epidemia din Germania cu e. coli

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lali


O intrebare : bacteria asta se distruge numai prin fierbere sau "pleaca" si prin spalare ? Sau nici una nici alta ?


Recomdarea din Ziarul Spiegel
"Eine Schutzimpfung gibt es nicht; eine Therapie mit Antibiotika ist problematisch. Der Grund: Die Bakterien schütten für den menschlichen Körper gefährliche Gifte aus. Die Verwendung einiger Antibiotika kann diese Toxin-Ausschüttung im Körper anstoßen. Durch Hygiene lässt sich das Risiko einer Ehec-Infektion aber deutlich einschränken.
Nach dem Tier- und Bodenkontakt sollten die Finger nicht in den Mund gesteckt werden. Rohes Fleisch und leicht verderbliche Lebensmittel sollten stets bei Kühlschranktemperatur aufbewahrt werden. Beim Kochen sollten Lebensmittel durchgegart werden, um Bakterien abzutöten (mindestens zehn Minuten auf 70 Grad). Die Hände sollten zwischenzeitlich und regelmäßig gewaschen werden. Bretter, Geschirr und Besteck müssen gründlich gespült werden. Auf rohe Milch sollte man verzichten.

"

- spalat pe miini de fiecare data dupa ce ai contact cu animale sau pamint
- fiertul legumelor la cel putin 70 grade cel putin 10 min
- spalatul foarte minutios a lucrurilor care vin in contact cu carne cruda sau legume
- sa nu se bea lapte crud

Ionica, oi fii mincat tu castraveti din Spania, dar tocmai la aia au gasit bacteria http://www.spiegel.de/wissenschaft/medizin/0,1518,765020,00.html . Nu inseamna ca numai acolo poate fii cauza sau ca toti castravetii din Spania sunt cu probleme, asa ca institutul Koch recomanda in continuare mare atentie la legumele crude. Deocamdata la legumele produse in Germania nu au gasit nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui ionica

Nemtii au spus foarte clar ca este din vina lor aceasta epidemie.In nordul germaniei s-a utilizat un compost infectat cu e-coli si de acolo a plecat toata nebunia.
Acum ,comerciantii de legume trebuie sa distraga si ei atentia intro-oarecare masura ca sa-si vanda produsele.


http://picasaweb.google.com/home


Aia cu distrasul o merge in Romania, dar nu aici cind e vorba de boala infectioasa si cu risc de mortalitate.

Si pina cum au fost doar presupuneri, nu a recunoscut nimeni nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Offff, m-am saturat de toate minunile astea.

Cum sa fierbi 10 minute rosiile, castravetii si salata ?

Si cu recomandarea "pentru sanatatea Dvs consumati zilnic fructe si legume cum ramane ?"

Pe cuvant ca-mi scot florile din gradina si m-apuc de agricultura ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

http://www.die-reisemedizin.de/krankheiten/krankheiten_az/ehec.html?bp=tx_baddiseases_pi1[chars]%3D1&cHash=a474e25cc375066de83eebad7f0013b5
"Die Inkubationszeit beträgt in der Regel 1 bis 3 Tage, maximal bis zu 8 Tagen."

Perioada de incubatie este de 1-3 zile, cel mult pana la 8 zile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Nici eu nu stiu ce sa fac pt ca baiatul meu mananca castraveti si capsuni zilnic. Dar este risc si daca sant curatati castravetii de coaja?

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mami cu Angelo poniroulis ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui aschiutza

Citat:
citat din mesajul lui ionica

Nemtii au spus foarte clar ca este din vina lor aceasta epidemie.In nordul germaniei s-a utilizat un compost infectat cu e-coli si de acolo a plecat toata nebunia.
Acum ,comerciantii de legume trebuie sa distraga si ei atentia intro-oarecare masura ca sa-si vanda produsele.


http://picasaweb.google.com/home


Aia cu distrasul o merge in Romania, dar nu aici cind e vorba de boala infectioasa si cu risc de mortalitate.

Si pina cum au fost doar presupuneri, nu a recunoscut nimeni nimic.

------------------
Still looking for pieces of heaven...



Link-ul de mai sus pus de aschiutza din Spiegel Online spune foarte clar ca din cele patru probe pozitive analizate la Hamburg, trei provin din Spania iar la a patra se studiaza inca originile.

Ce n-am inteles bine insa si poate ne-ajuta nemtoaicele sunt castraveti din cultura bio ? S-ar lega lucrurile ca e vorba de contaminare din compostul pus ca ingrasamant.


"Hamburg - Ist das der Durchbruch? Wissenschaftler haben das Ehec-Bakterium an vier Salatgurken gefunden, sagte Gesundheitssenatorin Cornelia Prüfer-Storcks (SPD) am Donnerstag in der Hansestadt. Drei der Gurken stammten aus Spanien, von der vierten sei die Herkunft vorerst noch unklar. Bei einer handle es sich um ein Bio-Erzeugnis. Alle entsprechenden Produkte würden aus dem Warensortiment genommen, sagte die Senatorin. Die Proben stammten vom Hamburger Großmarkt."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Una dintre cele patru probe ar fii bio (nu inteleg din context daca e dintre cele trei probe din Spania). A patra proba nu e clar de unde provine.



Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui Cristina_C

http://www.focus.de/panorama/vermischtes/ehec-metro-und-real-verzichten-auf-gurken-aus-spanien_aid_631442.html

Din Spania erau castravetii bio.


Deci inapoi la ingrasamintele chimice. Macar murim mai lent ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lali

Citat:
citat din mesajul lui Cristina_C

http://www.focus.de/panorama/vermischtes/ehec-metro-und-real-verzichten-auf-gurken-aus-spanien_aid_631442.html

Din Spania erau castravetii bio.


Deci inapoi la ingrasamintele chimice. Macar murim mai lent ...


Off topic: compostul natural nu se face neaparat cu fecale. Deci, pentru cine vrea gradinarit eco/bio inca se mai poate...

Mergi la inceput