Viatza in Germania - cap.70

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Buna fetele! Eu m-am intors din 'vacanta'. Am fost 3 saptamni in China la stagiu in spital in Qingdao. Am avut si vacanta pt ca am avut si timp liber. Mai vreau sa mai merg, China iti ia respiratia, e frumoasa si urata in acelasi timp. O experienta de neuitat!

Am stat in avion la intoarcere langa un baiat de 28 de ani neamt. O bijuterie, nu altceva. Daca as fi fost fata tanara si nemaritata m-as indragostit de el in primul minut. Vorbea engleza la fel de bine ca un englez fara pic de accent german. Si era un glumet si jumatate si foarte, foarte deschis. Mi-a povestit aproape totul despre el in cele 10 ore de zbor.... Preda germana la o universitate din China, unde sta de vreo 3 ani. A zis ca uraste vremea de Germania si nu mai vrea niciodata sa locuiasca in Germania Ii place viata de 'vagabond' prin lume Vine din cand in cand la familie in vizita.
Asta va spun pt ca m-a impresionat cat de diferit este fata de cei pe care ii cunosc eu aici la mine in sat. Mi-a mai spus ca generatia lui va schimba probabil Germania..in bine

Alina, vacanta placuta!

Cum va mai merge fetelor care v-ati pierdut parintii? Eu m-am mai linistit, ma gandesc ca a fost voia lui Dumnezeu si accept situatia asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

La noi concediu s-a dus, vacanta e pe sfarsite si mai avem putin si reincepem scoala

Alina, hai ca mai aveti putin si intrati si voi in vacanta! Unde va petreceti concediu anul asta?

Ramona, timpul vindeca...eu tocmai ce m-am intors din Ro unde i-am facut parastas tatalui meu de....7 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Citat:
citat din mesajul lui Amonar

Buna fetele! Eu m-am intors din 'vacanta'. Am fost 3 saptamni in China la stagiu in spital in Qingdao. Am avut si vacanta pt ca am avut si timp liber. Mai vreau sa mai merg, China iti ia respiratia, e frumoasa si urata in acelasi timp. O experienta de neuitat!

Am stat in avion la intoarcere langa un baiat de 28 de ani neamt. O bijuterie, nu altceva. Daca as fi fost fata tanara si nemaritata m-as indragostit de el in primul minut. Vorbea engleza la fel de bine ca un englez fara pic de accent german. Si era un glumet si jumatate si foarte, foarte deschis. Mi-a povestit aproape totul despre el in cele 10 ore de zbor.... Preda germana la o universitate din China, unde sta de vreo 3 ani. A zis ca uraste vremea de Germania si nu mai vrea niciodata sa locuiasca in Germania Ii place viata de 'vagabond' prin lume Vine din cand in cand la familie in vizita.
Asta va spun pt ca m-a impresionat cat de diferit este fata de cei pe care ii cunosc eu aici la mine in sat. Mi-a mai spus ca generatia lui v-a schimba probabil Germania..in bine

Ramona si eu urasc vremea din nord...la noi ploua 300 de zile pe an..insa sunt avantaje si dezavantaje. Eu merg relativ des in Franta (cu jobul) si de fiecare data ma bucur de soare insa astept cu nerabdare sa ma intorc acasa la ''civilizatie'' ...si imi promit de fiecare data ca nu imi mai critic colegii nemti

Mergi la inceput

Miriluta, si la noi e o vreme de toata jena...3 saptamani in China am avut o clima subtropicala, numai caldura.... Sotul mi-a spus ca in cele 3 saptamani plecate doar 3 zile de vara au fost aici....Si noi locuim la munte deci la noi sunt vreo 14 grade de cand am venit inapoi.....Sper sa se incalzeasca...

De colegi nemti sau francezi, n-am idee eu ii cunosc doar pe olandezi ca colegi...banuiesc ca francezii sunt mai 'temperamentali'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matilda33 spune:

Citat:
citat din mesajul lui trischa

Salutare tuturor,
Eu locuiesc in München si sunt in curs de mutare intr-o noua locuinta.Problema este o cutie mare de romane si alte carti in lb romana pe care nu as mai vrea s-o iau cu mine.Daca are cineva chef de citit sau aveti vreo idee ce as putea face cu ea,o donez cu drag.
Multumesc!

mami de fetita cu ochii albastrii ca marea,04-10-06

si eu as fi amatoare de carti, sper sa gasim si o sol cu transportul!
multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Amonar, ai fost in China . al meu barbat ma bate la cap sa facem o excursie acolo si copii isi doresc.....bine, ei vor sa manance tot felul de soparle/muste/serpi si viermi (bleh) eu in schimb m-am mai domesticit, mi-a cam pierit cheful aventurilor.

putin s-a mai imblanzit vremea la noi in Bayern, asta doar azi ca maine sunt anuntate ploi.

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Salutare nemtoaicelor!

Direct la subiect: o intrebare ptr. propietarele de casa:
Ce asigurare v-ati facut si ptr. ce anume? (foc, Umwelt, calamitati?) Unde/la cine? Stiti oi negre, sau aveti experiente bune/rele cu unele anume? Sfaturi va rog!
Multumesc mult! Si o duminica faina in continuare!

Mergi la inceput

Kariguld, mie mi-a placut in China. Am stat intr-un oras mare cu 8 mil. de locuitori, cu toate ca nu-mi plac orasele mari, mi-a placut acolo. Sunt multe similaritati cu Romania, bogatie si saracie in acelasi timp...e interesant sa vezi cultura lor. Mie asta mi-a placut, templuri, natura, arta, scrisul lor s.a.m.d. Este si urat si frumos in acelasi timp....

Clima este deosebita, fiind cald dar in acelasi timp foarte umed, e greu de suportat. Transpiri intr-o bucurie, dar e buna pt slabit... Iar mancarea e delicioasa si sanatoasa, nu ma refer la serpi, soparle si alte cele
Eu zic ca se merita sa vezi China cel putin pt o experienta noua.

La noi azi au fost 12 grade Cica de marti vor fi 18....Si eu vin de la 40 si....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Panseluta spune:

Wow, super! multam Tinatache ca ai deschis subiectul! Exact tema "recunoastere ani munca din Romania la pensia din Germania" ma preocupa la momentul actual si pe mine.

Eu stiu de mult timp ca exista un acord intre Romania si Germania privind luarea in calcul la pensie a acestor ani, insa ce si cum se considera, nu stiu. Daca aveti mai multe info, linkuri utile....hier damit!Cum aflu si eu ceva, postez aici.

Cu privire la pensia privata, noi ne-am facut Riester Rente de cativa ani. Lui bebica i-am facut o asigurare de viata si ii punem deoparte Kindergeld ca sa aiba pt facultate sau pt ce o vrea el, cand o face 18 ani.Mai avem si alte asigurari, dar nu e de interes sa le mentionez aici.
Pt RiesterRente, etc am apelat la un Verischerungsmakler si recomand cu caldura genul asta de servicii. Sunt impartiali si scapi astfel de diversi indivizi care ar incearca sa iti bage pe gat o anumita asigurare si te piseaza la telefon in continuu. Firma cu care am lucrat noi se numeste Griebel&Brocks si pt orice problema care apare apelam la ei cu placere pt beratung. Nu ne-au dezamagit pana acum deloc. Sunt extrem de profesionali si relaxati, te consiliaza si iti lasa tie decizia daca inchei vreo asigurare sau nu.Dati cu google daca sunteti interesate...

numai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Panseluta spune:

Am revenit la tema pensia DE-RO. Un link poate util:

http://www.deutsche-rentenversicherung-nord.de/SharedDocs/de/Inhalt/02_Rente/06_ausland_rente/01_grundlagen/europaeisches_gemeinschaftsrecht.html?nn=30052

Pe pagina respectiva gasiti legile 883/2004 si 987/2009, precum si niste brosuri (pfd) in josul paginii.

Mergi la inceput