Viatza in Germania - cap.70
Raspunsuri - Pagina 5
sunshine2009 spune:
vrabiuta, eu cunosc numai on-line, pe dawanda, de ex:
http://de.dawanda.com/product/20010301-Kindergarten-Rucksack-mit-Wunschnamen
http://de.dawanda.com/product/17720241-Kindergartenrucksack-Eulenliebe
http://de.dawanda.com/product/17984093-Rucksack
dar trebuie sa cauti un pic. sunt toate produse de artizanat si personal le gaseasc la un pret decent, pentru cat sunt de frumoase. vezi si tu daca crezi ca e ceva pentru voi.
Cresterea in greutate
Perioadele de crestere
Andreea_AS spune:
Fetelor,
am si eu nevoie de ajutorul vostru. Care cum puteti sa mergeti la farmacie si doar o intrebare sa puneti: ma intereseaza: hormoni injectabili - PREGNYL, fiole de 250 U.I = 10 buc
Substanta este GONADOTROPINA CORIONICA si se poate gasi sub diferite denumiri. Fiolele de 250 se gasesc oricum mai greu, mai pot fi de 500, 1000 etc. Ma intereseaza si preturile.
In tara nu se mai gasesc. Daca gasiti insa inlocuitori- importanta este substanta activa - este minunat.
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile voastre.
Andreea
ubipus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Andreea_AS Fetelor, am si eu nevoie de ajutorul vostru. Care cum puteti sa mergeti la farmacie si doar o intrebare sa puneti: ma intereseaza: hormoni injectabili - PREGNYL, fiole de 250 U.I = 10 buc Substanta este GONADOTROPINA CORIONICA si se poate gasi sub diferite denumiri. Fiolele de 250 se gasesc oricum mai greu, mai pot fi de 500, 1000 etc. Ma intereseaza si preturile. In tara nu se mai gasesc. Daca gasiti insa inlocuitori- importanta este substanta activa - este minunat. Va multumesc anticipat pentru raspunsurile voastre. Andreea |
Andreea eu tocmai am cumparat asa ceva pentru un baietel din Romania caruia nu i-a coborat un testicol in scrot. Lui ii trebuia de 1500 UI si medicamentul de numeste BREVACTID si este de la firma Ferring. COsta 22 de Euro pachetul de 3 fiole si l-am cumparat cu reteta originala din Romania. Sper sa te ajute informatia.
ubipus spune:
citat din mesajul lui Andreea_AS Fetelor, am si eu nevoie de ajutorul vostru. Care cum puteti sa mergeti la farmacie si doar o intrebare sa puneti: ma intereseaza: hormoni injectabili - PREGNYL, fiole de 250 U.I = 10 buc Substanta este GONADOTROPINA CORIONICA si se poate gasi sub diferite denumiri. Fiolele de 250 se gasesc oricum mai greu, mai pot fi de 500, 1000 etc. Ma intereseaza si preturile. In tara nu se mai gasesc. Daca gasiti insa inlocuitori- importanta este substanta activa - este minunat. Va multumesc anticipat pentru raspunsurile voastre. Andreea |
Andreea, eu am lucrat la o firma Pharma inainte de nastere. M-am uitat pe lista de medicamente si in Germania nu o sa gasesti decat Brevactid de 1500 si 5000 de la Ferring si Predalon de 5000 de la alta firma. Am citit insa pe net ca in Italia se gaseste Pregnyl de 250.
liliana27 spune:
mycya, in germania nu poti fi dat chiar asa de usor afara. sigur, daca un angajator vrea sa scape de tine, poate in cele mai multe cazuri dar asta il costa. Uite cateva puncte la care sa fii atenta:
- daca scrisoarea de concediere a fost formulata corect, semnata de patroana, e trecut motivul concedierii si daca se respecta perioada de aviz.
-chiar daca toate punctele de sus sunt respectate e foarte important de stiut daca firma are mai mult sau mai putin de 10 angajati. daca sunt mai multi de 10 angajati la firma, sotul tau beneficiaza de "kündigungschutz". asta presupune ca nu poate fi concediat decat daca firma desfinteaza postul lui, inainte de concediere s-a facut o analiza a situatiei familiale a persoanei care va fi concediata. Situatia voastra (copil mic, tu - presupun - fara venit) e mai degraba o situatie care vorbeste impotriva concedierii. chiar si daca cele de mai sus au fost intocmite de catre firma, sotul tau va trebui sa fie despagubit. legal ii revine jumatate de salariu pt fiecare an petrecut la firma. Somaj va primi si acesta reprezinta 67% din salariul net. Sfatul meu, dati firma in judecata. Dar pt asta mi se pare ca aveti doar trei saptamani timp. Si nu semnati nimic inainte. Sper sa te fi ajutat un pic. Numai bine.
DidiAlex spune:
Andreea,
nu stiu de medicamentul de mai sus, dar noi ne-am aflat in aceasta situatie acu ceva ani. Timp de cateva luni baiatzelul meu cel mare a facut injectii, nu stiu denumirea pt ca i le administra pediatra si nu au ajutat la nimik, asa ca la 2 ani si 4 luni ne-a trimis la spital si dr care ne-a consultat impruna cu seful de clinica au decis ca trebe operat de urgenta pt ca deja depasise 2 ani si dupa parerea lor acele injectii sunt apa de ploaie. Noi l-am operat atunci si operatie, trecand peste faptul ca a fost cu anestezie totala, a fost destul de usoara.
un testicol in burtica dupa varsta de 2 ani devine periclos pt ca la temperatura corpului:
1. devine steril
2. poate in timp sa fie cancerigen.
asta a fost experineta noastra.
DidiAlex spune:
Domnitzelor,
vin cu o rugaminte la voi: am vrea sa trimitem un frigider in ro. stiti cumva o modalitatea de transport a unui frigider cam 1,5m si sa coste mai putin de 100E, pt ca altfel nu se merita. Vrem sa ajutam pe cineva, si nu are sens sa il dau la oferte "Alt gegen neu"
helbi spune:
citat din mesajul lui DidiAlex Domnitzelor, vin cu o rugaminte la voi: am vrea sa trimitem un frigider in ro. stiti cumva o modalitatea de transport a unui frigider cam 1,5m si sa coste mai putin de 100E, pt ca altfel nu se merita. Vrem sa ajutam pe cineva, si nu are sens sa il dau la oferte "Alt gegen neu" |
Alex, depinde unde vrei sa trimitzi si daca esti dispusa sa vii cu el pina linga Frankfurt. Dac ada, itzi dau datele de contact de la o firma care transpoarta cam de toate. Eu am intrebat pt un TV si luau 50 euro, iar pt o bicicleta de adult 35.
alayna spune:
Buna seara ,am o mare nelamurire,poate imi explica cineva si ma scoate la lumina .
Ce stiti de Stiftung Geld (ceva de genul asta) sau Budesstiftung Mutter und Kind ???
Este vorba de un mic ajutor acordat femeilor insarcinate pentru renovari in casa,cumparaturi pentru nou nascut etc
Ce conditii sunt de indeplinit ?
Am citit intr-o carte despre acest ajutor ,dar n-am gasit mai nimic pe internet .
Multumesc
25+
Se pare ca va fi
:)
sunshine2009 spune:
citat din mesajul lui alayna Buna seara ,am o mare nelamurire,poate imi explica cineva si ma scoate la lumina . Ce stiti de Stiftung Geld (ceva de genul asta) sau Budesstiftung Mutter und Kind ??? Este vorba de un mic ajutor acordat femeilor insarcinate pentru renovari in casa,cumparaturi pentru nou nascut etc Ce conditii sunt de indeplinit ? Am citit intr-o carte despre acest ajutor ,dar n-am gasit mai nimic pe internet . Multumesc 25+ Se pare ca va fi :) |
Alayna, uite aici:
http://forum.gofeminin.de/forum/matern1/f133179_matern1-Erstausstattung-von-Profamilia-etc-braucht-man-Belege.html
http://www.rund-ums-baby.de/forenarchiv/schwanger-wer-noch/Stiftung-geld_40482.htm
http://www.rund-ums-baby.de/schwanger-wernoch/Stiftung-Geld_388645.htm
Se pare ca ai mai multe locuri unde trebuie sa incerci:
Arge
Donum Vitae
Caritas
Pro Familia
diakonie
Stiftung für Mutter und Kind
Schwangerschaftsberatungsstelle de la Landratsamt respectiv Familien Zentrum ar fi probabil primele adrese pentru informatii ca te trimit ei cu siguranta mai departe...
Sa ai pregatite actele de locuinta, dosarul de ajutor social/ somaj, mutterpass, lista de venituri/ cheltuieli (in mare!)si de necesitati pentru BB.
Important e in prima faza sa iei urgent legatura cu toti, sa-ti faci termine peste tot, ca daca le lipseste vreun act oricum iti mai zic ei. Dar se pare ca e limita din saptamana de sarcina pana cand ai voie sa depui dosarul.
Conditia principala am inteles ca e gravida pana in sapt 30 si sa fi caz social. N-as putea sa-ti zic exact, daca esti cu putin peste limita de social, daca ti se acorda sau nu, oricum merita incercarea! Iar limita de venit respectiv cat ai voie max sa primesti se pare ca difera de la Land la Land.
Mult succes!
Cresterea in greutate
Perioadele de crestere