Strugurasi de Sept -Oct 2011 (62)
Raspunsuri - Pagina 10
oanaiasi spune:
Lore , frumoasa povestea prietenei tale !Eu apreciez foarte tare femeile care nasc natural ...mi se pare un act de eroism mai mult decat de normalitate. De asta scrie "liniuta" pe burta mea. Nu stiu daca as putea suporta cu atata stoicism asemenea dureri.
Oana 22+
Doamne Doamne , ajuta-ne sa avem o sanatoasa si la termen!
loredanar spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oanaiasi Lore , frumoasa povestea prietenei tale !Eu apreciez foarte tare femeile care nasc natural ...mi se pare un act de eroism mai mult decat de normalitate. De asta scrie "liniuta" pe burta mea. Nu stiu daca as putea suporta cu atata stoicism asemenea dureri. Oana 22+ Doamne Doamne , ajuta-ne sa avem o sanatoasa si la termen! |
parerea mea este ca omul se schimba fizic si psihic odata cu vremurile oana. pana acum 15-20 de ani nasterea naturala era ... naturala. :) nu era considerata nici un act de eroism, nici un lucru imposibil, nu era nici macar o optiune ci un dat. :)
Lori 26+ fericita cu Mara
Helenutza23 spune:
fetelro care faceti cezariana, nu va imaginati ca e floare la ureche. o nastere, tot o nastere ramane. sa nu credeti ca eu daca am nascut natural am vrut sa fac un act de bravada. nu, pur si simplu mi s-a parut si mai greu sa nasc prin cezariana. nicio nastere nu e usoara si implica risuri. in Romania ai posibilitatea de a opta, insa in multe tari nu. v-ati intrebat vreodata de ce? ca aia nu sunt veniti din jungla, dimpotriva, au standarde mult mai inalte ca noi. ideea e ca nasterea prin cezariana implica mai multe riscuri, o refacere mai difiila si de durata. desi la prima vedere pare mai facil, insa nu e. asa ca eu va sfatuiesc sa va gantiti bine de tot inainte de a alege.
stiu multe fete cu cezariana care au trecut prin mari dureri dupa operatie, refacere grea.... si asa cum se zice, o operatie ramane o oparatie, taietura aia o vei resimti pe viata, se taie profund, in multe straturi de tesut. plus ca limiteaza sarcinile pe care le poti avea. adica maxim maximorum, daca ai ceazriana poti sa faci 3, dar cu riscuri...
mmm Dbunny ce meniu bun ai azi si m a bucur ca ai gasit leacul la constipatie. bravo!
22+
elly_b spune:
merci fetelor!
am reusit sa nu vars 1 h! am dormit! si am recuperat acum
in continuare nu retin nimic in stomac. si eu m-am gandit la saruri. parca fluimucil ii dadeam lui fii-mea .... am vb cu medicul si am uitat sa-l intreb de ele.
mi-a spus ca e toxinfectie alimentara (banuiam) si ca pot sa iau furazolidon si metoclopramid si antibiotic!!! amoxicilina
incerc cu primele doua si antibioticul il mai las .... nu sunt fan
mami de (30.06.2005) si 21+
Helenutza23 spune:
dar ce cu JADE??? incep sa imi fac ganduri...
hayat si pe tine te asteptam...
elly cum mai esti?
22+
oanaiasi spune:
Helenutza , subiectul asta cu nasterea naturala vs cezariana e unul foarte controversat. Cert e ca cezariana e mai riscanta pentru mama si mai lejera pentru bebelus iar naturala invers. Eu prefer sa imi menajez bebelu si sa sufar eu oricat de mult decat sa ma gandesc ca pot ave un travaliu lung , greu bebelul sa intre in suferinta fetala sau mai stiu eu ce alte complicatii gen circulara de cordon...
Dar asta e la latitudinea oricarei mamici sa decida cum e mai bine pentru ea si care sunt motivatiile ce o fac sa aleaga.Pentru ca la drept vorbind orice decizie se bazeaza pe o motivatie. Pentru unii conteza mai mult anumite lucruri pentru altii altele. Acuma ..e bine sa fii optimist si sa te gandesti ca totul o sa fie ok dar pentru o persoana mai panicarda cum sunt eu de ex e greu cateodata.
Oana 22+
Helenutza23 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oanaiasi Cert e ca cezariana e mai riscanta pentru mama si mai lejera pentru bebelus iar naturala invers. |
m-ai facut sa zambesc, sa stii. desi era mai mult un ranjet pt ca sincer iti spun ca nu as putea vreodata sa iti sau dreptate mai ales in partea a doua si anume "[...]iar naturala invers".
am mai zis, poate ca la prima vedere cezariana pare mai usoara, mai ales pt bebelush insa eu nu cred asta absolut deloc. dimpotriva.
dar intr-adevar aici e optiunea fiecareia. eu imi doresc sa nasc natural asa cum am facut si la prima sarcina insa niciodata nu se stie... si aici sunt de acord cu tine, trebuie sa fim optimisti, sa gandim pozitiv
[b]elly, de la ce sa fi acut toxi infectie? ia trat si ai grija.
22+
oanaiasi spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Helenutza23
m-ai facut sa zambesc, sa stii. desi era mai mult un ranjet pt ca sincer iti spun ca nu as putea vreodata sa iti sau dreptate mai ales in partea a doua si anume "[...]iar naturala invers". am mai zis, poate ca la prima vedere cezariana pare mai usoara, mai ales pt bebelush insa eu nu cred asta absolut deloc. dimpotriva. dar intr-adevar aici e optiunea fiecareia. eu imi doresc sa nasc natural asa cum am facut si la prima sarcina insa niciodata nu se stie... si aici sunt de acord cu tine, trebuie sa fim optimisti, sa gandim pozitiv [b]elly, de la ce sa fi acut toxi infectie? ia trat si ai grija. 22+ feb2007 |
Normal , fiecare e indreptatit sa creada ce vrea. Eu consider ca cezariana e mai comoda pt copilul meu desi pentru mine va fi grea.
Oana 22+
elly_b spune:
am vreo 10 min de cand am luat metoclopramid si inca nu l-am varsat. doamne ajuta!
helenutza dr m-a intrebat ce am mancat si i-am zis meniul de ieri: o felie de pizza, salata cesar si seara un pilaf cu pui. si m-a intrebat "nimic cu smantana?" lui i-am spus ca nu dar mi-am adus aminte ca, cu o seara inainte am facut muschiulet de porc cu andive la cuptor si pt ca fii-mea nu mananca andive ei i-am facut ciuperci cu sos de smantana. evident ca am mancat si eu din ciupercile ei. ce e ciudat e ca copilul nu a avut nimic iar ea ar fi trebuit sa fie prima care sa dea semne.
tind sa cred ca au fost salata, probabil nespalata bine, sau felia de pizza mancate la birou.
mami de (30.06.2005) si 21+
Dbunny spune:
helenutza deci tu mai ai un copil?
vecina mea a nascut saptamana trecuta...n-a mai fost timp de epidurala, a zis c-a fost nasol, dar dupa o zi a zis ca n-a fost chiar asa de mare branza. Acu se da mare de cat a fost de viteaza si spune tuturor ca a nascut natural natural...fara nici o anestezie.
Eu chiar asa viteaza nu-s...va fi naturala insa cu 5-6 epidurale, daca se poate bineinteles, daca nu...Dumnezeu cu mila, de murit nu cred c-o sa mor eu(asa usor...)
In alta ordine de idei, am gasit un magazin de tzoale low cost, haine moderne, labartzate si ieftine. Pt cine intereseaza se numeste shana.
18+
Dbunny si Daniel (23.11.2006)
I never said it would be easy, I only said it would be worth it...