Mai-Iun 2011.HAI andreealydia!(25)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lucillegrl spune:

anali si eu ii dau supliment. in maternitate i-au dat lactovit, am o prietena care este asistenta la neonatologie si am facut in mare ce mi-a spus ea si la indrumarea ei am luat lapte praf de la Topfer-Lactana si ii merge f bine.la inceput cand am venit acasa cu bb ii dadeam doar o data pe zi de la mine ca nu aveam restu lapte praf si nu s-a constipat.si eu am rani de la pompa dar ma mai dau cu ulei de masline si si vad ca nu ma mai doare asa rau, crema am garmastan, am terminat un tub si degeaba.
ralucis noi am avut acelasi dpn :P, o sa il las si eu mai dezbracat.
azi au fost in casa 28 de grade si a plans saracutul continuu, si afara nu vrea sa stea decat in brate.

mami de Luca Florian ( 23.05.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

LUCCILEGRL- pe Sara (face 1 luna pe 21) nu am infasat-o niciodata. Initial dupa baie ii puneam body cu maneca lunga,pantaloni si caciulita. Caciulita o dadeam jos dupa circa 1 ora. Acum o imbrac in body cu maneca scurta si pantaloni trei sferturi si sosetele totusi. Si eu asa o scot si afara. Iar cu mulsul.... de ce nu te mulgi in avans sa tii laptele la frigider si sa-l incalzesti atunci? E mai ok sa i-l dai proaspat muls dar si la frigider se pastreaza f bine. Si-l incalzesti cu tot cu biberon in apa fierbinte.

RALUCIS- felicitari pentru cum te descurci cu toti cei 3 copii. Si eu ma descurc singura cu ambele fete dar nu pot spune ca mi-e usor si nici vb de facut dulceata. Abia ma impart intre copii, program de masa, muls, curatenie, mancare, scos in parc de 2 ori. Poate dc ziua ar avea vreo 48 de ore....

ANALI80- pt a creste cantitatea de lapte matern iti sugerez sa bei lichide multe si sa te mulgi timp de 1 zi din 2 in 2 ore indiferent cat iese. E mai usor sa te mulgi dupa ce faci un dus cald si sa-ti masezi sanii inainte. A mea nu are nevoie de supliment pt ca scot in jur de 100 ml lapte pt o masa si ce mai suge si ea la sanul stang...

Laptele de la Topfer am auzit si eu ca e f bun dar si f scump. Prima mea fertita a baut humana dupa 7 luni si am fost multumita. Au niste cereale pt copii delicioase dar mai avem pana acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adria42 spune:

Felicitari Silvy, Ramona, Danuk, Nikkoll! Sa va traiasca bujoreii si panselutele, sa fie sanatosi si papaciosi!
Si pt proaspetele mamici recuperare rapida si muuult laptic pt bebei!
Nastere usoara pt cele care urmeaza!
Noi marti mergem la control si stabilim ziua cea mare
Pupici pt toate mamicile noastre si bebelusi lor si multumim ca ne mai impartasiti din experienta voastra, e greu mai ales la prima sarcina sa te descurci cu alaptatul si colicile...

38+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikkoll spune:

Bafta fetelor!sa vina restul de puiuti!!!
apropo care dintre voi ati nascut cu epizotomie ce bai de sezut recomandati?..eu folosesc ceai de galbenele pt toaleta tot timpul dar nu am incercat baitza..si mi'e sa nu fie prea devreme sau ceva..
Pupici de la noi!
offff iar am uitat sa schimb semnatura

39.99 sapt (aproape 40 maine)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luiza77 spune:

Buna ziua fetelor si va multumesc din suflet pentru gandurile voastre bune...noi suntem mai binisor, eu ma simt excelent cu operatia, se reface bine si pot face orice, nu am dureri...bebe are inca colici si ne cam necajim in fiecare seara, se agita si este greusor dar speram sa scape cat mai repede...in rest este un dulce, este cel mai frumos copil din lume, este minunat sa fi mama, poate uneori sunt depasita si iritata dar can ma uit la fatuca lui uit de toate, tati este si el super activ si ma ajuta enorm de mult, este cel mai bun si cel mai minunat sot si tatic din lume...o sa imi fie foarte greu fara el....pe 3 iulie va pleca iar la munca si va venii pe 3 septembrie, mama se va muta cu mine....o sa ne descurcam dar nimeni nu-l poate inlocuii pe tati....ieri am iesit ptr prima data afara si i-a placut tare mult, astazi este frig si nu iesim, sambata i-am facut prima baita si a fost senzational....va mai scriu cand am timp, va imbratisez cu mult drag si pupici.
Felicitari proaspetelor mamici si mult succes celor care urmeaza sa nasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lilly79 spune:

Si eu mai greu cu scrisul, mai mult cu cititul.
Victor e cumintel, aseara a avut prima criza de colici, nu stiam ce sa-i fac sa-i treaca, pana la urma s-a linistit.
Eu sunt mai relaxata decat la fetita, poate deaia ca Victor plange muuult mai putin, sau pt ca noaptea doarme binisor, sau experienta isi spune cuvantul.

luiza ma bucur ca ai mai intrat sa ne scrii despre voi.
Noi inca nu am iesit, dar intentionez in seara asta sau maine dimineata.

nikkoll nu stiu ce sa-ti recomand.Eu nu fac nimic special.Am dat cu baneocin cateva zile, si de-atunci doar spalata cu apa si sapun si gata.Se vindeca de la sine.Eu nu am facut baie si nici nu intentionez curand.Dusul e cel mai rapid si si de la dus is intrerupta uneori de fetita cea mare care are nevoie de baie .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia82 spune:

Ce bine ca mi-am amintit ieri de infasat.Cea mica de ceva vreme incoace statea treaza si mai maraia de pe la 10 dimineata pana la 3 dupamasa si papa destul de des.Ieri dimineata am facut-o "sarmaluta" si a dormit toata ziua,s-a trezit doar la 3 sa pape,in rest am trezit-o eu cam la 3 ore s-o schimb si sa-i dau sa manance.Acuma am infasat-o iar si doarme dusa.Adoarme in maxim un minut supa ce o pun in pat.Observasem ca se speria de miscarile manutelor si nu putea sa se linisteasca singurica.

Marina si noi in primele zile,ca sa nu apara gelozia,o faceam pe Iris sa se simta mai importanta,dar acum le tratam de la egal la egal,ca mai incolo sa nu se creada cea mare superioara celei mici.Ma bucur ca e intelegatoare si o vad ca-si iubeste surioara foarte mult si renunta la timpul alocat ei pt cea mica.

Lucille,eu o imbracam in functie de cat e de cald in casa.Cand eu nu suportam nici pielea de pe mine,ii dadeam doar un body cu maneca scurta,iar cand eu dormeam cu un tricou doar,ei ii dadeam si pantaloni subtirei.Caciulita,doar cat o tineam la san ,apoi o dadeam jos.Daca vrei sa=l infesi si e cald,lasa-l numai cu pampi,eu asa fac,dar trebuie sa ai o tehnica buna de infasat ca sa nu-si scoata manutele afara peste noapte si sa ramana cu pieptul gol.

Ralucis felicitari ca reusesti sa te descurci asa bine cu 3 copilasi.Si noi ne pregatim intens de botez.Marturiile le voi comanda de pe net,ca n-am cand sa caut prin oras.

Anali in spital se da lapte praf daca mama nu are laptic,dar din pacate se foloseste biberonul in loc de seringa si bebelusii se lenevesc.Cel mai bine,acum,e sa te mulgi cat de des poti si sa te hidratezi.Cu laptele praf,eu zic ca toate-s bune si copilul se satura,dar daca mananca si pare flamand mai tot timpul,poate e vorba de un prag de crestere si atunci nu e de vina laptele.Fata mea se satura cu laptele meu care pare apa chioara,ca mananc foarte prost si mai mult fortata,nu iau suplimente de vitamine....si nici nu mananca mult,cred ca maxim 80 ml.
Cu constipatia la bebelusi asa mici eu am o problema.Nu pot sa cred ca exista .Din ce am citit e vorba de o falsa constipatie,adica bebe face kk mai rar,dar atunci cand face,face normal...nu bilute(ca asta ar fi semn de constipatie,un kk foarte consistent,ceea ce m-as mira sa se intample de la lapte.Incearca sa-i dai putina apa calduta sa bea sau Infacol,e super bun.Eu il am pe cel fabricat in Anglia si ii dau inainte de fiecare masa.Trage cate un kk dupa el...

Tzuna asa mult papa Sara?peste 100 ml?Eu nu stiu exact,exact cat papa a mea,dar cand ii dau din biberon,baga cam 50 ml si nu mai vrea,apoi o pun la san si mai trage cateva minute...deci mai mult de 100 nu cred ca bea.Ma stresez cateodata ca nu stiu cam cat e normal pt un copil de o luna,dar daca doarme bine intre mese si creste cred ca e ok si n-ar trebui sa ma agit.

Nikkol eu in afara de dusurile zilnice nu fac nimic altceva si vad ca s-a vindecat frumos.Baie o sa fac dupa controlul de 6 saptamani,pana atunci oricum n-o sa pot din cauza lohiilor ..oare cand trece si asta ca-s satula de tampoane..

Luiza intr-adevar,sa fi mama e cel mai minunat lucru care i se poate intampla unei femei.

Ma apuc de gatit si apoi o sa lenevesc toata ziua

pupici!

POZE IRIS
mami Iulia cu LEIA MARIA(25.05.2011) siIRIS MARIA (19.12.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucillegrl spune:

tzuna parca nu imi vine sa il tin la frigider, nu stiu cat de bun mai este. am auzit si eu ca poti sa il ti dar nu stiu ce sa zic.ieri nici nu am prea avut lapte,cate 50-60ml cred ca din cauza caldurii pt ca noaptea si-a revenit si acum iar e ok. ieri l-am lasat dezbracat dupa baita si tare bine i-a fost :). laptele costa 45 lei cutia de 600 gr.
eu nu am facut nici o baie de sezut dar ma spalam de fiecare cand data cand mergeam la toaleta si vad ca e bine acum :).
azi bebele meu iar mananca din ora in ora de la 9 mananca continuuuuuu :).

mami de Luca Florian ( 23.05.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia82 spune:

Lucille uite www.medelabreastfeedingus.com/tips-and-solutions/11/collection-and-storage-of-breastmilk" target="_blank">aici cat timp poti pastra laptele matern si in ce conditii.

POZE IRIS
mami Iulia cu LEIA MARIA(25.05.2011) siIRIS MARIA (19.12.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenpit77 spune:

Eu stiu ca laptele de mama se poate tine in frigider max 48 de ore la o temperatura mai mica de 5 gr si este f bun.
Am folosit si eu pompa de san cam 2-3 zile dupa ce am venit din spital si chiar este groaznic sa te mulgi.
eu am noroc ca nu tr sa fac asta pt ca bb papa direct de la san si o face f bine.

Mergi la inceput