Buburuze de Ianuarie - Februarie 2011(46)
Raspunsuri - Pagina 11
zumzu spune:
e asa cald.Darius e topit de caldura, curg apele pe el saracutzul. Asta seara dupa baie erau in camera 27 de grade, si el obisnuit cu 21-22. Voi folositi aerul conditionat?
Am zis ca ma bag si eu la tabel dar am fost lenesa rau, de-abia azi am reusit sa bag si eu o ora de aerobic. e ingrozitor pe caldurile astea
zumzu spune:
si pe mine ma apuca..cateodata nici sa ies din casa pana in parc nu-mi vine..stau si nu fac nimic nimic.Voi macar mai faceti o mancarica..o curatenie.
vasilasanita spune:
Acu am reusit de am terminat de citit ce ati scris de aseara pana azi.
Mirela sumetrolinul, dupa cum a zis si Tunde, nu e antibiotic? Mi se pare ca are compozitie asemanatoare cu biseptolul.
Mie sanul nu mi a trecut, parca m a mai lasat.Nu ma doare tot, doar o mica zona.
Stefan e cam marait de vreo 2 zile. Poate de la caldura, nu stiu. In rest e un copil tare cuminte.
Pup fetele dragi. Pup bebelasii bolnaviori sa se faca bine cat mai repede.
Dumnezeu ne-a binecuvantat cu Stefan (12.01.2011) !
roxx26 spune:
ZUMZU, nu te-am mai intrebat..ai terminat cu kineto, nu? Care a fost verdictul final? Eu ma gandeam ca n-o sa mai zica niciodata sa nu mai mergem...mi se acrise de tot..
_
Roxana
Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011
Scrisoare pentru Catalina
RaluKara spune:
catalina, de cand am inceput diversificarea toate parturile sunt cu scheunat, adica nu plange in toata regula ci scanceste intr0un fel anume. nu are legatura cu ce ii dau(ca e fruct, ca e leguma, ca e suc) ci banuiesc eu ca are legatura cu mancarea semisolida propriuzisa. asa ca noi mai avem si [parturi plangacioase.
lucia, ma bucur ca au trecut nesuferitele alea de dureri...
tunde e normal ca mario sa fie gelos pe Sonia, el cosidera ca il tradezi stand cu ea...nu iti face griji, va trece, mai ofera-i cateva luni de acomodare, iar cam peste un an, cand vor putea sa se joace intr-un fel impreuna o sa vezi ca nu mai stau lucrurile la fel.
roxx26 spune:
VASILASANITA, se simte ca un nodul mic? Ai incercat sa apesi pe el cand suge bebe? Esti sigura ca e de la laptic? Poate te-ai lovit...nush...zic si eu...
_
Roxana
Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011
Scrisoare pentru Catalina
fragrant8 spune:
| Citat: |
| fragrant eu zic ca se poate si cu bebe si cu casa plina de musafiri! e drept ca unii au strambat din nas cand au venit in vizita si eu sau sotul dispaream cu randul sa ne jucam cu Maia, sa o hranim, sa o schimbam! eu le-am zis scurt ca asa e viata mea acuma, cine inca vrea sa faca parte din ea trebuie sa inteleaga! 90 % au inteles, de restul nu imi pasa...oricum dupa parerile multora noi de felul nostru suntem plecati pe dunare....vizite maxim o data la 2 zile, iesiri in oras cu copilul dupa noi, plimbari dupa asfintit cu totul cu buburuza...remi, scrabble, monopoly...cafele, barfe, vorbe, filosofari...inca le facem pe toate...inca primim musafiri peste noapte, nasii vin in vizita cu toti cei 3 ogari pitici pe care ii au, iar eu nu sar deloc , ba chiar ma bucur ca vin cu ei...deci eu cred ca se poate! singurul lucru dupa care tanjesc e o iesire in club, care sa inceapa la 12 si sa se mai termine dimineata! e singurul lucru care s-a schimbat...dar la vara, dupa botez, o s-o reusim si pe asta! |
ralu, eu nu zic ca nu se poate; se poate, cum sa nu, dar depinde si de copil; sophic a avut colici pana la aproape 4 luni, dupa care a inceput refluxul/alergiile (eu acum inclin sa cred ca dintru inceput au fost alergii, dar asta e o cu totul alta poveste). Ei, asta pt noi a insemnat program de plans aproape seara de seara; de pe la 4 pana la 10 seara.
Alinarea unui bebe colicos/alergic e o activitate f energivora, si ti se ia de jocuri si orice alte activitati ludice; plus ca nici musafirii nu se simt bine cu un asa fundal sonor;
Noi nici nu a fost nevoie sa zicem nimic nimanui; pur si simplu oamenii s-au simtit si nu au mai venit neinvitati;
adica in loc sa avem la noi cantonamente de jocuri de vineri pana duminica, cu 10-15 oameni in casa, (si noi cam tot din astea servim: scrabble, remy, canasta, risk si monopoly), sunam noi lumea si ii invitam atunci cand avem dispozitia necesara.
Iar de cand cu sophic am devenit mai selectiva in privinta persoanelor pe care le frecventez si mai egoista cu timpul meu. inainte erau relatii pe care le cultivam din inertie, fara a avea multe in comun cu pers respective.
cu un bebe mic ai indiscutabil mai putin timp la dispozitie pt tine si pt alte activitati "extra-curiculare"; intre bebe, sot, casa,cartile mele, filmele mele, timp cu oamenii care conteaza, timp pt mine si cu mine, timp cu amicii, eu am ales, temporar sa limitez din timpul cu amicii;
si mai e o chestie, e si dif de varsta dintre noi care poate juca un rol; tu esti f tanara - aspectul ludic si cel social e normal sa fie inca f important ( si crede-ma, nu e nimic condescendent in fraza asta; e doar invidie
eu am deja 34 de ani si inca multe visuri care ma-nghesuie, si timpul parca nu mai e de partea mea, asa cum era acum 10 ani. si asta ma obliga sa reevalueaz "what and who really matters" pt mine, acum.
Doloress spune:
CATALINA ... cu zodia pai nu stiu, am dreptul la trei incercari? Rac, Capricorn, Taur? IN general nimeresc, dar mai am si scapari.
Am terminat dreptul, cand inca se facea ca lumea (acum mai toate domnisoarele fotomodele am vazut ca au terminat dreptul), la admitere am fost 15 pe loc, am invatat de mi-au sarit capacele. Inca nici acum nu stiu de ce, adica stiu de ce, ca asa a vrut tata, pentru ca el a picat la drept si bineinteles ca si-a transferat visul asupra mea. Si pana nu m-a facur sa dau la drept nu s-a lasat, sora-mea e mult mai independenta si a stiut dintotdeauna sa-si apere idealurile, eu mai bleguta asa, sau mai bine zis, mai cersetoare de iubire si de apreciere din partea parintilor, desi ma razboiam cu ei mereu, eram terminata daca ii dezamageam.
Eu am fost foarte buna la limba romana, am mers la Olimpiade, am luat si premiul I pe tara, mi-a placut sa scriu, mi-a pasionat mult si psihologia, sociologia, in directia asta doream mult sa ma aventurez insa n-a fost chip cu tata. Asa ca am dat la drept, desi daca e ceva ce urasc mai tare pe lumea asta e conflictul, eu sunt tare pacifista
nu sunt in stare sa port o discutie in contradictoriu, ma blochez efectiv cand cineva ma contreaza, deci sunt un total antitalent in domeniul asta. Numai bine ca am venit in Canada si oricum n-am ce face cu diploma, am facut un fel de master in management, nici pe asta nu prea stiu de ce l-am facut, de data asta nu mai era tata sa ma bata la cap. Asa ca lucrez in asigurari, soarece de birou, cum am mai zis, am inceput de jos si tot am inaintat, acum aspir la o pozitie de conducere in domeniu, daca tot am terminat management aici. Mai am in plan un cerificat (cam un an de studiu la timp plin, sau 3 la timp partial) in managementul riscului, ca asta te ajuta mult in asigurari ca daca tot m-am bagat in domeniul asta, vreau sa continui aici. Dar asta cand o sa creasca putin copii. Oricum mie imi place la nebunie sa studiez, daca ar exista meseria de student, as fi prima.
Am cochetat cu ideea de a reincepe aici psihologia, vechea mea dragoste, dar ar fi prea complicat, cu doi copii, servici sa merg si la scoala timp de "n" ani. Aici scoala e foarte solicitanta, inveti efectiv meserie, trebuie sa inveti tot timpul, ai mereu lucrari, mereu teste, nu te poti duce numai la examene si gata.
Oricum pe tata nu-l iert ca m-a impins sa fac ceva la care nu sunt buna deloc. Si stia ce fel de om sunt, dar el s-a gandit ca ar fi o buna terapie, ca uite asa o sa devin mai bataioasa. Na, asta este de-acum.
fragrant8 spune:
| Citat: |
| Aseara i-am spus ca s-a facut ff rau de cand s-a nascut Sonia.La care El' -tu nici macar nu te uiti la mine de cand s-a nascut!-nu ma bagi in seama!...ASA REPROS?...am ramas ff marcat. Azi cand a venit de la gradi mi-a zis ca nu fac nimic toata ziua numai stau pe laptop! Mai..deci..aicia imi trag sufletul..stau maxim 10 minute,la o postare scurta,va mai citesc cand fierbe cioarba..zau!Smotrui toata ziua,le fac mancare/..il pup in cur pe fiecare in parte! Oare unde am gresit? pup si somnic usor va doresc |
Tunde, nu ai gresit cu nimic, mama; traiesti doar drama mamicii cu mai multi pui, care incearca sa se imparta-n nespe sa-i vada pe toti fericiti;
nu pot decat sa-mi imaginez cat de mult tre sa fi durut remarca lui Mario; dar poate si asta nu e decat o forma de a obtine atentie.
ma intrebam acum ce as face daca as fi in locul tau; nu stiu, cred ca as incerca sa compensez cantitatea prin calitate; adica nu mai am la fel de mult timp de petrecut cu Mario, dar in momentele petrecute cu el as incerca sa facem activitati pe care si le doreste, as inventa jocuri noi, ''activitati care sa creeze amintiri"
am auzit chestia asta la un coleg recent divortat, care petrece numai weekendurile cu copiii si care zicea ca e in cautare de jocuri si activitati "care sa creeze amintiri"; mi-a placut;
si l-as lasa pe el sa aleaga ce sa facem; o alegere usor incadrata, la modul: avem la dispozitie 2 ore, buget de xx....etc..
si as mai crea un pic de momentum in jurul activitatilor astora; adica l-as anunta cu cateva zile inainte, sa ii dau timp sa se gandeasca, sa traiasca intens si anticiparea...
zic si eu, dau cu parerea-n tine, desi sunt sigura ca le-ai incercat si pe astea.
a....si inca ceva...iar acum fac precum chibitii care stau pe margine si-si dau cu presupusul...
eu as evita pe viitor sa mai asociez reprosurile la adresa lui mario cu nasterea soniei;
cum i-ai zis tu, ca s-a facut obraznic de cand s-a nascut Sonia;
la nivel subliminal el isi creeaza o asociere negativa, de genul, mami nu ma mai iubeste de cand s-a nascut Sonia.
dar cum ziceam, e usor sa-mi dau cu parerea la rece, cand nu-s in focul evenimentelor; stiu ca la cald ne ies pe gura chestii pe care apoi le regretam; eu de ex, i-am spus intr-o seara sophiei, pe un ton rastit: uuuf, copile, de ce nu poti fi si tu cuminte ca alti copii?"
am regretat imediat ce mi-a iesit pe gura porumbelu, i-am dat copilu lu tati si am luat o pauza, ca eram prea infierbantata...