epidemia din Germania cu e. coli
Raspunsuri - Pagina 11
Vauva spune:
O alta sursa, nu doar cea de la Malaga
http://www.dailymail.co.uk/news/article-1392665/Scientists-probe-deadly-cucumbers-E-coli-outbreak-killed-14-Germany-claims-victim-Sweden.html
Interesante si comentariile...
E interesant de aflat pana la urma unde este adevarul![]()
olim spune:
hai mai ca e spaniola, ca doar aia isi fac de cap in Europa![]()
cum sa nu spuna nemntii adevarul![]()
si la super laboratoarel lor, si de 2 saptamani inca nu stiu exact unde e problema, asta da profesionalis nemntesc
saskia spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui doruletz s-a mutat sediul UE la "cooperativa din malaga"? Sigur, acum si Sarko e de vina ca nu s-a dus sa frece castravetii spanioli cu peria de sârma inainte de a-i trimite la nemti:) Dintre tarile europene doar spania practica agricultura necinstita la scara nationala sub nasul si cu acceptul autoritatilor. Trist pentru ei dar trebuia sa ia masuri mai demult. |
Si Olanda practica la greu pentru culesul diferitelor fructe si legume. M-as mira totusi sa fie Franta atat de "curata" incat agricultura lor sa fie nepatata de nimic.
Lali spune:
Eu nu cred ca e lipsa de profesionalism, ca mai intai stiu ca se determina bacteria si dupa un timp exact forma acesteia. Iar o declaratie ca asta nu ii pune in lumina buna pe nemti asa ca sa vedem cum si-o asuma.
Si oricum marele meu semn de intrebare era de ce Spania nu are nici un caz, mai rar sa produci ceva si sa nu consumi deloc, deloc. Dar astea-s intrebari de necunoscator ...
OanaP spune:
Statistic vorbind, daca marea majoritate a victimelor sunt in Germania, atunci problema e in Germania. Imi vine greu sa cred ca din toata Spania aia, tot ingrasamantul sau apa cu care s-au udat legumele au fost folosite pe loturi de legume care se duceau numai in Germania.
Apoi conteaza pe unde au calatorit bolnavii din celelalte tari si daca nr de bolnavi sunt peste media normala a cazurilor din tarile respective, medie calculata in afara crizei cu ecoli. Nu de alta, dar poate ca respectivele persoane din alte tari decat germania sunt vixtime normale ale e-coli, dar sunt picate in moment d ecriza.
doruletz spune:
Din articolul citat mai sus reiese ca pana una alta doar spaniolii sunt "convinsi" ca bacteria nu e de la ei si striga "dovada, dovada"
.
Altfel sunt destul de clare ipotezele de pana acum in privinta originii bacteriei, deocamdata nimeni (in afara de spanioli care "sigur, sigur" nu sunt vinovati:) nu a exclus vreo posibilitate:
"Pia Ahrenkilde Hansen, a European Union spokeswoman, said German authorities had identified cucumbers from the Spanish cities of Almeria and Malaga as possible sources of contamination and that a third suspect batch, originating either in the Netherlands or in Denmark and traded in Germany, is also under investigation.
In Germany, which has recorded all known deaths, officials said they know that at least some Spanish cucumbers tainted with enterohaemorrhagic E.coli, also known as EHEC, have carried the bacteria, although they still have not been able to determine the exact source.
Spain, meanwhile, went on the defensive, saying there was no proof that the E.coli outbreak has been caused by Spanish vegetables."
olim spune:
pentru ca au fost cultivati speciali pentru nemnti,
de aia nu au spaniolii probleme.
si oricum la cat is de murdari is spaniolii si ce super igena au nemntii, nu au sanse sa se imbolnaveasca.
e clar cusuta cu ata alba poveste, putea sa fie castravetii spanioli problema, datorita volumului mare pe care il cumpara turcii din Spania pentru Germania, ca ei is marea majoritatea a clientilor nemnti.Dar trebuiau facute analize si apoi aruncata bomba pe piata ca sunt produse spaniole, si ca is si rosiile, si celalalte legume cand s-au gasit probe doar la castraveti.
olim spune:
Franta si Germania e curata de pesticide, ca le duc in Spania si fie cineva vinovat la probleme lor de igena![]()
beren spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui olim beren ai uitat dictionarul de ai scris gradinarit |
Scuzele mele, am exagerat.
Ar fi trebuit sa scriu: "cules de capsuni".
(Nu stiu daca e suficient de clar, asa ca am sa scriu explicit: in opinia mea, o atitudine partizana care desfida concepte elementare din stiinta, fundamentul dezbaterii obiective si simpla logica nu valoreaza prea mult.)
Nici cat o capsuna degerata.
olim spune:
a. si sa nu uitam ca e vorba de castravetii cultivati BIO, nu de cei obisnuiti.
«En los fertilizantes químicos no hay materia fecal, que es la que propaga la bacteria, con lo cual en ellos no está la E. coli», aclara el catedrático de Microbiología.
deci clar, ca problema nu este suprafertilizarea legumelor aici![]()