Mai-Iun 2011.HAI andreealydia!(25)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

De ce nu scoateti mai repede bebelusii afara? Am vazut bebelusi nascuti pe 9 iunie si care nu iesisera inca afara. De ce va este frica? Nu patesc nimic, afara e aproximativ aceasi temperatura ca in casa, deci nici hainutele nu trebuie teoretic schimbate...

NIKKOL- dupa fiecare vizita la toaleta ma spal cu dusul si primele 7-8 zile m-am dat si cu betadina. Si a fost ok.

IULIA- ma bucur ca si fetita ta mai mare, Iris e intelegatoare si te "ajuta" cu cea mica.
Iulia - nu stiu exact cat mananca Sara. A mancat o data 140 ml (ca i-a dat sotul numai din bibe lapte muls de mine) , in rest suge vreo 5 min la sanul drept si mai papa o completare intre 50 si 100 ml uneori deci zic eu ca mananca in general intre 70 si maxim 140 ml. Si da, dc mananca si e multumita si doarme 2-3 ore intre mesele de la san inseamna ca se satura. la fel dc face pipi mult e semn bun... si luatul in greutate dar uite ca a mea face maine 1 luna si teoretic ar fi tb sa aiba 4600 g ca am nascut-o cu 3850g dar ea nu cred ca va avea decat 4500g. Eu insa sunt super multumita pentru ca stiu ca imediat dupa ce am venit acasa a slabit pana aproape de 3400g.

LUCILLEGRL- laptele de mama poate fi tinut la frigider 1 zi (pe unele site-uri gasesti si 2 zile) , iar o data incalzit eu i-l dau in maxim 1 ora. Eu am testat toate astea si la prima fetita (ea a avut reflux si pe langa faptul ca vomita fff mult si des refuza orice lapte praf si nici la san nu sugea deloc deci m-am mult pana la 7 luni).

CARMENPITT77- felicitari bebelului care-ti papa laptele direct de la sursa. Mi-am dorit din toata inima sa alaptez poe bune data asta. Si chiar credeam ca voi reusi ca asta mica e sanatoasa, suge cu putere.... Dar ca sa nu fie bine mi=au aparut alunitele astea care o deranjeaza la sanul stang asa ca tot nu am scapat de muls. Doar ca acum imbin alaptatul de la sursa cu mulsul.... Ce sa mai.... Nu mai zic nimic. Bine ca am lapte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lilly79 spune:

Referitor la cat trebuie sa pape un bebe mi-a zis un neonatolog ca ar trebui sa aiba cam 6 mese pe zi si la fiecare masa pana in ziua 12 sa manance nr de zile x 10 ml lapte, adica in ziua 7 - 70ml, in ziua 12 - 120 ml.Iar din ziua 13 unii bebelusi raman cu 120, altii mananca mai mult si unii dupa un timp renunta la o masa ramanand la 5 mese pe zi.
Si cu greutatea e perfect normal daca la o luna bebe are 500g peste greutatea de la nastere, iar apoi sa ia in greutate 750g pe luna pana in luna a 4-a cred, apoi cate 500g.

Eu am o intrebare poate v-ati mai confruntat cu asa ceva.Bebelusii vostri au secretii la ochi? Victor are secretii la un ochisor si il tot sterg si nu pare sa-i treaca.Ma voi duce la pediatra dar vroiam sa stiu daca ai vostri au avut si ce tratament ati primit.

tzuna eu nu am iesit cu bebe pana acum din mai multe motive(multi musafiri, vremea, caruciorul nu era montat , speranta ca mai slabesc sa intru intr-o pereche de blugi ca nu ma mai incape nimic de dinainte de sarcina , etc) nu din frica ca ar putea pati ceva. Desi daca ma gandesc bine am iesit vineri cu el la vaccin si l-am plimbat afara pe distanta destul de mare in scoica.
Cu Julia am iesit pe la vreo 2 saptamani(atunci era o vreme ploioasa si nu am putut iesi mai repede), si ne-am intalnit cu o vecina care cand a auzit cat are fetita a inceput sa ne zica ca nu e bine sa scoatem copilul 6 saptamani din casa.Cand am auzit-o, ne-am urcat in lift rapid si-am lasat-o sa comenteze mai departe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreealydia spune:

buna, mamici!
ma bucur sa citesc despre bebicii vostri!
ralucis, felicitari, mamica descurcareata! si mie imi place mult ideea de familie cu 3 copii. nu stiu, insa, daca voi avea curaj sa incerc sa trec la al 3-lea...
nici eu nu cred ca e vreo problema cu iesitul afara prea devreme si sigur eu n-am sa astept prea mult. mai urate imi sunt vizitele in spatiu inchis. iar babele, oricum comenteaza, dar cui ii pasa?
nikoll, mie pentru epiziotomie mi-a recomandat medicul spalat dupa fiecare toaleta, de 3 ori pe zi cu un plic de femigin, betadina si de 2 ori pe zi aplicat actovegin cu betisoare de urechi, strict pe taietuta. m-am refacut super rapid.
sper din tot sufletul sa nu fie nevoie sa ma mulg, ca tare m-am mai enervat cu diverse pompe. am renuntat la ele repede, am mufat copilul cand era cazul, iar dupa mi-am golit sanii manual, la chiuveta, cam o luna. fata mea n-a vazut lapte praf decat la 9 luni, cand n-a mai vrut sa suga. si am trecut-o direct la cana cu cioc, asa ca nu stie nici ce-i ala biberon, nici eu sterilizat intens, decat dupa 6 luni, vesela de rigoare.
anali, pentru mai mult laptic, mulge-te mai des, bea muuuulte lichide, ceai pentru stimularea lactatiei (eu am folosit de la fares)!
eu sunt tare abatuta! lucillegrl, nu m-am bagat la sarbe la nunta, ca era medicul plecat in week-end, ca sa aflu ieri la control, ca diseara pleaca iar, pentru 2 saptamani!!! am fost azi sa ma paseze altui medic, sotul mai stie destui ginecologi de pe sectie, n-ar fi chiar asa rau, insa nu pot scapa de senzatia de abandon...
copilul e foarte jos, dar colul are 3 cm!!! nici nu ma grabesc prea tare, nu ma plang de disconfort si vorba sotului: "e-asa placut s-auzi linistea!".
asteptam s-apara semnele, cand o fi sa-si faca natura treaba...
pupici!
38+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreealydia spune:

am uitat sa va intreb: cum stati cu mancatul fructelor? va retineti sau consumati? bebicii se resimt?
la mine sunt de baza si ma gandesc cu groaza ca o sa trebuiasca sa reduc consumul de teama colicilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucillegrl spune:

am pastrat si noi laptele la frigider incepand de ieri :).
Lilly eu i-am pus in ochisori picaturi Tobrex, cate una in fiecare ochi dupa baie.
Eu nu l-am scos afara la inceput pt ca a batut vantul destul de tare, nici nu aveam caruciorul cumparat si acum ma chinui cu el sa il fac sa stea in carucior afara. Oricum acum imi pare rau ca nu l-am scos de la bun inceput.
Tzuna ai avut multa rabdare sa te mulgi pana la 7 luni. si eu sper sa pot sa ii dau cat mai mult. De vreo 2 zile suge si de la mine dar sta agatat toata ziua si tot nu se satura ca adoarme in 2 minute.
iulia ms pt link. cred ca il imbrac si il dezbrac de 10 ori pe zi :).dupa baita decat infasat sta, altfel nu vrea si tot trebuie sa ii pun 2 scutece sa il pot infasa bine ca sa nu se desfaca. la noi la pranz e f cald afara dar seara se fac 12 grade.

azi am fost si l-am cantarit pt ca ieri a implinit o luna, are 4.8 kg, a luat 1.3 kg , si a crescut 6cm. e baiat mare deja.

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.184865834895807.39026.100001171759438&l=c78538ffc2 cateva poze :)

mami de Luca Florian ( 23.05.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia82 spune:

Buna dimineata.Ce liniste e pe aici.

Andreea,eu mananc cam tot ce-mi pica bine,am mancat inclusiv varza si n-am observat schimbari la cea mica.Fructe mananc zilnic,dar nu abuzez,in sensul ca nu mananc cate un kg din fiecare ,ci cate un mar,o piersica,cateva caise,un pumn de cirese sau capsuni.Avand in vedere ca si copii hraniti numai cu lapte praf au colici,cred ca nu e cazul sa ma feresc de anumite alimente ca sa nu faca colici.

POZE IRIS
mami Iulia cu LEIA MARIA(25.05.2011) siIRIS MARIA (19.12.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flipper spune:

lucillegrl sa-ti traiasca bb, am vazut foto Bebe Nadia tot nu vrea sa-si faca aparitia.. maine mergem iar la control, sa mai masuram colul si copilul avem aproape 40 sapt! Suntem codasele odiseii 39+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lilly79 spune:

Citat:
citat din mesajul lui flipper

lucillegrl sa-ti traiasca bb, am vazut foto

Bebe Nadia tot nu vrea sa-si faca aparitia.. maine mergem iar la control, sa mai masuram colul si copilul avem aproape 40 sapt! Suntem codasele odiseii

39+

Va veni si bebe Nadia cand se va simti pregatita.
Hai bebe Nadia ca mami a ta vrea sa te cunoasca.

Stiti ce ma gandeam? Eu nu stiu cum e sa ai un travaliu care sa se declanseze singur acasa Ambele nasteri ale mele au fost provocate - prima pt ca am depasit termenul si nu mai aveam eu rabdare, si a doua pt ca doctorita mea nu era in oras de Rusalii si erau sanse f mari ca bebe sa se nasca chiar atunci.

Astazi am fost la pediatra pt un control de rutina.Victor e bine, doar ca mai are icter, si nu are 56cm cat mi-au zis in maternitate ci 52 cm A ajuns si probabil a depasit cu putin greutatea de la nastere - e f bine avand in vedere ca scazuse cu 320 g in 2 zile jumate.Singurele mici probleme: un canal lacrimal infundat si cianoza la membre care trebuie urmarita (probabil ma mosteneste pe mine cu circulatia periferica cam slaba).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luiza77 spune:

Buna ziua fetelor...am fost si noi astazi la medicul de familie, Metei este bine numai ca nu a luat in greutate, drept urmare mi-a spus sa mai astept pana luni apoi vine doamna doctor acasa sa il mai cantarim inca odata si daca tot nu a luat vom trece si pe supliment...in rest este bine, a fost multumita de el...ieri am fost si la ortoped pentru ca de la spital mi s-a recomandat sa merg la ortoped ca are talus vagus la piciorul stang...are doar o atitudine de picior vagus care se va rezolva cu masaj si gimnastica medicala....in rest suntem bine, iesim in fiecare dimineata cate 30 de minute pe afara...baita facem in fiecare seara si ne place maxim....am inceput si pregatirile pentru botez, pentru ca tati va pleca la munca pe 3 iulie si va venii acasa pe 3 septembrie si trebuie sa punem la punct toate aspectele legate de botez, pe care in vom face pe 9 septembrie la biserica si pe 10 septembrie la restaurant....cam ata despre noi, va doresc sanatate multa si succes fetelor care inca nu au nascut.Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danuk spune:

Citat:
citat din mesajul lui adria42

Felicitari Silvy, Ramona, Danuk, Nikkoll! Sa va traiasca bujoreii si panselutele, sa fie sanatosi si papaciosi!
Si pt proaspetele mamici recuperare rapida si muuult laptic pt bebei!
Nastere usoara pt cele care urmeaza!;
Noi marti mergem la control si stabilim ziua cea mare
Pupici pt toate mamicile noastre si bebelusi lor si multumim ca ne mai impartasiti din experienta voastra, e greu mai ales la prima sarcina sa te descurci cu alaptatul si colicile...

38+ cu

adria, multumim!!!

fetelor, ajutati-ma cu un sfat: eu am nascut prin cazariana, acum ma lupt cu constipatia si hemoroizii...cum ati depasit momentul? Daca v-ati confruntat cu asa ceva...

Mergi la inceput