epidemia din Germania cu e. coli
Raspunsuri - Pagina 15
![](images/user_woman.png)
saskia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ladyJ
Din pacate eu nu ma pot declara surprinsa sau dezamagita de ceea ce citesc, imi e atat de cunoscut cliseul asta incat devine amuzant. Daca tu, Lorelai, ai intalnit acolo oameni certati cu igiena, nu ai dreptul sa afirmi ca vesticii habar nu au de regulile elementare de igiena. Asa cum, daca se aresteaza o grupare de proxeneti romani, nu putem sustine cu spume la gura ca toti romanii sunt proxeneti. Este atat de simplu! -------------------------------------------- ´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F. |
Nu. Dar la a ne pune cenusa in cap suntem primii. La a inchide ochii cand e vorba de Vest si la a-l proslavi, iarasi suntem primii. Coloana vertrebala e doar ca sa invatam despre ea in manualul de anatomie.
Treaba ta daca vrei sa faci sluj si sa zici ca vesticii suntem cei mai curati (presupun ca traiesti in Vest si ai steagul ala la nickname doar de fantezie) unii zic si cand vad partile lor proaste.
Dar tu ma cunosti pe mine, ca sa folosesc acelasi limbaj cu fineturi psihologice? Am mancat din aceasi farfurie ca sa-ti permiti mistocarie d-asta ieftina? Relaxeaza-te tu si da-te jos de la balcon cu tiradele astea sforaitoare.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
ladyJ spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui saskia
Nu. Dar la a ne pune cenusa in cap suntem primii. La a inchide ochii cand e vorba de Vest si la a-l proslavi, iarasi suntem primii. Coloana vertrebala e doar ca sa invatam despre ea in manualul de anatomie. Treaba ta daca vrei sa faci sluj si sa zici ca vesticii suntem cei mai curati (presupun ca traiesti in Vest si ai steagul ala la nickname doar de fantezie) unii zic si cand vad partile lor proaste. Dar tu ma cunosti pe mine, ca sa folosesc acelasi limbaj cu fineturi psihologice? Am mancat din aceasi farfurie ca sa-ti permiti mistocarie d-asta ieftina? Relaxeaza-te tu si da-te jos de la balcon cu tiradele astea sforaitoare. |
Saskia, trebuia sa scrii asa de la inceput, ca sa pot sa-ti vad nivelul si sa nu imi pun mintea cu tine. Noi nu putem avea o discutie in contradictoriu, asa zice regula de aur a polemicii
![](icon_smile_big.gif)
Scuza-ma ca ti-am creeat starea asta, vina imi apartine, mi-o asum.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/capcaunul/capcaunul.jpg)
capcaunul spune:
Breaking news:
Rezultatele ultimelor analize microbiologice: bacteria ucigasa este www.thespoof.com/news/spoof.cfm?headline=s3i96706" target="_blank">Escherichialqaeda Coli.
Luna1 spune:
Pana una alta Spania are dreptate sa se supere, mai ales ca momentan nu s-au dovedit acuzele aduse de Germania. Si da, nemtii ar fi trebuit initial sa investigheze ce si cum fara sa arata cu degetul imediat. Insa fair play ca tot ei au recunoscut singurei ca nu castravetii din Spania au produs e-coli.
Referitor la generalizarea cu "nespalatii din vest" ce sa zic, sunt si eu aici de ceva ani, nici nu m-au orbit vesticii, insa nici n-am sa slavesc Romania degeaba. Pana cand Romania invata sa-si adune cacateii de caine de pe strazi (indiferent ca sunt maidanezi sau de rasa) mai e, asa ca nu pot sa ii iau ca exemplu de curatenie.
Si da Lorelaim mi se pare ca exagerezi.
Si eu am vazut aici copii nespalati ai familiilor nevoiase cu cate 5 copii, care sunt generatori de paduchi (nu ca ar trage paduchii la mizerie ci ca pe ei nu-i despaducheaza nimeni saracii) insa intr-o clasa de 30 copii am vazut 2 (vorbesc de scoala lui fiu-miu). Nu stiu pe la ce scoli ati mers voi sau copiii vostri in Romania insa imi aduc aminte cum luam paduchi frecvent tot de la alti copii nedespaducheati. Cand o eradica Romania paduchii o sa arat si eu cu mana catre vest si ii voi ridica in slavi pe romani. Pana una alta paduchii exista peste tot, si da e de ajuns sa ai doi copii mai nespalati in clasa copilului tau. Insa asta nu-i face pe britanici nespalati ci pe UNII dintre ei certati cu curatenia ca in orice societate (fie ea societatea romaneasca, spaniola, franceza etc).
De curand am urmarit un documentar aici pe BBC care trata problema alergiilor din Anglia, expertii au ajuns la concluzia ca am ajuns sa ne crestem copiii sub un glob de sticla, de aceea -au inmultit cazurile alergice, vezi alergia la praf, la puf de copaci primavara, enterocolitele frecvente. Asta pentru ca (spuneau ei, cercetatorii) parintii alearga cu servetelul umed imediat cum a atins copilul nisipul sau namolul, alearga cu desinfectantul antibacterian sa starga toate bancile din parc si suprafetele din zonele de picnic, etc.
Normal ca ne spalam pe maini dupa ce am venit de afara, normal ca ne spalam pe maini dupa ce mergem la toaleta, insa mi se pare exagerat sa anlizezi un copil care mananca o banana (banuiesc ca in coaja) langa groapa de nisip ca fiind nespalat.
Sau ca daca stai pe jos in gara sa astepti trenul iar esti nespalat. Ei uite ca eu am stat pe jos in Roma cu copiii langa mine si nu m-am gandit ca cine trece pe langa mine ma va considera nespalata, si nu sunt certata cu dusul zilnic si cu spalatul pe maini.
Si da, fie-mea a lins roti de carut, a pus mana in praf si a bagat in gura, ce sa zic, om fi noi mai nespalati insa nu mi s-a parut normal sa devin paranoia cu lichidul antibacterian dupa mine la fiecare 2 secunde. Si e sanatoasa tun, asa ca fapt divers.
Si da, un copil luat de la gradinita complet curat e un copil care n-a facut nimic interesant in ziua respectiva. Eu daca nu o gasesc pe fie-mea cu ceva acuarele pe bluza, ceva praf in genunchi si pe turul pantalonilor, consider ca e ceva in neregula, copilul meu trebuie scos la aer zilnic si sa se joace fara frica de a murdari hainele.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/andacos/andacos.jpg)
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Luna1 Pana una alta Spania are dreptate sa se supere, mai ales ca momentan nu s-au dovedit acuzele aduse de Germania. Si da, nemtii ar fi trebuit initial sa investigheze ce si cum fara sa arata cu degetul imediat. Insa fair play ca tot ei au recunoscut singurei ca nu castravetii din Spania au produs e-coli. |
Luna,castravetzii din Spania sunt infectatzi cu e-coli,Germania a anuntzat imediat dupa aparitzia primelor cazuri (oare nu trebuia sa anuntze?????),cercetarile urmind sa se desfasoare!
In urma cercetarilor s-a constat ca 2 din 3 castravetzi infestatzi cu e-coli(de proveninetza spaniola)nu contzin tulpina care dus la decesul celor 14 oameni!Deci sursa este inca activa si cercetarile se desfasoara!
eu nu vad logica unora dintre voi,de ce s-ar fi bagat Germania aiurea in povestea asta daca nu erau infectatzi castravetzii de provenientza spaniola!
Iar nu intzeleg de ce trebuia Germania sa taca
![](alcool.gif)
Iar nu intzeleg de ce vedetzi voi si mai ales cum vedetzi voi situatzia,pai ce interes are Germania sa distruga agricultura Spaniei,nu ajunge cite tzari falimentare sunt in EU si care stau cu mina la cersit????Iar care este cel mai mare "sponsor"al EU ...iar se stie!
![](icon_smile_big.gif)
Daca Germania a gresit va plati cu sigurantza pentru ca si ea se supune legilor EU ca si Spania
![](icon_smile_big.gif)
Eu traind in acesta democratzie
![](icon_smile_big.gif)
Stiu ei de ce au spus sa nu consumam castravetzi,salata si rosii momentan!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
olim spune:
pai daca problema venea direct din Spania, adica castravetii erau cu e coli in origini, spaniolii aveau probleme la fel ca nemntii, nu?
dar interesant e ca spaniolii nu au nici o problema, doar nordul Germaniei.
si daca Germania este sponsorul Europei nu ii da nimeni dreptul de a supune alte popoare la o asemnea denigrare, corect?
si de platit, nu o sa plateasca niciodata, sa fim seriosi
cat de intins mana, lasa ca nemtii au vrut Spania in UE pentru Palma de Mallorca, beneficii economoce si altele, ca nu au primit-o ei asa, ca sunt foarte primitori. Aici primeaza interesele economice si nimic mai mult, ca de altfel la multe alte tari care fac parte din UE, vezi Portugalia de exemplu sau Grecia, sa nu vorbim de Romania.
Datorita crizei castravetilor, 70.000 de locuri de munca sunt afectate, pierderile sunt intre 4-5 milioane de Euro pe zi, si asta doar datorita declaratiile nefondate ale celor din Hamburg.
si sa nu uit, nu sunt prietenii mei cei afectati, ca la produsele crescute intensiv nu apare e-coli ca nu ii place substanta chimica activa din pesticide .
aici vorbim de produsele cultivate biologic, deci fara pesticide.
Luna1 spune:
Dana eu nu am zis ca trebuiau sa tina nemtii ascuns nimic. Ci doar ca trebuiau sa se abtina cu declaratiile pana cand vedeau ceva real. Sau sa declare ceva de genul "bacteria e-coli cu tulpina respectiva-nu s-au gasit inca originile ei, insa s-a descoperit e-coli la castravetii din Spania, fiind totusi o alta tulpina bacteriana!" (sau ma rog, in limbaj specific ca nu cunosc).
Insa nemtii au spus repede ca Spania le-a adus potopul ca mai apoi sa descopere ca totusi nu se stie inca de unde a aparut acea tulpina.
Si nu, nu spun ca nu ar trebui sa ai incredere in declaratiile oficialilor, ci ca oficialii s-au grabit sa gaseasca vinovatul iar acum au luat-o de la zero, caci (din cate am citit pe BBC) tot nu au elucidat provenienta.
ladyJ spune:
citat din mesajul lui olim si sa nu uit, nu sunt prietenii mei cei afectati, ca la produsele crescute intensiv nu apare e-coli ca nu ii place substanta chimica activa din pesticide . aici vorbim de produsele cultivate biologic, deci fara pesticide. |
Eu nu asta te-am intrebat.
Deci prietenii tai sunt cei care folosesc pesticide chiar inainte de a culege legumele, fara a astepta zece zile.
Legume fara coli, normal.
![](icon_smile_big.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/andacos/andacos.jpg)
andacos spune:
citat din mesajul lui Luna1 Si nu, nu spun ca nu ar trebui sa ai incredere in declaratiile oficialilor, ci ca oficialii s-au grabit sa gaseasca vinovatul iar acum au luat-o de la zero, caci (din cate am citit pe BBC) tot nu au elucidat provenienta. |
Vezi Luna,asta nu este adevarat!
Nu s-a afirmat niciodata ca Spania le-a adus potopul,s-a spus ca suspectzi sunt castravetzii din spania!
Nu mai repet ca n-are rost!Daca Germania e vinovata va plati,daca Spania e nevinovata,isi va primi despagurbiri,iar cel ce are marfa de calitate
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit