FIV la Sibiu (29)
Raspunsuri - Pagina 9
SimonneL spune:
Lyette, nici mie nu mi-au dat sa fac analizele astea, chiar s-a mirat doctorita mea cand m-a intrebat si i-am spus ca nu am asa ceva.
Drept pentru care le fac si eu acum, maine dimineata de fapt.
Eu zic ca o sa fie OK, nu avea grija, mama mea are o vorba :
nu te aducea Dumnezeu pana aici ca sa ai probleme de acum incolo!
Normal ca emotii o sa tot avem, e cale lunga pana o sa ne tinem bebeii in brate, dar trece, important e ca am reusit, nici nu imi vine sa cred, ceea ce le doresc din toata inima tuturor fetelor de aici, si nu numai.
Daca aveti fetelor vreo intrebare legata de orice, in orice etapa a FIV-ului va stau la dispozitie. Dar cele mai importante lucruri sunt :
credinta in Dumnezeu si optimismul!
llary spune:
nu stiti cat costa punctia cu foliculi mai putini?
Intrebare 1 folicul bun poate avea mai multe ovocite?sau maxim 1?
SimonneL spune:
Ilary
Am avut 11 ovocite, despre foliculi nu stiu sa spun ca nu mi-a zis cati ar fi fost. Din cele 11 ovocite, s-au fertilizat 5 embrioni si am hotarat, impreuna cu cei de Sibiu sa nu asteptam ziua a 5-a, pentru ca blastocitii se dezvolta oricum si in uter daca e. In ziua a 3-a am avut 2 embrioni de callitate ( corespunzatori acelei zile) si unul care era deja morula, o luase inainte:). Ceilalalti doi se pare ca s-au oprit dupa ziua a 3-a. Mi-au pus deci pe toti trei care erau de calitate si s-a prins unul ( poate o fi morula aia , we'll never know).
Daca nu ai mai trecut printr-o punctie , sa stii ca nu ai sa simti nimic, normal ca emotii o sa ai, ca nu se poate altfel, dar cei de la Sibiu sunt superprof. si o sa fie OK.
Iti tin pumnii si sa ai embrioni de calitate maine pe vremea asta!
SimonneL spune:
Nu dureaza mult, cateva ore, depinde cat de repede iti revii tu. Punctia in sine e vreo 10 minute-15, in functie de cate ovocite ai.
Bafta!
monaramona spune:
lyette ma bucur ca esti ok , si iti doresc ca embrionul ala mic sa devina un om mare
ilary iti tinem pumnii la punctie sa ai ovocite de buna calitate
simonnel nu te intrista daca e sarcina mica ..nu toate eco sunt performante esentialul e sa creasca mare si sa ii bata inimuca
21+
llary spune:
Fetelor am facut punctia 3 ovocite ,,nu deosebite",dar in situatia mea e k,asa a zis dr.Nu m-a durut,dar am vomitat,,,,,fiind ametita rau.
Acum va intreb doar cele deosebite se fertilizeaza.trebuia sa-i zic eu dr ca vreau cu ICSI........?nu el stabileste daca trebuie ICSI?
Stiti vreu caz cu 3 ovocite care s-a facut macar 1 blasto?va multumesc
lelu spune:
llary 3 ovocite din 3 foli? sau au mai fost si goi?
si eu ma astept la productie mica :D sper sa am si eu cateva ovocite.... tu cu ce probleme ai intrat la FIV?
mrg spune:
llary,in primul rand trebuia la punctie sa ceri sa ti se fc anestezie totala ca sa nu iti fie rau si sa versi...in al doilea rand ,nu trebuie sa ii ceri tu embriologului sa fc ICSI fiindca asta o decide el pe loc(la mn asa a fost),in cazul in care este nevoie de asa ceva.Stai linistita ca pot ajunge din 3 embrioni si blastocisti...gandeste pozitiv,totul e posibil!