pasaport biometric pt cei cu domiciliul in straina
Raspunsuri - Pagina 2
michelle-usa spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui monabella Oare nu e posibil sa obtii un act romanesc fara sa fii pasat de la unul la altul, spunindu-ti-se ca iti trebuie si asta, si aialalta si fara ca in dispearae de cauza, sa apelezi la pile, vecini si cunostiinte? |
Nu!
si eu tot cu pile si spaga am obtinut actele neccesare si care erau obligati sa ni le dea.
michelle
giani spune:
Ah, si stai asa. La New York, acum citiva ani, era o tanti - da' ce tanti- Roxana ii zice. Daca mai e p-acolo sa vezi ce te asteapta. Cu asta te sfatuiesc sa nu ajungi la conflict, ca e buna rau la asa ceva, s-apuca de racnit si dat ochii peste cap, e destul de teatrala. Stii cum e la consulatele, vin oameni de tot felul, unii pricep mai repede, altii mai greu, unii mai tineri altii mai batrini- fereasca sfintul sa o pui sa repete, ori sa ceri lamuriri. Si chiar daca nu ceri tu si cere cel dinainte, te ia si pe tine la rost. Acum cine stie, poate s-a schimbat, ori poate au schimbat-o. Hai succes la consulat, iti doresc sa nu faci drumuri multe, si sa te rezolve fara multi nervi.
monabella spune:
Oare nu e mai bine sa merg la consulatul din LA sau sintem arondati pe baza domiciliului?
Tot plingidu-ma in stinga si in dreapta numa' ce am descoperit ca am o pila mare la consulat in LA.
Dar e departe si nu ma trage ata, in naivitatea mea mea ca totul poate fi rezolvat normal.
meems spune:
Putin off-topic, dar am observat ca esti confuza in privinta apostilei. Apostila e doar o stampila care se aplica unui document ce e trimis in afara tarii. Deci orice document intemeiat in State are nevoie de apostila ca sa fie recunoscut si inregistrat in Romania. Apostila a fost adoptata in urma conventiei de la Haga la care au participat o multime de tari si orice documente transmise intre aceste tari au nevoie de apostila asta care e recunoscuta de toate natiunile participante la acea conventie.
Nu stiu unde locuiesti in State, dar nu cred ca merita sa bati un drum prea lung pentru acte, eu m-as duce la cel mai apropiat consulat.
Bafta!
a_alinta spune:
putin off topic , orice ambasada romana iti va ma cere ceva in plus.
exact ceea ce nu ai in momentul respectiv.
eu am incercat sa fac un certificat de nastere si desi aveam tooate documentele cerute au gasit altceva de cerut in plus.
ma mai gandesc daca ii fac fetei mele cetatenie romana.
monabella spune:
Am ajuns la concluzia ca legile din Ro sint facute asa incit un cetatean normal sa nu poata obtine un act normal fara pile si spaga.
Deci daca apostila e doar o stampila nu imi trebuie pt ca am re-facut divortul in Ro, cu citatii si infatisari.
Acum insa ca sa obtin acele mentiuni - care inseamna de fapt doar sa imi treaca cineva statutul de stare civila la rubrica "mentiuni" in certificatul de nastere tb ca eu sa merg la primaria din Ploiesti cu certificatul de naster si divortul recunoscut de tribunalul Ploiesti si sa cer ca sa-mi treaca cuvintul "divortat" pe certificat!
Bun ca sa nu ma duc eu pina acolo ar tb sa trimit tatalui meu procura care se obtine tot prin consulat si pt care ar tb sa am un act de identitate romanesc: buletin sau pasaport.
In momentul acesta ajungem la un cerc vicios: ca sa scot pasaport romanesc imi trebuie aceste mentiuni pe care le pot obtine numai daca merg la consulat si ma legitimez cu pasaport romanesc!!!!
Cui i-a fatat mintea legea asta zau ca nu pricep!!!!
crista-s spune:
Eu din experientele avute pe la usile consulatelor ( din Italia dar sunt toti o apa si-un pamint) iti recomand sa scrii un mail cit poti de explicit la consulat si sa le explici de acest mic cerc vicios creat si ei iti vor raspunde tot in scris apoi cu mailurile scoase la imprimanta si cu actele cerute de ei te duci la consulat si le bagi mailul sub nas ... Eu am facut asa in alta ocazie si a fost perfect.
Daca nu se poate ceea ce eu una nu cred ca se va intimpla poti face o procura la notarul american, musai sa o apostilezi stie notarul american unde se face apostila si sa o trimiti in Ro acolo o vor traduce si legaliza la notar si vor rezolva problema . Intreaba la primarie ce trebuie sa scrii pe procura exact .
alinutza00 spune:
"dovada inscrierii de mentiuni pe marginea actelor de stare civila."
monabella, poate e vb de inscrierea mentiunii ca ati divortat si in livretul de familie?
sau vor mentiunea asta efectiv pe spatele certificatului de casatorie cu ex ul
o gaselnita idioata evident
, doar sa puna oamenii pe drumuri degeaba (plus bani cheltuiti aiurea)
si noi de ex tb sa facem pasapoarte copiilor ca au expirat cele vechi, le vroiam prin consulat, deci cu domiciliul de Italia...si..soc, ne tb cartea de identitate a ambilor parinti, nu e de ajuns pasaportul, a sotului e expirata de 2 luni. Cum sa facem noi buletin de Ro daca avem domiciliul in Italia..buletinul asta ne costa doar vreo 160 de euro din cauza procurilor, autentificarilor, traducerilor
.
giani spune:
In plus e foarte scump la consulate- minim 50 de dolari. Pe cind o apostila- am platit doar 6 dolari
BalMascat spune:
trebuie sa te informezi exat despre ce e vorba inainte sa ajungi la consulat. si singurul mod este sa-i contactezi direct pe cei de la consulatul unde mergi.
noi ne-am facut pasapoarte la Washington DC si am vorbit inainte la telefon sa stim exact ce trebuie sa aducem. nu vrei sa ti se intample la consulat sa afli ca mai ai nevoie de ceva, dupa ce in prealabil bati atata drum!!!
fiului meu i-am facut certificat de nastere romanesc in LA....tot asa m-am informat de la consulat-ul din LA direct ce am nevoie. prin email.
parerea mea este ca doar dupa ce ii contactezi direct, vei stii exact. nu te rezuma doar la forum. gaseste pe internet adresa lor de email si scrie-le, mie mi-au raspuns intotdeauna. si la telefon am vorbit cu ei, sunand direct. e cea mai buna metoda. trebuie sa mergi la sigur, cu toate gloantele pe tzeava. bafta!