Viatza in Germania - cap.70

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

hallo doamnelor

ceska, poti cumpara tu medicamentul si daca e mica cutiuta o pui intr-in plic de-ala capitonat. costa 3 euro si ceva cu DHL. am trimis zilele trecute eu asa, la posta.

intrebare la voi. ce vinete cumparati si de unde? vreau vinete mai bune la gust -daca o mai exista asa ceva- ce sa urmaresc cand le cumpar. deja am luat de cateva ori, din locatii diferite -Real, Edeka, Schell- si toate au fost la fel, adika apoase la gust si consistenta.

a inceput iara ploaia, s-a dus plimbarea mea in parc.....

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anduc spune:

Salut!

Incearca si de la Lidl - eu am nimerit vinete ok la gust. Sa nu fie nici prea tari, nici prea moi. Le-am copt pe gratarul electric, a durat un pic, dar salata a iesit buna.

Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine2009 spune:

Noi cumparam legume si fructe de la turc...acolo am gasit de toate, si toate cu gust bun, niste ardei ca si acuma le simt mirosul in nari...pere mici moi si dulci, care se topesc in gura, pepene galben aromat...

Cresterea in greutate
Perioadele de crestere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

si eu votez pt turc, si legumele si fructele sunt delicioase

fetele, eu vreau sa va intreb o chestie. Acu suntem tineri si ferice, da' la pensie ce facem, ne bazam numai pe pensia de la stat? Voi mai faceti si altceva, asigurari, investitii ceva? Nu ca as avea bani in plus cu care nu stiu ce sa fac, da' ma gandesc si eu... la un moment dat n-am sa mai lucrez...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

cristina, noi avem de vre-o 8 ani niste pensii private, pe langa ce contribuim la stat. dar cum nu se stie ce va fii peste 10, 20 de ani am hotarat sa facem ceva pe langa. platim trimestrial si suma nu e fixa. cand avem bani mai multi, marim suma, cand nu prea avem platim mai putin.

fructe si legume cumpar si eu de la turci. dar de vinete nu am gasit sa fie cu gust.

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ceska777 spune:

Kariguld, mersi de rapsuns insa parca abia am incheiat capitolul posta (adevarat din Ro inspre De) si nu am chiar f mare incredere. Crema la 30 g o fi mica dar ...
Ieri mi-a zis insa mamica respectiva ca sotul are un coleg care merge la Viena si poate gaseste el sa ii aduca, daca nu tot la mine se rezolva problema ei, desi inca nu stiu cum.

Chiar asa, cand ma gandesc la pensie mi se albeste parul accelerat. Ce facem noi care aici am inceput sa lucram mai tarzior, dupa ce ne-au crescut copilasii? Cum ramane cu anii lucrati in Ro? Cineva mi-a zis ca se vor lua aici in considerare ca timp lucrat? O fi adevarat?
La nasterea gazei am facut o Riester Rente dar nu stiu cat va aduce lunar la pensie ca pana acum am platit cam putin in ea......Ma doare capul......

Ceska, mamica de Benjamin
mic si scump (23.12.2007)

Blogu` nostru
Am venit pe lume...asa a intrat Benji in viata noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Linola e crema care am folosit-o pt fata..dar uit mereu sa scriu.

Kari,
io am incercat la fel cam peste tot si cele mai bune vinete sunt la Lidl. Io le fac in cuptor, pe raftul de sus, grill.

in legatura cu posta...o scrisoare recomandata are o asigurare mai mare..de asta dureaza mai mult :). una simpla are un risc ridicat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Loredana,
am intrat si io pe site-ul cu cartele Lebara si mi s-a parut scump catre ro..peste 10 centi pe minut la fix..am io info eronate?

Ceska,
pai de cum ai ani putini..pt ca pt copii primesti 3 ani, si se cumuleaza la pensie, chiar daca perioadele se suprapun. Daca faci 5 copii in 5 ani ai déjà 15 ani de vechime la pensie.

Acu trecand la modul seios..io stiu ca mi-a cam mancat nervii recunoasterea anilor din ro, si asta pt ca io am de ex doi ani de scoala intr-unul sau lucrat vollzeit si eram si la zi la Uni voll zeit si a trebuit sa explic cum faceam asta pe intelesul neamtului. Si, exista un accord intre state care reglementeaza anii lucrati..io la würzburg stiu ca scriam
Dar mi-au venit pan la urma actele oficiale cu toti ani recunoscuti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ceska777 spune:

DidiAlex,
acum m-ai facut curioasa! Ti-ai recunoscut anii de vechime in munca sau de studii? Eu inainte de a veni in Germania am lucrat 9 ani (cu carte de munca) apoi aici un an pauza, a venit gaza si acum lucrez din februarie deci dupa 3 ani si un pic de la nasterea copilului..... Unde ai intrebat aici de formalitati daca e vorba de recunoasterea vechimii in munca? La Casa de Pensii in Timisoara unde am vrut sa merg anul trecut sa imi dea tidula cu perioada lucrata in RO mi-au zis ca sa astept pensionarea..... desi ma gandesc cine stie ce mai se schimba sau se ratacesc acte si raman pe din afara........

Ceska, mamica de Benjamin
mic si scump (23.12.2007)

Blogu` nostru
Am venit pe lume...asa a intrat Benji in viata noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elag spune:

Scuze fetelor ca ma bag in discutia voastra , puteti sa ma ajutati recomandandu-mi o cazare in Munchen pentru o familie cu 2 copii (7 si 12 ani) in concediu, la inceputul lunii August?
Multumesc!

Mergi la inceput