Viatza in Germania - cap.70

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anda_banu spune:

fetelor va rog daca stiti sa-mi raspundeti... verisoara mea vrea sa vina sa studieze aici ,cam ce acte i-ar trebui,ea a terminat liceul anul trecut si a facut un an de facultate la bucuresti la stiinte politice in limba engleza,oare aici poate studia macar la inceput in engleza?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns trischa spune:

Salutare tuturor,
Eu locuiesc in München si sunt in curs de mutare intr-o noua locuinta.Problema este o cutie mare de romane si alte carti in lb romana pe care nu as mai vrea s-o iau cu mine.Daca are cineva chef de citit sau aveti vreo idee ce as putea face cu ea,o donez cu drag.
Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine2009 spune:

Anda, in majoritatea cazurilor iti trebuie diplomele de scoli traduse legalizate ( si apostilate) inclusiv foaie matricola. In plus testul "DSH" de limba germana pt inscrierea la facultate. Exista si specializari in limba engleza, dar nu la toate faculatile si toate orasele.
Cel mai bine ar fi sa ia direct legatura cu scoala care o vrea, sa vada exact pt specializarea care o vrea ce conditii sunt, din ce semestru se poate incepe (la unele facultati se poate si toamna si primavara, la altele doar toamna) si ele sa spuna exact ce sa aduca. La unele te poti inscrie direct, altele aplica acel "numerus clausus" adica un numar limitat de locuri (in general medicina si dreptul intra la astfel de categorii).
Cam toate scolile au un birou pt "beratung" si pt straini, sa profite de el.
Eentual scrie aici ce specializare si in ce oras vrea, poate vreunele dintre noi au trecut prin ceva asemanator si putem da info mai exact.
Mult succes!

Cresterea in greutate
Perioadele de crestere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

neatza la

kari, de 8 ani deja? wow, ce harnici sunteti. Noi n-am inceput nimic, am mai avut niste idei, ne-am interesat si am lasat-o balta. A fost cam pe vremea cand a aparut Riester rente si toata lumea vorbea despre asta. Mersi de rasp., tb sa ne miscam sa facem si noi ceva ca daca ne luam dupa draga noastra regierung lucram pana la 80 ani si primim praful de toba... daca mai rezista cineva pana atunci.

anda_banu, sa intrebe direct la facultatea unde vrea sa vina. Din ce stiu eu nu se studiaza in engleza, cei care vin fac in primul an cursuri de germana pt straini, tot la facultate, si din anul urmator incep cursurile normale.

numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

hallo

Cristina iau eu o cafea de la tine. ca la noi ploua de aseara continuu, de ma doar toate oscioarele de la frig.
da, am facut deja de 8 ani, pe vremea cand locuiam doar temporar in Germania. apoi ne-am hotarat sa le tinem mai departe, ca nu avem ce pierde. speram sa si ajungem la pensie, ca e destul de departe pana acolo.

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Citat:
citat din mesajul lui trischa

Salutare tuturor,
Eu locuiesc in München si sunt in curs de mutare intr-o noua locuinta.Problema este o cutie mare de romane si alte carti in lb romana pe care nu as mai vrea s-o iau cu mine.Daca are cineva chef de citit sau aveti vreo idee ce as putea face cu ea,o donez cu drag.
Multumesc!

mami de fetita cu ochii albastrii ca marea,04-10-06

Buna, ti-am trimis pm, eu sant interesata

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mami cu Angelo poniroulis ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda_banu spune:

fetelor ,multumesc pentru raspunsuri,verisoara mea a terminat anul trecut liceul la spacializarea bilingv franceza,apoi a facut un an facultate in bucuresti-stiinte politice in limba engleza;ea ar vrea sa inceapa aici sa studieze in düsseldorf sau koln,nu stie germana ,stie engleza si franceza,eu chiar nu stiu cum as putea sa o ajut sa o chem aici cu diplomele traduse si sa merg pur si simplu cu ea la universitate sa vedem ce i se spune...?as vrea f mult sa o ajut dar nu stiu prea multe despre conditiile de studiu aici,de-asta am intrebat aici poate unele din voi stiu mai multe ,multumesc frumos ptr raspunsuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loredana71 spune:

Seara buna!

Didi,nu stiu unde te-ai uitat,dar se vede chiar de pe prima pagina...Poate ai intrat la tarifele normale,ca si cu Romania e limitat la 300min pe saptamana,dar asta e departe de a fi o problema,e destul pentru toata lumea,cred...

Legat de pensionare,avem si noi cate o Riester Rente si am dori sa ne luam o casa sa scapam de chirie la pensie,si atunci deja devine mult mai usor...
Cum adica sa vi se recunoasca anii de munca din Romania?E posibil asa ceva?Oricum,cred ca ceea ce am lucrat in Romania ne va aduce o minipensie,nu?Ma indoiesc ca statul german ne-ar plati noua pensie pentru salariul din Romania..hm,chiar stie cineva sigur?

Seara buna!

P.S.Am citit mai bine ce a scris Didi..Didi,tu ai facut deci asta?Si oare cum se va calcula,ca in Ro?Mersi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzi.simona spune:

din ce stiu eu in leg. cu pensia: la implinirea varstei de pensionare (pt. fiecare stat e diferita) trebuie sa faci cerere, cu dovada ca ai lucrat min. de ani (aici nu stiu cat este min., in ro parca 11 ani)
anii de studiu universitar se socotesc pt. cumulul de ani, dar nu si ca nr. de puncte de plata, pt. ca atunci nu ai cotizat
pt. minimul de ani se aduna anii din toate tarile pe baza de documente dar ca bani se calculeaza numai ce ai cotizat in tara respectiva, deci in cazul meu o pensie din ro, una de aici, daca oi ajunge
sa cer si eu dovezile de plata la casa de pensii cand oi mai ajunge in ro ca cine stie peste ani daca le mai gasesc, logic nu vad de ce sa nu ai dreptul sa le obtii cand ceri nu la pensionare, dar mai stii...

si nepoata mea vrea sa faca medicina aici, deocamdata e clasa a 9-a dar vrea sa stie de pe acum ce ii trebuie, cum sa aflu ce facultate e mai bine cotata, specializari, camin...apoi la ce sa da admitere, sunt valabile certificatele de limba obtinute in ro? poate stiti careva ca am gasit eu ceva info in germana dar e dificil, so bitte lamuriti-ma

gradina
Simona, mama Antoniei (27.06.1998)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Ziua buna,fetele!!

Nu stiu ce vara avem,aici e o vreme mizerabila,nu-mi amintesc pe anul asta de vreo seara calduroasa de vara .Zile faine au mai fost dar nu cu seri calduroase,fara sa adie vintul si sa pot sta in gradina pina seara tirziu fara hanorac...
Noi mai avem si o saptamina de scoala...of,of,greu mai trece!
Interesant ce povestiti de pensiile private,si noi tot am avut de gind intr-o vreme...sa vedem ce o mai fi,deocamdata ne platim casa.

Vreau sa-mi cumpar un grill electric nou...imi poate recomanda cineva ceva f bun?Vreau sa fac si legume,si peste si ceva carne.
Mi-as dori sa nu fie din teflon pt ca e controversat,cel mai bine din inox..m-am uitat si oferta e fff bogata,habar nu am ce sa aleg...
Danke!!

Gata concediile?Noi mai avem de asteptat mai bine de o luna...

Mergi la inceput