Mamici si viitoare mamici de gemeni&tripleti (59)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mmammarutza spune:

MARY, nu am inceput diversificarea! Le dau doar 60-70 ml suc fructe pe zi. Diversificarea propriu-zisa, cu piure de fructe, de legume si cereale o voi incepe de-abia la 4 luni. Eu asupra acestor chestii m-am consultat cu medicul specialist, in care, de atfel, am mare incredere. Pana acum, tot ceea ce m-a sfatuit el s-a dovedit a-mi fi f. folositor.

Va doresc un week-end minunat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristy1977 spune:

buna ziua fete dragi,
sunt si eu o proaspata mamica de gemenasi: Ingrid si Eduard, nascuti pe 16 iunie la 36 de saptamani, acum au aproape 3 saptamani si speram sa ne primiti si pe noi in clubul vostru, dupa cum va puteti da seama am o groaza de intrebari si nedumeriri, nici nu stiu de unde sa incep... bebeii sunt sanatosi, au luat in greutate deja 1 kg, insa din pacate cred ca baietelul sufera de colicii, doarece are somnul foarte agitat si se screme in permanenta si il doare burtica, se contorsioneaza, se inroseste, este iritat si plinge foarte des, pana acum i-am dat ceai de colici (anason, chimen si fenicul), si espuminsan, azi am citit despre Colief, aveti idee este bun, l-as putea administra la niste bebei de 3 saptamani? suntem si in perioada in care schimbam laptele: trecem de la prenan la nan 1 hipoalergenic si probabil din acest motiv colicile sunt accentuate
monas, ce-ti mai fac bebelinii? cred ca acum o sa ne auzi mai des
va pup si sa auzim numai de bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sugubina spune:

Buna gemenistele,

Oria77 ce ma bucur ca ati scapat de boli!
Cu papa de ce nu incerci sa fixezi un bibi de perna la un bebe in timp ce ii dai tu personal la cealalta? Deh nevoia ne invata..Asa dc le dai simultan castigi timp si nici nu le lasi sa planga mult. Incearca..

mary1975 ai tei cu somnu sunt fix ca ale meleee!! de la 2luni si ceva dorm! Cred ca atuci cand ii lasa cate doi, ii mai lasa si cumintei sa nu o ia razna parintii de tot

Mirela ce balamuc chiar la tineee!! succes cu dintii sa fie cat mai pe silent.
E super carutu ala sport..Ele orcum nu prea mai dorm in parc asa ca..ar fi ok. Si duar 6kilee??? il bagi peste tot fratemeleu.

viss ce haios povestesti tu!! . Vezi cu sucu de porto, s-ar putea sa se irite. Eventual da-le suc de mar, e mai neacid asa.

Si eu ca Mirela am dat cat de repede dupa suc - transformat in piure, au bagat mai bine sa stii.

Monas hai prinde coraj si plecati si voi macar cateva zile undeva!

Noi ne-am intors de doo zile de la Sunny Beach Bulgaria. A fost asa bineee! Puficele au fost cuminit (in mare), dormit tuata noaptea ca acasa; le-am pus in piscinuta gonflabila si le-a placut mult, faceau clip clop si fugareau ratzele, se puneau in pozitie de chill si scarpinau nisipu;
Papa de legumi din borcanase. Stiti ca va povesteam ca am emotii ca ele nu or sa mance..Ei bine, dragi gemeniste au SPART cainii mei ! daca nu au mancat la greu. A mai trebuit sa cumpar 4buc deacolo ca nu mai aveam ce le da. Si le-am bananizat la greu ca aveau aia la AI si luam si pt dimi si pt gustarea de seara.

Revin sa mai citesc.



Sugubina si Puficele Mara Diana si Ilinca Miruna 6.11.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sugubina spune:

Laura multe mame gemeniste zic ca acu e usor ca nu ii fugari, ca sa vedem ce urmeaza ca o sa fie numa intr-o zvarliciune si agitatie si ca le era mai bine cu bebeii mai mici.

eu una cred ca tine sa stii: ca mai simplu e cand incepi sa te intelegi cu el.. Acu sa vedem

Vazut pozele, sunt asa de frumusei, blonduti, delicata e fetitaaa!
Unde ati fost la mare? nu pare Romanica din ce vad..

viss bravooo super ca pleci cu ei! ai sa vezi ca iti face bine sa schimbi aeru.
Eu nu ma simt nici mai odihnita nici mai obosita,am fost constienta inca de la inceput ca nu va mai fi concediu dinainte, ci voi sta de fundu lor. Acum ma bucur de bucuria lor, de cum reactionau la mare, de cum le placea sa se piscinifice. O sa iti faca bine schimbarea de mediu, clar! GO FOR IT!

Apropo de carutu ala: ale mele vad ca dorm din ce in ce mai putin in parc..asa ca cre ca e ok pt peste 6 luni. Noi avem 8. Am mai vazut bebei care dorm asa atarnand in el..Acu pt juma de ora de atipenie in pozitie ciudata nu cre ca se strica coloana sau ceva. Sincer ma tenteaza si pe mine carutu alaaa! e super usor. Stiti, mi l-au furat pe raposatu!! ala care il puneam si ca trenu si unu langa altu. Din fata blocului. Sigur fusera tiganii ca era de fier solid, modular se scoteau alea. Fix in saptamana dinaitne de plecare. Am crezut ca mor.Asa imi placeaaaa!!! Avea coviltire de nu aveai nev de umbrela, se dadeau pana in fata. OOF. Acu il am pe bertoni ala, bine ca nu il vanduram. A incaput in porbagaj pan la urma, gasiram cum.

mmammarutza felicitari ca dorm singurei si ca papa asa bine! Bravooo si tu mergi cu ei la mare, super!!!Si fara ajutor, doar voi. Si noi tot asa fuseram, doar noi 4. Fetele de pe odisea mea zic ca ce corajoasa sunt (a se citi inconstienta & crazy), ca am mers noi. E o mamica care nu vrea sa plece doar cu sotu si bebe ca nu poate socrela sa vie sa ii ajute. si are DUAR UNU!

mary poate reusesti sa il convingi macar doo trei zile sa plecati. E pacat, vara e scurta. Si pan la urma tre integrati ei in viata noastra, si la bebei le face bine sa schimbe aeru.

cristy1977 bine ai venit! Colief da merge dat. Sa incerci si bonisan la noi a mers.
De ce dai Nan1 HA? ti-a recom dr?

Poze fresh din vacanta aici: https://picasaweb.google.com/raluca1anghel/Bulgaria2011PrimaVacantaAPuficelor#
Sugubina si Puficele http://picasaweb.google.com/raluca1anghel" target="_blank">Mara Diana si Ilinca Miruna 6.11.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmammarutza spune:

CRISTY, ai mei nu au avut colici propriu-zise, ci niste dureri de burtica asa sporadice. Eu ptr. a le mai potoli acele dureri, le-am dat Colief si Infacol. Au functionat f. bine.
Bonisan le-am dat de la nastere, in scop preventiv, fiind pe baza de plante, nu a avut ce sa le faca rau.
Insa, daca vrei efect garantat, eu iti recomand SIROP CONTRA COLICILOR fabricat la Farmacia 116 in Zerind, judetul Arad. Am si nr. de telefon de la farmacie daca te intereseaza. E f. bun ptr. ca pe langa faptul ca ajuta la prevenirea colicilor, ii linisteste pe bebelusi, le face somnul mai lung, e extraordinar!!!
Pe mine acest sirop, precum si siropul CALMA BABY de la Erbavita (se gaseste la Framaciile Dona) m-au ajutat sa le scot masa de noapte la copii.
Ptr. alte iformatii, sunt la dispozitia voastra.

Va doresc o seara placuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza35 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mmammarutza

Pe mine acest sirop, precum si siropul CALMA BABY de la Erbavita (se gaseste la Framaciile Dona) m-au ajutat sa le scot masa de noapte la copii.
Ptr. alte iformatii, sunt la dispozitia voastra.

Va doresc o seara placuta!

mami din 17.04.2011


la nici 3 luni le-ai scos masa de noapte??? Mie,personal,imi pare mult prea repede mai ales ca a fost procesul oarecum fortat, ajutandu-te de siropele.... Este parerea mea,iar despre siropul acela de la Erbavita,a fost o postare nu tocmai elogioasa .... o voi cauta si voi pune link

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

sugubina, in Grecia, in Halkidiki am fost.



Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmammarutza spune:

Gabitza, sa stii ca nu le-am scos masa de noapte de capul meu, ci dupa o prealabila consultare a medicului specialist.
Cat despre siropuri, s-a inteles gresit. Nu m-au ajutat decat sa le mut intervalul orar de cca. 7-8 ore intre care ei dormeau. Mai exact, ei aveau o masa pe la 7 seara, dupa care urma un somn de 7-8 ore si trezirea noaptea ptr. o alta masa. Medicul mi-a spus ca ei au nevoie de aceasta odihna, atata doar ca eu trebuia sa le "arat" care este de fapt noaptea. Pentru asta am folosit siropurile.
Sa stiti fetelor ca atat medicii din Romania, cat si cei dn Ungaria sunt de parere ca masa de noapte poate fi scoasa dupa 1 luna si jumatate daca bebelusul ia normal in greutate si mananca o cantitate suficienta in timpul zilei. Explicatia consta in faptul ca intregl aparat digestiv are nevoie de o "pauza" dupa ce in timpul zilei este solicitat din 3 in 3 ore.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza35 spune:

ok,mmammarutza

tare bine trebuie sa fie sa iti doarma amandoi de e la 2 luni -8 ore legat

mie mi-a parut un pic"ciudat",pooate si pentru ca pana la 18 luni Dragos s-a incapatanat sa aiba masa de noapte, cam 120 ml Lp pe la 2-3,in conditiile in care Eva a renuntat la ea de la 7-8 luni
In ultimul timp,incercam si eu alternative sa-l fac sa renunte la biberonul de noapte: ii dadeam seara cereale sau ceva mai consistent, apa cand se trezea noaptea....Apoi am renuntat pt ca oricum nu faceam nimic si m-am gandit ca daca el se trezeste totusi ca-i e foame, apoi de ce sa-l chinui si sa-l culc tot flamand? pt comfortul meu? no way ... A renuntat singur la masa de noapte de o luna,in condtiile in care cereale nu a mai mancat de vreo 3 luni, decat uneori dimineata, iar ultima masa,inainte de bibe de la 21.30 o are la 18



poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monas spune:

Buna seara mamici,
Am mai inceput acu doua zile un mesaj catre voi, insa pinguinii nu m-au lasta sa termin. Incep cu rugamintea la voi. Nu mai tin minte, oare aici era o viitoare mamica cu 4 puiuti in burtica si intreba de embrioreductie? Ca nu mai stiu cum o chema si tb sa o pun in legatura cu o alta viitoare mamica cu 4 puiuti mici in burta. Poate va amintit voi...Am luat la citit in spate ca sa vad,insa nu am gasit decat mesajele noastre vechi si m-a apucat melancolia.
Cristy: bine ai venit!Eu ma dat puilor Colief (vezi ca la Farmacia Tei e cel mai ieftin din Bucuresti). Le-a facut bine. Insa le-am dat si Gripe Baby Water, Debridat, Infacol, Bonisan...
Puii sunt bine, slava Domnulu. Ins afff rasfatati. Par egzamlu azi muream de foame si daca dadeam sa-l las pe Fabian jos, urla de zici ca-l taia.Deci rasfatul e maxim si totusi ma gandesc cum sa-i dezvat cat de cat de atata stat in brate.
Sugubina : pozele tale mi-au lasta gura apa:). Puficele sunt superbe rau!
mmammaruta: pur i simplu crap de invidie ca ai copii asa cuminti. ca ai mei ...ce=i drept noapte ma trezesc doar o data penru papa si apoi se culca la loc (Fabian ca Eva doarme tun pana la 6 dimineata). Apoi pe la 6 jumate -7 dimi sunt amandoi treji de zici ca tre sa plece la serviciu. De vreo doua zile parca dorm si dupa amiaza. In rest..foc continuu: numai in brate si nu oricum ci drepti si plimbati. Nu in brate si stat jos cu ei .
Azi e adoua zi in care le-am dat si eu suc de fructe. Evei nu-i mai dau..parca il cam vomita. In schimb Fabian bea cu pacere.Cam atat despre noi.
Noapte buna!

Mergi la inceput