epidemia din Germania cu e. coli
Raspunsuri - Pagina 16
![](images/user_woman.png)
olim spune:
eu ma intreb cum ar fii reactionat Germania daca era invers situatia, si erau atacate produsele lor, doar pentru ca sunt nemntesti si ai acopera cea mai mare parte din piata, gen carnati Kräuterbrawurstt sau Nürnberger Rostbratwurswurst?
cred ca Spania devenea membra a continentului african, cel putin
si totusi, nu inteleg la ce super-profesionalism si super-laboratoare au in Germania, nu sunt in stare dupa 2 saptamani sa vada unde e problema realaoare chiar asa greu este sau chiar atata dezinteres din partea unora,pana la urma e in joc viata multor milioane de europeni.
ladyj, starea mea este una excelenta, nu vreau sa patesc ca saskia
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Luna1 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui andacos
Vezi Luna,asta nu este adevarat! Nu s-a afirmat niciodata ca Spania le-a adus potopul,s-a spus ca suspectzi sunt castravetzii din spania! Nu mai repet ca n-are rost!Daca Germania e vinovata va plati,daca Spania e nevinovata,isi va primi despagurbiri,iar cel ce are marfa de calitate ![]() ![]() Dana www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
Pai imi cer scuze, eu nu vad lucrurile din Germania, eu le vad de aici de pe BBC. Si tot ce am citit e ca acel virus, specific, nu a fost gasit in castravetii de Spania. Daca in Germania exista altfel de declaratii e altceva.
Luna1 spune:
Uite eu articolul asta l-am citit in care spune clar ca nu castravetii din Spania sunt cei letali (adica nu ei detin virusul letal).
http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-13613487
olim spune:
dana, nu cred ca e asa usor cum zici cu piata de desfacere.
adica daca tu ai cumparat din Aldi, nu te vei gandi o buna perioada de timp, de cate ori vei cumpara de la ei , daca este sigura marfa ce o cumperi, chiar daca vina nu era al celor care aprovizioneaza Aldi.
Paza buna trece primejdia rea, si cred ca toti o aplicam in astfel de situatii.Nu poti trece chiar asa usor peste o problema de acest gen!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/andacos/andacos.jpg)
andacos spune:
Uite vezi Olim,asta este diferentza dintre noi!
Da,daca mie(nu mie personal)mi se comunica ca nu exista niciun pericol,da,merg si cumpar fara probleme!Pina ajung alimentele pe masa mea sunt supuse unui numar mare de controale,in asa fel incit eu andacos
am certitudinea ca ce consum este ok din toate punctele de vedere!
Nu ni s.-a comunicat inca sa consumam fara probleme castravetzi,rosii si salata,indiferent de provenientza lor,deci situatzia nu e lamurita!
Insa repet chiar trebuie sa ai incredere in democratzia in care traiestzi (si ca sa ai incredere trebuie sa tzi se demonstreze permanent, ceas de ceas)sa fii sigur ca nu esti tras pe sfoara!(stii tu vorba aia"hotzului d efurat ii este frica")
Cu toate controalele si tot se intimpla accidente,care din pacate costa viatza oamenilor!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
olim spune:
Dana eu mamanc in continuare legume si fructe de Spania, si nu cred in campanii electorale de acest gen
of dana draga, cand aud de controale
nu spun ca peste tot sau la toate produsele e la fel, dar controalele astea multe is de ochii lumii, sa dea bine la oameni, nu crede chiar tot ce spun politiceni, ca sunt multe interese la mijloc, mai multe decat noi muritorii de rand ne putem imagina
eu in anul 4 de faculta in tara, am facut CSV, Controlul Sanitar Veterinar, am facut mai mult analize la salamuri si lactate, ca erau mai ieftine ca material didactic pentru faculta
ne-am speriat ce era in norme in carti si ce diferenta era pe etichete la multe dintre ele, si cand am intrebat ca nu se poate face nimic totusi, raspunsul a fost ASA E OK
Si cand am fost la un abator celebru in Cluj, am crezut camor de greata in ce conditii se lucra, si era certificat de UE
A gresi e omenesc, dar de aici pana a baga in oala toate produsele spaniole, adica ce are salata , rosiile si vinetele cu castravetii, cu exceptia faptului ca provin din Spania?
Si daca uni hoti sunt romani, nu suntem toti la fel
![](images/user_man.png)
beren spune:
Citat: |
citat din mesajul lui olim si daca Germania este sponsorul Europei nu ii da nimeni dreptul de a supune alte popoare la o asemnea denigrare, corect? |
Nu-i nici o denigrare.
1. Spaniolii au exportat castraveti "bio" cu E.Coli, nimeni nu contesta asta.
2. Produse spaniole "non-bio" sunt cultivate cu incalcarea regulamentelor europene, vezi stropitul etc.
Iar despre gust, avem multe comentarii pe paginile anterioare care atesta calitatea dubioasa a produselor ieftine din Spania.
De cand e adevarul echivalent cu denigrarea?
olim spune:
ba chiar nu e deloc clara situatia, celputin asa sustine Germania.
castravetii au fost supusi transportului din Spania in Germania timp de minim 48 de ore.Daca castravetii erau cu e-coli in origini, adica in Spania, se imbolnaveau si spaniolii, sau mai aveau si altii probleme care au cumparat din partida respectiva, nu doar cei din Hamburg.
deci exista posibilitatea ca in timpul incarcarii camionului, a transportului, a manipularii sa fii aparut problemele.
iar stropitul nu este o incalcare a normelor europene, atata timp cat fertilizantul respectiv, sau ce o fii se vinde legal pe piata europeana sau a tarii respective. Intr-adevar cand substanta folosita este interzisa in BOE sau MO, putem vorbi de ilegalitati.
sau bunica ta nu stropea rosiile acasa, sau cartofii
olim spune:
si totusi, daca nu e problema cu castravetii spanioli, de ce nu ridica Germania embargoul fructelor si legumelor spaniole.
se stie de ieri ca nu in Spania e problema, totusi ce asteapta?
olim spune:
[http://es.finance.yahoo.com/noticias/La-Comisi%C3%B3n-Europea-espera-efenews-2387467551.html;_ylt=AoRSJELEVJzwr4gLfJXgsywnD6pG;_ylu=X3oDMTE2cWlnMnB0BHBvcwMxBHNlYwN0b3Atc3RvcmllcwRzbGsDbGFjb21pc2luZXVy?x=0]
si totusi cate persoane au decedat din cauza acestei bacterii ca UE spune ca is 9 morti nu 17 cat spun nemntiinu stiu de ce au murit ceilalti si pun pe seamna e-coli totul
UE pregateste copensatii economice agricultorilor spanioli , nu mi se pare corect, ca e vina Germaniei, si ei trebuie sa plateasca, de ce banii respectivi sa nu mearga catre agricultorul roman, italian sau francezAdica e vina lor, dar platim toti, sau cum.