noua lege a educatiei si clasa pregatitoare

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Eu fac parte dintr-o generatie care a inceput scoala la 6 ani. Asa era pe vremea mea, numai cu scutire medicala puteai sa amani pana la 7 ani. Si n-am dormit cu capul pe masa, nu mi s-a parut ceva extraordinar de greu, am fost premianta si olimpica toata scoala generala ... Era un singur baiat care fugea de la scoala in fiecare pauza, dar asta nu cred ca poate fi considerata o regula, ci mai degraba o exceptie. Erau si cativa colegi mai mari, de 7 ani, si ni se pareau ciudati, parca erau un pic altfel decat noi si se izolau de grup ... Pana la urma, daca TOTI sunt de aceeasi varsta, mi se pare ok.

Acum, ca mama, recunosc ca mi se rupe sufletul sa o dau la scoala, mi se pare mica si nepregatita, dar sunt constienta ca sunt doar temerile mele si nu sunt neaparat fondate; la fel as reactiona si cu un an mai tarziu, parca nu sunt pregatita de momentul in care se va desprinde de copilarie (asa vad eu inceputul scolii, cand incepi sa ai teme si lucrurile devin dintrodata prea serioase).

Irina (2006) si 30+ cu
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui mirela.d

Lala, regula era ca scoala incepea la 7 ani nu la 6 asa ca generatiile de care spui erau in realitate exceptiile. De altfel, recunosti un pic mai jos ca baiatul tau a fost o exceptie si nu toti erau de 6 ani ca si el.

Regula, pe timpul lui "Ceasca" era clasa I la 6 ani !
Cine mergea la 7 ani avea un an amanat medical, cu adeverinta in dosar.

Varianta 7 ani in clasa I a aparut dupa revolutie.

Cand spun de fiul meu ca este "exceptie" ma refer strict la faptul ca mereu a fost mai mic cu un an fata de colegii de scoala si nu ca ar fi fost el mai cu mot decat alti copii.
El in 2 saptamani implineste 11 ani, colegii lui sarbatoresc de zor 12 sau chiar 13 ani.

Discutia la care ma refeream eu si alte 2 mamici este ca mamica ce a intrebat ce se intampla daca nu accepta noua regula nu isi pune problema ca al sau baiat va fi in clasa I de 8 ani si o luna .

Ceea ce este enorm de mult ...

Ce se intampla daca termina liceul la 20 de ani ?

E un pic ciudat sa ai dreptul de a conduce o masina de 2 ani de zile, de a fi "major si vaccinat" dar sa trebuiasca sa depinzi de parinti si sa mergi la liceu.
Asta vad eu ca s-ar intampla.

Poate pentru unii parinti sau copii e ok sa fie asa, pentru mine nu, in mod cert nici pentru baietii mei.

Scoala nu-i BAU-BAU . Scoala te face sa devi responsabil, independent, sa iei decizii, faptul ca se merge la scoala la 6=7 ani nu-i o nenorocire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bulinuta27 spune:

pentru tine nu e o nenorocire sa incepi la 6 ani...pentru mine nu e o nenorocire sa termini la 20 ani...oau ai permis de 2 ani...si???

matusa mea este invatatoare, are 30 de ani de experienta si mi-a spus clar: e o mare diferenta intre copiii care incep la 6 ani si cei de 7...mare...si mi-am pus problema sa stii...nu stiu cum poti sa imi spui ca nu mi-am pus problema ca incepe la 8 ani...

iar cu regula aia cu inceputul scolii la 6 ani...eu am inceput scoala la 7 ani pe vremea lui Ceausescu fara nici o adeverinta...mai mult decat atat, pe vremea aia veneau cu recensamantul deci banui ca m-ar fi inscris

bulinuta mamica de bulinel dragutel (19.07.2006 - 9:37)

Poze noi

www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Eu nu-mi inchipui decat cum arata sa-i spui unui "copil" de 20 ani, "hai du-te si invata ca dai Bac-ul curand!" sau "vezi ca maine ai meditatii pt facultate".

Daca toti ar respecta legea si si-ar trimite copiii la varsta legala la scoala n-ar mai exista diferentele mentionate de tine, bulinutza. N-ar mai exista nici cerinte asa majore in clasa intai pentru ca invatamantul s-ar adapta pe capacitatile copiilor respectivi.

Insa asa, normal ca cei cu copiii de 6 ani in clasa intai se sperie de cerinte, ca doar invatatoarea aia trebuie sa se adapteze, nu mai poate sa il invete pe al tau de 8 ani liniute si bastonase. Si vina cui e?

Daca toti copiii ar fi trimisi de parinti atunci cand zice legea la scoala (la 6 ani) atunci nu s-ar mai chinui invatatoarele sa-i invete integrale in clasa intai ca e clar ca TOTI n-ar pricepe. Dar ea e obligata sa-i stimuleze pe cei de 8 ani.

Si da, pe vremea lui Ceasca venea invatatoarea acasa si facea o evaluare. In general copiii trebuiau sa intre la scoala la 6 ani. Daca invatatoarea considera ca nu-s pregatiti primeau adeverinta si mai stateau un an acasa.

Eu cand am inceput scoala doar vreo 5 copii aveau 7 ani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Pana la urma fiecare parinte decide cum considera ca e mai bine pentru copilul lui. Insa legea noua delimiteaza clar varstele si nu lasa posibilitatea sa existe intr-o clasa copii de 6-7-8 ani la gramada. Vor fi cel mult cateva luni diferenta intre ei.

- 6 ani - clasa pregatitoare
- 7 ani clasa I
- 8 ani clasa a II-a

Si scoala nu e un bau-bau. Clasa pregatitoare pentru ca apartine ciclului de invatmant primar va fi organizata in scoala iar argumentul ca nu sunt clase nu e viabil. Scolile care faceau 8 clase I vor face 4 clase preagtitoare si 4 clase I.

Sunt o multime de scoli care au spatii execdentare si au loc si pentru copiii de 6 ani. Iar "aglomeratia" va fi doar pt 1 an. Apoi lucrurile vor intra in normal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiSol spune:

In cartierul in care locuiam pana mai anul trecut si de care inca apartin , pt ca nu mi-am schimbat domiciliul din buletin, exista o singura scoala si vreo 3-4 gradinite. Scoala se face in trei ture , prima tura de la 7 pana pe la 11, a doua tura de la 11 pana pe la 15-16 si ultima de pe la 16 pana pe la 20:30. Explicati-mi si mie unde vor intra, in aceasta scoala, care e supraaglomerata inca vreo 6-8 clase de pici de nici 6 ani (al meu implineste anii la sfarsitul lunii septembrie si are pici in clasa care implinesc si in decembrie)???

Edit: Nepoata mea termina anul acesta clasa a sasea si sunt 32 de elevi in clasa. In clasa baiatului meu la gradinita, sunt 25 de copii inscrisi. Deci faza cu comprimatul nu imi e prea clara, cum adica in loc de 8 clase intai fac 4??? Vor pune cate 50 de elevi in clasa???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Il inscrii doar daca vrei in mod expres. In clasa pregatitoare intra cei care au impinit deja 6 ani pana in septembrie 2012. Astepti anul urmator cand nu vor mai intra 2 serii intr-un an.

Uite ce spune legea "La cererea parintilor daca implineste 6 ani pana la sf. anului calendaristic si doar daca este dezvoltat corespunzator." Deci nu forteaza nimeni copilul de 6 ani neimpliniti sa mearga la scoala!

Alte scoli la 2-3 statii, in apropiere, nu exista?! De ce trebuie sa va inghesuiti toti in 3 schimburi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bulinuta27 spune:

probabil eu eram retardata si de aia nu m-a inscris la 6 ani...
deci intre copilul meu si cel al lui Camisol e o diferenta de 2 luni...pentru ea e ok sa il inscrie la scoala la 7 ani si 11 luni dar ptr al meu la 8 ani si o luna nu e...am inteles...

si nu e diferenata aia de la 6 la 8 e de la 7 la 8 ani!!!

bulinuta mamica de bulinel dragutel (19.07.2006 - 9:37)

Poze noi

www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiSol spune:

Normal ca exista, eu oricum m-am mutat in afara orasului si ma orientasem de mult catre o alta scoala. Dar ma gandesc la cei care apartin de acel cartier, si care isi chinuie copiii in halul ala pentru ca nu au alte posibilitate .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

cum adica e o diferenta intre cei care incep scoala la 6 ani si cei care incep la 7?? adica aia care incep la 6 ani raman retardati pe viata, sau cum?
eu zic ca la varsta de 9 ani, de ex,. al meu, care ar avea 3 ani de scoala va stii la fel sau mai multe decat al tau la 9 ani, care are numai 2 ani de scoala. (al meu/al tau e generic, nu vizez pe nimeni).

Mergi la inceput