Copilul meu a fost batut in parc
Raspunsuri - Pagina 10
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Luna9 Cum credeti ca ar trebui sa procedez cu el? Cum ar trebui sa tratez problema cu micul razgaiat data viitoare cand il vom vedea? |
Eu nu vad vreo modalitate pentru tine de a proceda cu copilul "agresor". Daca faptul ca iti loveste copilul poate fi intors pe toate fetele, rezultatul fiind acelasi (supararea ta, furia, etc), vreo eventuala agresiune verbala sau fizica a ta asupra unui copil de 2 ani nu poate intra in calcul. Personal nu vad nici o rezolvare civilizata decat o colaborare intre parinti; iar daca asta nu e posibil, sa zicem din cauza parintelui celui de 2 ani, e clar ca trebuie sa-l tii la distanta pe al tau, macar o perioada.
E drept? E corect? Poate nu ti se pare...dar n-ai alta cale.
PS: Ana avea si ea "calaul" ei in parc. Cred ca avea 2 ani...iar Mariuca (ce nume frumos pentru un calau...) mai mare binisor. O caftea pe unde o prindea...ce stiu eu ce era in capul ei? Am schimbat parcul...Ana a crescut, Mariuca nu prea. Cand s-au intalnit, a fost pace. Poate pentru faptul ca Ana era (fizic) peste ea.
Dincolo de suparare, pe bune, ce ai putea sa faci (da' concret) daca ti-ar cafti zilnic copilul? Nu-l iei de acolo si pleci?
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
JuliaSM spune:
Offtopic. Fetelor,m-ati facut sa rosesc ,multumesc! Da' ce bine-mi prinde....Inseamna ca nu-s chiar nebuna,nu? in sensul ala rau,ca nitica nebunie nu strica nimanui...
alex_andra spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui gabitza2005
Inseamna ca ai fi luat-o complet razna daca fetita ta ar fi incasat o palma de la alt copil.... |
gabitza draga, ai raspuns ca sa te afli in treaba, asa , la misto??
sper ca a fost asta, pt ca altfel ar insemna ca a fost prea greu sa intelegi(si asta ar fi trist,pentru tine) ca eu ma refeream la atitudinea bunicii, nu a copilului.
Si-a luat-o si fi-mea in parc, de la alti copii si nu am facut taraboiul pe care-l faceti voi, aici.
michelle-usa spune:
nu am citit decat cateva pagini la acest subiect.
chestia e ca si noi cand am fost in Romania si William avea vreo 5 ani am avut parte de un astfel de personaj.
Era un bietel frumusel si mai scund cu aproape un cap decat al meu desi erau de aceeasi virsta(5 ani), dar cum il prindea pe al meu imediat ba il lua de par, ba il imbrancea, ba ii tragea o palma.
al meu venit din America unde niciodata nu i s-a intimplat asa ceva...era pe moment uimit ca il bate un copil si statea "sac de bataie" daca nu m-as fi dus repede sa-l salvez.
Copilasul asta era cateodata cu bunica,cateodata singur, asa ca m-am dus ca un om civilizat la dinsa sa-i spun ce se intimpla...desi era acolo si cred ca mai mult se facea ca nu vede, la care ea mi-a zis ca "nu are ce sa-i faca".
Asa ca de fiecare data cand il vedeam in parc stateam pe aproape , sa il pazesc de acest copil.
Intr-o zi eram si cu sotul si ne-am asezat pe o banca cam la 20 de m distanta de tobogan. Il vad pe baietel cu se duce direct la al meu si il ia de par.
Sotul repede se duce la ei, il da jos pe William si il ia la intrebari pe baietel de ce da in el.
Am crezut ca nu vad bine... pustulica in loc sa ii fie macar un pic frica ca e luat la intrebari se dadea la sotul meu(care are 2 m inaltime). si ii zice ca asa "vrea el"..si se impingea cu pieptul ca un cocosel in picioarele sotului meu...
la care sotul meu la luat de mana si i-a spus pe un ton mai rastit ca daca vreodata il mai atinge pe baiatul nostru "vine la el si il bate,de-l stinge".
de atunci nu s-a mai repetat povestea cu copilul nostru, dar continua sa bata alti copii sub privirile nepasatoare ale bunicii.
l-am vazut de cateva ori cand parca s-ar fi repezit sa-i mai dea cate una lui William si se uita la mine daca il vad, atunci era suficient doar sa dau din cap ca " nu' si se intorcea la joaca lui si il lasa in pace.
chiar dupa vreo 2 ani cand ne-am intors in acel parc vorbeam cu alte mamici ca tot asa face, tot mai bate copii mai ales daca parintii nu sunt cu ei sa-i apere....deci caracterul nu se schimba de la sine e nevoie de educatie din partea parintilor.
michelle
alex_andra spune:
Aici sunt 2 aspecte:
1. copilul "agresor"
2. atitudinea parintelui.
Da, parintele copilului "agresor" nu trebuie sa stea pasiv.
Eu sunt mereu cu ochii in paispe cand merg cu fi-mea undeva.
Am fost la petreceri la mc, la diversi copilasi, mamele erau relaxate, desi nu toti copii erau ne-agresivi, eu nu puteam.
Pentru ca stiu ca de la o chestie aparent nevinovata pot iesi lucruri urate.
De la o altercatie in care nu intervin parintii pot iesi rani nasolae, pentru ca copii nu se cenzureaza atunci cand se incaiera.
A avut si fata mea semn de la o muscatura zile intregi, de la zgarieturi, la fel.
Si-a muscat prietenul de nas, asa, in joaca, dintr-o pupatura, noroc ca eram la 2 pasi de ea, dar a doua zi tot avea semn copilul pe nas.
Deci da, condamn parintii pasivi si daca dau peste un copil mai agresiv si vad ca fi-mea nu se intelege cu el, plec in alta parte.
Pai ce sa fac, sa ma apuc sa fac circ in parc?
Ca e needucat, razgaiat si gras?
As fi penibila, din punctul meu de vedere.
Daca parintele copilului nu se autosesizeaza, ma sesizez eu si plec, sunt parcuri cat cuprinde.
Si cand fata mea va creste va putea ea sa discearna cu cine sa stea si cu cine nu.
Si poate ca daca va fi si ea ocolita de alti copii, va intelege si va adopta si ea alt comportament.
Pana atunci nu-mi ramane decat sa ii explic mereu si mereu si mereu ca bataia nu e buna.
A se intelege: eu ii zic ca bataia nu e buna, dar niciodata nu i-am facut teoria sau s-o oblig sa-si dea din jucarii.
Daca ea vrea sa imparta, e treaba ei.
Dar, in egala masura, daca ea nu da, nici nu are voie sa ia fara acordul proprietarului.
Iar ea, atunci, la intamplarea cu baietelul, a fost indignata si pentru ca acel baietel venise val vartej si-i luase jucaria.
Fara sa ceara frumos, asa cum am invatat-o eu sa faca.
EU nu acuz copilul, ci acuz atitudinea bunicii (aviz celor care au inteles gresit, sau s-au facut ca inteleg gresit).
michelle-usa spune:
cand william era mic 1-2 ani, stateam mereu aproape de el (distanta de<1 m) si aproape mereu cu mina pe el cand se juca cu alti copii ca sa nu fie lovit cu jucarii sau sa-i de cu nisip in ochi, sau sa nu cada.
ma uitam cu atentie inainte sa-l las la joaca cu alti copii cam ce fel de copii sunt si daca se joaca frumos.
daca nu-mi convenea il duceam in alt parc sau ma jucam doar eu cu el in alta parte a parcului.
michelle
eumada spune:
Copilul cum il cresti asa il ai.Daca ii cultivi chiar si prin nepasare instinctele agresive atunci esti ca mama la fel de vinovata ca si el.Eu am protejat-o si o protejez in grupuri cu copii necunoscuti..evit sa o las sa interactioneze prea mult cu ei deoarece nu le stiu obiceiurile.Eva nu e agresiva de felul ei dar daca detectez ceva imediat o iau de acolo,sau evitam cu desavarsire.Varului meu i-a scos ochiul la 4 ani un copil de 5.E orb de un ochi si are 42 de ani acum.De asta zic ca totul depinde de educatie.Mai stiu si eu mame mandre nevoie mare ca puiul lor e bataus.Astea sunt de evitat si chiar cu vorbe potrivite le poti face sa ia masuri.Ieri in parc de exemplu,un baietel venea sa se joace cu Eva si o tot smuncea de mana.Eva l-a luat brusc de cap si l-a tras.I-am tras mana repede,mi-am cerut scze si atunci el a dat iar ,de fapt a vrut sa dea iar,iar ma-sa satea si se hlizea.Atunci am zis"hai Eva ca tu esti bine educata de mami,baietelul nu e educat si nu ne jucam cu el."Nu va zic ce indignata a fost doamna respectiva.Si ce placere mi-a facut s-o aud...
Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098
eumada spune:
Insa e vb strict de educatia primita.Avem un grup de copii aici la noi,de la 8 la 10 luni.Astia de ce nu se iau de cap nu se lovesc,se joaca...cu parintii langa ei,fara sa se incaiere.SI LA LOCUL DE JOACA DIN MALL AM VAZUT COPII CU MULT BUN SIMT,MICI CARE SE JUCAU CU FIICA-MEA FARA PROBLEME,SE LUAU DE MANUTA SE SI PUPAU...SI CATIVA CARE RACNEAU ALERGAU DE PARCA AVEAU AD-HD.Ops iar mi-a apasat Eva caps-ul...
Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098
JuliaSM spune:
Citat: |
citat din mesajul lui eumada Atunci am zis"hai Eva ca tu esti bine educata de mami,baietelul nu e educat si nu ne jucam cu el."Nu va zic ce indignata a fost doamna respectiva.Si ce placere mi-a facut s-o aud... |
Nu cred ca e vorba strict de educatia primita, si au fost atatea mesaje la postarea asta, cu exemple concrete, care infirma asta. Unii copii sunt violenti intr-un anume context, cand au vreo frustrare si nu stiu cum sa si-o exprime si atunci aleg sa se descarce cumva, oricum; altii sunt obositi si poate atunci ar fi fost timpul de somn, dar mama/buna/bona o lalaie prin parc si cazurile particulare pot continua.
Etichetele lipite pe fruntea copiilor nu cred ca fac bine cuiva, nici celor care-s cu bulina alba, nici celor pusi la zid ca needucati.
Imho.
oana_lex82 spune:
Eu una vad negru in fata ochilor cand un alt copil il bruscheaza pe al meu..si culmea avem unul de o seama cu Iustin (1 an si 3 luni) in anturaj...are momente cand il apuca de lat, cand il ciupeste de mana, cand il impinfe sau ii da copilului meu cu palma in cap...mama lui, care imi e si amica uneori reactioneaza, alte ori se face ca nu vede, alte ori rade...Sincer pt mine ca parinte de copil agresat e ff greu sa accept bobatnacele primite de copilul meu...De cateva zile insa am observat ca si Iustin daca este ciupit, sau il impinge am vazut ca riposteaza, da cu palma, impinge si el...m-am dus de cateva ori si l-am luat de langa copilul ala pt ca sa nu-l loveasca si i-am explicat ca nu e frumos, k il doare pe bebe si tot asa, dar totusi am simtit si un pic de satisfactie cand am vazut ca se apara.. poate ma veti judeca, dar eu n-am cum sa ii ocolesc, suntem o gasca de 4 copii si ne plimbam mereu impreuna, nu mi-ar place sa stam izolati unii de altii...asa ca prefer sa fiu mai vigilenta..