Normal sau anormal?
Raspunsuri - Pagina 13
![](images/user_woman.png)
gmmm spune:
Si totusi, homosexualitates nu est imaginea exact simetrica a non-homosexualitatii.
Un punct esential in care difera este numarul de parteneri.
Toate studiile au aratat ca homosexualii au un numar de parteneri mediu cu mult, mult mai mare decit al celorlaltora.
De pilda, un studiu in Rhones Alpes (o regiune care include Lyonul) arata un numar mediu de parteneri pe an de 9 si ceva pentru barbatii homosexuali (fata de unul si ceva pentru non-homosexuali). Si sint sigura ca un studiu similar facut la Paris (unde oferta este mult mai importanta) ar arata cifre si mai mari.
Iar notiunea de fidelitate este mult mai relativa.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lucialu/lucialu.jpg)
lucialu spune:
Gmmm, si mie mi-au lasat impresia asta. De altfel tipul care reprezinta Accept, cand isi descria relatia cu partenerul lui vorbea in special despre activitea lor sexuala, adica asta cam predomina in viata lor. Iar transexualii cu mici exceptii imi par promiscuui si vulgari chiar. Si cunosc si doo tipe pe invers si nu imi par ft mature, cu toate ca sunt la o varsta.
Exemplul cu Elton nu sh dc este cel mai elocvent, are o imagine publica bine inchegata, este iubit ca artist. Iar acum a ajuns la o avere care ii permite lejer sa aiba un atitud de je m'en fiche fata de muritorii de rand si probabil nu numai. Si probabil ca si de partea astalalta gurile raman inchise fix pt aceleasi motive. Apoi locuieste intr-o tara civilizata. Iar averea lui si toate cele enumerate probabil ca il vor apara pe copil cel putin de societate. Nu stiu dc si de el insusi, adica de modul cum isi va pune amprenta asupra lui o altfel de familie, cu altfel de parinti.
Noi aici traim in ev mediu, femeile sunt misoginite de catre barbati dar si de catre multe alte femei, copiii sunt abuzati in varii moduri pe temeiul unor vorbe inca ft influente...de duh. Mai e mult pana departe. Si e crunt sa fii aratat cu degetul pt ca unul dintre parintii tai e cumva sau face ceva...chestiile astea chiar dor cand esti mic, pt ca parintele e Dumnezeul tau.
AB_AC spune:
Citat: |
citat din mesajul lui beren Legea se aplica tuturor indivizilor, indiferent de circumstante. O femeie care nu poate procrea nu are drepturi suplimentare la adoptie fata de un barbat, doar pentru ca alte femei pot procrea. |
Oare? Dorinta de maternitate este ceva intern cablat in structura unei femei. De exemplu dorinta ei sexuala este mai mare in zilele de maxima fertilitate. Pe undeva o femeie asteapta inconstient la coada maternitatii de la nastere si se pregateste incepand cu pubertatea.
Dorinta unui barbat de a fi mama vine putin mai tarziu dupa ce-si rezolva incertitudinile sexuale.
Asa cum un cuplu care-i pe lista de asptare de mai mult timp are prioritate, asa-i rezonabil ca o femeie fertila sau nefertila sa aiba prioritate in a deveni mama.
In plus in procesul de adoptie se ia in considerare orice factor care ar putea destabiliza copilul. E cat se poate de nedrept dar un cuplu hetero putin mai excentric are mai putine sanse pentru ca se-ndeparteaza de la medie. La fel si unul mai sarac, sau unul in care un printe este mai bolnav. Cam asa si cu-n cuplu homosexual... nu reprezinta media populatiei si atunci n-ar trebui sa aiba o prioritate egala cu un cuplu heterosexual.
In afara unei chestiuni de prioritati sunt de acord cu adoptiile si un statut de familie pentru cuplurile homosexuale.
en_kvinna spune:
citat din mesajul lui lucialu Gmmm, si mie mi-au lasat impresia asta. De altfel tipul care reprezinta Accept, cand isi descria relatia cu partenerul lui vorbea in special despre activitea lor sexuala, adica asta cam predomina in viata lor. Iar transexualii cu mici exceptii imi par promiscuui si vulgari chiar. Si cunosc si doo tipe pe invers si nu imi par ft mature, cu toate ca sunt la o varsta. Exemplul cu Elton nu sh dc este cel mai elocvent, are o imagine publica bine inchegata, este iubit ca artist. Iar acum a ajuns la o avere care ii permite lejer sa aiba un atitud de je m'en fiche fata de muritorii de rand si probabil nu numai. Si probabil ca si de partea astalalta gurile raman inchise fix pt aceleasi motive. Apoi locuieste intr-o tara civilizata. Iar averea lui si toate cele enumerate probabil ca il vor apara pe copil cel putin de societate. Nu stiu dc si de el insusi, adica de modul cum isi va pune amprenta asupra lui o altfel de familie, cu altfel de parinti. Noi aici traim in ev mediu, femeile sunt misoginite de catre barbati dar si de catre multe alte femei, copiii sunt abuzati in varii moduri pe temeiul unor vorbe inca ft influente...de duh ![]() ![]() ![]() ![]() "and the song became love and love became the egg" (Happy Feet) my little sunshine |
Voi n-ati auzit de prostituate care au copii? Sau de cupluri hetero care desi nu sunt suficienti de maturi (inca ei sunt minori) si tot au copii? Adica pt categoria asta e ok (societatea ii accepta) sa aiba copii, dar pt categoria de homosexuali cu mai multi parteneri, nu. Oare cati, isi inseala partenerul de viata? Si totusi au copii. Daca exista extreme in lumea homosexualilor, aceleasi extreme exista si in lumea heterilor. Cati copii de-ai cuplurilor hetero se incadreaza in categoria de ''stil de viata extrem'' datorat parintilor? Nu stiu, dar exista.
Potrivit rationamentului tau, nu trebuie sa exista aceleasi drepturi pt ca ii bulverseaza pe altii (aia care fac mistouri si stiu sa jigneasca). Dar in aceeasi maniera au bulversat si femeile ce si-au dorit educatie, si persoanele de culoare ce si-au dorit drepturi, si cuplurile care au intretinut relatii sexuale inaintea casatoriei, mamele cu copii din flori etc. Si pt fiecare categorie de genul asta a existat un grup care a stiut numa sa fac misto, si pt care era ceva anormal si nefiresc.
Da, societatea romaneasca nu e pregatita, dar pana cand sa tot asteptam sa se pregateasca, e timpul sa apara schimbarea.
gmmm spune:
En kvinna, mie nu mi se pare foarte cinstit rationamentul cu « dar prostituatele... » « dar cei care-si stilcesc copii in bataie... ».
Pentru ca se compara un caz ideal (familie homesexuala unita, plini de bunavointa fata de copil etc) cu cazurile extreme ale non-homosexualilor. Da, e poate mai bine sa fie adoptat un copil de o asemenea familie homosexuala decit de o familie de betivi sau mai stiu eu ce.
Insa ceea ce spun eu este ca statistic instabilitatea este mult mai mare un cazul homosexualilor.
Ca exista si homosexuali care au mai putini parteneri decit unii heterosexuali, de acord, dar nerelevant. Aici vorbim de cazul mediu.
Grace spune:
citat din mesajul lui AB_AC Cam asa si cu-n cuplu homosexual... nu reprezinta media populatiei si atunci n-ar trebui sa aiba o prioritate egala cu un cuplu heterosexual. In afara unei chestiuni de prioritati sunt de acord cu adoptiile si un statut de familie pentru cuplurile homosexuale. |
Si uite asa a luat fiinta principiul: "Unii sint mai egali ca altii..."
![](icon_smile.gif)
a_alinta spune:
eu nu am citit nici un studiu referitor la homosexuali dar sunt convinsa ca nu se ia si la tine doar pentru ca sti ca cineva din familia sau anturajul tau este homosexual.
si mai stiu ca pe la mine prin oras cartierele in care locuiesc homosexuali sunt printre cele mai safe cartiere.
( cati parteneri are un homosexual comparativ cu un heterosexual este rezultatul unui studiu si are la baza raspunsurile sincere ale celor implicati in studiu. )
AB_AC spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Grace
Si uite asa a luat fiinta principiul: "Unii sint mai egali ca altii..." ![]() O concluzie este locul in care te-ai plictisit sa mai gindesti... |
As putea sa-ti repet frumos ca nimic din ce deviaza de la medie nu te ajuta si cred ca spre binele copilului nu trebuie sa te ajute in procesul de adoptie. Nu te va ajuta sa fii parinte singur, sa poti sa ai copii tai, sa fii homosexual, sa fii bolnav, sa ai deja un copil bolnav, sa nu ai un domiciliu stabil, sa nu ai un venit peste medie, sa ai o profesie controversata..... In ceea ce priveste bebelusii adoptabili... este mare concurenta asa ca nu exista egalitate ci doar o lista de caracteristici dezirabile.
Eu voiam sa adopt inca un copil. Prin diverse particularitati nu intram in medie si suntem pe o lista de asteptare in cele cateva tari care ne-au acceptat cu acele particularitati. Pentru noi e nedrept, pentru un copil este mai bine sa i se aleaga o familie care sa-i provoace cat mai putine probleme de acceptare in viitor. Daca viitorul omenirii este majoritar cu familii homosexuale imi retrag orice dorinta de a da prioritate unei familii heterosexuale.
Dar se pare ca tu nu ai citit acele randuri si te-ai agatat de egalitate. Nu-i cam simplist?
Daca o luam pe panta suetei si abandonam logica am putea sa ne amuzam si sa spunem ca inegalitatea asta ar putea duce la ceva egalitate intre femeile care aleg sa se casatoreasca si sa aiba copii si restul omenirii. Nu de alta dar primele sigur nu se bucura de egalitate." Adica sa moara si capra vecinului ."
![](icon_smile_big.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/pisigri/pisigri.jpg)
pisigri spune:
Dar eu pariez ca DOAR un cuplu de homosexuali unit si stabil se va apuca sa adopte/faca un copil, asa cum doar un cuplu heterosexual stabil si unit va face/adopta un copil.
Deci este irelevant citi parteneri de sex au avut homosexualii.
Ca eu cind am ramas insarcinata, nu ne-a intrebat nimeni (pe mine sau pe sot) citi parteneri de sex am avut de la inceputul vietii sexuale pina in prezent.
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/pisigri/pisigri.jpg)
pisigri spune:
AB_AC, asa este, femeile sunt discriminate pe motiv de familii; coordonatorul meu de doctorat nu vroia sa accepte fete tocmai pentru ca "atunci cind ti-e lumea mai draga va apuca maritatul, faceti copii si altceva nu mai stiti". Cind l-am anuntat ca sint insarcinata,replica a fost un fel de "vezi, tzi-am zis eu...". Iar acum fireste ca sint la coada listelor pentru promovari (sau pentru "bune tratamente" = comunicare decenta) pentru ca da, prioritatea mea este copilul. Nu fata de indatoririle de serviciu, ci fata de mofturile absolut gratuite ale unui barbat caruia socrii i-au crescut copiii pina la virsta scolara.
Dar asta este doar un alt fel de discriminare; daca femeile sint discriminate nu inseamna ca avem dreptul sa pledam in favoarea discriminarii altor categorii sociale/sexuale :).
Ca sa nu mai spun ca cel putin teoretic, acolo unde esti tu exista o legislatie care te protejeaza; aici nu exista asa ceva. Dar, din nou, nu vad de ce ar trebui sa plateasca homosexualii pentru ca exista tot felul de feluri de discriminare.
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)