Viatza in Germania - cap.70

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alayna spune:

Sunshine,multumesc acum ma uit peste linkurile date de tine

25+

Se pare ca va fi

:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreea_AS spune:

DidiAlex, Ubipus, multumesc mult pentru raspunsurile voastre.
am sa anunt persoana interesata de acest medicament.

Multumesc tare mult. Va pup.
Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vrabiuta spune:

buna seara,

dupa indelungi studii si discutii, luand in considerare si gusturile copilului, s-a decis sa cumparam asta:
http://www.amazon.de/HERLITZ-komplett-Schulranzen-Butterfly-Flasche/dp/B004UFRXL0/ref=sr_1_2?s=toys&ie=UTF8&qid=1308740526&sr=1-2

am vazut ca pretul pentru un astfel de set e 130 eur, la acest furnizor mai sunt 6 seturi cu 90 eur. incerc sa fac comanda pe amazonul german... dar mi-am prins urechile. google translate are limitele lui, din pacate, si nu inteleg instructiunile. iar timpul trece...

are vreo mamica cont pe amazon? pot sa trimit banii cuiva sa il comande? cum credeti ca ar fi cel mai bine sa procedez?

multumesc mult.
marcela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Citat:
citat din mesajul lui vrabiuta

buna seara,

dupa indelungi studii si discutii, luand in considerare si gusturile copilului, s-a decis sa cumparam asta:
http://www.amazon.de/HERLITZ-komplett-Schulranzen-Butterfly-Flasche/dp/B004UFRXL0/ref=sr_1_2?s=toys&ie=UTF8&qid=1308740526&sr=1-2

am vazut ca pretul pentru un astfel de set e 130 eur, la acest furnizor mai sunt 6 seturi cu 90 eur. incerc sa fac comanda pe amazonul german... dar mi-am prins urechile. google translate are limitele lui, din pacate, si nu inteleg instructiunile. iar timpul trece...

are vreo mamica cont pe amazon? pot sa trimit banii cuiva sa il comande? cum credeti ca ar fi cel mai bine sa procedez?

multumesc mult.
marcela

Buna seara vrabiuta. Noi am avut in clasa I pentru Miru ghiozdan de la Herlitz, a fost ieftin (50€ ghiozdan cu gentuta de sport, sticla pentru apa, penar si lunch-box) incapator, cam greu, insa impermeabil... dupa un an s-a stricat incuietoarea la ghiozdan si nu se mai putea repara. Normal ai garantie la ghiozdan insa nu pentru asa ceva. Noi a trebuit sa cumparam alt ghiozdan.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Panseluta spune:

Citat:
citat din mesajul lui dana n.

Citat:
citat din mesajul lui helbi

Dana_n, eu stiu ca "probleme" pot sa apara numai la iesirea din RO pt cetatenii romani minori, daca nu exxista declaratia celuilalt parinte. Daca copilul e neamt, stiu ca nu intreaba nimeni.

Andreia

Multumesc Helbi. Anul trecut cand am calatorit cu David am avut imputernicire dar din cate imi amintesc eu nu mi-a cerut-o nimeni. De data asta nu am mai dat importanta...dar ieri noapte, neputand sa dorm, mi-am dat seama ca nu am mai facut imputernicire si am intrat in panica. Zburam sambata.

Daca totusi a mai fost cineva in situatia mea astept raspuns.

Dana, mami fericita de David (2 noiembrie 2009) si 16+

Eu am calatorit in mai in Romania cu bebeul meu de 6 luni, cu Kinderpass. Am intrebat la politia de frontiera de la aeroport daca am nevoie de ceva pt bebe, au spus ca NU, atata timp cat eu sunt mama lui. Pt vama romana am intrebat la consulatul roman de la Berlin si mi s-a spus sa am o imputernicire scrisa de mana de la sot (eu am facut-o in ambele limbi, sotul a semnat) si acttul nostru de casatorie.
La aeroport in Romania nu mi-a cerut insa nimeni nimic.

Numai bine

Mergi la inceput

Buna dimineata Miriluta,

Multumesc pentru raspuns. Am vazut ca ghiozdanele Midi au un alt sistem de inchidere, cel clasic cu clapeta, asa a avut si Miru? Cele Flexi au un fel de capsa magnetica, par a fi mai rezistente la folosire intensa.

Aseara am dat o raita prin magazine impreuna cu piticuta mea, nu am gasit nici macar UN ghiozdan decent. Poate inca nu e sezonul lor si magazinele aduc ghiozdanele in saptamana in care incepe scoala, sau poate pur si simplu lumea cumpara ghiozdane din piata, ca altfel nu inteleg cum de nu am gasit nimic.

Intre timp pe Amazon au mai ramas 5 bucati din setul de la Herlitz. Am luat legatura cu un intermediar care trebuie sa imi comunice pretul cu comision. Oricum sper sa nu se termine pana reusesc eu sa comand...

Va multumesc pentru ajutor tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzi.simona spune:

vrabiuta am vazut mai multe variante inclusiv ca voiai tu pe ebay.de, sunt si la licitatie, pretul de trimis in ro e min. 12,5 (la altii 17,9 parca)
eu mai urmaresc azi cam cu cat se dau, ca am timp, daca nu reusesti sa-l cumperi singura te ajut

gradina
Simona, mama Antoniei (27.06.1998)

Mergi la inceput

buna simona,

multumesc pentru ajutor. a reusit tati sa rezolve in dimineata asta, il aduce cineva din germania peste 3 saptamani.

toate cele bune tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

din ciclu sa vezi sa sa nu crezi :)
o fi adevarat?

http://www.auswaertiges-amt.de/DE/Laenderinformationen/00-SiHi/RumaenienSicherheit.html

Reisedokumente Kinder/Jugendliche
Kinderreisepass Ja
Reisepass Ja
Personalausweis Ja
Vorläufiger Personalausweis Ja
bereits vorhandener Eintrag in den Reisepass eines Elternteils (Kindereinträge in Reisepässe der Eltern sind seit dem 1.11.2007 nicht mehr möglich) Ja
Noch gültiger Kinderausweis nach altem Muster (der Kinderausweis wird seit 1. Januar 2006 nicht mehr ausgestellt) Ja, aber mit Lichtbild ab dem 10. Lebensjahr

Weitere Anmerkungen Zur Gültigkeit, siehe oben. Minderjährige, die neben der deutschen auch die rumänische Staatsangehörigkeit haben, werden von den rumänischen Behörden als rumänische Staatsangehörige angesehen und müssen daher die nachfolgend aufgeführten speziell für rumänische Minderjährige gültigen Reisebestimmungen erfüllen. Reist ein Minderjähriger allein oder in Begleitung einer nicht sorgeberechtigten Person, so ist eine Vollmacht des oder der Sorgeberechtigten erforderlich. Die Vollmacht eines Elternteils wird benötigt, wenn ein Minderjähriger in Begleitung nur eines Sorgeberechtigten reist. Wegen weiterer Einzelheiten kontaktieren Sie bitte rechtzeitig vor Ihrer Reise die rumänischen Behörden.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreea_AS spune:

Fetele, ajutati-ma si pe mine cu preturile up-datate la benzina in Germania. Din decembrie de cand am fost eu ultima data cred ca s-au mai schimbat. Parca era 1,20eur/l....

Multumesc mult.

Mergi la inceput