pasaport biometric pt cei cu domiciliul in straina

pasaport biometric pt cei cu domiciliul in straina | Autor: monabella

Link direct la acest mesaj

Buna, rog moderatorii sa lase mesajul acesta la generale pt ca nu priveste numai pe cei din America ci pe cei din toata lumea.
Pe scurt, mi-am facut programare la consulatul Ro din New York pt ca cica tb mers in persoana. Pe site e o lista cu un cirnatz de acte necesare. Le am pe toate inclusiv certificatul de divort din SUA recunoscut in Ro. la vremea respectiva, acum 10 ani am fost in Ro, am angajat un avocat apoi i-am dat procura tatalui meu sa se ocupe in continuare. FAin frumos, tata a primit certificatul de divort, recunoscut de tribunal in Ro. Certificat bun pt ca pe baza lui s-a recasatorit ex-ul.
Acum consulita imi cere
"dovada inscrierii de mentiuni pe marginea actelor de stare civila."
Ce naiba e asta? Concret, ce tb sa fac? Unde sa merg si ca sa cer?Stie cineva? E printre voi cineva care vorbeste limba asta? Mersi.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui monabella

Buna, rog moderatorii sa lase mesajul acesta la generale pt ca nu priveste numai pe cei din America ci pe cei din toata lumea.
Pe scurt, mi-am facut programare la consulatul Ro din New York pt ca cica tb mers in persoana. Pe site e o lista cu un cirnatz de acte necesare. Le am pe toate inclusiv certificatul de divort din SUA recunoscut in Ro. la vremea respectiva, acum 10 ani am fost in Ro, am angajat un avocat apoi i-am dat procura tatalui meu sa se ocupe in continuare. FAin frumos, tata a primit certificatul de divort, recunoscut de tribunal in Ro. Certificat bun pt ca pe baza lui s-a recasatorit ex-ul.
Acum consulita imi cere
"dovada inscrierii de mentiuni pe marginea actelor de stare civila."
Ce naiba e asta? Concret, ce tb sa fac? Unde sa merg si ca sa cer?Stie cineva? E printre voi cineva care vorbeste limba asta? Mersi.

doar consulatul vorbeste limba asta...
suna la consulat si daca ei nu raspund incearca la cel din Los Angeles....sa afli despre ce e vorba.

bafta multa!

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

Da cred ca trebuie transcris divortul tau pe certif de casatorie ...oricum trebuie mers la primarie(oficiul de stare civial) ei stiu ce si cum
Si in Franta e identic
Stai calma !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

Care certificat de casatorie? Nu mai am asa ceva de un milion de ani, de cind am divortat. Certificatul de casatorie a ramas la ex-sot, care ex sot e recasatorit. N-am de unde sa iau asa ceva.

Imi inchipui ca peste tot e asa ceva pt ca asta e lega in Ro. De asta intrebam, daca a fost cineva in situatia asta si ce a facut. Sau daca exista vreun avocat/judge printre voi sa-mi traduca din romana in romana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viorela hoff spune:

Monabella,
daca am inteles eu bine, divortul a avut loc in USA, inseamna ca tu ai un ceertificat de divort american, deci trebuie facuta "transcrierea certificatului de divort american in romania".
Exact prin situatu asta am trecut eu anul acesta.
Eu am certificat de divort german, l-am legalizat si "Apostilat" (asta este important, Apostila)aici in Germania, dupa care l-am trimis la Timisoara la Primarie si acolo ei l_au transcris.
Transcrierea asta este ca un fel de recunoastere a statului roman.
Asta eswte in Germania, poate ca este valabil sipt. voiacolo in State.
Vio

Mergi la inceput

In libaj de consulat se spune "inscrierea mentiunii de divort", m-am uitat acum pe site-ul cons. din München.
Deci tu il ai din cate am inteles.
Certificatul de divort recunoscut in Ro.
Pupici Vio

Mergi la inceput

Viorela, sint toal in ceata.
Da, divortul meu s-a pronntat in SUA. Dupa asta, dupa un nr. de ani am mers in Ro, am angajat un avocat care mi-a spus ca divortul meu in sua nu e recunoscut in Romania si ca tb re-judecat. Zis si facut, omul i-a trimis citatie ex-sotului, s-a judecat in lipsa mea, dar am obtinut un certificat de divort romanesc. Deci nu recunoasterea divortului din SUA imi trebuie ci aceste mentiuni pitpalaci, ce-or fi ele.

Am cautat pe net si am gasit pe site la Munchen cum spui o cerere, cum ca tb mers in persona soliticat asta dar ca in prealabil tb sa am nu stiu ce apostila conform conventiei de la Haga.

Deja ma doare capul. De cite ori imi tb un act din Ro ma umplu de nervi. Dilema mea e acum ce fac mai intii, de unde o apuc?

Mergi la inceput

Mona, fi calma, noi vom avea tot timpul "probleme" cu Romania, ca doar suntem romance, nu?
Eu zic sa te calmezi si sa intrebi inca o data la consulat la voi in State ce si cum, daca nu vrei sa te enervezi telefonic, scrie-le un email.
Sau trimite-l pe tatal tau la primaria sa se intereseze, ca pana la urma doamnele de acolo stiu mai bine ce au de facut, pt. ca ele intocmesc dosarul si il trimit la Bucuresti.
lasa ca rezolvi tu cumva,nu te enerva,
te pup
Vio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

da, cel mai bine e sa le scrii un email ca sa ramana scris raspunsul lor, altfel una zic azi si alta maiine.

michelle

Mergi la inceput

Oh, il trimit pe tata la primarie; ca doar pe fata de la starea civila am plimbat-o eu cu caruciorul cit a fost bebe. Sint vecini.
Dar chiar si asa ma oftic. Oare nu e posibil sa obtii un act romanesc fara sa fii pasat de la unul la altul, spunindu-ti-se ca iti trebuie si asta, si aialalta si fara ca in dispearae de cauza, sa apelezi la pile, vecini si cunostiinte?

Mergi la inceput

Din pacate nu, si eu am rezolvat cu ajutorul mamei si bineinteles cu cafele,bani si "pile". Ce a tinut de Romania.
Ce a tinut de Germania,am rezolvat pe cai "normale".
Hilar,nu?
Pupici,
Vio

Mergi la inceput