unguent Contractubex, pareri va rog

unguent Contractubex, pareri va rog | Autor: A_driana

Link direct la acest mesaj

am fost azi la un control ginecologic, si ginecologul mi-a spus ca operatia de cezariana a ramas cam groasa...si mi-a prescris Contractubex...(pe mine chiar nu ma deranjeaza cum arata, nu mi se pare ca ar arata urat sau ar fi ,groasa')
l-ati folosit careva? isi face ,treaba'? s-a cicatrizat frumos operatia?
mentionez ca a trecut 18 luni de la operatie, oare si-ar mai face efectul dupa atata timp?...ii cam scump si n-as vrea sa dau banii aiurea si nici sa nu faca ce trebuie...
multumesc.

Adriana, mamica pufarinului David

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

La mine nu si-a facut efectul.Ce-i drept nici nu m-am omorat sa ma dau zi de zi cu ea,precum mi-a zis dr nush cat timp..dar am folosit-o la doua operatii si ambele s-au cicatrizat nasol si nu s-au albit cum am tot auzit,sa ramana o linie fina si alba..(doua operatii,dar o singura taietura)
Mi s-a spus ca din cauza firelor sau ca e asa din cauza organismului meu..asa ca degeaba mi-am dat cu crema aia.
Asta a fost in cazul meu,poate pe tine te va ajuta..cine stie.

POZE CU NOI
de David Christian

Speranta si incredere pentru David
Poti ajuta si tu!Bazar umanitar pt David si alti copilasi speciali!.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_driana spune:

nici la mine nu-i fina si alba ...ii subtirica si rosie, dar asa pe langa ea parca ii putin umflat...
si eu bleaga nu l-am intrebat ca ii vreo pb ca ii asa, sau doar ca nu-i estetic...ca daca doar de estetic ii vorba, nici nu-mi pasa...oricum nu se vede de sub chilot...
mai astept pareri.
mersi leditia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaiulia spune:

Salutare cicatricea inrosita si umflata este cicatrice cheloida, EU am facut la ambele cezariene desi am fol.contractubex, e urata, dar nu e dureroasa sau deranjanta cred CA din motive estetice ti-a cost recomandata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Si eu am cheloide, cea mai lunga e cea de la cezariana, dar tot asa, nu ma deranjeaza si nu mi-am mai luat crema.
Este vorba doar de o chestie estetica
Poti incerca daca vrei, poate chiar are efect.

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

Campanie speciala, pentru steluta de mare, DAVID

Mergi la inceput

multumesc fetelor...daca ii vorba doar de estetic si vad ca la niciuna dintre voi nu a functionat, cred ca voi zice si eu pas...
daca nu mi-am luat-o dupa nastere, acuma nici atat nu stiu daca si-ar face efectul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucutza77 spune:

Citat:
citat din mesajul lui A_driana

multumesc fetelor...daca ii vorba doar de estetic si vad ca la niciuna dintre voi nu a functionat, cred ca voi zice si eu pas...
daca nu mi-am luat-o dupa nastere, acuma nici atat nu stiu daca si-ar face efectul...
Adriana, mamica pufarinului DavidAm inceput eu sa ma dau dupa cezariana cu ea, ma tot dau de vreo luna in fiecare seara, dar nu mi se pare ca ar avea vreun efect. Mie dr imi recomandase Cimeosil (nu stiu exact cum se scrie) si in caz ca nu o gasesc (ceea ce s-a si intamplat), sa iau Contractubex. Am inteles ca Cimeosil e mai scumpa, nu stiu daca o fi si mai buna....
Mami de Miruna si de VladutPoze:
http://picasaweb.google.com/grigore.raluca/ConcediuLaVienaSiBudapesta#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sophia33 spune:

buna, eu am folosit crema dupa o saptamana de la cezariana pana pe la 2 luni. se implinesc 6 luni de la operatie, in cateva zile, si s-a cicatrizat frumos, e subtire ... nu stiu daca e meritul cremei sau nu... dar imi amintesc ca medicul mi-a spus sa ma dau imediat dupa operatie, altfel e cam degeaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Copilul meu si-a spart capul la scoala si am ajuns cu el la urgente. Fiind vorba de frunte, a fost trimis la chirurgie plastica (norocul lui ca a scapat de fire, copci etc; i-au fost puse niste benzi adezive). Dupa o saptamana am fost la control. Sudarea nu a fost neteda, ci avea niste galme destul de uratele. Mi s-a recomandat contraktubexul si mi s-a pus ca timp de 6 luni sa-l dau de 2-3 ori pe zi si sa masez timp de 10 minute. Evident ca nu reusesc sa-l conving sa stea 10 minute la masat, dar il dau zilnic. Avem cam o luna de cand il dau si pot sa spun ca s-a mai netezit zona, arata mult mai bine. Nu stiu daca va ramane fara nici o cicatrice in zona (mi s-a spus ca nu are voie la soare cu zona respectiva, daca vreau sa nu mai aiba cicatrice; cred ca o sa-i las si breton ). In fine, nu stiu daca are chiar efectul acesta miraculos, dar sunt hotarata sa incerc. Mai vorbim peste 5 luni .

A_driana, eu cred ca daca te dai cu unguentul acesta, ti se va mai subtia operatia, daca il vei folosi insa cum trebuie. Este scumput, este adevarat, insa te va tine cel putin 3 luni. Eu vad cat s-a dus din tubuletul nostru. Credeam ca il voi termina intr-o luna, acum insa sunt sigura ca va mai si ramane.

Mergi la inceput

dar eu am 18 luni de la operatie ...nu-i deloc ,proaspata' operatia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Citat:
citat din mesajul lui A_driana

dar eu am 18 luni de la operatie ...nu-i deloc ,proaspata' operatia

Mda... inca nu stiu cum sa interpretez icon-ul: ""... Am sa-ti mai raspund, totusi, inca o data si apoi am sa ma retrag. Ai intrebat daca l-am utilizat si daca a avut efect. Ti-am raspuns la intrebare din experienta mea.
Apoi, daca medicul ti-a recomandat, stia el ceva, nu crezi?
Daca ai fi avut curiozitatea sa te uiti pe prospectul medicamentului (exista pe net) ai fi descoperit ca:

"...
Poate fi utilizat pe cicatrici recente dar si vechi produse in urma:
- accidentelor
- arsurilor
- acnee
- interventiilor chirurgicale
Este foarte bine tolerat de pacienti dar se recomanda ca utilizarea unguentului sa se faca numai dupa recomandarea chirurgului plastician sau dermatologului.

Contractubex face parte din grupa : alte cicatrizante, combinatii.
Contractubex are efect antiproliferativ, antiflogistic, de aplatizare si decontractare asupra tesutului conjunctival proliferativ.

Utilizare:
Se maseaza usor Contractubex pe zona tesutului cicatriceal pana la absorbtia completa a gelului.
Daca cicatricele sunt dure si vechi, Contractubex se lasa sa actioneze peste noapte sub un bandaj. In functie de dimensiunea cicatricei si de contractura, tratamentul va fi necesar cateva saptamani sau cateva luni..."

Deci, medicul ti-a prescris foarte bine ce ti-a prescris!!! Daca decizi sa-l asculti sau nu, este numai treaba ta!
Toate cele bune!

Mergi la inceput