Strugurasi de Sept -Oct 2011 (62)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanaiasi spune:

Dbunny da un link!

Oana 22+
Doamne Doamne , ajuta-ne sa avem o sanatoasa si la termen!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui oanaiasi
Normal , fiecare e indreptatit sa creada ce vrea. Eu consider ca cezariana e mai comoda pt copilul meu desi pentru mine va fi grea.

Si daca cezariana conditioneaza alaptatul?

E singura oportunitate din toata viata lui bb sa suga lapte de la mine [omuletz suspirand....]

Dbunny si Daniel (23.11.2006)
I never said it would be easy, I only said it would be worth it...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredanar spune:

a mai fost o data o mini-dezbatere privind modalitatea de nastere.
situatiile sunt atat de diverse, iar noi mamele din pacate atat de putin informate inca un astfel de subiect nu ar putea fi niciodata discutat clar si concis... mi-as dori extraodinat de tare sa imi poata spune cineva: naste natural/cezariana ca asa e cel mai bine! nu poate insa nimeni sa faca asta... :( eu personal incerc sa adun cat de multe informatii posibile de peste tot si de tot felul, le discut cu sotul ca atunci cand o veni sorocul - daca o sa pot lua eu decizia (pt ca sunt cazuri cand nu noi decidem cum nastem) - sa imi pot exprima decizia. :) daaaaaaarrrrrrrrr mai avem timp sa ne gandim si sa ne informam.... vara e lunga.

Lori 26+ fericita cu Mara

Mergi la inceput

Citat:

Dbunny da un link!

shana punct com doar ca mie mi se deschid toate in spaniola

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredanar spune:

Citat:
citat din mesajul lui Dbunny

Citat:
Normal , fiecare e indreptatit sa creada ce vrea. Eu consider ca cezariana e mai comoda pt copilul meu desi pentru mine va fi grea.

E singura oportunitate din toata viata lui bb sa suga lapte de la mine [omuletz suspirand....]

asta cu alaptatul am impresia ca nu tine doar de felul in care se naste copilul - cred ca sunt mult mai multi factori implicati.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui loredanar

Citat:

Citat:

asta cu alaptatul am impresia ca nu tine doar de felul in care se naste copilul - cred ca sunt mult mai multi factori implicati.

Si eu stiu la fel . Cezariana doar intarzie lactatia dar nu o inhiba. Faptul ca nu treci prin travaliu de fapt intarzie aparitia lactatiei. In sensul asta sunt medici care te lasa sa incepi travaliul si apoi trec la ceza.

Oana 22+

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Citat:

tocmai d'aia..daca la nastere naturala a urcat colostrul dupa 48 de ore, la cezariana cat intarzie?

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Citat:

Citat:

tocmai d'aia..daca la nastere naturala a urcat colostrul dupa 48 de ore, la cezariana cat intarzie?

Uite ca eu cunosc mamica care a avut laptic tot la 48 de ore. Deci se poate!

Oana 22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

dbunny am un nazdravan cam de-o seama cu Dani, e in feb 2007.

loredana nimeni nu iti spune cum e mai bine, evident. pt ca asa cum am mai spus nicio nastere nu e usoara si implica riscuri. si pt ca traim in Romania si tocmai ziceam ieri ca aici medicilor le e frica sa isi asume actul medical, atunci, decizia iti apartine tie, ca pacient, daca iti permiti, evident.
la noi e o mare lipsa de informare in ce priveste nasterea. si nu numai informarea lipseste ci si mentalitatea medicilor si a pacientilor are lipsuri. si spitalele au lipsuri, sunt multe probleme de aia se merge pe intelegerea intre pacient si medic.. dar aici, inca odata repet, numai in cazul pacientilor care isi permit asta.
am o cunostinta in parc, o mamica ce face parte dintr-o familie fara posibilitati, nu a avut un medic cum avem noi, sa o supravegheze in sarcina lunar. se ducea la cate o ecografie trimisa de med de fam si cam atat. a nascut al 3-lea copil la materenitatea bucur pt ca era cea mai aproape. si a nascut cu cine era de garda acolo...
nou ni se pare "nasol" sa facem asta, cum sa nu nastem cu medicul nostru? dar in anglia, in spania asa este, asta e sistemul. fetele de acolo o pot confirma....

22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rallu spune:

Oana, nu e musai ca cezariana sa fie mai lejera pt. bebelus.
Nu intotdeauna ii face bine.
Iti spune asta o mama care a fost fortata de starea ei de sanatate sa nasca prin cezariana si nu mi s-a dat posibilitatea de alegere (am bazinul deformat si scolioza lombara).
Oricat de mica ar fi cantitatea de anestezic pe care ti-o baga, va ajunge si la copil, riscand astfel ca uneori sa nu reactioneze ca cei nascuti normal: reflexele sa fie intarziate.
In plus, trecerea prin canalul de nastere pregateste copilul pt. viata din exterior. Face si el efort ca sa se nasca, secretiile nazale si bronsice sunt stoarse afara prin presiunea exercitata asupa copilului si asta ii elibereaza caile aeriene.

Dinu punctul meu de vedere, daca nu exista nici un pericol in cazul unei nasteri naturale, o astfel de nastere ar fi ideala atat pt. mama cat si pentru copil.

Nu vreau sa te supar, de-asta am si spus "din punctul meu de vedere" insa e punctul de vedere atat a unei mame nevoite sa nasca altfel decat a vrut, cat si a unei mame cadru medical.

"Daca rad cand toate merg prost inseamna ca am gasit pe cineva pe care sa dau vina."

Rallu - mami de Robert si 22+
Sufletelul meu

Mergi la inceput