Buburuze de Ianuarie - Februarie 2011(46)
Raspunsuri - Pagina 16
![](images/user_woman.png)
Mimo spune:
Sanatate puiutilor bolnaviori!
M-au intristat putin povestile cu fratiori/surioare. Sper sa se rezolve si ele curand. Dar daca, sa zicem, aplicati niste reguli de genul "daca ii mai faci asta surioarei/fratiorului nu o sa mai primesti x /facem y"? Nu functioneaza? Sau e mai rau?
Am facut si eu in seara asta tort tiramisu cu capsuni. Sper sa iasa bun la gust, ca la aspect ma cam indoiesc ca voi putea fi maestra cofetareasa.
Anduta, si eu am avut o perioada dupa nastere (cam primele doua luni) in care am tinut-o mai tot timpul intr-un plans si intr-o stare de nervozitate. Plangeam de frica sa nu i se intample ceva bebeului meu prematur, dar si din orice alt lucru minor, care ma atingea la nu-stiu-ce coarde sensibile. Nici din casa nu prea ieseam, ca mi se parea ca-l parasesc pe bebe. Am fost chiar si la psiholog, ca mi s-a parut ca nu mai terminam cu starea aia. Nu pot sa spun ca am venit de la el cu solutii salvatoare, insa mi-a dat de gandit la vreo doua chestii: ca viata de dupa nastere e diferita fata de cea de dinainte sau de cea pe care mi-am imaginat-o ca va fi si ca trebuie sa accespt lucrul asta si apoi ca trebuie s-o las mai moale cu controlul.
Sfatul meu e sa incerci sa te plimbi singura seara, de exemplu, cand vine sotul tau acasa si poate sa stea cu bebe, sa iesi in magazine, parc, oriunde, ca sa te poti relaxa. Si pe mine m-a cuprins dupa ce v-am citit sapt. asta o stare asa mai blue si mi-am adus aminte ca n-am mai facut nicio plimbare singura, asa ca aseara si azi mi-am luat o portie de plimabre. Luca Alexandru, mica mea comoara
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/catal_ina10/catal_ina10.jpg)
catal_ina10 spune:
Neata!
Cafea aromata pentru toata lumea!
Shines, pentru tine neagra, dar decofeinizata , ca trebuie sa ai grija de tine.
Repede, repede ca fugim in parc!
Multa sanatate buburuzelor bolnavioare si super-mamicii Lori! Sa va faceti repede bine!
O cu "drag" sotului lui Lori care nu stie sa-si stapaneasca agresivitatea, sa-si tina limba si sa-si inghita injuraturile. Sunt convinsa ca "he didn't mean it", dar asa-s baietii, din cand in cand dau pe afara! Si tot din cand in cand le trebuie un
.
Greu, tare greu cu doi puiuti! Cred ca mai degraba baieteii devin gelosi. In fetite exista un minisentiment matern si nu prea am auzit de cazuri de gelozie de la ele. Tin pumnii mamicilor incercate, sa gaseasca solutii.
Eu sunt treaza de la 4:30. Poate o sa vi se para superficial, mai ales in contextul geloziei fratiorilor, dar pisicuta mea a facut depresie ca nu m-am ocupat de ea in ultimul timp. M-a afectat mult sa o vad asa si de la 4:30 am fost aproape numai a ei, am facut ce-i place si acum e mai bine.
Doloress, si
. Cu zodia la mine n-ai nimerit-o. Oricum nici nu ai avut prea multe date de "identificare". Sunt Balanta
. Eu te vad un foarte bun psiholog de copii si desi imi pare enorm de greu cu doi copii, eu zic ca tu ai puterea si chiar menirea sa faci scoala si sa devii psiholog. Gandeste-te, nu spune nu de la inceput. Eu zic ca esti facuta sa intelegi si sa ajuti copii!
Gata fug, ca se face prea cald dupa aia.
Mandra mamica de printesa filigran Sara Maria - 21.01.2011
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/luciact/luciact.jpg)
luciact spune:
neata , multu de cafea
Eva s a rezit de cateva ori azi noapte, parca de 3 ori, nu mi mai amintesc.a papat si acu vad ca doarme inca, la mine in pat
,cred ca am adormit si n am mai pus o la ea in patut
nu mi explic de ce o fii atat de agitata noaptea, e mare fan suzena in ultimul timp,cam de la 4 luni a inceput sa o accepte
o zi frumoasa fetelor,pupici...
mda, s a trezitttt
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/missmj/missmj.jpg)
missmj spune:
Neata si de la noi ! Baiatul meu e rupt de somn ca i-am stricat programul in dim asta, ca in fiecare duminica de altfel. il trezesc la 8 ca pe la 9 sa o taiem la biserica la impartasit. el zici ca are ceas, la 10 e trezirea finala. azi l-am tinut vreo 10 min si la slujba...casca mititelul cu sunet, cu oftat, cu lacrimi . a adormit mai devreme, era frant.
Cald rau afara...aseara pe la 21 eram cu el si cu soata pe afara si era o zapuseala.La multe lunite bebelusilor Luca si Darius
Eu am folosit Nivea pt bebe la baita, s-a terminat,l-am trimis pe sot la farmacie si a luat un sanosan cu miros de banane. la cateva zile i s-a uscat pielea tare in parti, asa sub coaste. si ieri am vazut ca a facut si cateva cojite in cap. voi ati patit-o ? ne-am dat la loc pe nivea.
simo bafta cu florile, nu stiu ce sa iti zic ca nu ma pricep. imi plac, dar nu am grija de ele...sotul le uda in fiecare i...eu doar cand imi aduc aminte.
madalina si eu am orhidee, dar nu mai face flori ... ale tale mai fac ?
Sa aveti o duminica superba !
Carmen , mamica fericita de bebe mumos Andrei
! (12.01.2011)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/florintunde/florintunde.jpg)
florintunde spune:
Buna dimi;
Carmen;orchideea infloreste si in continuare..tai crenguta aceea pana la frunze,o ti la lumina,nu acoperi vasul acela transparent caci asa ii place ei sa fie la lumina din cap pana in picioare..hiberneaza ea un pic dupa ce incepe iarasi infloritul la maxim!Eu am una de anul trecut si infloreste in continuu.
uite astae a mea
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mirela2/mirela2.jpg)
mirela2 spune:
neata
am scapat de febra, dar am avut iar o noapte horor
s au trezit din ora n ora
nush de ce, poate le a fost cald cu toate ca erau doar in body cu maneci scurte
la 5 dimi Razvi facea kk
acum dorm cam de pe la 10 (intre timp s au trezit)
am papat 250 de fructe, mai mult a halit Razvi, care cum vede borcanelul sta numai cu gurita cascata ca puiul de vrabie
Robi, inca e sclifosit, sper sa i treaca sclifosenia asta
nu mai stiu ce legume sa le dau
mi s a luat mie de clasicul piure de morcov+albitura+dovlecel+cartof dulce si mai nou un sfert de ou
parca le as face si altceva, dar nush ce
carnita la 6 luni
pupici fetelor
mami cu motaneii Razvan si
Robert (26.12.2010) si mami de Vlad (12.12.1999)
colacei de inot pentru bebelusi
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
loutzy spune:
Neatza fetele.
Ma exaspereaza caldura asta, nici nu pot sta cu toate geamurile si usile deschise ca il trage curentul pe Stef si i se inroseste si apoi i curge un ochi.
Mirelush vezi ca pe primul cont de gmail, se gaseste o carte trimisa de Doloress unde ai niste tabele cu alimente care pot fi date pe bebei pe luni. Pe la 5-6 luni stiu ca poti sa le dai carne de pui sa vitel.
Pupici. Sa aveti o zi minunata.
Laura de
mic si neastamparat Stefan-Mihai (06.01.2011)
vasilasanita spune:
Buna!
Am fost si noi la biserica la impartasit!! Tare zapuseala e afara!
Mirela ma bucur ca ati scapat de febra!!Sper ca nu mai avem copilasi bolnaviori.
Am si eu o intrebare delicata:
Sotii vostri si au mai schimbat din obiceiurile avute inaintea venirii copilului? Adica stau mai mult pe acasa???
Dumnezeu ne-a binecuvantat cu Stefan (12.01.2011) !
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/luciact/luciact.jpg)
luciact spune:
Mirela ma bucur ca ati scapat de febra
Lorich voi cum sunteti?
De Abramburik nu stie nimeni nimic?nici pe fb nu am mai vazut o....
roxx26 spune:
Hello gagici!
Caldura mare, ce sa mai...noi inca o suportam bine, la noi sunt 24.5 grade, nu am dat drumul inca deloc la aerul conditionat.
Ne tot agitam cu mutatul, nu stim ce sa facem, ne vin idei noi in fiecare zi...am capiat rascolind site-uri cu case. Am zis ca in fiecare week-end o sa mergem sa vedem cate ceva cu ochii nostri, ca una e pe net si alta e in realitate.
Ieri am fost la show-ul aviatic de la Clinceni. Dragut. Prieteni, aer curat, mici, bere, acrobatii aeriene...Cu ocazia asta am trecut si prin Domnesti sa vedem ce case sunt pe acolo. E o zona simpatica, destul de departe de civilizatie, dar cocheta (. NOi am fost sa vedem complexul de pe vilefoarteieftine.ro. Pe site sunt niste poze frumoase rau, gradini etc....dar complexul contine 3 duplexuri, abia imprejmuite cu un gard provizoriu si ciuciu gradina...Dar am gasit niste ansambluri rezidentiale interesante la Olteni (1km de Domnesti, habar n-aveam ca exista...). Ia uite SIMO www.vile-domnesti.ro/ansamblul-olteni-1.html" target="_blank">aici.
Nu stim inca ce vrem...vrem un colt de natura, cu liniste si aer curat, o curte unde sa poata alerga copilul. Dar apoi va incepe gradinita, scoala, va fi greu sa fim departe de oras, noi vom lucra amandoi si nu stiu daca vom putea sa o ducem / aducem de la scoala...Eu am facut naveta si este tare greu, mai ales pentru un copil. Nu ne hotaram deloc, iar eu sunt vesnic nemultumita...
Pfiuuu ce m-am intins...
VASILASANITA, al meu nu prea o bramburea nici inainte, rar iesea cu prietenii la bere fara mine, noi ne-am cam obisnuit sa mergem peste tot impreuna. Iar acum iesim doar in spatii deschise, unde putem sa luam si buburuza. Asa ca nu pot sa zic ca s-a aschimbat ceva neaparat. Aaa...ar fi ceva, in decembrie a solicitat un alt post, care sa-i garanteze un program putin mai lejer, cu mai putine overhours, ca sa poata sta mai mult cu noi acasa. Nu-i iese mereu, dar e mai bine ca inainte. N-am ce sa-i reprosez, tot acolo lucrez si eu si stiu cum e...
LORI, cum mai sunteti mami? Va pupam pe toti, aveti grija de voi bolnaviorilor! Iar lui Cristi ii dam un sut in fund virtual!
_
Roxana
Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011
Scrisoare pentru Catalina