***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(132)
Raspunsuri - Pagina 13
An@ spune:
Liviana, am sarit 100 de pagini pt tine, ca sa citesc despre jocul asta si sa-ti scriu :
"Jocul ignorarii:
- ce anume ii invata pe cei mici: copiii cu dificultati in a-si controla temperamentul sunt mai sensibili si raspund mai usor la lucrurile negative pe care le vad in jurul lor. Sunt mai inclinati decat altii in a interpreta actiunile si cuvintele ca fiind provocatoare, chiar si atunci cand nu a existat o intentie reala (daca intrebi un copil ce a avut o izbugnire de furie pe un coleg de ce a facut asta, raspunsul va fi: "pt ca s-a uitat urat la mine", "el a inceput", "mi-a pus o porecla", etc.
jocul ignorarii ii invata pe copii cum sa ignore ironiile si tachinarile celorlalti.
ce aveti nevoie: un pachet de carti, un ceas/cronometru.
cum se joaca: jocul este inceput de cel mai mic. El/ea va incerca timp de 3 minute sa construiasca o casa din carti de joc (daca e prea mic, poate folositi o combinatie intre cuburi si carti). Cel de-al doilea ucator il tachineaza verbal sau non-verbal pe jucatorul care incearca sa construiasca. Atingerile sunt interzise. Daca vreunul dintre jucatorii care construieste este atins in vreun fel, el castiga jocul. Jucatorul care construieste primeste cate un punct pt fiecare carte care ramane in picioare la sf celor 3 minute. Dar pierde cate un punct pt fiecare privire catre jucatorul care il tachineaza. Dupa 3 minute, rolurile sunt inversate. Primul jucator care aduna 20 puncte e declarat castigator.
(sfat: e mai usor de construit o casa din carti de joc pe covor,decat pe o masa lucioasa). "
bettyR spune:
Ana, super faina cartea si ideile, o s-o caut la Diverta ... Jocul ignorarii, Andreea ar avea nevoie ca e fix asa, nu-si poate controla temperamentul si orice ii zici i se pare negativ ... dar sincer nu cred ca as reusi sa o fac sa inteleaga ca e joc si ar urla de frustrare si disperare ... Alexandra o tachineaza, s-a prins cred ca de la 1 an de cum e Andreea, si fiind mai mica si nu putea sa isi ia inapoi o jucarie, locul pe elefant, pe topogan, o tachina pe Andreea, doar atingand jucaria pe care nu i-o dadea Andreea... asta urla de disperare, cu cat se enerva andreea mai tare, cu atat alexandra o necajea mai tare ... m-am mirat de alexandra cum s-a prins asa mica fiind...acum ii zice ca s-a saturat de ea, si Andreea plange de rupe, se supara f tare cand ii spune asa ... dar ii spune doar cand nu ii da ceva sau se cearta de la ceva ...
Andreea se sperie de apa, ii este frica sa se desprinda de margine in bazine mici de la 80 la 1.20m, nu vrea sa o pun in colac sa o tin, sa ridice picioarele de pe fundul bazinului ... eu ma gandeam sa o dau la cursuri de inot, dar daca se sperie tare si nu mai vrea deloc? altii sunt de parere ca e normal sa ii fie frica si e mai bine acum decat mai tarziu la cursuri, si ca mai greu invata mai tarziu ... totusi eu simt ca nu e pregatita... mai sunt oare altii in situatia noastra? acum vrea sa intre in bazin si se cere, dar f putin se miscaa in apa, eu ma plictisesc de mor, dar o duc in fiecare weekend poate prinde curaj ...
ella_74 spune:
An@,
sunt asa reticenta cu germana doar fiindca e o limba grea; sotul meu a invatat-o nu la scoala ci acasa cu o vorbitoare nativa; a folosit-o cand a lucrat in Germania si dupa cand a fost free lancer in Ro si a lucrat pentru niste nemti; si nu zic ca nu l-a/ne-a ajutat cand am fost la schi in Austria sau cand am fost si noi prin Germania.
Eu am intrebat la gradinita KidTime unde am vrut sa-l inscriu pe cata engleza se vorbeste; mi s-a raspuns ca se insista dar daca copilul nu reactioneaza/interactioneaza fiindca nu pricepe, atunci se vorbeste si in romaneste.
Si cred ca e gresit asa, copilul nu pricepe o data, de doua ori, dar in timp va pricepe; e important sa nu auda altceva daca e cu predare in engleza.
Asa ca am renuntat.
Stiu copii care au terminat Little London si care vorbesc fluent engleza insa taxa depaseste 600 eur/luna.
Gradinita germana din Baba Novac e privata si se numeste Ingerasul Meu; sunt de fapt 2 sedii in zona Baba Novac, una aproape de rond, una spre Alba Iulia.
Am 2 vecini in New Town care au copiii acolo; unul e super incantat, altul si-a retras copilul ca cica l-a traumatizat metoda stricta de invatare a limbii germane.
Nu e o recomandare, adica nu stiu mare lucru de ea, dar sigur gasesti pareri si la topicul de gradinite ; si dincolo de pareri care pot fi subiective, vizita la fata locului e cea mai importanta.
Betty, cu inotul e dificil; vorbesc din experienta mea cu si de fapt vorbim de copii mai putin docili, asa cum e si Andreea se pare. Daca il intrebi pe de inot spune ca la 4 ani a ales tenis si la 5 va merge la inot fiindca anul asta inotul "nu a fost o experienta prea reusita" ; asta ca sa-si ascunda teama si neplacerea.
Si nu-l fortam, mai incercam mai incolo.
Liv, unde incepeti inotul? parca ziceai ca ai copiii prin rotatie in Bucuresti peste vara.
Madi spune:
Buna seara si de la mine.
Nu am mai scris de mult. Azi a fost pentru noi ultima zi de concediu. Ca si anul trecut, si anul acesta am avut doar jumatate din concediul planuit. De data aceasta la mare . Am fost in Bulgaria unde a fost mai bine decat ne-am asteptat. Ne-am intors in Bucuresti vineri, pregatiti sa plecam la munte duminica, insa sambata Ana a inceput sa faca febra, am fost la pediatru si diagnosticul a fost amigdalita pultacee, confirmat si de orl-ist. Trei zile a facut peste 40, cu antitermic dat la 4 ore si antibiotic. Norocul nostru a fost ca de data aceasta nu a mai "cazut" asa cum facea cand avea viroza, adica in afara de febra nu a avut nici un alt simptom, nu o durea nimic (nici in gat!!) si a mancat destul de bine. Dar ne-am inscris si de data aceasta la categoria o boala pe luna
Ella colostrul acela pentru ce este? Imunitate? Si daca da, de la ce firma il cumperi?
ella_74 spune:
Madi,
bine ca nu s-a imbolnavit in Bulgaria, macar v-ati bucurat de 1 vacanta.
Dar curios ca n-a durut-o in gat, de obicei la amigdalita pultacee sunt dureri si nu poti inghiti usor mancarea.
Noi ii dam colostru cu probiotice, deci praful contine ambele. Este imunomodulator.
E borcan de plastic alb pe care scrie CHILD LIFE; nu se gaseste in toate farmaciile, parca din Centrofarm il luam noi; importator unic este SECOM; pretul pe site-uri l-am vazut pe la 130 ron dar in farmacie e cam 180 ron borcanul care ajunge cam 45 zile.
Doza : 1/2 lingurita pus intr-o lingura cu apa si putina miere.
Si fiindca de cand a inceput gradinita a fost virusat non-stop, ii dam si Supradyn ursuleti gumati cate unul pe zi.
Extras :
"protejeaza copilul impotriva infectiilor prin actiune puternica antivirala, antibacteriana, antimicotica, antiparazitara; ajuta la
reducerea simptomelor si la prevenirea reaparitiei infectiilor (gripa, meningita, encefalita, conjunctivita, infectii herpetice, zosteriene, mononucleoza, hepatita B, C, pneumonie, viroze respiratorii, tuberculoza, otita, oreion (parotidita epidemica), candidoza, clamidioza, infectii urinare, rujeola, varicela, giardioza, oxiuraza, ascaridioza, echinococoza, chistul hidatic, teniaza, toxoplasmoza, toxocaroza, trichineloza, onicomicoza, infectii dentare, chirurgicale, ORL, infectii asociate in SIDA, etc.)
- ajuta la dezvoltarea si protejarea florei intestinale benefice a bebelusilor si copiilor, reface mucoasa intestinala, reduce balonarile,indigestiile, flatulenta, constipatia, colicile, stimuleaza sinteza proteinelor, a vitaminelor din complexul B, a zincului, calciului, manganului si a fosforului, regleaza echilibrul acido-bazic
- reduce efectele negative ale consumului de antibiotice si de corticosteroizi
- reduce consecintele sindromului de colon iritabil si intestin permeabil (boli autoimune, tulburari de concentrare si de coordonare, autism, hiperactivitate si deficit de atentie, malabsorbtie, diaree si/sau constipatie, convulsii, etc.)
- ajuta la dezvoltarea optima a sistemului cardiovascular, nervos central, muscular, osteo-articular si a vederii
- favorizeaza vindecarea ranilor, a arsurilor si a fracturilor
- imunomodulator
- regleaza nivelul glicemiei (important pentru copiii ale caror mame au dezvoltat diabet in timpul sarcinii)
- antialergic"
Multa sanatate!
Intrebare: cine a facut recent pasaport de copil? e aglomeratie mare? ca noi i-am facut unul temporar anul trecut si expira luna viitoare.
arcadia spune:
Am intrat un pic sa zic de Waldorf, nu este cu predare in germana, se poate face ca optional, eu l-am avut inscris pe Calin la germana insa nu au facut deloc la grupa lui, nu'sh ce probleme au fost cu profesoara, dar stiu la alta grupa au facut. sper ca la anul sa faca si la grupa lui.
si eu vreau sa il duc pe Calin la inot peste o saptamana-doua, sa vad la lia manoliu daca il primesc. nu stiu daca ii va placea, la 2 ani nu a vrut sa intre in apa la mare, iar de atunci n-am mai fost.
ella, cat costa lectiile de tenis, ca ma tenteaza si pe mine. ma bucur ca i-a placut lui Bob, sa ne mai zici cum decurge in continuare.
si eu sunt de parere ca copilul sa mearga la un sport doar daca ii place, dar mai intai trebuie incercate, desigur.
ps: tare asta cu zici ca e surd, si Calin la fel e, uneori trebuie sa repet cate o chestie de 3-4 ori pana obtin un raspuns, fie si daca il intreb daca vrea nu stiu ce de mancare, dar stiu ca aude doar ca se pricepe foarte bine sa ignore
betty, si Calin are probleme cu temperamentul, recunosc ce zici tu de Andreea, noroc ca Ioana e fata buna si cedeaza si ii da ce vrea el, dar nu-mi place sa il vad asa egoist, cu tendinte tiranice..incerc sa gasesc calea cea mai potrivita sa il indrept catre chestii pozitive, dar mi-e greu ca temperamentul meu nu se pupa deloc cu al lui. cu Ioana ma inteleg mult mai bine.
sunt curioasa cum s-ar intelege Calin cu Andreea
an@, trebuie sa iau si eu cartea astea de care zici, desi nu stiu daca e destul de mare calin, cel putin pentru jocul pe care l-ai scris, ca si betty nu stiu daca ar intelege ca e un joc. si trebuie sa mai citesc carti de psihologia copiilor in general, ca acum gestionez destul de greu, in special cand nu ma asculta/ignora ceea ce spun, ceea ce se intampla de putin timp. o parte din cauze le stiu, nu-i dau destula atentie (ca trebuie sa lucrez), interactiuni negative cu ai mei, intre mine si taica-su..
ps: arata-ne poze cu galusca mica
madi, imi pare rau ca ati ratat jumatate din concediu. la varsta asta cred ca e inevitabil sa nu se imbolnaveasca, intr-adevar la voi se intampla cam des, dar eu zic ca isi va forma imunitatea si va trece. la adulti stiu ca regimul alimentar poate ajuta la imunitate (bazat pe cruditati), dar nu stiu ce sa zic de copii.
didi, unde zici ca incarcasi poze?
liv, ce mai faceti?
mica0307 spune:
A fost cineva la Sibiu la vreo pensiune pe langa? Recomandati ceva in zona?
didi ai ajuns la concert?
Ioana13 spune:
Mica, am fost la Salistea Sibiului, la Pensiunea Fulea. 60 de lei pe noapte/camera, curte mare, frumoasa cu gratar, au o camera mai racoroasa, restul la mansarda, ceea ce face sa fie f cald, asa ca sa o cereti pe cea de la 1, daca mergeti acolo. Mai sunt pensiuni (La Nu ma Uita am vrut, dar nu mai erau locuri) cauta pe net cazare Salistea.
Si sa nu uitati/ ratati sa va luati niste telemea de oaie de la cei de pe acolo!
ella_74 spune:
Arcadia,
e posibil ca la Waldorf sa fie si grupe cu predare in germana? te intreb asta fiindca am o amica care sta pe strada cu gradinita, s-a dus sa-si inscrie copilul si i s-a spus ca predarea e in lb germana.
Cu tenisul... azi dimineata a avut ora si i-a placut f mult, desi in ultimul moment am zis ca nu-l mai duc ca s-a trezit cu muci verzi; deja ma minunam ca are 5 zile fara vreo viroza.
S-a bucurat ca nu l-am mai dus la gradi azi, asa ca acum cere la tenis in fiecare zi.
Noi mergem la Centru National de Tenis, lannga Lia Manoliu.
Tariful este 80 ron/ora, iar in zilele in care vine si celalalt baietel, platim 40 ron.
Inotul era mult mai ieftin dar lui nu i-a placut.
Mica, mi-a fost recomandat azi vilabran.ro in cazul in care te tenteaza si Bran ; e un complex de 11 vile, cu zona de agrement.
bettyR spune:
Ella, pai daca nu intelege copilul, cum sa nu-i zici si in romana, nu stiu, mi se pare frustrant ... asa e si la Andreea, li se traduce daca nu inteleg, dar nu de fiecare data ... dar le mai vb si in romana. De la anul au optional germana,sunt curioasa daca se va prinde ceva ... si eu sunt de aceeasi parere cu tine cu germana, ca e prea grea si in prea putine locuri vorbita ... faza cu vorbitul numai in limba respectiva mi se pare ca poate ar fi ok de la varste f mici, 1 an jumate 2, dar sa-i duci pe la 3-4 ani , nu stiu ...
Eu cred ca vine iar o perioada mai dificila cu copiii, sunt mai razvratiti, vai ce urla si tipa andreea si ce ma chinuie sa zic ca ea ... a plans fara exagerare vreo ora, dar plans cu tipat si fortat, ca de ce am spalat-o pe cap si a incercat sa ma convinga sa nu o mai spal si sa o las asa murdara, si ma pune sa spun asa ca ea si e distrusa ca nu cedez ... iar trebuie sa citesc ca nu mi se pare normal sa spun ca ea, eu incerc sa mut discutia, sa ii spun o poveste, altceva, ea cica sa ii spun o poveste cu o fetita care nu vrea sa se spele pe cap si iar ajungem de unde am plecat ... si tot asa la infinit ... face crize de oboseala si iar refuza sa doarma, cand ii vine somnul se imbraca sa iasa afara, la amiaza se pune si sta 15 minute si se ridica si incearca sa ma convinga ca a dormit ... numai asta face, sa facem si sa zicem ca ea si asa ma oboseste ...