epidemia din Germania cu e. coli
Raspunsuri - Pagina 17
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
doruletz spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Luna1 Dana eu nu am zis ca trebuiau sa tina nemtii ascuns nimic. Ci doar ca trebuiau sa se abtina cu declaratiile pana cand vedeau ceva real. Sau sa declare ceva de genul "bacteria e-coli cu tulpina respectiva-nu s-au gasit inca originile ei, insa s-a descoperit e-coli la castravetii din Spania, fiind totusi o alta tulpina bacteriana!" (sau ma rog, in limbaj specific ca nu cunosc). |
Se poate afla relativ repede ca e vorba de E.coli dar determinarea serotipului nu e instantanee. Alfarea originii nici atat.
Nemtii au procedat corect aplicand principiul precautiei si anuntand ipotezele si rezultatele partiale ale analizelor pe masura ce le aveau. Daca ar fi tacut ca sa nu-i supere pe spanioli si lumea ar fi continuat sa manance legume infectate ar fi fost mai bine? Sau daca am fi aflat dupa o luna ca au banuit de la inceput despre ce e vorba dar n-au spus pentru ca 'nu erau siguri'?
Nici o recolta agricola din nici o tara nu valoreaza cat viata oamenilor (pentru cei care nu sunt preocupati doar de profit evident ... ceea ce nu prea e cazul agricultorilor spanioli). Personal prefer autoritati care avertizeaza chiar daca e vorba doar de suspiciuni celor care "asteapta sa fie siguri" de teama sa nu piarda cativa euro.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
doruletz spune:
citat din mesajul lui olim si totusi, daca nu e problema cu castravetii spanioli, de ce nu ridica Germania embargoul fructelor si legumelor spaniole. se stie de ieri ca nu in Spania e problema, totusi ce asteapta? |
Poate spaniolii or zice ca s-a eliminat spania defintiv de pe lista suspectilor, ceea ce am citit pe aici e ca pe 2 dintre cei 3 castraveti analizati s-a descoperit o tulpina diferita de cea care provoaca boala. Si ca alte analize pe loturi suspecte provenite din aceeasi regiune spaniola sunt inca in curs.
Si ca deocamdata ramane privilegiata ipoteza unei contaminari prin legume de aceea se mentine recomandarea de a nu consuma cruditati pana cand va fi descoperita originea bacteriei.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Andries/Andries.jpg)
Andries spune:
va mai amintiti cum a fost cu aviara adusa de pasarile din delta, cum au omorat sute de pasari din bataturile oamenilor (unele erau chiar singurele surse de hrana animala, ca taranii aia nu aveau bani de carne) ??
si cum ferme de pasari din romania aproape au intrat in faliment ca nu mai aveau unde sa vanda, le-au fost refuzate cantitatile contractate la export??
pe ai nostri nu i-a cainat nimeni si nici compensatii nu a vazut nici unul.
Andries
![](images/user_man.png)
beren spune:
citat din mesajul lui Andries pe ai nostri nu i-a cainat nimeni si nici compensatii nu a vazut nici unul. |
"Atat din est cat si din vest!".
Saracul roman, victima inocenta a regulatiilor ioropene...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/olympia/olympia.jpg)
olympia spune:
Aveam o senzatie de deja-vu...am google-it un pic si am regasit asta: http://www.romanialibera.ro/actualitate/europa/o-bacterie-invincibila-ataca-europa-196303.html
O fi aceeasi tulpina?
![](images/user_man.png)
beren spune:
Ca tot veni vorba despre regulamente, nemti si "geanta latina".
Iarna, Otopeni, multa zapada, un zbor Lufthansa.
Pilotul cere sa-i fie dezghetate aripile, conform normelor. In timpul asta, pista trebuia curatata de zapada.
Cand termina cu aripile, incepe sa mearga incet pe pista, incercand franele. Avionul derapa chiar si la 5 km/h.
Se intoarce la loc si cere ferm romanilor sa curete pista. Si spune pasagerilor: "nu putem decola, pentru ca nu avem aderenta. Vom iesi in decor altfel."
Cu reticenta, romanii curata pista. In vreo 2 ore.
Imperturbabil, pilotul neamt cere atunci (conform regulilor) sa-i fie dezghetate din nou aripile. (Procedura nu are efect la sol mai mult de cateva minute.)
Un pasager conational izbucneste: "da' ce-atata dezghetat si curatat, dom'le! sa-ncerce sa decoleze asa, ce mare lucru?"
Il intreb: "dar daca derapam? daca ne ingheata aripa in zbor si nu putem manevra? daca o mierlim cu totii pentru ca nu facem ca la carte?"
"Lasa-ma, dom'le, eu pierd avionul din Frankfurt, intelegi?"
!!!!!!!!!! ??????? !!!!!!!
![](images/user_woman.png)
saskia spune:
In Olanda sunt 5 cazuri de EHEC confirmate, 4 dintre ele grave (sindromul HUS=sindrom hemolitic ureic, am tradus din olandeza, dar in engleza o fi alta denumire) .
Sursa:
http://www.nrc.nl/nieuws/2011/06/01/vijf-ehec-besmettingen-in-nederland/
Ei spun ca toti cei gasiti infectati cu EHEC au fost in Germania.
ladyJ spune:
citat din mesajul lui olim ladyj, starea mea este una excelenta, nu vreau sa patesc ca saskia ![]() |
Eu ma bucur ca ai o stare excelenta. Si a mea e excelenta.
Si uite asa, in excelenta starii noastre, eu te-am intrebat ceva. Refuzi sa raspunzi clar, dar prin faptul ca taci dai cel mai bun raspuns.
![](icon_smile.gif)
Doruletz pomenea de calitatea indoielnica a legumelor spaniole iar tu, prin faptul ca te lauzi cu cat de bine cunosti agricultura spaniola,(si eu te cred) ai confirmat spusele lui Doruletz. (sau Doruletzei :) )
Eu iti multumesc sincer pentru informatiile pe care le-ai dat.
Conteaza mai putin daca e vorba de prietenii tai agricultori sau nu, important ramane faptul ca in agricultura spaniola se folosesc pesticide asa cum n-ar trebui.
ladyJ spune:
citat din mesajul lui beren "Lasa-ma, dom'le, eu pierd avionul din Frankfurt, intelegi?" !!!!!!!!!! ??????? !!!!!!! |
![](icon_smile_big.gif)
Vreau sa imi spui exact fatza pe care ai facut-o, te rooog!
![](icon_smile.gif)