***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(132)
Raspunsuri - Pagina 11
lbelciug spune:
Am pus cateva poze aici: https://picasaweb.google.com/liviana75/IunieIulie2011#5626178981316559090
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
bettyR spune:
Liviana, ce baieti mari ai! Am vazut o poza cu Bogdan si intr-o prima faza am crezut ca e Matei, m-am prins repede cine-i ca-s destul de diferiti. Cred ca esti mandra de ei!
mica0307 spune:
Multumesc pentru urarile de ziua mea .
Am fost trasa ieri de urechi de Ella ca nu am mai intrat si nici nu am povestit cum a fost in America.
Noi suntem singurei de 2 saptamani, Maya e la parintii mei la Pitesti asa ca bantuim pana noaptea tarziu pe la sala, film, terase etc
In America a fost super, Mayei i-a placut foarte tare, chiar si-ar fi dorit sa ramana acolo. Am zburat foarte mult cu escale in Amsterdam si Washington (unde am stat 7 ore) insa Maya nu s-a plans. Am facut de acasa si pana la sora mea acasa 24 ore .
Am ajuns duminica pe 22 mai in America la Washington, sotul a ramas acolo pt o conferinta si eu si Maya am zburat mai departe pana in Indianapolis. A venit si el miercuri la noi.
Sora mea s-a mutat anul trecut intr-un complex foarte frumos, cu piscina, terase, pe malul canalului din centru Indi. Am mers la piscina, la Muzeul copiilor, la Zoo, la Parada pt Memorial Day, la cursa Indi500 si binenteles...shopping . Pe 31 mai am plecat spre Orlando unde am prima zi am facut Downtown Disney, un loc cu magazine si restaurante vis a vis de hotelul nostru si a doua zi, pe 1 iunie (care nu se sarbatoreste si in America) am fost in Disney. Am facut doar un singur parc (Magic Kingdom) din cele 4 existente in Florida. Maya a rezistat cu brio de la 10 dimineata pana la 10 seara, insa dupa artificiile de la 22 a picat...
I-a placut foarte tare in DIsney, nu stia in ce sa se mai dea, a facut poze cu personajele Disney, a dansat cu ele...a fost super fericita. A fost insa cam aglomerat (desi era prima zi de vacanta a copiilor) si cozi destul de mari la toate insa ne-am descurat foarte bine ca a fost si sora mea cu noi (si mai statea ea cu Maya in Fantasyland) si cu fast pass-urile.
Pe 2 iunie am plecat cu masina spre Fort Lauderdale, o statiune la ocean super frumoasa (la 30 min de Miami), cu canale - este numita si Venetia Americii...unde am stat pana pe 5 iunie cand seara am plecat spre casa.
Maya a fost tare dezamagita ca plecam din America...a spus ca ea vrea sa ramana acolo...Cand am ajuns in Buc si ne-am urcat in taxi ne-a intrebat de ce vb taximetristul in romaneste. I-am spus pentru ca suntem in Ro....si mi-a raspuns foarte trista..."credeam ca ramanem in America"
Cam asta a fost experienta Americana cu Maya, i-a placut tare, s-a adaptat foarte bine la noul fus orar si in AMerica si la intoarcere in tara.
Va pup,
lbelciug spune:
Multumesc, bettyR.
Mica, f frumoasa vacanta in America, multumim pt jurnal :) si impresii. Un bravo pt Maya ca a fost cuminte si a suportat drumul cu brio. Daca ai, sa ne arati si poze pls. Ea parca face si engleza la gradi, a folosit-o pe acolo?
lbelciug spune:
La Multi Ani pentru Dianalaura si Sabinei de CarlaiV! Sanatate si fericire! Petrecere frumoasa, va asteptam cu vesti!
alynta27 spune:
Salutare!
La multi ani Sabrina! Carla ai fetita mare!
Al Ma facem si la cuptor, dar acum cu caldurile astea, mai rar.
Liviana frumosi baieti si o mama tanara si activa! Ce gradina ingrijita! Bravo! Guliile le-ai plantat din rasaduri sau seminte? Cum le gatesti? Am tras un ochi la "Culinar". Cum ai faurit crenvustii de casa?
Alina-Mirela mami deMaria(14.09.2010),Matei (15.05.2009) si David (27.06.2007)
POZE
Cum a aparut Printul!
Un ingeras in viata noastra
lbelciug spune:
Multumesc Alynta27, guliile le-am pus din samanta in pahare si cand a crescut rasad le-am mutat in gradina.
Uite reteta de unde m-am inspirat pt crenwurstii de casa:
Cremvusti
Mate de oaie, 1,2 kg piept de pui dezosat, 400 gr fleica de porc (in reteta era cu slanina, da' n-am avut), 1 lingura de boia dulce, 1 lingura de cimbru, 2 catei de usturoi, 1-2 linguri de sare si o lingurita de nucsoara. Mai aveti nevoie de 20 de cuburi de gheata sparte si 500 ml apa rece pentru framantat.
1. Se dau prin robot carnea de pui (verificata de pielite, osisoare si cartilagii), impreuna cu mirodeniile
2. Se macina bine, se adauga fulgii de gheata si se incorporeaza si ei, macinand din nou
3. Se scoate carnea din vasul robotului, se macina si fleica pasta
4 Am amestecat bine cele doua paste, de pui si de fleica, incorporand apa astfel incat pasta rezultata sa fie una moale
5. Pentru ca era greu sa se lucreze cu pasta asa, am dat-o la congelator cam 1 ora
6. Am trecut pasta prin masina de tocat cu 'tulumba' -cum ii zice mama- foarte ingusta
7. I-am dat la zvantat pana a doua zi
A doua zi i-am spalat in apa calduta, si i-am pus la aburit - tehnica de fabricatie a cremvustilor zice ceva de celule cu abur 70 de grade, cum eu nu am, am pus o oala mare la fiert cu o sita deasupra in care i-am pus si acoperit un capac. Ii las cam 20 min.
Eu am folosit matele de porc caci sunt mai groase si se pun usor pe teava de la masina de tocat, n-am pus slanina si nici boia. Nucsoara merita, ii da un gust deosebit. Sa-mi zici daca faci, nu e greu deloc, se pot pastra si in congelator, pusi in pungi mici cat sa consumi o data.
Guliile
Frunzele proaspete de gulie dau gust delicios salatelor de cruditati
Din frunzele mari se pot face sarmale.
Din gulii se pot face diverse: supe, salate, umplute, prajite pane etc. Gasesc multe retete pe net, e primul an cand pun in gradina si abia astept sa le gatesc, incep sa se faca deja.
alynta27 spune:
Multumesc Liviana! Nu stiu cand voi gati, dar mi-ar place sa le fac copiilor!
Alina-Mirela mami deMaria(14.09.2010),Matei (15.05.2009) si David (27.06.2007)
POZE
Cum a aparut Printul!
Un ingeras in viata noastra
mica0307 spune:
Liv, Maya face engleza la gradi insa e doar la nivelul de Hello, Bye si alte asemenea.
A fost cineva la concert la Bon Jovi aseara??? In afara de Alina ca am vazut pe facebook :)
A fost super concertul.
lbelciug spune:
Mica, cate ore pe sapt face engleza la gradi? Sau se vorbeste interactiv cu ei?