Copilul meu a fost batut in parc

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Citat:
Julia, draga, nici nu ma obosesc sa-ti raspund, caci probabil nu as mai pleca de la calculator! Insa nu asta ar fi, pe moment problema, ci faptul ca,din cate am citit pe forum, nu mai vad sensul sa postez ceva!
Acum chiar imi pare rau ca am facut-o, desi ma gandesc, asa ca si consolare: desi poate unii au fost impotriva a ceea ce am scris cu inversunare, la un moment de cotitura, vor realiza eficienta vreunui sfat si le va fi de folos (m-as bucura din suflet sa fi fost de folos chiar si mai tarziu).
De cand am cabinetul si ulterior de cand bat parcurile patriei, am constatat destul de bine multitudinea parerilor mai mult sau mai putin avizate de educare si crestere a copiilor (unele cu bataie lunga, chiar...), insa unele, trebuie sa recunosc, chiar si dupa 11 ani de experienta, ma uimesc.

Gigi,DAI SFATURI si repeti asta,probabil defect profesional,ar fi bine sa te tratezi...Ce zici sa te duci la un psiholog,dar unul bun rau?!

Daca tu asa percepi forumul,ca pe o sala in care madam pisicolog sta pe scena si noi,parintii,in scaune si ne uitam de jos in sus la duomnia-voastra,atunci,da,poate ca forumul nu e locul in care te poti simti cel mai bine.Am sesizat tonul asta si intentiile inca de la primele tale postari,uneori zise printre randuri,alteori fatis... apoi trimiterile la carti de specialitate si alte cele... e penibil!!

Stii care e cea mai buna carte de psihologie si parenting citita de mine?? Cea care m-a invatat ca tot ceea ce trebuie sa fac, ca parinte, este sa imi folosesc cele cinci simturi: sa vorbesc cu copilul, sa il adulmec si sa IL inspir(chiar sa MA inspir de la el),SA IL ASCULT si SA COMUNICAM PRIN PRIVIRE si sa il tin aproape de mine,prin imbratisare.
Cine mi-a fost cel mai bun tutore? Chiar fiecare din copiii mei,pe rand... de la fiecare am avut enorm de mult de invatat si inca invat! Indraznesc sa spun ca de multe ori ei mi-au aratat ca au mai multa rabdare cu mine, decat am eu cu ei, se daruiesc total in iubire, fara prejudecati si rezerve si...m-au invatat sa ii iubesc asa cum sunt ei,pentru ca ei m-au acceptat pe mine asa cum sunt!

Citat:
Si tu ma uimesti, Julia! Depaseste nevoile primare ale copiilor si vei intelege, poate, ca au nevoie de mai mult decat atat!

Nu stiu daca reteta noastra va avea succes,insa este una vie si ne face si pe noi sa ne simtim asemenea.Nu imi trebuie aviz pentru ea, stiu insa ca orice relatie copil-parinte bazata pe acceptare si dragoste neconditionata nu poate da gres,nu are cum!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:
citat din mesajul lui gigi78
la un moment de cotitura, vor realiza eficienta vreunui sfat si le va fi de folos (m-as bucura din suflet sa fi fost de folos chiar si mai tarziu).

Eu sper din suflet ca macar pe acest forum nu va fi nimeni sa bage la cap sfaturile tale "eficiente", ba mai mult, sper ca nici in viata reala sa nu existe vreun parinte atat de nesigur pe el incat sa ia de bune monstruoasele idei pe care le-ai vehiculat pe aici, idei si false si aberante si jignitoare atat pentru copii cat si pentru parinti.

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

M-a intristat f tare subiectul, atit prin descrierea realitatii din parcurile romanesti, cit mai ales sa vad cum poate gindi si, culmea culmilor, trata!, un psiholog in Ro, culmea culmilor psiholog infantil! Si cu atita vechime si cabinet.

Dar atita m-am bucurat sa citesc unele mesaje, astfel ca, daca s-ar da premii pe DC pt mesaje frumoase/bune/valoroase, mesajul JulieiSM acela cu martianul, ar trebui sa fie pe podium, felicitari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

nevoia primara a copiiilor este sa fie iubiti si cand li se pune piciticul, nu aruncati in pat si lasati acolo sa sa resemneze.

nevopia de iubire nu poate fi „depasita”.

imi pare f rau, era sa zic sa pui mana pe o carte de psihologie adevarata.....

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Si mie mi-a placut tare mult mesajul Juliei cu martianul
i-am citit si sotului meu. frumos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

martianu ca martianu, ca eu o mai stiu pe Julia, dar aia cu pantofii din piele de crocodil, eee, eee? :)))))))

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

aia nu pantofi nuuuuu...pai daca ii vine vreo idee

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

da, revenind, si asa aveam dubii asupra scolii de pisihologie, acum m-am adancit si mai tare....ce invatati la scoala de pisihologie???? ca si io am o cunostinta cu una bucata copil pana in 3 ani si aplica cateodata(cam des) cate o palmuta la fund si chiar o urecheala...ca domle' i se urca sefia la cap copilului, si trebuie sa stie cine e gaina si cine puiul

si doamne iarta-ma si fereste-ma sa am nevoie sa ajung la un pisiholog vreodata si sa nimeresc la unul care sa ma invete sa las copilul sa se autocontroleze, ca asa e sanatos ptr el.

eu recunosc, si am mai si scris cu ceva ani( de parca ar avea Luca vreo 20) in urma, ca nu am un sfant sau bibelou acasa. este clar un copil extrem de inteligent, istet si iubitor(si nu am afirmat numai eu), darrrrrrrrrrrrrr tot atat de coleric, tupeist, ingamfat si inca cateva "calitati" de gen dobandite de prin neam, ca doar nu din vecini si intotdeauna am vb multtttt cu el, dar mult, si explicat si negociat si niciodata batut,respins, izolat si intelge, colaboreaza pana vine iar o perioada a bazdacilor si tot asa.
si am fost pusa si eu in parc sau in alte locuri in diverse situatii jenante, si calatalogat ca un obraznic sau si mai rau prin simplu fapt ca este mai rebel, cu mai mult tupeu decat altii de varsta lui, si cu mult mai multaaaa energie decat altii, etc.
si si-a incasat-o la randul lui de la copii mai educati decat el, si lista poate continua, DAR niciodata nu l-am izolat, nu i-am aratat ca eu sunt sefa si e obligatoriu sa faca ca mine.
l-am ascultat, i-am explicat, iar l-am ascultat, iar i-am explicat si tot asa. uneori colaboreaza excelent, uneori este in crizeeeedar stiu cum sa le gestionez si trec.si mai sunt convinsa, SUNT SIGURA, ca toate explicatiile mele din acesti ani, peste ceva vreme vor avea rezultate, si nu va ajunge un pusti de 10 ani care terorizeaza copii in parc(poate doar pe noi parintii )
am invatat alaturi de el, ca sunt copii si copii, unii mai linistiti, altii mai "needucati" indiferent de cat se chinuie parintii si cata bunavointa au.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

Julia

Gigi pacat ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Julia, sa te pupe mama de fata iubitoare, esti in sufletul meu

Mergi la inceput