Albinutele & bondarii de mar-apr '07 cresc (2)
Raspunsuri - Pagina 3
tzuna spune:
BUNA!
REIN- multa sanatate. Despre CURENT ce sa spun... sincer nici eu nu cred. Adica nu stau cu toate geamurile deschise sa-mi vajaie urechile dar nici nu feresc copiii si sa-i tin sa se coace. Cu asta mica dormim cu geamul deschis si nu a patit nimic. Pe Maria la fel nu am ferit-o. Si sincer in strainatate nici nu se vorbeste de asa ceva. Cred ca am parea ciudati sa spunem ca au racit copiii de la curent. sa nu mai spun ca noi romanii atribuim curentului asa niste puteri: fac copiii conjunctivita de la curent, maselele se umfla tot de la curent si nu de la carii etc.
In Cipru de ex unde clima este alta si in unele perioade aproape ca nu adie vantul am fost mirata sa vad ca toate usile sunt ridicate la circa 2 degete de sol, inclusiv usa de la intrare tocmai ca sa circule putin aerul.
Americanii au facut si un studiu din care reiesea ca ventilatoarele si geamurile deschise in camera bebelusilor scad riscul de moarte subita.
Cu toate astea recunosc ca uneori si eu mai inchid din geamuri ca mi se pare ca-mi flutura urechile. Cred ca tb sa vedem dc e comod pt noi sau nu si cam asa ne protejam.
Bebelina mica e bine. Ziua mananca la 4 ore si noaptea la 2 de m-a capiat. In rest e destul de cumintica, face mutrite simpatice, Maria o iubeste mult, ma ajuta la baita sa o spal pe manute si picioare, ii vb toata ziua si tb sa o pazesc sa nu o sufoce cu pupici si imbratisari. De aici si unele mici neintelegeri cu socrii care sunt la mine si cam stau cu gura pe ea spre disperarea mea.
diana_jors spune:
Din cate stiu eu, "curentul", inclusiv de la aere conditionate, poate produce unele procese inflamatorii. Pe de alta parte, un aer care circula mai mult aduce mai multi virusi/bacterii, deci o relatie de proportionalitate se poate lua in considerare
Intr-adevar, o viroza/infectie nu se face de la curent efectiv (dar curentul poate aduce "carcalacii" , dar in cazul in care exista anumite sensibilitati/conditii propice, inflamatii poate produce (eu dupa accidentul din iarna nu mai pot sta sub aere conditionate, cum bate un aer pe mine cum ma blochez din incheieturile afectate la accident).
rein, multa sanatate! sunt convinsa ca se va reface repede si bine
Diana de Alex (23 aprilie 2007)
Alerg 42 pentru o sansa
"When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever." (Dick Beardsley)
rein spune:
Pai asa cu un geam deschis in camera dar usa inchisa stam si noi. Dar atunci am stat cu toate usile si toate geamurile deschise. Si am simtit ceva atunci dar am zis ca-i bine.
Zilele astea am asa o sensibilitate, cum zici si tu Diana, ca la orice pala de vant imi tzatzaie maselele si creierii in cap. Sper sa-mi treaca. Ma gandesc la copil ca lui i-o fi si mai rau.
E diferenta intre o adiere intre 2 usi neizolate si un aer conditionat care-ti bate direct in ceafa si urechi pus pe 20 de grade.
menuet spune:
Buna!
Am o intrebare: s-a intamplat ca vreunul din copii vostri sa faca "alergie de la aer de tara"?
Fata e cu ai mei la tara de 3 zile si m-a sunat mama sa imi zica ca pe zi ce trece ii ies din ce in ce mai multe asta in conditiile in care nu bea apa de acolo si consuma exact aceeasi mancare pe care o mananca si acasa.
I s-a administrat aerius cu 2 zile inainte de a pleca si in timpul(deci 4 zile) si bubite tot ii ies.
Mai stiti si altceva in afara de Aerius? Siropel sau crema/unguent?
pupici
roxanici spune:
Zyrtec sau flonidan sirop ar mai fi, flonidan cred ca are aceeasi substanta activa ca aerius
dar tb sa cauti cauza...o fi teiul in floare,.poate bea lapte de vaca de tara, oua de tara, merge prin iarba, o pisca tantari, insecte ceva.....poti sa incerci si un repelent ceva ....sanatate!
diana_jors spune:
menuet, eu suspectez piscaturi de ceva insecta; mi se intampla si mie la ai mei intr-o vreme, si de fapt faceam alergie la un soi de tantari care erau pe-acolo...
Diana de Alex (23 aprilie 2007)
Alerg 42 pentru o sansa
"When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever." (Dick Beardsley)
BiancaM spune:
Asa e cu cccurentul asta...Daca exista o sensibilitate atunci poate afecta, dar altfel sa fii sanatos tun si sa dai vina pe curent pentru muci, urechi, etc. nu prea merge...Andrei al meu il tineam fara scutec pe la 6 luni, si la un moment dat mi-a facut infectie urinara, la dr am intrebat poate fi de la frig, ca sta fara scutec...raspunsul a fost nu exista asa ceva!
Ce e drept e ca aici fabricantii de 'aere conditionate' iti recomanda sa-l setezi la 22-23 grade, iar jetul de aer sa nu fie niciodata indreptat spre copil, mai ales daca doarme...
Krissy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui menuet Buna! Am o intrebare: s-a intamplat ca vreunul din copii vostri sa faca "alergie de la aer de tara"? Fata e cu ai mei la tara de 3 zile si m-a sunat mama sa imi zica ca pe zi ce trece ii ies din ce in ce mai multe asta in conditiile in care nu bea apa de acolo si consuma exact aceeasi mancare pe care o mananca si acasa. |
Cristina, mami de www.totsites.com/tot/sophiantonia" target="_blank">Sophia Antonia (1 martie 2007) si 30+ cu
Poze
"The past is history, the future’s mystery, the present is a gift – that’s why it’s called the present"
tzuna spune:
Suntem f bine, am avut parte d eo zi f interesanta ca sa spun asa. oricum cu 2 copii mici nu te plictisesti oricat ar fi de cuminti.
Dimineata am fost vreo 3 ore prin parcul Lia Maoliu, Maria a mers cu hidrobicicleta cu tati, a fost racoare, destul de liber ca oamenii erau probabil speriati de vremea urata.... La pranz am reusit sa dormim toti 2 ore (mai ales ca azi noapte Sara m-a tinut treaza de la 3 la 5) si cand ne-am trezit surpriza. De la ploaie s-a inundat bulevadrul si ne-a sunat o vecina sa mergem urgent sa mutam masina ca pur si simplu se misca usor luata de apa. asa ca s-a dus sotul si-a mutat-o din parcarea d epe bulevard dupa care s-a mai amuzat 1 ora incercand sa scoata toata apa din ea.
Si acum supararea mea. Supararea cea mai cea ca ar mai fi si asta cu masina ca maine nu o vom putea folosi desi sotul e liber si am putea sa mai incercam un parc... asta e ne limitam la IOR ca putem merge pe jos si cu gaza mica in carut.
Deci marea mea suparare de cand m-am intors din maternitate nu e legata de bebe mic sau de Maria sau mai stiu eu ce ci de faptul ca zilnic tb sa dau cu aspiratorul. Nu mai pot. Avem in sufragerie (unde dorm eu , sotul- optional- si Sara) o canapea si 2 fotolii din piele ecologica. sunt destul de noi (aproape 4 ani) dar canapeaua si mai nou si un fotoliu au inceput sa "naparleasca", se jupoaie pur si simplu, se farama toata pielea aia si cade pe jos. degeaba am incercat eu sa pun o husa canapelei ca dormind pe ea de cate ori o intind si o strang cad bucatele de alea pe parchet si covor deci e musai sa aspir. Si nu mai pot. inainte mai era cum mai era dar acum nu mai am nici timp si nici putere sa fac asta zilnic.
Deci HELP! stiti cumva un tapiter rezonabil la pret (ultimul ne-a cerut 500 lei doar sa ne retapiteze cu stofa canapeaua) dispus sa faca retapitarea la domiciliu? Si canapeaua si fotoliile sunt f bune , nu e nimic de reparat. Doar de jupit toata lielea aia ecologica si de pus stofa . sau stiti pe cineva dispus sa-mi imprumute contra-cost un pistol de ala de capsat special pentru canapele? Ca o fac singura numai sa o vad facuta. In acelasi timp nu sunt dispusa sa dau chiar 500 lei pt canapea si probabil inca vreo 400 pt fotolii. Mi se pare enorm. La pretul asta le arunc la ghena si iau altceva. dar e si pacat de ele ca totusi au costat 2000 lei la vremea respectiva. Si cand ma gandesc ce bine aratau... In fine. Astept sugestiile voastre. Multumesc!
ioanaradu spune:
tzuna din pacate cam asa sunt preturile la retapitat. costa destul de mult si materialul in sine, iar sa incerci tu de una singura ... nici asta nu e prea usor. materialul te va costa tot in jur de 3-400 ron si in plus, pe sub fata aceea are tot felul de intarituri, kingi, etc. iti spun pt ca noi am incercat sa facem asta acum 2 ani cu o canapea micuta si dupa ce am muncit vreo 3 zile la ea, n-a tinut prea mult.
uite www.infomeserias.ro/clasice/tapiter-tapiteri/listare.html" target="_blank">aici multe anunti cu tapiteri care vin la domniciliu. ia cativa la rand, poate obtii un pret mai bun.
succes.