano, mi batte più forte ancora:
Sai tu dirmi perché batte così?
Perché il mio amore per te sta tutto qui!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

M-am cutremurat. Este o lume pe care n-am s-o inteleg niciodata. Mame cu suflete schingiuite, care accepta o practica oribila asupra fetitelor lor, care vor deveni alte mame cu suflete schingiuite.

Si nu pot sa nu ma gandesc la alte fiinte chinuite, fetitele supuse circumciziei feminine si/sau infibularii.

Vag imi aduc aminte ca am citit ca nici macar ONU nu se amesteca, fiind considerate practici religioase - cumva o chestie de genul "sa nu ne bagam peste religia altui popor".

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

NOU - colectia de martie!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns salcia spune:

Selene, nu se pune problema ca ONU sa fie de acord cu asa ceva, sa fim seriosi... De "bagat" la modul practic nu se pot "baga" ei, pentru ca este treaba politiei locale, din zonele respective. Insa, in cazul mutilarii genitale, ca si in cazul casatoriilor fortate, e o diferenta mare intre ceea ce e legal si ceea ce se intampla in realitate. In marea majoritate a statelor mutilarea aceasta si casatoriile copiilor sunt interzise, dar ele totusi au loc (cu sau fara complicitatea autoritatilor, pentru ca de multe ori si ele "tolereaza" diverse practici). Se intampla si in statele civilizate, in anumite comunitati (nu va mai aduceti aminte scandalul nostru, cu fetitele rrome, cand s-a scandalizat baroana Nicholson?).

In lumea asta se intampla multe atrocitati, si de multe ori victimele sunt fete (mutilare, casatorie "din fasa", fete omorate la nastere sau abandonate pentru ca familia isi doreste baieti, trafic de persoane, reducerea la statutul de sclava a sotului, abuzuri de tot felul etc.). Obiceiurile patriarhale si misogine genereaza tot felul de drame oribile, si din pacate aceste mentalitati sunt foarte greu de schimbat, mai ales daca e vorba de comunitati sarace, fara acces la educatie si la un basic necesar pentru supravietuire. De fapt, avand in vedere ca in societatile considerate civilizate se intampla diverse grozavii si sunt atatea victime ale violentei in familie (si nu numai), ce sa ne mai miram de comunitatile respective? :(

Oricum, e socant totusi cu cata usurinta isi condamna familiile (si mai ales tatii) fetele la o viata de abuzuri si nefericire... Si e la fel de socant ca acei barbati isi doresc o mireasa de 5, 10, 14 ani, si nu li se pare in neregula sa faca sex cu acesti copii :(. Ma tot gandesc, astea-s mentalitatile acolo, asa se intampla dintotdeauna etc., dar nu pot pricepe totusi cum un barbat de 20 si-30-40-50 de ani face asa ceva (si de fapt nu un barbat, ci multi). Nu stiu, vad asa, o scena de groaza, esti in pat cu un copil de 10 ani, nefericit si speriat, care plange, si tu... ce faci?!

Cateodata iti vine sa emigrezi pe o alta planeta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

M-am cutremurat. Este o lume pe care n-am s-o inteleg niciodata.

Idem. Fetisoarele copilelor din poze spun totul...groaznic de trist.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Oarecum off-topic, dar tot despre copii...

Am vazut de curand un reportaj despre copiii chinezi si traficul de carne vie.(nu mai retin din ce zona exact).
Copilasii mici din familii sarace sunt legati cu lantul acasa ca sa nu fie furati! Exista bande organizate care fura copiii si-i vand familiilor bogate fara copii. Baietii costa mai mult decat fetitele, dar sumele oricum sunt modice.
Unele fetite sunt furate si folosite pentru prostitutie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

ti se rupe inima, cat e de trist!

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelei_19 spune:

Este cumplit pentru bietele fetite. Pentru barbati, nu stiu ce sa spun. Cunosteam un informatician la una dintre bancile mari ale Elvetiei care era indian si avea in jur de 30 de ani, un barbat dragut si foarte placut, deschis, glumet si tare de treaba. La un moment dat si-a luat concediu si s-a dus in India sa se insoare. Noi l-am intrebat mirate cand a avut timp sa-si cunoasca mireasa (nu mai fusese de vreo 1 an in tara lui) sau daca e elvetianca. Ne-a spus ca nu-si cunoaste mireasa, ca i-au ales-o parintii si ca e bine asa, ca are incredere in maica-sa (ea se ocupase cu alegerea miresei). E si o chestie de mentalitate, lor probabil li se pare normal.
Apropos de mutilari genitale: au loc in ziua de azi peste tot in lume, nu numai in tarile din Africa. Citeam un articol cum se aduna mai multe familii din Afganistan cred (care au domiciliul in Elvetia, Germania, in Europa pe undeva), strang bani si cheama din tara lor o vracioaica - sau cum sa-i spun femeii care se ocupa cu "leacurile" intr-un sat? Ma rog, vine femeia, mutileaza vreo cateva fetite si zboara inapoi. Foloseste inca instrumente rudimentare cum ar fi lama de ras nedezinfectata, samd.
Ma intreb cand o sa se termine cu toate asupririle astea asupra femeilor? de ce nu putem face nimic? ma simt uneori atat de neputiincioasa si parca vinovata ca stiu, ca aflu si nu fac nimic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capra cu trei iezi spune:

1. pentru a vedea cat de traumatizanta si dramatica este practica circumciziei, va recomand filmul "floarea desertului".
-exista si este la fel de traumatizanta si la baieti, unde la fel ca la fetitek se produce pe viu si in conditii primitive/barbare.
2. dincolo de grotescul situatiei, nu inteleg totusi ce placere si viata intima pot avea barbatii de 25-30-50 de ani casatorindu-se cu fetite de 6-10-11 ani.
3. de nenumarate ori s-a folosit religia pentru a acoperi/justifica fapte abominabile (vezi si uciderea cu pietre in cazul adulterului).
4. cazul cu fetitele rrome de la noi e un pic diferit, in sensul ca in marea lor majoritate sunt casatorite cu baieti de varsta lor, care la randul lor sunt traumatizati, timorati de situatie.
5. eu cred ca, in afara de conducerea tarilor unde se produc astfel de monstruozitati, sunt de vina si restul tarilor civilizate, care intorc spatele si se prefac ca astfel de lucruri nu se intampla. este pacat ca o viata aflata la inceput, sa fie atat de dramatic si iremediabil schilodita...

capra cu trei iezi cucuieti, si ce cucuieti!

IUBESTE SI FA CE VREI!

Mergi la inceput