clisee de pe "vremea mea"

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

asta cu "baiat bun" mi-a amintit de "baiat bun, numa' dracu'-i rau ca nu-l ia" :) sau "bun baiat, pacat de fata" :)

de-ale lu' taicamiu:
umbli vandra
ushcheala!
esti ca Alida Valli in Marea mizerie :) referitor la frizura mea; nu intelegeam daca s-o iau ca si compliment, sau ...

toate spuse pe un ton glumetz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

eu tin minte doo expresii foarte des folosite de ai mei;
una se referea la buda mea de camera si ailalta era explicatia ca intre mine si ei vor ramane vesnic 35/38 de ani diferenta, oricat ma zbat eu

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

Campanie speciala, pentru steluta de mare, DAVID

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetan spune:

accept, asta era sensul ghilimelelor de la "vremea mea". E vorba de vremea mea in sensul de vremea copilariei mele, vremea parintilor nostri, urmand, in curand (cel putin pentru mine) "vremea mea" pe bune...

mik, da, sa stii ca esti norocoasa ca n-ai auzit nici macar una din expresii. Culmea- sunt expresiile unei generatii intregi, daca nu chiar doua.
nici eu n-am auzit aia cu curu-n obraz, dar cred ca ar insemna (laura, sa ne zici daca e asa sau nu ) ca te obraznicesti, nu?

hannen, nu cred ca e vorba de tv, puterea folclorului e mai mare decat orice canal de televiziune.

revin cand imi mai amintesc

Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Citat:
citat din mesajul lui beren

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra
In schimb, imi aduc aminte de asta: "ce cautai cu tiganca aia, nu ti-am zis ca nu-ti dau voie cu ea?"

Nu mi-as fi inchipuit asta niciodata...

Chiar asa? Ntz, ntz, ntz...

Nu-ti inteleg reactia?....

Edit: mi se pare mult mai socant sa-ti bati copilul cu cureau sau sa-l ameninti, sau altele de gen, decat sa nu-l lasi sa petreaca timp intr-un mediu dubios - pentru ca mediul respectiv chiar era dubios si nu aveam ce sa invat bun de acolo.

Mergi la inceput

alex_andra, cred ca beren a glumit, de-aia a pus si ranjetul.
ce spui tu e o realitate, asa ne intrebau si ne amenintau ai nostri de generatii, ce rost ar avea sa ne ascundem dupa deget? abia de putina vreme incoace am devenit toti, brusc, vrem-nu vrem, politically correct.

dar hai sa ne mai amintim:
- sa nu mi te-ntorci racita ca te omor
- sa nu-mi vii la usa cu golanii tai dupa tine
- ti-am zis de nu stiu cate ori si tot nu pricepi. a treia oara te cotonogesc (sigur, era doar o figura de stil, pe mine nu m-au batut ai mei)
- unde iesi asa, cu gatu' belit?
- uite asa da boala peste tine

ma mai gandesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Ah ca mi-am amintit una de-a tatei cu eterna frica de apa:

"daca va-nnecatzi...va omor"!!!!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kokiy spune:

"Iti dau doo de nu te vezi "

Eu:"aoleo,mi-ai facut capul calendar"...mama:"auzi,tu sa vorbesti la casa ta"

edit: si la mine era bagata faza cu "tziganii"...auzi,daca nu inveti, ca astia ajungi...si se auzea din fundal"sticleee goaleee cumpar"sau "haineeee vechiii cumparrrr"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

mi-am amintit una de-a unui unchi,da` sa nu rideatzi prea tare :"ce-i mandrelor,va miroase a izmene?"Si acum ma inrosesc cind imi aduc aminte cum ne-a taiat elanul de "bairam" pe deal .

Si eu mi-am auzit aproape tot ce s-a scris pe aici dar incerc sa-mi amintesc citeva din ale mamei:
-iti mut gura la spate daca mai comentezi.(rid cu lacrimi)
-te strang cu dresurile (oare asa le zice?) de gat daca te mai prind ca imi iei lucrurile.
-ce-i la halul tau,parca esti o masca,ma`ta te`a vazut cind ai plecat in halul asta din casa?(asta zisa unei prietene mascate precum un Clown de circ)
-te calc in picioare nu alta.
-or sa va manance viermii daca eu mor
-vai de capul tau,cind o sa te mariti nu o sa faci prea multi pureci pe la casa aluia(zisa si dupa acte cind l-a vazut pe al meu in bucatarie cum manuia oalele)
Faza la care eu mereu i-am replicat "cind ma marit ,eu o sa-mi iau menajera!"Si mi-am luat,eu sunt propria`mi menajera ,hahaha!

-ti-e lene si de zilele tale;
-nu te mai uita la mine cu un ochi,pune mana la treaba;
-ce-i cu atatia pantofi nespalati la usa,ce-i aici,talcioc?
-astea-s rufe spalate?latra cainii la ele din strada..
-ia uite ce vase "curate",imi aluneca din mana (de grasime)...
-mi s-au lungit mainile pina la genunchi carand atitea sacose din piata (pt. trantori)

Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Hihi, cum ziceam maica-mea a fost un fel de AP asa ca va jur ca n-am auzit veci de-alea cu "eu te-am facut, eu te-omor" sau "iti mut gura la ceafa", dar stiu ca erau foaaarte vehiculate. Maica-mea avea altele ca de ex.:
"ca motoloaga mai esti, iti fura cainii mamaliga din mana!" (era frustrata ca nu-s si io mai indrazneatza, ca ea era genu' de-o dai afara pe usa si-ti intra pe fereastra:)))
aia cu "pune burta pe carte" o avea, clar;
"de ce trebuie tu sa fii mereu soricelu' cenusiu?!"(asta era in liceu, de fiecare data cand plecam la un chef si eu NU vroiam sa ma rujez si ea se tinea cu ruju' dupa mine prin casa:)))

Taica-meu, bietu', ma exaspera cu pilde si versuri de doi bani:
"un copil politicos/ e cu lumea cuviincios/ el saluta pe oricine/ c-asa e frumos si bine"(pe-asta mi-a cantat-o- la propriu!!- de pe la gradinita pana prin clasa a V a:)))
"...ca in viatza/ se munceste si se-nvatza!"

Mergi la inceput

ilinca, ce haioasa poezie

mi-am mai adus aminte cateva:

- daca n-as fi io v-ar manca viermii
- marsh acasa imediat
- acum misca acasa si maine dimineata mergem la doctor (ginecolog-n.a.) sa vad daca mai esti cum te-am facut io (asta e dementiala, trebuie sa recunoasteti!; never happened, though...)
- sa va fereasca Dumnezeu sa va prind cu aia (nu mai stiu cine erau aia) ca dracu' v-a luat (observati inconsistenta mesajului )

Mergi la inceput