epidemia din Germania cu e. coli

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Mutatiile astea sunt normale. Asa cum intr-un spital se dezvolta germeni intraspitalicesti extrem de rezistenti, tot asa in culturile hypertratate, iradiate, stropite cu fairy sau mai stiu eu ce bacteriile originale sufera mutatii. Eu aici inteleg aiurea sau bacteria este continuta in leguma? deci nu doar la suprafata...

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

pai asa se pare, contaminata este apa cu care au fost udati castravetii.
cat despre mutatii is normale, dar mutatia asta e mai putin cunoscuta pe langa celelalte existente deja, mie mi se pare o mutatie mai degraba laboratoriceasca decat intamplatoare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

se imprastie
http://www.thelocal.se/34032/20110527/

Mergi la inceput

totusi mie mi se pare SF, faptul ca nemtii is victimele mortale a castravetilor spanioli
zice al meu sot, ca eserichea coli se gaseste in flora intestinala a tuturor vietatilor, in echilibru cu restul bacteriilor.
determina boli doar cand apar dezechilibre in flora intestinala,si cand ajunge mai puternic se dezvolta si produce.
si ce e mai intereseat ca si la noi tot din Spania is castravetii, si nu am auzit sa fie probleme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmenutza spune:

Aici nu e nici un caz de imbolnavire. Si spaniolii mananca produse bio. Poate sunt cultivati numai pentru export?
Au mai aparut cazuri in Olanda, Suedia si Marea Britanie, persoane care au calatorit in Germania.

Mergi la inceput

eu totusi inclid sa cred ca problema e in Germania, dar nu stiu cum sa isi scoata camasa nemtii
carmen, fructele si legumele nu se cultiva doar pentru export, se cultiva suprafete imense, de unde se sorteaza cele care arata bine, si se potrivesc la cerintele fiecarei piete europene, iar restul raman in Spania , spaniolii is mai putini pretentiosi la detalii gen toti o culoare, toti o forma, lebenita cat mai rotunda, rosia cat mai ovala, etc.
cat despre faptul ca spaniolii mananca bio, nu stiu unde poate in Barcelona unde vad ca stai, desi Mercado din Barcelona are prea putine standuri bio, sau cel putin asa era in vara cand am fost acolo, iar in aprilie in madrid cand am fost chiar m-am mirat ce oferta slaba e la produsele naturale bio.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmenutza spune:

Hehe! Mi-am imaginat ca nu se cultiva special pentru export Era "un fel de a zice".... In supermarketurile Carrefour, Alcampo, El Corte Ingles sunt produse bio. In piete nu prea. Nu conteaza...eu oricum intotdeauna curat de coaja castravetii, de oricare ar fi. Numai la murat ii folosesc cu coaja.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Daca nu va plac castravetii din Spania puteti incerca castravetii de Fukushima. Garantat fara bacterii.

Mergi la inceput

se pare ca celebrii castraveti au fost cumparati din Almeria in data de 4 mai si au fost infoliati in Germania si de acolo distribuiti in Europa, deci clar nu e o problema spaniola.
sigur e o problema de transport, sau manipulare si depozitare, dar de ce sa fie nemntii vinovati, cand e mai usor sa dai vina pe altii, si nu e prima data cand o platesc cu spaniolii, desi e tara care ii hraneste in proportie mare cu fructe si legume
si se pare ca nemntii au mai avut probleme legate de alimente, in iarna cu dioxina in carnea de pui, oua si carnea de porc, si tot de la proasta manipulare si depozitare se pare.
spaniolii chiar vor sa ii dea in judecata, si e normal daca se dovedeste ca este o problema interna a Germaniei.
o fii Merkel puterea financiara a Europei, dar nici chiar asa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

OLim, ce ti-a casunat frate pe nemti? S-a spus pina acum numai de unde provin castravetii si se mai cauta de ce. Iar cu carnea nu au fost nici spaniolii si nici francezii care au descoperit ci tot nemtii, deci nu s-a bagat nimeni sub pres! E foarte normal sa se caute pe intrega linie de distributie, care are intimplator si Spania.

Mergi la inceput