Strumfi de iul-aug 2011 !! BRAVO PUFY!! (58)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns babyblue spune:

buna fetelor.

iata ma s!!!!

pufi, felicitari scumpa mea, am auzit de cand ai nascut, am tremurat de emotie (fie vb intre noi, mi s-a facut rau de frica), dar ma bucur sa aud ca esti super bine si sper sa ne dai vesti cat mai curand.

legat de mine, nu e nevoie de bata, ca mi dau singura palme.
a fost ORIBIL!!!

am facut vreo 3 colici renale in total, prima a fost absolut ingrozitoare,din senin o durere atroce in rinichiul stg, am ajuns la spital, perfuzii, injectii cu antiinflamatorii, vomitam de durere si de rau, culmea, contractii nu ff puternice. oricum la eco bebe era ok, rinichiul era o cariera de piatra, probabil ca tot elimin pietre.

am crezut ca nu mai ajung inapoi.

oricum, tin sa va spun ca spitalele noastre sunt SUPER comparativ cu palermo, unde m-au plimbat de la un spital la altul, ma duceam eu cu taxi, ca nu aveau sectie de gineco, si ma lasau sa urlu de durere, vomitand, pe culoare, pt ca eram gravida. le-am zis in 10 limbi ca am colica renala, sa mi pun o perfuzie cu amesteci litic, le-am si zis ce, le-am zis ca-s medic ca si ei, n-am vazut in viata mea atata nesimtire, ignoranta, lipsa de interes total.
asistentele de la ultimul spital, la care am ajuns pana la urma, de abia mi-au prins o vena, in ideea in care eu am vene.
eco aia facuta in garda a durat maxim 1 minut. nu stiu ce a apucat sa vada, dar am auzit dopllerul cu bataile inimii lui bebe si am zis ca mkr el sa fie ok.

ca impresie totala: execrabili ca medici, execrabili ca spitale, indiferenti, superficiali si total dezorganizati.
eu ca medic, am criticat sistemul medical, dar dupa exp cu palermo, as zice ca la noi e lux. medicii sunt chiar bine pregatiti, asistentele la fel si nu te lasa nimeni in halul asta totusi.

in fine, poate am nimerit eu naspa, dar fratilor la noi totusi se fac eco, totusi te baga in seama, totusi iti da ceva k lumea, cu spaga sau fara, mai bine dau spaga la medicii de la noi, ca oricum au salarii de kkt, decat sa ma vada aia al lor, care au si salarii bune si s si super naspa.

nas fi vrut sa nasc acolo neam.

nu critic totul, vorbesc doar de spitalul cervello din palermo si de medicul din garda aia. naspa rau de tot, totul!! si o mizerie de nedescris in spital, pe mine voiau sa ma aseze pe un cearsaf plin de sange, k sa mi execute perfuzia lui peste, ca ma intreba asistenta aia cum sunt spitalele de la noi comparativ cu ei si i am zis ca ei imi par lumea a treia, ma rog, nu i-am zis asa dur, dar eram dupa vreo 2 ore de chin maxim.

in fine, eu sunt de vina, pt ca trebuia sa stau locului in banca mea.

tot ce pot zice in acest moment, e ca atunci cand te apropii sa nasti, nu trebuie sa locuiesti la mai mult de 30 de min de spitalul unde e dr tau, ca e naspa rau, fetelor. panica, groaza, durere...pacat ca a trebuit sa ma dau cu capul de sus, ca sa invat lectia asta.

maine dim ma internez sa mi investighez k lumea rinichiul, sa ma pun pe tratam serios, pt ca pana acum am stat pe injectii cu antiinflamatorii puternice, un fel de tramadol de la noi, combinate cu no-spa si piafen, pe care mi le-a facut sotul in cele mai naspa conditii, ultima in avion, ca facusem iar criza.

sper ca voi toate sunteti super bine!!!! si felicit toate ecofrafiile bune si ep toate fetele cu rezultate bune!!

abia astept sa vad poze cu bebe eduard gabriel. cred ca acum pufi este cea mai fericita mamica.

_

28+ cu Iustin-Andrei
Doamne Doamne, te rugam ai grija de noi....

Mergi la inceput

corry, la multi ani, cred ca este cu intarziere. iti doresti multa sanatate, fericire si doi bebei super sanatosi si frumosi asa ca tine!!

noi suntem in sapt 29+ dar n am apucat sa actualizez.

_

28+ cu Iustin-Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihahegarty spune:

Babyblue e ridicol prin ceea ce ai trebuit sa treci!! Bine ca esti acasa si maine chiar trebuie sa te duci sa ti investighezi rinichiul. Eu cred ca problemele de rinichi sunt destul de serioase. Bine ca bebe e bine si tu esti acasa!! Eu nu am stiut ca ai plecat in Italia. Ai fost in excursie?
De asemeni nu am stiut ca ai probleme cu rinichii!! Aveam o cunostinta care are probleme cu rinichii, dar grava tara. Trebuia sa fac dializa in timpul sarcinii. Si fetita ei s a nascut cu un singur rinichi!! Poor kid!! Dar la tine totul e bine si noi suntem alaturi de tine!! Sa ne tii la curent.

Florina bun venit si tie acasa!!! Sa stai cumintica, vezi ce sfaturi da Babyblue sa nu fii prea departe de medicul cu care tre sa nasti!! Si la 36 de saptamani, ne putem astepta oricand!!

la amandoua!!!! Bine ca sunteti bine!!

MHegarty
TestPozitiv

Cu ajutorul bunului Dumnezeu, sunt 33+ cu Imogen Tara

13saptamani si 2 zile
Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril ne vor proteja pe tot parcursul acestor minunate clipe in burtica la mami.

AMR 45 ZILE!!!!!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui babyblue

corry, la multi ani, cred ca este cu intarziere. iti doresti multa sanatate, fericire si doi bebei super sanatosi si frumosi asa ca tine!!

_

28+ cu Iustin-Andrei

Babyblue, dupa cum zicea si Roxibarbu, dupa 30 de saptamani incepe greul!! Pur si simplu nu mi a venit sa cred pana nu am experimentat!! Si asa este. Cel putin dupa 33 este atat de greu, incat abia te ridici de pe canapea!! Nu mai vb de somn!! Este foarte greu sa mai dorm normal, simt ca mi se misca uterul in toate partile cand incerc sa ma intorc de pe o parte pe alta.
Bucura te acum cat mai poti!!

MHegarty
TestPozitiv

13saptamani si 2 zile
Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril ne vor proteja pe tot parcursul acestor minunate clipe in burtica la mami.

AMR 45 ZILE!!!!!

Mergi la inceput

Lisssa imi faci pofta cu tiramisul ala!! Mai ales ca zici ca nu mai e pericol sa mancam daca are putin alcool. Ma innebuneste tiramisu si benoffee pie!! Preferatele mele, dar mai ales tiramisu!!

MHegarty
TestPozitiv

13saptamani si 2 zile

AMR 45 ZILE!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexia_ada spune:

Florina bine ca te-ai intors cu bine de la munte si felicitari pentru inca o saptamana trecuta...ultima 100 de m !
Babyblue ai ajuns cu bine acasica !!! am ramas fara cuvinte prin cate ai trecut pe acolo si ce povestesti tu de spitale...bafta maine la dr si sa scapi de crizele astea pacatoase de rinichi
fetele eu am baut si cate jum de pahar de bere/vin, sau amaretto si daca am avut pofta si tiramisu...sa fim serioase acum putin alcool nu este nimic greav , iar cantitatea ce ajunge in organism mai este si filtrata de placenta, deci pe bebe nu cred ca il afecteaza !
voi aveti dureri in partea superioara a abdomenului ? pe mine ma doare cateodata de la buric in sus, aproape de stern ...de la ce sa fie?
o noapte linistita si odihnitoare iar saptamana ce urmeaza sa fie plina cu vesti foarte bune !!
Pufi te asteptam

28+ Ruxandra Ioana
O buburuza mult dorita si asteptata !

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mihahegarty

Citat:
citat din mesajul lui babyblue

_

28+ cu Iustin-Andrei

Babyblue, dupa cum zicea si Roxibarbu, dupa 30 de saptamani incepe greul!! Pur si simplu nu mi a venit sa cred pana nu am experimentat!! Si asa este. Cel putin dupa 33 este atat de greu, incat abia te ridici de pe canapea!! Nu mai vb de somn!! Este foarte greu sa mai dorm normal, simt ca mi se misca uterul in toate partile cand incerc sa ma intorc de pe o parte pe alta.
Bucura te acum cat mai poti!!

MHegarty
TestPozitiv

13saptamani si 2 zile

AMR 45 ZILE!!!!!

da si eu m-am marit la burta destul de tare.
si ca si tine, dorm greu noaptea. nu mi pot imagina cum va fi mai tarziu.
asta e...
sa ne ajute doamne doamne pe toate sa rezistam cu bine pana la final.

legat de italia, n-am fost in excursie, ci la un ra.ha.t de conferinta, platita de acum 5 luni, pe care o regret in ultimul hal ca m-am carat pana acolo, pt ca n am decat amintiri neplacute total.

prb cu rinichii am mai avut acum vreo 10 ani, iar in sarcina doar acum vreo 2 sapt m-a durut, dar nu stangul, parca dreptul.
dar totusi, nu in halul asta.

ma gandesc ca uterul a presat pe uretere, s-a facut staza in rinichi, asta favorizeaza aparitia pietrelor, eu oricum nu beau lichide mai deloc, ceva antecedente aveam, cam asa imi explic eu toata tarasenia cu pietrele de le elimin acum.

nu va mai zic ca am facut si pipi cu sange. in fine..ce sa mai zic acum.

roxy, ma bucur ca esti ok cu contractiile.
roberta si tu la fel.:)

alexia, eu cred ca pe tine te doare insertia muschilor drepti abdominali, de multe ori se cam rup filamente de tendon si de muschi drept abdominal, in sarcina si te doar fix unde descrii tu, intre ombilic si stern, mai spre stern, de o parte si de alta a liniei de mijloc. se intampla fie dc burtica creste brusc, mult sau pur si simplu se intampla. asa cum iese si buricul afara sau alte fete se invinetesc pe la pasarica sau altele fac hemoroizi etc. n ai cine stie ce solutie pt asta. dc nu mai poti de durere, fa un usor masaj cu un unguent antiinflamator, diclofenac. e local, se abs doar in piele si mai ajuta.

mamutz, legat de pozitie, asa cum zice si florina, si eu reusesc sa dorm dc mi sprijin burta de o perna si cu putin efort, dc mi pun o perna sub sani si uniformizez burta cu restul toracelui, reusesc sa dorm si pe burta, hai sa zicem semi burta, ca tin piciorul indoit.

florina, bine ai revenit din mini-vacanta si mai ales ma bucur ca ai revenit fara peripetii.:) sa speram ca bebe sta la garsoniera cat mai aproape de termen.

pup toata gasca.

_

29+ cu Iustin-Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilida spune:

Babyblue saracuta de tine prin ce-ai trecut! Offff ce patanii, bine c-ai ajuns acasa. Bataita aia promisa tie de fete era bine sa ti-o si dea, vad ca nu ai stare. Ce mai ai programat pana in saptamana 40, ca sa stim de cate ori mai tremuram pe aici? Doamne-ajuta maine la investigatii, iti tinem pumnii sa fie totul bine cu rinichii si sa nu ai nevoie de spitalizare.

Mi se pare incredibil ce ai povestit, asa o fi Italia in general sau doar ai avut tu ghinion? In lipsa ta tocmai ce dezbatusem pe aici problena cu medicii&sistemul de pe la noi dar vad ca nici altii nu sunt mai breji

Te pup, felicitari de schimbat saptamana! Ai grija!

31+ voi avea un cavaler!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristelle25 spune:

Buna dimineata, dragi burtoase!

O cafea , o ciocolata , un ceiut sau laptic?

Babyblue, imi pare rau ca a trebuit sa treci prin asa ceva ...acum inteleg de ce ti-e atat de groaza de durere, saracuta de tine
Eu am stat 5 ani in Italia si vreau sa zic ca intre Nord si Sud e o diferenta de la cer la pamant, parca nu ar fi aceeasi tara..Acum nu stiu ce sa zic de spitale, ca nu am niciodata ocazia, slava Domnului, dar dupa mentalitate imi dau seama ca cei din Sud sunt mai neglijenti fata de cei din Nord ,mai lasa-ma sa te las..in fine ..
Sper sa fie totul ok pana la urma, sa fii cuminte ca nu mai e mult..
Ma bucur ca Pufi a trecut cu bine incercarea, abia astept sa citesc primele impresii
Noi maine intram in saptamana 37 bebeloiul meu cred ca a crescut mai mare ..banuiesc ca are vreo 3 kg ..urmeaza sa vedem pe 10 iunie si are o gramada de treaba in a testa elasticitatea burtii mamii in ultimul timp ..ba cu capul ..ba cu picioarele..cu ce nimereste sa speram ca o sa-si schimbe pozitia pana la urma..
In rest oboseala tot mai multa ..cred ca am inceput sa experimentez si eu niste contractii dureroase ..cele nedureroase oricum le simteam de mult..si ma intreb daca o sa stiu care sunt cele de nastere

Va pup fetele, un inceput de saptamana cat mai placut..aveti grija de voi

35+ cu Vlad Rafael

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexia_ada spune:

Neata burticute !
Cristele multumim de cafeluta chiar am nevoie in dimineata asta iar sunt zombi
fetele deja incep sa imi fac griji cu caldura asta , ma gandesc cu groaza daca acum abia o suport, ce o sa mai fac inca 2 luni de acum incolo cand or sa fie 35-40 de grade ??? sunt rea de tot de caldura...imi place vara dar la mare ,nu in casa la erajul 7
azi merrg si eu sa imi iau ultimul concediu medical pe risc maternal si de pe 29 intram in prenatal
va pup si o zi frumoasa sa aveti cu toate

28+ Ruxandra Ioana
O buburuza mult dorita si asteptata !

Mergi la inceput