noua lege a educatiei si clasa pregatitoare

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

cum ziceam: zi-i copilului ce grea e scoala si asa va fi!

ma conving din ce in ce mai tare ca nu copiii au probleme de intelegere, ci profesorii au probleme cu predatul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Citat:
citat din mesajul lui Vivela
cum ziceam: zi-i copilului ce grea e scoala si asa va fi!

Diana de Alex (23 aprilie 2007)
Alerg 42 pentru o sansa
"When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever." (Dick Beardsley)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corsge spune:

Tot de la Eminescu citat "Ce mai vrei cu-a tale sfaturi,/ Daca stii a lor masura...."
Ma bucur ca ati nascut genii care sa stie, in joaca, diferenta dintre vocala si semivocala, dar nu uitati ca geniile sunt nefericite, "triste si reci". Eu nu vreau sa am un geniu, ci un copil fericit in lumea in care traieste.

Mergi la inceput

nu stiu cum o sa fie fericit daca invariabil va ajunge, la 7, la 8 sau la 9 ani la scoala aia nenorocita, distrugatoare de vieti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Citat:
citat din mesajul lui corsge
Eu nu vreau sa am un geniu, ci un copil fericit in lumea in care traieste.

Corsge

Interesant, in mesajul anterior tocmai tu cereai performanta de la copil...

Diana de Alex (23 aprilie 2007)
Alerg 42 pentru o sansa
"When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever." (Dick Beardsley)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bulinuta27 spune:

vivela eu m-am razgandit...cred ca il dau la 10 ani la scoala totusi

bulinuta mamica de bulinel dragutel (19.07.2006 - 9:37)

Poze noi

www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corsge spune:

Imi pui sub degete cuvinte pe care nu le-am scris!! Nu am zis ca vreau performanta de la copilul meu! Asta ar putea fi daca e un copil fericit si NESTRESAT! Dar eu vorbesc despre pierderea copilariei, in principal. Stiu ca am o fetita ambitioasa, ar putea performa, dar nu acesta trebuie sa fie telul meu, ci al ei. Eu ma straduiesc sa ii creez un cadru propice in care sa se poata dezvolata bine. Insa materialul "clientului" este esential: are sau nu potential, vrea sau nu vrea sa scrie, are sau nu are chef sa fie atent la ore. Dascalii se straduiesc, ca si parintii, dar daca elevii, copiii nostri nu vor....
Am doua fetite. Cea mare a vorbit f devreme si corect, repeta tot ce ii spuneam. Cea mica nu vrea sa repete nimic. Face tot ce are ea chef si vorbeste numai cand si daca vrea ea. Indiferent daca rad, o recompensez, ne jucam, nu zice ce aude ca i se spune. Cand e singura o aud de multe ori repetand cuvinte auzite de la mine sau de la sora ei. La fel se comporta si cand era nou-nascut, adica pe dos de surioara. Si tot eu am fost cu amandoua. Deci, vor face performanta daca vor avea ambitie, vor asuda, nu ca le voi baga eu cu palnia notiuni in cap. La un moment dat, nu parintii vor influenta evolutia, ci grupul, deceptiile, ideile dobandite in ani...
Nu uitati ca acum decideti voi, mai tarziu, cand va fi poate mult mai important, vor decide ei. Asa ca, indiferent ce decideti acum voi sau impreuna cu ei, nu e definitoriu 100%. Drumurile isi schimba de multe ori directiile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

si cris tot la 7 ani si 8 luni va merge la scoala.si hotararea am luat o in cunostinta de cauza,fiind cadru didactic si vorbind cu invatatoare experimentate.in conditiile in care toti copiii ar fi mers la aceeasi varsta la scoala,ar fi fost altceva.dar asa,un an conteaza mult in dezvoltarea lor.insa fiecare are dreptul sa aleaga ce crede de cuviinta ca e mai bine pt copilul lui.in plus,copiii sunt diferiti,parintii stiu mai bine daca e sau nu pregatit pt scoala.al meu,de ex,nu e.se plictiseste groaznic atatea ore intr o banca,nu e captivat de scris,ba chiar i se pare un chin...de ce sa l fortez?

Mergi la inceput

deci un copil care incepe la 6 ani scoala este stresat? sau mai stresat ca unul care incepe la 7 ani?

eu cred ca toti parintii urmaresc binele copiilor lor. diferentele dintre conceptiile noastre sunt strict legate de propria experienta avuta cu scoala.

daca tu, atunci cand auzi cuvantul scoala vezi doar teze, timp pierdut, emotii, dificultati, olimpiade, concursuri, frustrari, lacrimi pe caiete, etc., atunci da, inteleg ca pt tine scoala e ceva ce trebuie amanat cat mai mult. daca insa intelegi prin scoala - informatii noi, prieteni noi, experiente interesante, disciplina, organizare, potential, abilitati noi, atunci parca scoala nu mai e chiar bau-bau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Dar de ce se pierde copilaria daca se duc la scoala?
Nu mai sar coarda?
Nu mai bat mingea?
Nu mai trag cu prastia?
Nu mai rid?
Nu mai fac shotii?
Nu mai alearga?
Nu mai stau culcusiti in poala mamei?
Intra in clasa I si brusc a devin "oameni cu probleme"?
Exagerati si ii dati inapoi fara rost doar in baza propriilor frustrari si a dorintei de a tine "apron strings" prea strinse.

Nu iubesti copilul sufocindu-l si nici nu-i dai cel mai mare ajutor incetinidu-l sa-si atinga potentialul la timpul potrivit.

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput