Viatza in Germania - cap.70

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andreea_AS

Fetele, ajutati-ma si pe mine cu preturile up-datate la benzina in Germania. Din decembrie de cand am fost eu ultima data cred ca s-au mai schimbat. Parca era 1,20eur/l....

Multumesc mult.

Depinde de zona, la noi in nord, benzina costa cam 1,5€/litru si motorina 1,4€/litru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Citat:
citat din mesajul lui vrabiuta

Buna dimineata Miriluta,

Multumesc pentru raspuns. Am vazut ca ghiozdanele Midi au un alt sistem de inchidere, cel clasic cu clapeta, asa a avut si Miru? Cele Flexi au un fel de capsa magnetica, par a fi mai rezistente la folosire intensa.

Miru a avut cu clapeta. Daca nu mai gasesti pe Amazon, sunt si pe Ebay...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine2009 spune:

Andreea, la noi in sud, este E10intre 1,47-1,52€/l, motorina ca. 10 centi mai ieftin, super plus ca. 10 centi mai scump. Depinde mult si de oras, in Nü este cam cu 5 centi mai ieftin ca la noi, si de zi.
Atentie la tepe, de genul "fosta" benzina normala daca reusesti sa o gasesti pe la vreo benzinarie, are pretul f bine "ascuns", ca sa nu observi ca e aproape la pret de super plus (deci e mai sucmpa decat E10)

Cresterea in greutate
Perioadele de crestere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine2009 spune:

Fetele, am si eu o intrebare...
Mi-a venit dintr-o data pe factura pt cablu, "factura" pt factura... adica 1,50 euro pt faptul ca mi-este trimisa pe hartie. Asta face pe an frumoasa suma de 18 euro/ familie, in plus fata de factura normala... Mizilic ce-i drept, dar intrebarea mea, este legal asa ceva??? Adica parerea mea de om simplu, ca sa pot plati ceva trebuie sa existe o dovada pt "munca" sau "servicile" prestate. Daca as fi iara selbständig, si i-as da omului pt care am lucrat asa ceva......mi se pare o dovada ne neseriozitate din partea firmei...
Si suma asta a aparut dintr-o data, de pe azi pe maine, fara nici o avertizare prealabila.
Am sunat deja a treia oara sa ne scoata din sistem cu trimisul ei pe hartie ca ne-o tiparim singuri de pe interent...surpriza, luna viitoare e iara acolo...
Cand am sunat a doua oara, ni s-a spus la telefon de catre cei de la service sa stornam noi factura si sa platim suma normala, pt factura fara factura... surpriza si mai mare...luna asta ni s-a dublat suma, pentru ca a venit facturarea facturii+taxa de stornare+taxa pt ca paltim noi si nu trag ei.....la ultimul sunat ieri, in final a zis ca o sa modifice iara in sistem sa primim factura normala si sa nu trebuiasca sa platim si restul de "taxe" aiurea, provocate de fapt de catre ei..."de-abia astept" fatura pt luna iulie, sa vad ce crocodili au mai ascuns pe acolo...
Daca vor sa mareasca suma n-au decat sa specifice in contract, dar nu mi se pare corect sa "te jupuiasca" cu forta de mai multi bani...
Saptamanal primim reclame de la ei pe gratis cat curprinde, fara sa le fi cerut, dar pt factura trebuie sa platim...hmmm..unde ajungem daca la toate firmele se introduce asa ceva...

Cresterea in greutate
Perioadele de crestere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana27 spune:

Buna, dupa mai bine de 9 ani de DE ma bate gandul sa-mi iau cetatenie. Subiectul nu m-a interesat niciodata pe motivul " nu ma face pe mine neamt o hartie". Acum ma "joc" cu ideea pt ca, copilul e cetatean german si mai stii...
Puteti sa-mi raspundeti la cateva intrebari:
1. se poate pastra si cetatenia romana
2. la ce amt sau consulat trebuie sa ma adresez
3. care sunt actele necesare
4. cat costa
5. cat dureaza

Daca aveti si un link unde pot afla mai multe informatii va rog sa-mi dati si mie. Ma gandesc sa imi iau cetatenie dar 100% nu sunt hotarata. Poate ma conving raspunsurile. Merci mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Citat:
citat din mesajul lui liliana27

Buna, dupa mai bine de 9 ani de DE ma bate gandul sa-mi iau cetatenie. Subiectul nu m-a interesat niciodata pe motivul " nu ma face pe mine neamt o hartie". Acum ma "joc" cu ideea pt ca, copilul e cetatean german si mai stii...
Puteti sa-mi raspundeti la cateva intrebari:
1. se poate pastra si cetatenia romana
2. la ce amt sau consulat trebuie sa ma adresez
3. care sunt actele necesare
4. cat costa
5. cat dureaza

Daca aveti si un link unde pot afla mai multe informatii va rog sa-mi dati si mie. Ma gandesc sa imi iau cetatenie dar 100% nu sunt hotarata. Poate ma conving raspunsurile. Merci mult.

1. Da

2 la primarie de care apartii. iti vor da un formular care cuprinde si lista actelor necesare (3). Cred ca o lista o afli si pe net, daca mergi pe site-ul primariilor

3. mai sus

4. nu stiu :)

5. pai daca ai depus actele in regula cam vreo 8 sapt max.

intrebare suplimentara: ai testul de integrare dat?
daca nu fa un termin la el, costa 34,35E

Mergi la inceput

DidiAlex, merci foarte mult pt raspuns. Testul de intregare e ceva musai necesar? Unde pot sa fac programarea? Acum sunt convinsa 100% ca vreau sa imi iau cetatenie germana. Problema era daca trebuia sa renunt la cetatenia romana, ceea ce nu prea imi convenea. Merci mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Cind am vrut sa imi depun actele de cetatenie in landul Sachsen, m-au anuntat ca acolo dureaza cel putin un an, un an jumatate (si in timpul asta trebuie sa ii anunti orice modificare: de serviciu, de locuinta, de copii). Eu pina la urma, stiind ca ma voi muta, nu am depus acolo (fiidnca ar fii trimis actele de colo colo). Asa ca depinde de land din nou .

Testul de integrare e absolut necesar. Intrebi acolo la birou si iti dau ei in ce zile si unde se organizeaza. Eu l-am facut la Volkshochschule. Testul e foarte usor, intrebarile si raspunsurile sunt in internet, treci de vreo doua ori prin ele. Din 33 de intrebari trebuie sa faci 17 sau 18 corect ca sa treci. E mai multo formalitate...

Sunshine, eu patesc asta la Deutsche Bank, daca uit sa imi scot o luna singura foaie de cont, imi trimit ei. Si imi iau bani pe asta .... Ameninta-i cu avocat. Cuvintul asta are adesea efect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns selina-d spune:

Nu am mai scris niciodata la voi desi am citit un pic atunci cand ati discutat de gradinite. Mi-era si jena sa zica ca mie mi-au primit copiii in mai putin de o luna la gradi Asta in Sachsen, unde au destul de multe locuri si nu e problema. Am locuit cativa ani si langa Aachen si in zona aceea era practic imposibil sa primesti loc pentru un copil sub 3 ani.

Legat de cetatenie, si eu vreau sa depun actele vara aceasta. Intr-adevar in Sachsen dureaza f mult - am prieteni care au primit in 6 luni, dar sunt care asteapta de un an fara raspuns.

Uite aici detalii

http://www.bundesregierung.de/Content/DE/Publikation/IB/Anlagen/2008-07-02-wege-zur-einbuergerung,property=publicationFile.pdf

Costa 255 de persoana pentru adulti si 51 pentru copii.

Am inteles ca depinde si de bunavointa persoanei care iti preia actele, daca mai ai nevoie de un test de limba pe langa cel de integrare, dupa ce diplome ai pe aici...

Mergi la inceput

merci mult de raspunsuri. eu stau in nrw si sper sa dureze mai putin. un an mi se pare foarte mult. nu de alta, dar am inteles ca trebuie sa le dai pasaportul (???) si atunci esti legat de DE. o sa sun maine la primarie sa vad care sunt cerintele aici si apoi vin cu info. poate mai e cineva din nrw careia ii pot fi utile detaliile. va pup!

Mergi la inceput