clisee de pe "vremea mea"
Raspunsuri - Pagina 5
inbox spune:
Doamne, am ras cu lacrimi!!! Am recunoscut multe!
"In viata nu facem ce vrem facem ce trebuie"
" La mine unu si cu unu fac doi"
" Te bat de te zvant" ( de te usuc)
" Tu stii melodia dar ai uitat versurile" ( apropos de tabla inmultirii cand nu raspundeam promt cat face vreo inmultire)
" Vrei si in caruta si in teleguta"
"Daca te calca vreo masina te omor"
" Ai fetita a cui zici ca esti?" ( asta la tara) " Si pe cine iubesti mai mult?"
" Voi la oras acolo muriti de foame" (pe motivul asta se indopau copii cand veneau la bunici)
"Munca nu a omorat pe nimeni"
"Cine munceste mananca, cine nu, nu"
" Trezeste-te ca e doispe, lumea e satula de treaba" constatai cu uimire ca e cel mult 7-8 dimineata.
mamica de printesa Maria 15.11.2006 si bebe Mircea -25.09.2010
hannen spune:
Doamne ce ma oftic ca am uitat asa de multe dar le citesc de la voi si imi dau seama ca memoria imi joaca feste.
De ex. alea cu "pune mana/burta pe carte" si n variatii pe tema...haha,cit am auzit .
apoi asta cu "e 12,lumea-i satula de munca" si versiunea "daca faci/dregi(diverse) te omor"
Aveam o vecina (cumnata bunicii) care avea niste cuvinte tari de tot in vocabular...e faimoasa si in ziua de azi
"dati-va di pi shusha ca va calca marshina dracilor"
"vine bobeta"
"bre stii matali ,blodurile shele inalti,casili shele una pisti alta"
*marshina/bobeta(masina)
bloduri(blocuri)ea ii explica bunica-mii ca fii-sa s-a mutat la bloc dar numai ca bloc se numea blod in versiunea ei si ca sa inteleaga mamaia(care pocnea de ris pe infundate) ii descria ca blodurile respective arata ca niste case puse una peste alta)
Nu stiu daca sunt in ton,cert e ca mi-am amintit si am inceput sa rid de una singura.
Whatever happens don`t let go of my hand!
Laura25 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui andacos
Laura,eu n-am auzit niciodata expresia asta,cum se "traduce"? Frumos subiect! Dana www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
Adica te-ai nesimtit / obraznicit peste masura.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Laura25 spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui hannen
Asta-i singura pe care nici eu nu am auzit-o. ************************************ Whatever happens don`t let go of my hand! |
O fi fost zicere numai in familia mea. De fapt tata era cu perlele astea mai mult. Mai avea el, din aceeasi gama, zicerea: 'razi ca proasta la matura'.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
karligutza spune:
Amuzant subiect! Vio, numai tu puteai....
Apoi confirm si eu ca multe dintre expresii le-am auzit si eu acasa la mine si daca cumva nu repet, am sa spun si eu cateva:
- eu am crescut 4 asa ca nu ma inveti tu pe mine cum se cresc copiii!
- te uiti ca curca-n lemne
- jar mananci!
- imi iau lumea-n cap si plec
- ti-ai luat-o-n cap!
- si? esti cucoana? (asta era o curiozitate de la bunica care de fapt voia sa stie daca cumva am avut primul ciclu - noi muream de rusine pe la 13-14 ani cand ne intreba asta... oare de ce o interesa? )
- ce te tii de fusta mea?
- iti merge gura aia ca o moara stricata
karligutza
sunt mamica Adelutei
are mama o fetita... are si un blog!
_
ALAPTATUL HELPLINE
_
adra_bell spune:
de gura nu te-ntrece nimeni
ai crescut si n-ai pic de minte
parca esti mafoamea care da gauri la tren (?)
blog
asteptandu-l pe Filip (august 2011)
The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world
gabidaniela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui adra_bell parca esti mafoamea care da gauri la tren (?) blog asteptandu-l pe Filip (august 2011) The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world |
LOL
Ai mei aveau un prieten si cand mai vb de el ii ziceau "mafoame", credeam ca asa il cheama
violetan spune:
karli,
mafoamea care da gauri la tren???
- o sa ma bagati in pamant (idioata expresie, imi amintesc ca aveam tot timpul cosmaruri)
- crezi ca m-am nascut ieri?
- nici sa nu treci prin fata mea!
- v-am crescut cum am putut si asta mi-e multumirea?
- copilu' care n-asculta de parinti n-ajunge departe
- umbli cu capu-n sac
- tu asa sa vorbesti cu panaramele alea ale tale (!!!)
- ce-i cu paru' ala al tau? zici ca te-a lins o vaca
Imi amintesc cu groaza cand imi tot repeta expresia:" va mariti si va prostiti" ca i-am zis dintr-o suflare:" inseamna, conform teoriei tale, ca daca prostia creste direct proportional cu varsta, cand oi avea varsta ta o sa fiu ultima idioata". Mama s-a uitat la mine cateva secunde si mi-a zis:"ia mai zi o data ce-ai zis!" Am inghetat cand mi-am dat seama ce-am debitat.
Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
Selene_Bunny spune:
Mama mea, cand n-avea chef sa-mi explice de ce face una sau alta cu mine (de exemplu, de ce nu ma lasa afara la ora X), imi spunea "de 5 x 7". Ma turba cu faza asta! Eu intrebam "de ce" si ea, "de 5 x 7".
Aia cu "moash'ta pe gheatza" i-o spun si eu Dariei acum. De la bunica o stiu. Da' i-o spun a ras, si ea raaadeee... Si "moaca" ii spun. Si iar rade.
Eu am mai auzit:
- razi ca sfecla-n gura vacii
- nu ranji fasolea la mine
- variatiuni cu "te omor" si "dracu' te-a luat" (nu de la parintii mei)
- nu-ti dau mura-n gura
- variatiuni pe tema invataturii
- esti prost/proasta de dai in gropi, tre' sa-ti iei scara cu tine, sa te poti scoate
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
NOU - colectia de martie!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii
gabidaniela spune:
Off topic: Sorana, scuze ca nu am mai dat niciun semn, am fost ocupata in timpul asta, am divortat si am avut altele pe cap. Sper sa ne auzim in curand