FIV la Sibiu (29)
Raspunsuri - Pagina 21
popif spune:
monaramona, am inteles iubita, multumesc!
Incerc sa ma documentez si sa fiu cat mai pregatita pentru discutia cu Dl.dr. despre urmatorul Fiv.
tamys, hai ca m-ai facut sa rad cu congelarea sotului...
Deci sa inteleg ca saptamana viitoare s-ar putea sa fii la Sibiu?
Mie azi mi-a venit cm.Saptamana viitoare fac histeroscopia si pe 24,25 sper sa incep inhibarea.
fetele stiti cumva cand are Dr.I. concediu?
popif spune:
SimoneL, sarcina usoara si bebe sa stea cuminte in burtica 9 luni!
iubita, as vrea sa stiu, nu neaparat ce tratament ai avut ci mai degraba daca sa schimbat ceva la fiv 2 fata de Fiv 1, adica ti-a mai adaugat ceva la tratamentul pe care l-ai avut sau pur si simplu a fost acelasi protocol dar atunci a vrut bebe sa vina?
SimonneL spune:
popif Protocolul a fost diferit a doua oara, total alta medicatie, sau ma rog, medicamentele erau diferite, poate ca substanta era aceeasi ?:) Prima data a fost cu marvelon inhibarea, gonal si orgalutran stimularea. A doua oara diphereline de 0.1 14 injectii si menopur. Dr.Chicea a zis ca nu se merge de doua ori la rand pe acelasi protocol decat in cazuri foarte bine argumentate. El a zis ca a doua oara am raspuns mult mai bine, de parca era alt organism. Desi eu nu am vazut diferenta : am avut cam acelasi numar de ovocite si in final 3 embrioni foarte buni ambele dati. Acum diferenta majora a fost ca nu am mai fost stresata ca prima data, cand , in primul rand din cauza procedurii in sine am avut emotii, apoi gresala cea mare a fost, dupa parerea mea, starea de stress nebun in care am intrat dupa ET, la cateva zile, depresia , imi intrase in cap ca nu am sa reusesc cu nici un chip si asa a fost, nu mai mancam nu mai dormeam , am slabit, si normal ca nu s-a prins nimic:( Sunt sigura cam 80% ca daca aveam alta atitudine si eram linistita as fi reusit ceva si atunci. Doctorii de la Sibiu recomanda sa nu cumva sa fim pesimiste si depresive si au dreptate.
Asa ca asta va sfatuiesc, si nu sunt vorbe goale, priviti totul cu optimism , sau macar cu detasare si o sa vedeti rezultatul.
adinutapop spune:
SimoneL, ma bucur ca tu si bebe sunteti bine!
Ce frumos trebuie sa fie... bine, si stresant, cred ca si eu as reactiona la orice mi s-ar parea in neregula.
Da,e drept ca psihicul nostru joaca un rol imprtant, de aceea am decis sa fiu si f. optimista si realista in acelasi timp.Sper sa-mi reuseasca!
Multa sanatate!
popif spune:
Da SimoneL , ai drepatate ar trebui sa lasam stresul deoparte.Sa stii ca si la mine la Fiv 2 s-a intamplat acelasi lucru...adica de la o stare de super optimism inainte de procedura, imediat dupa et ma cuprins o teama ca nu o sa reusesc si chiar asa a fost.De data asta sper sa reusesc sa ma detasez si sa fiu mai relaxata.
adinutapop, trebuie sa ne reuseasca...
Multumim mult Simonel ca ne-ai impartasit din experienta ta.
Exemplul fetelor care au reusit ne dau mari sperante.
lelu spune:
Popif pentru ce faci histeroscopia? cred ca si tu esti cu endometrioza ca si mine nu? ... vad ca te informezi bine inainte de acest FIV, sper sa mai aflu si eu ceva de la tine, ... eu am intrerupt primul FIV pentru ca nu am reactionat bine la tratament (gonal), am obtinut doar 3 ovo dar acum ma pregatesc pentru o alta stimulare.
O sa incep cu Diphe de 0,1 si va rog sa-mi povestiti si mie cum se face, e dificil? trebuie sa-mi cumpar si siringi sau sunt incluse in cutie?
va pup
paunas spune:
buna fetelor !
HELP !
poate sa imi spuna cineva (care a facut cu dr.I) ce inseamna FIV pe ciclu natural???
se mai face tratament injectabil?? daca da ,atunci nu inteleg de ce se numeste pe ciclu natural ???
MULTUMESC
popif spune:
lelu, la diphe. de 0,1 trebuie sa-ti cumperi seringi si ace normale si din acelea subtiri si mici pentru subcutanat.Se fac usor in abdomen si nu sunt dureroase. Eu mai intai scoteam serul din fiola cu acul obisnuit, scotem bulele, schimbam acul si injectam.
Cand incepi inhibarea? Ai protocol lung?
Bafta multa! De data asta sa se termine cu bine!...adica cu bebel...
Histero o fac pentru ca asa am stabilit cu Dl.Dr.Am facut si anul trecut histero si totul a fost OK, dar de atunci a trecut un an...
Da, lelu, asa e ma documentez inaite de acest fiv si poti sa ma intrebi orice daca ai vreo nelamurire.
sibiencelor!
adinutapop spune:
SimoneL, sarcina usoara in continuare.Te si sa nu ne uiti!
Popif, sa te-auda Doamne-Doamne si sa fim si noi gravidute.
Eu am inteles chiar de la d-l dr.Ispasoiu ca doar sapt. asta va lipsi.
Paunas, imi pare rau, nu stiu sa-ti raspund la intrebare...
tamys spune:
paunaseu cred ca la fiv pe ciclu natural nu mai faci stimulare, cate ovocite ai ( unu, doua, trei ) pe aceia ti recolteaza, poate gresesc
lelu cred ca ai acelasi protocol ca al meu si eu am dipherelin de 0.1 cinci fiole mi-a dat mie si puregon de 300 pe zi incepand cu a doua zi