epidemia din Germania cu e. coli
Raspunsuri - Pagina 18
![](images/user_woman.png)
olim spune:
ladyj, eu nu am spus ca ar fii vorba de toti agricultorii spanioli, caci unde lucram eu, erau vreo 500 de agricultori de la care cumparam legumele, si nu pot spune ca ii stiu pe toti, plus ca Almeria are cateva mii de agricultori, dar se practicau in 2001-2005 aceste tehnici, si cred ca si dupa.Cand am lucrat la partea de logistica, nu am avut contact direct cu solariile, si nu pot spune ce era atunci exact, dar stiu ca in fiecare saptamana faceam analizele obligatorii, plus ca joi venea un laborator privat care faceau analize salatei si rosiilor, si nu am avut nici o problema niciodata.
Si nu toate legumele spaniole au o calitate indoielnica, cum nu toate produsele franceze sau nemtesti sunt perfecte
Cum am spus mai sus, nu inteleg de ce spui ca folosesc pesticide cum nu trebuie, stropirea legumelor e ceva normal, asa scrie la tehnologia de cultivare, iar substantele sunt legale atat in Europa cat si in Spania.Eu cred ca problema este in alta parte cu pesticidele, nu direct in Spania.UE a lasat o paleta prea vasta de produse pe piata care aduc doar prejudicii sanatatii.Ei cunosc foarte bine utilizarea lor excesiva in Spania, da atat timp cat e legal, nu are Spania nici o vina ca le foloseste.Poate niste masuri drastice ar ajuta, dar interesele primeaza.
Vezi CODEX aprobat si folosit in Romania prima si unica tara obligata sa il aplice
Este exact cum ti-ai duce copilul la Mc, stii ca nu e sanatos, dar tu mergi zilnic.Atata timp cat e legal, de ce nu ar spune ce de la mc
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
olim spune:
a, cat despre igena in zonele de manipulare in Spania sa stiti ca in 2000 cand am inceput sa lucrez la ei, aveau deja norme foarte stricte, nu aveam voie cu bijuterii, nici macar fardata sau unghii vopsite, aveam halate speciale, manusi obligatorii, la baie aveai voie doar in pauza de masa, loc special pentru mancat, fumat, si salata iceberg era impachetata in folie de catre masini, care erau dezinfectate in fiecare seara.
ori aici de exemplu am vazut un reportaj pe M6, unde in depozite erau femei cu bijuterii si refuzau sa le lase acasa, fara boneta sa le tina parul.Inclusiv niste asistente medicale nu vroiau sa renunte la verigheta si inele in spitale pe motive religioaseDeci peste tot sunt scapari din pacate
ladyJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui olim Este exact cum ti-ai duce copilul la Mc, stii ca nu e sanatos, dar tu mergi zilnic.Atata timp cat e legal, de ce nu ar spune ce de la mc |
Am inteles, Olim.
![](icon_smile_big.gif)
Cu alte cuvinte, UE permite folosirea pesticidelor x,y si z, din care, sa zicem, z aduc prejudicii mai mari sanatatii. Corect pana aici?
Spania(unii spanioli agricultori) fACE UZ DE pesticidele z , dar nu e vina lor ca fac uz, ca doar e legal. Corect ?
Pai cam asta spunea si Doruletz, de aia nu cumpara ea legume spaniole. E dreptul ei sa aleaga,nu? Stiut fiind acest fapt, ea refuza sa mearga la Mc, na, ca sa fim in ton cu exemplul de mai sus
![](icon_smile_big.gif)
Olim, eu nu ma pricep la agricultura, tu ai spus ca spaniolii folosesc pesticidele cum nu trebuie, adica nu respecta termenii aceia de timp. Daca nu spuneai tu, eu nu stiam.
ladyJ spune:
PS- Olim, sunt convinsa ca nu toate legumele spaniole sunt rele. Invata-ma sa fac diferenta intre ele. De unde stiu eu ce e rau si ce e bun?
![](images/user_man.png)
beren spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ladyJ
![]() Vreau sa imi spui exact fatza pe care ai facut-o, te rooog! ![]() -------------------------------------------- ´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F. |
Aceeasi pe care o fac aici, cand citesc ca nemtii nu-ar fi trebuit sa raporteze ceea ce aflau, conform regulamentelor, ca "poate nu-s asa de mortali castravetii de Malaga", de data asta... si ca pierde Pepe vanzarile pe luna iunie.
![](bang.gif)
olim spune:
nu ai cum sa faci deosebirea intre ele sa stii, ca exterior toate is la fel, din pacate
uite eu de 9 ani nu manac salata iceberg si stiu de ce si nici nu cumpar pentru ai mei, decat de la o firma, care stiu sigur cum o cultiva, la fel cu pepenele verde.
Rosii,cat stateam in Spania ma aprovizionam direct de la sursa cand puteam, la fel alte fructe si legume, eram in zona agricola si cunoasteam, dar nu toti au sansa asta.Aici se practica un comert echitabil, adica te duci in solarul francezului, imi adun 3-4 rosii, 2 castraveti si are un cantar, nu stiu cat de verificat, dar oricum e munca lui, si acolo platesc.sau ma duc in piata si cunosc agricultorii, mai ales ca al meu e in domeniu aici
Da ai dreptate, se folosesc pesticide la limita superioara admisa de lege, in multe cazuri.La fel in Romania si peste tot din pacate.
Noi incercam sa facem gradina naostra de legume, anu asta la ghivece mari ca e gazon unde ne-am mutat, nu cumpar decat de unde cunosc cat de cat producatorul, la fel carnea de porc, laptele,oua si altele ce se poate.
Poate ar trebui si in Romania sa fie asociatii, gen cosul zilnic in I italia, unde primesti saptamanal comanda de fructe si legume direct de la producator acasa.Exista zile cand poti chiar tu sa iti aduni fructele sau sa vizitezi instalatiile fermei respective, deci stii ce cumperi.
Cred ca ar trebui ca noi consumatorii sa fim mult mai exigenti cu ce mancam, adica sa stim ce mancam, si asta nu doar din etichete care sunt fff relative.
Ma intreb de ce in Romania nu e nimeni de acord sa fie etichetata mancarea cu buline in functie de cat de CURAT e produsul respectiv?
Si nu doar acolo, ci in toata Europa.Ca sa stim exact ce cumparam! Interesele sunt prea mari din pacate, si totul tine de profit.
olim spune:
nu e vorba de vanzari, ca au asigurari si acopera pierderile la seceta, calamitati, catastrofe, si alte situatii exceptionale.
e vorba de 70.000 de oameni care muncesc direct in domeniu, si nu lucreaza, deci nu au bani pentru traiul zilnic.Munca este foarte grea si salariile foarte mici, iar la criza actuala cand Spania are record la somas in Europa de 22 la suta, numai bine le vine!
era ok sa spuna ca provenineta e spaniola, dar nu despre salata, si rosii, care nu are nimic de-a face cu ce au gasit la castraveti. Si sa nu uitam ca acei castraveti au fost manipulati in Germania in Hamburg.Deci nu e plina Germania de e-coli mortala!
olim spune:
totusi de ce doar la Hamburg sunt probleme?
se pare ca acesti ministra recunoaste ca problema ar fii putut sa apara in urma transporatului efectual de la Grossmaokt la Merkado central din Hamburg, de unde se aprovizionea multe magazine, restaurante,aprozare.
[http://actualidad.rt.com/actualidad/internacional/issue_24936.html]
asta e igena maxima in Germania
olim spune:
olympia, pe timp de criza, trebuie sa se plateasca mansiunile si vacantele celor fff bogati, nu?
mai apare un alt Tamiflu pe piata, si cumpara toate guvernele pentru a-si proteja populatia, si apoi rezulta ca e un virus, in acest caz o bacterie scapata de sub control dintr-un laborator
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/capcaunul/capcaunul.jpg)
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui olim Vezi CODEX aprobat si folosit in Romania prima si unica tara obligata sa il aplice. |
Iar m-am inecat cu iaurt!