epidemia din Germania cu e. coli

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Lali, acu cred ca nu trebuie sa dramatizam. Se produc enorm de multe legume, din care multe sunt bio, iar boala nu e asa de raspindita.

Iarasi din toti imbolnavitii nu toti mor sau ramin cu urmari grave.

Asa cum atunci cind e gripa tot iesim afara si mergem cu autobuzul, desi si din gripa se moare, tot asa vom minca si de acum incolo legume. Insa ar fii bine sa fim mult mai grijulii (stii tu povestea aia, "eu am mincat cind eram mic legume nespalate si nu am patit nimic"), sa ne spalam mai des pe miini, mai ales dupa ce lucram / atingem animale, pamint, carne cruda si legume crude, sa spalam cu mare grija vasele si fundurile de lemn, sa nu punem mai intii mina pe carne cruda si apoi pe rosiile pe care le mincam crude sau le prelucram pe acelasi fund de lemn sau cu acelasi cutit fara sa le spalam , in general sa nu consumam carne cruda (aici in Germania, mai ales in Nord se maninca un fel de carne tocata asa cruda) sau lapte si oua crude. Daca te simti cu risc, ai tendinta sa iei toate virozele / bacteriile sau ai rinichii si/sau stomac sensibil ar fii bine sa renunti pt o perioada pina se clarifica sa mininci legume crude.

Eu nu ii voi da bebelusului meu inca legume nefierte si daca as fii gravida as fii mai grijulie ce maninc (oricum am fost la alimentele crude f grijulie din cauza listeriilor si a altor crocozauri).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Acasa situatia este in totalitate in mainile noastre, problema este ce li se da copiilor sa manance la gradinita/scoala/afterschool, presupun ca se vor respecta restrictiile si acolo. Plus ca ei isi mai impart si mancarea primita de acasa cateodata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Aschiutza, nu e cazul sa dramatizam dar eu m-am saturat de toate intamplarile astea periodice care ne pun pe jar.

Precautiile referitoare la carne le iau fara probleme, mi-au intrat in obisnuinta dupa gripa aviara (cand, by the way, am consumat si eu si copilul, carne dintr-un lot retras apoi de la comercializare cu suspiciune de gripa aviara si asta a avut darul sa ma sperie rau, sincer). Ne spalam pe maini de capiem cu sapun antibacterian toti din familie, tot de atunci.

Cu toate astea mi-e greu sa renunt la legumele si salatele proaspete si ma enerveaza ca inconstienta unora de peste mari si tari ne duce la astfel de situatii.

Nu avem vreun risc crescut in familie dar, in cazul unei bacterii rezistente la antibiotice cred ca nu trebuie sa fii in mai stiu eu ce grupa de risc ca sa te sperii.

Iar apropo de perioadele de varf cu gripa noi evitam aglomeratiile (inclusiv hipermarketurile la ore de varf, transportul in comun sau locurile publice de joaca in spatiu inchis) si cred ca asta e o masura buna de precautie si nu o dramatizare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui ionica

Nemtii au spus foarte clar ca este din vina lor aceasta epidemie.In nordul germaniei s-a utilizat un compost infectat cu e-coli si de acolo a plecat toata nebunia.
Acum ,comerciantii de legume trebuie sa distraga si ei atentia intro-oarecare masura ca sa-si vanda produsele.
Castravetii spanioli nu sunt infectati,am mancat ieri la pranz din aceea mici si nu am patit nimicacum,voi sa nu faceti ca mine!

http://picasaweb.google.com/home


Pina aici am citit,voiam doar sa spun ca deocamdata salata,rosiile si castravetzii din Spania sunt transmitzatorii bolii,specialisti nu pot preciza daca doar legumele din Spania sunt purtatoare de virus ,insa doar la aceste legume s-a identificat!

Ionica(poate ai pus mai incolo si nu am citit eu)ai vreun link in sprijinul afirmatziilor tale?

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Si linkul cu legumele infestate din Spania:

http://de.nachrichten.yahoo.com/spanische-gurken-laut-hersteller-transport-verseucht-054004724.html

Regiunea malaga este cea afectata!!!

Si Germania nu e singura tzara afectata!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

bun, deci sa inteleg ca daca nu mananca legume si fructe crude si se spala des pe maini, nu pune mana pe animale e OK sa mearga in vizita graviduta in cauza ? nu ia nimic daca sa zicem ii stranuta in nas careva in avion sau in aeroport si e infectat cu Coli dar e, sa zicem, in incubatie si nu are alte simptome?

merci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Dorsilia,bineintzeles ca nu-tzi va spune nimeni ca e in afara pericolului daca respecta regulile de igiena si nu maninca legune!!!!

Daca nu poate amina calatoria mai ales in situatzia ei...sa fie precauta si sa mearga imediat la medic!

Eu am ascultat dimineatza si medicii spuneau ca sunt pregatirtzi pentru o eventuala inrautazire a situatziei,au fost aminate internari,operatzii care nu erau urgente!

Situatzia este sub control oricum,si daca se recatzioneaza la primele simptome...e ok!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

salutare
eu cred ca cel mai sigur este apa contaminata din zona malaga-almeria de unde vin mare parte din legumele europei.
E. coli se poate transmite si de la o persoana la alta, mai ales cand nu sunt respectate normele elementare de igiena, cand mainile nu sunt spalate dupa toaleta. E.coli poate contamina si obiectele persoanelor care nu sunt atente si nu se spala pe maini si astfel pot ajunge in contact cu tegumentul altei gazde, transmitandu-se astfel indirect infectia.
#Uneori, in conditii de nerespectare a normelor igienice sau cand este vorba de animale, fecalele pot ajunge in contact cu apele naturale: lacuri, rauri, rezervoare de apa. Uneori chiar si apa piscinelor poate fi infectata, iar prin ingestia sau aspirarea acesteia organismul vine in contact cu tulpini cu potential patogen. Pot sa apara chiar epidemii daca E. coli ajunge sa contamineze apa din rezerva de apa a unor asezari mai mari, in absenta unor sisteme eficiente de clorinare si dezinfectare a acesteia.

cat despre produsele din UE calitatea unora lasa mult de dorit, aduceti-va aminte fetelor scandalul din Germania cu ardeii de acum 2 ani parca.
acum cativa ani cand stateam in Spania si lucram la unul din cel mai mare depozite de legume din Spania scriam cum in rosii se pune detergent de spalat vase FAiRY, pentru ca musculitele albe sa nu atace plantele, multe forumiste au ras, dar era purul adevar.
controalele se fac pe loturi, si foarte rar, de multe ori se pun stampile si atat.
inse ce mi se parea mie criminal, nu era fairy, era faptul ca puneau pesticide dupa ureche si stropeau legumele si fructele inainte sa le culeaga, ori se stia clar ca dupa ultima stropire se lasa inca 10 zile pana se aduna, ori peste 10 zile acestea erau demult in casele oamenilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

chiar daca spalam fructele si legumele , ele is pline cu apa, ca doar asa cresc castravetii din 2 zile si rosiiile in 3 cu apa si hormoni,iar cred ca aici e problema din pacate in contaminarea apei.
de obicei se aduna apa in niste piscine imense, barca in spaniola, si de acolo se iriga, nu sta nimeni zilnic sa faca o analiza microbiologica a apei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

se pare ca nemtii ai descoperit la castraveti problema.
cei sin Spania neaga totul, au facut si ei analize si nu apare nimic,aici sau vandut acealeasi produse, din aceleasi loturi, totusi cam ciudata situatia si cusuta cu ata alba, zic euAdica asa sensibili is nemtii si spaniolii pot manca orice.
se pare ca este o mutatie mai rara a bacteriei,0104H4, care este foarte rezistenta la antibiotice, si care cauzeaza probeme mai mult femeilor.
oare s-a terminat gripa aviara, porcina si incepe alta miscare a OMS


pana atunci evitati salata, rosiile si castravetii

Mergi la inceput