noua lege a educatiei si clasa pregatitoare
Raspunsuri - Pagina 7
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Vivela/Vivela.jpg)
Vivela spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Lala_D
Va fi posibil in 2011 si 2012. Din 2013 nu se va putea decat la pregatitoare. |
eh, daca te gandesti in ansamblu, la toate posibilitatile, eu cred ca merge sa fentezi regula si din 2013 incolo.
![](icon_smile_blush.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bulinuta27/bulinuta27.jpg)
bulinuta27 spune:
deci nu sunt singura care vreau sa fentez legea...
unii in jos, altii in sus...
bulinuta mamica de bulinel dragutel (19.07.2006 - 9:37)
Poze noi
www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica
Poze
Vivela spune:
si totusi scopul nostru e atat de diferit: eu ca sa deschid o usa, iar tu ca s-o inchizi...
pana sa apara legea asta nu m-am gandit nicio clipa sa imi dau copilul la scoala (cls 1) la 7 ani, asa ca noutatea asta imi creeaza o piedica pe care n-o anticipasem.
![](images/user_woman.png)
ruxandra_sb spune:
Din fericire cel mic va implini 6 ani dupa septembrie..
asa ca inteleg ca va incepe scoala (pregatitoarea, clasa 0 sau ce-o mai fi) la 6 ani si multe luni.
Bulinuta, nu-ti fa probleme.. eu sunt una care am inceput clasa I la 6 ani si cateva luni. Dar am fost suficient de inteleapta sa astept cu cel mare.. care a inceput clasa I la 7 ani si multe luni.
Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Burtocika/Burtocika.jpg)
Burtocika spune:
Oarecum off-topic: copilul meu la grupa mijlocie nu a facut bastonase si liniute nici macar o data ! Ce sa inteleg din asta, ca programa gradinitelor e diferita ? Nici nu stie sa numere pana la 100, nici nu stie literele, stie doar cifrele de la 1 la 7 (sa le scrie si sa le recunoasca) ...
Nu stie pentru ca nu a fost invatat. Ce ar trebui sa fac, sa lucrez cu ea individual, acasa, sau sa ma bazez pe programa de invatamant si sa o las in ritmul scolii / gradinitei / colegilor ?
Si da, la varsta asta mi se pare frumos si potrivit varstei sa alerge mai mult pe-afara prin parc, sa se plimbe cu bicicleta si sa se joace cu animalutele pe covor (nu mai plimba demult un tractoras pe covor, asta cred ca se intampla pe la 1 an, poate, la 5 ani jocurile lor sunt mult mai elaborate si pline de imaginatie)
Irina (2006) si 30+ cu
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bulinuta27/bulinuta27.jpg)
bulinuta27 spune:
ruxandra,burtocika ma bucur ca mai sunt persoane care se gandesc si la copilaria lor
eu aici inchid discutia din punctul meu de vedere
bulinuta mamica de bulinel dragutel (19.07.2006 - 9:37)
Poze noi
www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica
Poze
![](images/user_woman.png)
MadalinaM spune:
Ma revolta discutiile voastre savante despre cate stiu copiii sa faca la 5 ani si inutilitatea/plictisul generat de scoala la 7 ani!
Ahh..si fiindca noi suntem mici, 1an si 8 luni, m-am intristat si mai tare cand am auzit ca nu va mai avea voie sa plimbe tractorasul pe mobila/covor decat maxim 4 luni, dupa aia litere si cifre magnetice, eventual rigla si compasul sa nu pierdem "momentul geometric". Pai si tractorasul??? ramane ne-plimbat? ca pana acum doar il arunca de nu-si vedea rotile.
Sora-mea e invatatoare. Baietelul e nascut in decembrie. L-a dat la scoala la 6 ani si 9 luni. Apoi a recunoscut ca s-a grabit! Si, din experienta de la clasa, recomanda 7 ani, mai ales in cazul baieteilor.
Bird, stii ce e infiorator? ca sistemul v-a convins si pe voi ca e mai bine la 4.5 ani la soala...brrrr! Da, fiindca e nevoie de "carne de tun" cat mai curand pe "plantatia capitalista".
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/claujro/claujro.jpg)
claujro spune:
Citat: |
citat din mesajul lui CamiSol Si vreau sa mai precizez ca in ziua de azi nu se mai fac bastonase in clasa intai. |
Ba da. Se fac! Copilul meu este clasa I si le-a facut in perioada preabecedara- septembrie, octombrie- cu aproximatie... Ele sunt elemente pregatitoare ale literelor fara de care nu se poate. Insa este foarte important sa le invete corect! Nu-ti imaginezi cat m-am chinuit sa il dezvat de ceea ce facuse la gradinita...betisorul de jos in sus in loc sa-l faca de sus in jos si altele asemenea. Pana si cifrele le facea invers. De ce? Pt ca la gradinita nu il invatase nimeni corect!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bird70/bird70.jpg)
bird70 spune:
citat din mesajul lui MadalinaM Bird, stii ce e infiorator? ca sistemul v-a convins si pe voi ca e mai bine la 4.5 ani la soala...brrrr! Da, fiindca e nevoie de "carne de tun" cat mai curand pe "plantatia capitalista" ![]() |
Tu vorbesti serios????
![](alcool.gif)
Spre deosebire de Romania, aici scoala este organizata conform studiilor care arata care este perioada propice pentru educatie. Exista acel window of opportunity cand copilul este natural pregatit sa-si insuseasca anumite skilluri si informatii. De asta copiii iubesc scoala aici si nu se streseaza atat. Este ca si diversificarea daca vrei, daca nu o faci la varsta propice, in jur de 6 luni cand copilul este pregatit si are o curiozitate naturala spre alte alimente, vei vedea ca de pe la un an deja devine suspicios, refuza sa mai accepte alimente noi si diversificarea devine un stres si o lupta cu parintele. La fel invatarea unei limbi straine care la anumite varste se face usor, firesc si fara efort, iar mai tarziu cere mult mai mult efort si este mult mai dificil.
Sistemul m-a convins pentru ca functioneaza. Copiii mei de 16 si 9 ani iubesc scoala, merg cu placere, nu sunt stresati, au timp pentru joaca si prieteni si au rezultate foarte bune la o scoala cu pretentii. Fiica-mea la 4,5 ani era fericita sa mearga la scoala pentru ca era mult mai interesant decat acasa. Oricat incercam eu acasa sa o tin ocupata, sa o scot in parcuri si sa o socializez, nu s-a comparat cu scoala.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
Vivela spune:
citat din mesajul lui MadalinaM Ma revolta discutiile voastre savante despre cate stiu copiii sa faca la 5 ani si inutilitatea/plictisul generat de scoala la 7 ani! Ahh..si fiindca noi suntem mici, 1an si 8 luni, m-am intristat si mai tare cand am auzit ca nu va mai avea voie sa plimbe tractorasul pe mobila/covor decat maxim 4 luni, dupa aia litere si cifre magnetice, eventual rigla si compasul sa nu pierdem "momentul geometric". Pai si tractorasul??? ramane ne-plimbat? ca pana acum doar il arunca de nu-si vedea rotile ![]() Sora-mea e invatatoare. Baietelul e nascut in decembrie. L-a dat la scoala la 6 ani si 9 luni. Apoi a recunoscut ca s-a grabit! Si, din experienta de la clasa, recomanda 7 ani, mai ales in cazul baieteilor. Bird, stii ce e infiorator? ca sistemul v-a convins si pe voi ca e mai bine la 4.5 ani la soala...brrrr! Da, fiindca e nevoie de "carne de tun" cat mai curand pe "plantatia capitalista" ![]() |
mai nasol este ca noi stim apriori ce nevoi are copilul. evident, asta o invatam de prin carti, de pe internet, de la sora, matusa, etc. dar ne uitam vreodata la propriul copil ca sa-i identificam nevoiele?
evident, la 4 ani sau la 6 are inca (ne)voie sa plimbe tractorasul pe covor, eu insami o mai fac jucandu-ma cu el. mai grav e ca ii refuzam din start nevoia de a face si altceva, de teama sa nu-si piarda copilaria.
(eram aproape convinsa ca cineva va interpreta mot-a-mot partea cu tractorasul, cred ca am fost prea subtila pt unii, scuze).
ma intristeaza sa vad ca pe subiectul asta se ciocnesc orgolii in mod gratuit. eu am ales sa dau credit copilului meu, sa-i deschid usi si nu sa ii inchid. dar fiecare are dreptul sa decida pentru el si copiii lui.
reiau si eu cuvintele Lunei: din partea mea, copiii vostri pot incepe si la 10 ani scoala, de-abia vor avea o copilarie mai lunga si mai fericita.