Strugurasi de Sept -Oct 2011 (62)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

fetelor, sa fii mamica e mai presus de orice cuvinte.
dar coborati un pic cu picioarele pe pamant. sunt si zile in care esti stoarsa de vlaga, de putere, de rabdare. e normal. tu ca mama ai totul in maini. copilul este doar samburelul de aur, dar in jurul lui tu te ocupi de toate, esti contra cronometru mereu, cu ochii pe ceas, vei stii cat doarme, cand mananca asa incat sa iti poti organiza timpul caci vor fi multe de facut. tu trebuie sa iti faci mancare pt ca o manacre buna in timpul alaptarii este f necesara, sa te speli (cel putin 2-3 dusuri pe zi, ca altfel de acresti de la lapte :) ), sa faci curat, sa speli, sa calci, sa sterilizezi, sa hranesti copilul de n ori pe zi, sa il schimbi de n ori pe zi, sa stai cu el o mare parte din timp. si nu uitati noptile ca se trezesc, va solicita...
nu ma plang, departe de mine lucrul asta, insa fiti realiste pt a nu va trezi ca va inchipuiati altceva :). un copil inseamna mult mai mult decat o plimbare cu carutul sau o masa cu biberonul. mie la inceput mi-a fost greu pana m-am organizat, pana am intrat in ritm, pana mi-am dat seama ca de fapt a avea un copil inseamna si f multa munca.

seidana sac de dormit nu am folosit. al meu era f calduros, aevam o paturica sau un scutec de finet cu care il inveleam. nu am avut nevoie de altceva. in iarna asta s-a invelit cu cerceaf simplu, de pat in timp ce eu eram cu patura in cap. as aca nu ai decat sa vezi cum va fi copilul.

22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rallu spune:

Aaaa....si uitasem, apropos de "nu dati nimic altceva copiilor in afara de san".
O fi buna metoda...in unele cazuri insa in altele...

Eu am nascut prin cezariana si in spital ma duceam la 3 ore sa alaptez copilul. De fiecare data il gaseam linistit si fara vreo problema.
Le-am intrebat pe asistente daca ii mai dau ceva, daca se satura numai cu laptele meu si ele au zis un "DAAAAA" hotarat.
Cand strangeai de san, iesea lapte insa de unde sa stiu eu cat era.

Ma rog, ajungem acasa si pun copilul la san. In nici juma de ora incepe sa urle. Il mai pun o data ... tot urlete. A urlat saracu in ziua aia de sa se invineteasca nu alta.
Mama imi tot zicea ca s-ar putea sa-i fie foame, eu nu si nu ca asistenetele mi-au zis ca-i ajunge ce-i dau eu.

In final ma convinge sa scot cu pompa. Nici 10 ml de lapte n-au iesit, cu ce naiba sa se sature.
I-am facut un bibe de lapte praf si s-a linistit saracu, am zis ca mananca si sticla apoi a dormit neintors nu stiu cate ore.
De abia intr-o saptamana mi-a venit lapticul ca lumea si am scos defintiv laptele praf insa daca ma incapatanam si refuzam sa vad lucrurile cum erau imi chinuiam copilul degeaba.
Si asa am plans de ciuda ca m-au mintit si l-am tinut nemincat. Le era greu sa-mi spuna ca ii mai dau ceva si sa-i dau si eu?

Eu zic ca a fost cel mai bine asa, sa-i dau LP in completare pana se instaleaza lactatia si apoi sa-l scot treptat decat sa-l las sa tipe de foame.

"Daca rad cand toate merg prost inseamna ca am gasit pe cineva pe care sa dau vina."

Rallu - mami de Robert si 22+
Sufletelul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredanar spune:

seidana in sac de dormi il poti pune si din prima zi de viata cred ... numai ca noi cand nastem o sa fie 40 de grade afara. eu i-am impletit asta primavara un saculet de dormit din fir de bumbac... mai trebuie incheiate bretelele - si asta nu stiu sa fac asa ca o sa pasez mamei treaba asta. :)))
eu imi doresc foarte mult body-uri tip kimono . uite aici un exemplu http://www.o r g anicbaby.ro/kimono-p334-cat1 ( scoate-ti spatiile )

amica despre care va ziceam zilele trecute a postat experienta ei de la nasterea naturala. daca aveti chef sa cititi e postarea aia lunga lung scrisa de madline82 .

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=163863&whichpage=15

Lori 26+ fericita cu Mara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Hello burtici!
Eu la alaptat nu prea am ce sa zic,a fost un esec total din pricina incapatinarii mele si pentru ca nu a avut cine sa ma sfatuiasca cum trebuie. Ma rog, nu m-am straduit destul si m-a durut destul de mult timp chestia asta. Si acum ma simt nitel vinovata ca nu i-am dat mai mult sa suga lui PAul.
Despre mame care nu au alaptat sa nu se lase sanii am auzit si eu, cunosc vre-o doua,si zau ca nu au sanii mai frumosi ca ai mei care totusi am alaptat putin. Iar mama mea a alaptat 3 copii si zau ca avea niste saaani,frumosi,mari si rotunzi.

May sa treaca repede raceala! Cum ai reusit?

Annare [ ,nu iti mai cere scuze, noi te asteptam oricand pe aici.

Anilansa de la ce sa fi patit ceva bebele tau? Ca te-ai agitat,ca te-ai speriat? Stai linistita ca nu sunt chiar asa sensibili bebeii nostri! Bine ca nu s-a intamplat ceva grav.Dar cum oare de nu era insotita de nimeni? Ca nu prea se pot descurca singuri pana la o varsta destul de inaintata.

Elly , saruri de hidratare daca te simti deshidratata tare , ca ceva tot o ramane si in stomac. Am patit-o si eu alaltaieri dimineata,am gustat din laptele praf al lui fi-miu si am varsat pe loc,ce nu stiu,ca nu mancasem inca nimic. Mi s-a parut asa nasol laptele la gust,ca niciodata,si doar bea acelasi lapte de cateva luni bune.

Rallu mie imi place tare sloganul de sub mesajele tale.
Ai dreptate,fiecare mama face pentru copilul ei ce stie ca e mai bine .
Racheel la pompite vs muls manual,nu cred ca te putem sfatui,pentru ca e in functie de fiecare persoana .La unele nu merge nimic,la altele e de ajuns sa apese putin pe sani si tasneste laptic.

Seidana noi nu am folosit sac de dormit deloc,in casa am avut temperatura constanta si n ua fost nevoie.

Ajutati trandafirasul Raisa sa infloreasca
Lali de Paul ( 01.10.2009)! si 25+

Bazar DC , Ajutor umanitar , www.culoricuviata.blogspot.com/" target="_blank">Culori cu viata -bijuterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiasi spune:

Lali , si pe mine mama m-a alaptat 3 saptamani . Atat a avut si atat a putut. Si am crescut asa mare si frumoasa

Oana 22+
Doamne Doamne , ajuta-ne sa avem o sanatoasa si la termen!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MARINAENACHE spune:

neata
fetelor va citesc cu mare drag postarile despre muls, pompite si restul, pt k doar atat pot face pt k nu va pot spune sau raspunde la aceste subiecte pt k noi suntem la prima sarcina...dar dezbaterile voastre pe tema asa sunt interesante mai ales k si eu am o teama k poate nu o sa am laptic destul pt ingerasii mei dar asta e

18+ Unde.s 2 puterea creste 18.oct.2011
Doamne Doamne vegheaza asupra noastra sa fim sanatosi si sa crestem mari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

loredana, am citit postarea prietenei tale. mi-au dat lacrimile! ... am retrait si eu unele momente de la nastere...

22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredanar spune:

Citat:
citat din mesajul lui Helenutza23

loredana, am citit postarea prietenei tale. mi-au dat lacrimile! ... am retrait si eu unele momente de la nastere...

22+

feb2007

da, imi este confirma iar si iar faptul ca maternitatea este un lucru unic si inaltator. ma bucura foarte mult povestile acestea cu happy-end.
e drept ca in povestioara ei se vede si partea grea a unei nasteri naturale ... mi s-a facut putin frica dupa ce am citit ce a scris ea, insa nu vreau sa ma descurajez inca. :)

Lori 26+ fericita cu Mara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns athosik spune:

Buna ziua si de la mine ....

Loredana
... am ramas fara cuvinte dupa ce am citit tot ce a scris prietena ta .... Oricum felicitari pentru fetitza!!!!

26+ cu robert-mihai
Dumnezeu sa ne ajute sa ajungem cu bine la final!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui seidana
asa imi zicea o cunostinta ca ea nu a alaptat sa nu se lase sanii sa ii fie urati.. ce important moment..!

ei na'mame' d'alea nu cred ca au tupeu sa vina pe forum d'asta. Alea merg pe forumuri tip cum sa-ti pastrezi unghiile de portelan si silicoanele intacte'

camady concediu placut!!

elly nu sta asa...daca dupa 12 ore corpul tot nu retine nici lichide, tre' sa mergi la medic, nu-i de joaca cu deshidratarea. Euy ti-as recomanda saruri de rehidratare de la farmacie(cand fii'miu face d'astea, sarurile is singurele pe care nu le vomita), in cantitati micute si dese...

may eu stranut f des, nu tusesc, si nas infundat..eu credeam ca e alergie, dar nu mai stiu...daca se umfla ganglionii si faci puroi primesti antibiotic safe in sarcina. Usturoi, vit c...multe likide?? bagi?

hayat te asteptam cu rezultatele!

lali am uitat sa-ti spun ca ai un gagiu sexy si frumos! patreaza-l pt bebica mea

ooooh helenutza cata dreptate ai! Pe mine m-a stors de vlaga, si inca ma mai stoarce si oricat de multe as fi citit, tot n-am fost pregatita pt toate! eu credeam ca cel mai greu e sa nasti, bahhh, e floare la ureche in comparatie cu ce vine dupa...Sa dea Dzeu sa avem cu toatele copii sanatosi, papaciosi si somnorosi

sac de dormit? in primele 5-6 saptamani nu se suceste, deci va sta acoperit. apoi, de pe la 3 luni e jaleee. Am vazut sac de dormit pt bb si-n Ikea...

Pt fetele cu constipatie: i-am gasit ac de cojoc: sparaghelul verde cu maioneza! fuaaaa, functioneaza! e a 2-a oara cand incerc. Seara bag la cina, iar dimineata iese usor de numa'. nu de alta dar am stat 4 zile incuiata

Azi avem in meniu spanac cu lapte si usturoi, orez basmati si putin peste...si pepene galben. Am 2 banane innegrite in frigider, si cred ca scrie banana bread pe ele, numa' sa am timp, ca va trimit tuturor
18+

Dbunny si Daniel (23.11.2006)
I never said it would be easy, I only said it would be worth it...

Mergi la inceput