Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***325***

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Citat:
citat din mesajul lui chatonel
Monvas, tnx

Mi s-a pus pata deodata ca as vrea sa vad daca se poate face o simplificare a limbilor latine dupa ... latina :)
Adik daca latina e comuna, sa vad ce ramine distinct "altceva" la fiecare dintre limbile latine. Am impresia (si se poate sa fie doar o impresie) ca limbile s-au format si evoluat cam in ansamblu si ca difera doar dictia si forma lexicala (asa s-o zice? ) si ar fi citeva diferente nesemnificative :)
Adik, de fapt, am io impresia ca este o forma generica si apoi o "personalizare" a fiecarei limbi, dar ca nu ar fi diferente majore.

Famille Dragoon, mami de Izia, 23 mars 2009

Toulouse, la ville rose

Nush ce sa zic. Daca te uiti la gramatica, as zice ca da, in linii mari. Adica toate au dezvoltat articol, au simplificat flexiunea si au transformat-o din analitica in sintetica, au cam aceleasi moduri si timpuri la verb... Acum depinde si de limbile-substrat, si, in mai mica masura, de limbile cu care au venit in contact dupa. Tot ce-ti pot sugera, ca modalitate de schematizare, ar fi un soi de gradare a lor, in care romana e cea mai aproape de latina, iar cea mai indepartata ar fi, din cate tin eu minte, franceza.

Dar exista gramatici romanice comparate care te-ar putea lamuri mai bine.

CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
cioburi de viata in 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Ariiiis ce bine ca trecusi pe aici. Metallist, da? Io zic sa scormoniti prin arborele genealogic, cine stie ce rude indepartate oti fi cu Lars Ulrich si nu stiati.

Stiu si eu cum e cu tocatul la cap al meu la orice obiect interesant ma intreaba "ala e a Chiti?" si mai are si altele: "ala merge?" (pt masinarii), "ala papa?" si mai ales: "zei?" = vrei? (pt orice obiect inhatat de te miri pe unde: vrei??).

CRISTIAN (7.03.2009)
cioburi de viata in 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca2503 spune:

Neata,

Aris, felcitari pentru a 2 vitamamina. Cred ca a fost ceva cu ziua de 25 martie ca si al meu e roacker. Cand il aude pe Freddy la radio opreste tot si sta cuminte si asculta si apoii danseaza. In 2 saptamani cred ca dam o fuga pana-n Vama si il duc iar la prietenii lui Piratii.

Noi suntem bine, gradi merge in continuare, eu ma acomodez foarte bine si sper sa fie in ordine pana ala capat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe_shtrumf spune:

Citat:
citat din mesajul lui denisamada

Si a stat piticul cuminte? Am vazut si eu afisul si ma batea un gand,dar l-am alungat... ca nu cred ca sta cuminte...

Denisa-Madalina fericita de Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )

www.helpioana.com" target="_blank"> Povestea unei manute pierdute

da, a stat f cuminte prima ora, ca aia au inceput in forta cu cai etc..dupa pauza, mai mult pe jos, mangaia un stalp si culegea pietre.s-a servit cu niste vata pe bat de la alta fetita.
la sfarsit baga elefantii-piesa de rezistenta, asa ca poate poate adelutza rezista.

Ariana-Maria ="Miezul vietii s-a mutat...e ghiocika mea frumoasa!"-25.02.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Citat:
citat din mesajul lui Monnvas

Nush ce sa zic. Daca te uiti la gramatica, as zice ca da, in linii mari. Adica toate au dezvoltat articol, au simplificat flexiunea si au transformat-o din analitica in sintetica, au cam aceleasi moduri si timpuri la verb... Acum depinde si de limbile-substrat, si, in mai mica masura, de limbile cu care au venit in contact dupa. Tot ce-ti pot sugera, ca modalitate de schematizare, ar fi un soi de gradare a lor, in care romana e cea mai aproape de latina, iar cea mai indepartata ar fi, din cate tin eu minte, franceza.

Dar exista gramatici romanice comparate care te-ar putea lamuri mai bine.

CRISTIAN (7.03.2009)
cioburi de viata in 3

cool, merci Monn
scotocesc acum dupa gramatica romanica comparata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_05 spune:

Salutare feleor!

Eu azi am liber
A fost un pic cam greu cu acomodarea la munca, obositor pt mine iar pt Iulia poate mai putin. In prima zi a plans vreo jumate de ora dupa mine pana i-a dat taica-sau pijamaua mea si s-au luat cu tom si jerry. Se trezeste in fiecare zi la 7 fara un sfert (parca simte ca atunci ma imbrac si plec) si imi tot spune saracuta " nu pieci mami viciu" sa nu plec la serviciu.
In rest e totul ok, adica partial, m-a dobora vremea asta, acum ploua acum e soare iar impreuna cu serviciul si cu nemancatul, avusai un pic de ametelei.

Aris, felicitari pt bebe!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Salutare!Va multumesc tutoror pentru urarile de ieri, venite pe toate caile Novus, cred ca m-ai sunat, dar nu am auzit la timp telefonul tau! Iti multumesc, Pisigri, sunt uimita de cat de improscata ai fost, taman de 1 iunie. De asta nu scriu eu la alte subiecte, si ma limitez doar aici!Ana-Maria, mami de Eva Maria (23 aprilie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Citat:
citat din mesajul lui anamariame

Salutare!
Va multumesc tutoror pentru urarile de ieri, venite pe toate caile

Novus, cred ca m-ai sunat, dar nu am auzit la timp telefonul tau! Iti multumesc,

Daaa, am vrut sa mai incerc dar m-am luat cu treaba !! si pe aceasta cale !!

www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Si acum hello !!!!

La noi ieri a plouat toata dupa amiaza sper sa fie vreme buna maine ca sa se poata juca picii in aer liber !!!

Eu am fost in sedinte pana acum, abia astept sa plec acasa !!!

www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Aris, ce bine ca ai mai intrat sa ne dai vesti despre voi

Fetelor, am venit sa fac mea-culpa: am mincat ca sparta si continui... e naspa in vacanta

Mergi la inceput