Despre relatia nora -soacra
Raspunsuri - Pagina 4
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Selene_Bunny/Selene_Bunny.jpg)
Selene_Bunny spune:
Daca moldovenii sunt cunoscuti pentru starea de betie, ardelenii sunt cunoscuti pentru tuica de prune. Aia de 50 de grade, de te faci "manga" numai de la aburii de la cazan.
OanaP, fara suparare, nu stiu cat de tare era tuica pe care ai baut-o tu, daca era de mere, de pere sau de prune, dar 500 de ml e mult, f. mult, sa bei odata. Si eu am scapat de o stare de rau (greata, voma) cu 10 ml de tuica. Un detz, cum se spune pe la noi.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
NOU - colectia de martie!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lisssa_ana/lisssa_ana.jpg)
lisssa_ana spune:
incepea si mie sa imi placa subiectul cu soacra si na... se strica si asta... de nu deschid eu club "fan" al socrelelor. Ce conteazza cat bea fiecare sau din ce zona e, aici era vorba despre soacre.
No(ca's ardeleanca), acu' unde ma mai plang si eu
Mama de Ana si 34+
Fashion
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Mik/Mik.jpg)
Mik spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Selene_Bunny Daca moldovenii sunt cunoscuti pentru starea de betie, ardelenii sunt cunoscuti pentru tuica de prune. Aia de 50 de grade, de te faci "manga" numai de la aburii de la cazan. OanaP, fara suparare, nu stiu cat de tare era tuica pe care ai baut-o tu, daca era de mere, de pere sau de prune, dar 500 de ml e mult, f. mult, sa bei odata. Si eu am scapat de o stare de rau (greata, voma) cu 10 ml de tuica. Un detz, cum se spune pe la noi. Blogul meu - de la noi, pentru ei! NOU - colectia de martie! Bazar general - fiecare implicare conteaza! Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii |
Tu es une petite nature. (franceza in original).
![](icon_smile_big.gif)
![](floare.gif)
Acum vorbesc serios, totul nu e decit comunicare : "Doamna-soacra, ma doare burta de nu mai pot, imi trebuie neaparat ceva." (punct si de la capat : " vreau "zmeur sau o nebunie de tzuica" sa-mi treaca o data.)
sau : "doamana soacra, sunt gravida pina peste ochi, ma duc sa ma odihnesc" (punct si gata) .
E foarte adevarat ca unele dintre noi putem fi deceptionate : "uite ca soacra e doamna "profesor-doctor" la Universitate si tot se poarta ca vinzatoarea de borsh din piatza", dar asta e cu totul alceva (tre ' sa facem topic separat).
Noi suntem perfecte, fara doar si poate.
![](icon_smile_cool.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bird70/bird70.jpg)
bird70 spune:
Ce afectiune e aia care trece cu ceai sau cantitati mari de tuica?
Acum si mie mi-ar fi rusine sa-mi duc nora la spital beata manga. Cred ca in loc sa bagi atata tuica si apoi sa te vaicaresti in baie, puteai sa astepti sa se deschida plafarul si daca rugai frumos sunt sigura ca se ducea cineva sa-ti cumpere ceaiul.
Si eu am o soacra care mi-a bagat bete-n roate din prima zi, nu am mai vazut-o de ani de zile si nu mi-e dor .
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
![](images/user_woman.png)
AB_AC spune:
citat din mesajul lui Selene_Bunny Daca moldovenii sunt cunoscuti pentru starea de betie, ardelenii sunt cunoscuti pentru tuica de prune. Aia de 50 de grade, de te faci "manga" numai de la aburii de la cazan. |
Mey, mey ce s-o omogenizat limba romana ... Protestez
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
Si nu te-mbeti mey de la parfum, ti se deschid portile raiului:))... bineinteles daca n-ai nici o soacra prin-mprejur
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
violetan spune:
Mik, io zic sa te potolesti ca acum apare chatonel foc si para si-ti zice si tie ca nu stii sa citesti.
Parerea mea la subiect este ca diplomatia poate rezolva foarte multe dintre problemele nore-soacre, dar, din pacate, nu intotdeauna. De fapt, daca e sa te iei dupa statistici, de cele mai multe ori e imposibil din motive ancestrale :
- soacra niciodata nu va accepta nici o femeie langa baiatul ei (nici una nu e demna), oricat ar fi ea de "perfecta" (daca imi e permis gradul de comparatie, si, iata ca imi e!)
- soacra are pretentii absurde izvorate din educatia ei care nu concorda cu educatia norei si la care aceasta nu poate face rabat oricat de diplomata si supusa ar fi ea
- diferenta (foarte) mare de varsta care spune multe
- atitudinea supusa a fiului ei mamos care este, de cele mai multe ori sursa si motorul conflictelor
- "asa a apucat" soacra de la soacra ei incoace si a "ajuns sa aprecieze" sau sa se razbune instinctiv
- diverse conflicte care apar doar din limitarile spatiului locativ si care ar putea aparea in orice alta relatie,nu numai nora-soacra (ex: a locuit vara-mea la mine un an si alta prietena separat inca un an si ajunseseram sa ne certam cumplit)
- soacra sufera de o afectiune mintala care o pune in imposibilitatea de a avea relatii normale (sau cat de cat normale) cu nora
Si mai sunt dar trebuie sa plec la birou.
Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Mik/Mik.jpg)
Mik spune:
citat din mesajul lui bird70 Ce afectiune e aia care trece cu ceai sau cantitati mari de tuica? Acum si mie mi-ar fi rusine sa-mi duc nora la spital beata manga. Cred ca in loc sa bagi atata tuica si apoi sa te vaicaresti in baie, puteai sa astepti sa se deschida plafarul si daca rugai frumos sunt sigura ca se ducea cineva sa-ti cumpere ceaiul. Si eu am o soacra care mi-a bagat bete-n roate din prima zi, nu am mai vazut-o de ani de zile si nu mi-e dor ![]() |
Cu tuica vindeci tot : raceala, dureri de burta, conflicte cu soacra, geamuri murdare, absolut tot.
Bird, daca inca n-ai incercat, e timpul s-o faci.
![](icon_smile_big.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/andacos/andacos.jpg)
andacos spune:
citat din mesajul lui bird70 Ce afectiune e aia care trece cu ceai sau cantitati mari de tuica? Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper |
Dismenoreea!
![](icon_smile_big.gif)
Da am auzit si eu ca leac babesc tzuica/palinca/cogniacul ca si antidot,insa...0,5 l ...e asa ...nu stiu!dar are rezistentza mare la alcool probabil,ma rog depinde de individ!
pe mine m-a mirat ca respectiva cantitate e considerata ceva normal,de acolo-n sus se poate vorbi de betzie!
![](icon_smile_big.gif)
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/kokiy/kokiy.jpg)
kokiy spune:
Lasati fata in pace ,vroia doar sa se anestezieze prin metode pur naturale si babesti
Tare dreptate ai Violeta in ultima postare
Din pacate la mine nu a functionat nici ignorarea,nici diplomatia.De 10 ani suntem in conflict si de toti atatia o vad de 5ori pe saptamana,cu toate ca nu stam impreuna.Din pacate soacra nu are nici scoala si este alcoolica .Am indurat injurii,blesteme si tot ce poate incapea in gura unei tzatze.Am fost nevoiti sa chemam politia de doua ori ,am fost amenintati ca ne da foc la casa si multe altele .De la ura pentru mine ,a trecut la ura pentru fiul ei.Nu poate concepe ca-mi da dreptate ,ma acuza ca l-am vrajit,ca i-am pus-o pe fatza
(n-am redat fix ce spune,dar se subintelege).
Totul la noi degenereaza aiurea,cauta mereu raca si cearta .Defapt ea vrea ca toata lumea sa faca ce spune ea,tot ce face ea e perfect.
Din pacate ,si mi-e greu s-o recunosc la noi a functionat doar frica.Intr-unul din conflicte a sarit la bataie si a dat in mine.Pana aici a durat diplomatia si limita mea.Gandisem de multe ori sa o scutur putin ,dar m-am autocontrolat.Stiu c-o sa sariti in capul meu,dar stiu ce e aia toleranta si autocontrol poate mai bine decat multi,am practicat judo si stiu care-mi sunt limitele.Si revenind,da,am ripostat ,am imobilizat-o dupa ce-a dat in mine si i-am servit si cateva procedee de strangulare ,i-am spus ca e ultima data cand atenteaza la integritatea mea fizica,i-am spus ca n-o s-o mai tolerez si daca ma mai injura sau ma mai cicale cu tampeniile ei ,nu stiu de ce sunt in stare.
A functionat partial,de multe ori pleaca cand ridic tonul ,dar de cele mai multe ori plec eu .Nu va pot reproduce o conversatie ,sunt cele mai grele cuvinte pe care le-am auzit vreodata din gura unei femei.Nu doresc nimanui sa treaca prin ce trec eu.Multumesc ca nu sunt mai slaba de inger sa-mi fie teama de ea,mi s-a laudat de nenumarate ori ca pe precedenta prietena a sotului (a stat cu el 5ani) a batut-o de cateva ori.
Chiar as vrea ceva sfaturi ...aaa,si nu sariti la mine ,ca asa nu se face ,ca nu trebuia sa o bruschezi(subliniez,sa se inteleaga,nu am dat in ea,doar am imobilizat-o si am tintuit-o printr-un procedeu care-ti ia respiratia)... sa stiti ca sotul a furat-o de la ea,a primit o bata din aia de baseball pe spate,bineinteles ca el nu a ripostat ,doar ii e mama si nu se punea la mintea ei...sa ma lasati si cu politia,ca nu rezolva nimic in cazuri familiare,decat daca au consecinte ...trebuie obtinuta restrictie prin judecatorie,sigur nu rezolvam nimic,poate mai mult ia amploare conflictul ...
violetan spune:
Vai de mine, kokyi! Rau ai mai nimerit! In cazuri de-astea ingrozitoare chiar ca nu prea-si are rostul nici un sfat in afara de: "fii tare, macar tu sa nu-ti pierzi mintile!".
Faptul ca nu stati impreuna ar fi trebuit sa ajute dramatic. Ce dreaq cauta la voi de 5 ori pe saptamana??? Nu se poate sa nu va mai vedeti? Sau sa o vada doar sotul tau daca i se face dor? Nu stiu, incerc si eu cele mai usoare variante. Daca ar fi fost doar lipsa scolii as fi avut ceva prin cap, dar alcoolismul...aici n-ai cum sa te bati cu asa ceva.
Nasol, ce sa zic? Te imbratisez virtual si-ti tin pumnii sa ai cat mai putin de suferit din cauza ei.
Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007