pasaport biometric pt cei cu domiciliul in straina
Raspunsuri - Pagina 3
miereamara spune:
Eu mi-am reinoit pasaportul la consulatul din DC. Au fost foarte amabili. In prealabil am sunat si le-am trimis un email, tocmai ca sa ma asigur ca am toate actele si nu intampin vreo surpriza. Am fost surprinsa cand am fost sunata inapoi:)), am discutat la telefon cu o doamna super amabila.
Te sfatuiesc sa le trimiti un email in care sa le lasi numarul tau de telefon. Intreaba exact ce inseamana actul/denumirea respectiva.
Eu cred ca exact certificatul de divort recunoscut de tribunal in ro reprezinta "dovada inscrierii de mentiuni pe marginea actelor de stare civila", dar mai bine intreaba ca sa fii sigura.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator and
15+
monabella spune:
Oh, pai atunci merg in DC decit in New York... Deci e la alegerea fieacaruia? DC e cel mai aproape oricum.
Am intrebat in NY ce acte imi tb si mi s-a raspuns cu un link pe situl consulatului.
Am intrebat de mentiuni si mi s-a spus ca trebuie sa fie trecut la primaria Ploiesti faptul ca sint divortata pe certificatul de nastere la rubrica mentiuni. Acum certificatul meu e la mine. Nu merg in tara in vara asta dar il trimit prin fiu-meu cind merge la ai mei. Cum am spus, fata de la primarie care scrie certificatele astea a copilarit cu mine - eu is mai mare- asa incit sper sa ma rezolve fara procuri si spanaci.
Iar la consulat o sa reprogramez cindva in toamna. nu-i graba de pasaport ca avem american, da' mi s-a pus pata ca vreau si romanesc. Daca vrea sa vin sa fac vreo afacere in tara? E mai bine sa am si acte romanesti din toate pct de vedere.
miereamara spune:
Nu stiu daca poti merge la orice consulat, in principiu trebuie mers la consulatul de care apartii cu statul in care domiciliezi. Dar ma gandeam ca poti cere informatii de la cei din DC.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator and
15+
monabella spune:
M-am pleostit. "Apartin" de New york. Desi sint aproape fizic vorbind de DC. Insa pe vremuri cind am vrut sa-mi fac pasaport cei de la ambasada din DC m-au pasat la NY pe motiv ca ambasada nu face pasapoarte. Acum s-o fi schimbat, nu stiu, daca zici ca ai facut in DC si mai ales ca sint asa ded dragutzi. O sa intreb. mersi mult.
bird70 spune:
Eu sunt curioasa de ce va agitati atat cu actele romanesti. Cand mi-a expirat pasaportul am luat si eu legatura cu ambasada si mi-a cerut carte de identitate ca sa-mi faca altul
, carte de identitate care trebuie facuta in Romania. Cand am auzit ce complicat este si mai ales cum esti tratat, am aruncat pasapoartele romanesti intr-un sertar si am renuntat la idea de-a le reface. Am pasaportul australian si pe asta il folosec.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper