Strugurasi de Sept -Oct 2011 (62)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanaiasi spune:

Rallu ...si atunci de naturala cu epidurala ce zici ? La ceza te anesteziaza si in max 30-40 min au scos fatul ...la epidurala cate ore baga anestezic?

Oana 22+
Doamne Doamne , ajuta-ne sa avem o sanatoasa si la termen!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikka11 spune:

Buna, fetelor!
Am intrat si eu pe fuga sa vad ce faceti, in jum de ora fug la munca.
Am vazut ca vorbiti de nasterea naturala vs cezariana.
Eu personal aleg cezariana, stiu ca e mai sanatos si firesc sa nasti natural, asta imi spun si mama si cumnata mea in fiecare zi insa eu raman la optiunea mea. O fi bine, o fi rau, nu stiu, stiu insa foarte sigur ca nu vreau sa nasc natural. Am mai spus aici, dupa ce o prietena foarte buna a nascut natural iar baiatul ei nu vorbeste pentru ca medicul a lasat-o cu moasa si s-a chinuit in travaliu nu stiu cat iar copilul a avut circulara de cordon si nu au fost in stare sa ii faca cezariana la timp iar fetita de 2 ani a vecinei mele inca are probleme cu soldul pe care i l-au dislocat tot la nastere (naturala), prefer sa il scoata prin cezariana intreg, chiar si cu reflexe incetinite si ce o mai fi dar fara maini si picioare rasucite, fara forceps si slte instrumente de tortura. Eu sunt nascuta natural si fratele meu prin cezariana ( din cauza ca mama a stat 3 zile in travaliu si nu a putut naste si el avea circulara de cordon) si pot spune sincer ca desteptul familiei este el, plus ca este mult mai calm si mai cerebral si mai ordonat si mai ...si mai decat mine, aia nascuta natural

21+ cu Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didianana spune:

eu am avut lapte si am nascut cu cezariana, intr-adevar am fost in travaliu cateva ore.Eu cand mi-a zis dr. ca fac cezariana la prima sarcina, am stat mai linistita, gandindu-ma ca sunt mai putine riscuri pt copil, dar dupa am aflat ca de fapt sunt mai multe riscuri la cezariana decat la nastere naturala. Acum ma rog la DD sa nasc natural..
Mie mi-a fost greu cateva zile dupa operatie, dar nu asa greu pe cum ma asteptam,depinde de la persoana la persoana..
Acuma nu prea conteaza cum nastem cat timp avem copii sanatosi si ne revenim bine sa putem avea grija de ei..
Apropo, eu deja am lapte, nu e prea devreme? ca nu mai stiu cand am avut la sarcina trecuta, dar cred ca tot pe la 4 luni jumatate.

20+ si mamica fericita de 3+ anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rallu spune:

O iau si eu cu "ma faci sa zambesc" (inca o data sa nu te superi). Parerea mea e ca trebuie sa te mai informezi.
Cum decurge o cezariana: din momentul in care ti se injecteaza anestezicul pe vena si pana scot copilul trec maxim 5-7 min (asta in conditiile in care nu apare nici o problema), restul operatiei consta in curatarea uterului (placenta, etc), suturarea plagii in mai multe straturi, etc.
Daca ai vedea cezariana ar fi in primele minute pe repede inainte si in restul toata lumea super relaxata ca nu-i grabeste nimeni.

In ceea ce priveste anesteziile care se fac in cadrul nasterii naturale si cezarienelor, dozajul este cu totul altul pt. ca in nastere naturala mama trebuie sa mai si impinga, cu tot cu epidurala, nici o mamica in mijlocul unei operatii cezariene nu ar mai putea sa faca asa ceva.

Ma rog, eu cred ca trebuie sa inchidem subiectul ca sa nu iasa cu scantei insa totusi n-ar strica sa aprofundezi un pic subiectul citind unele studii medicale daca se poate si nu pareri uneori neavizate de pe forumuri.

"Daca rad cand toate merg prost inseamna ca am gasit pe cineva pe care sa dau vina."

Rallu - mami de Robert si 22+
Sufletelul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns athosik spune:

Fetele va pentru k ma indrept spre casa ...

Discutia asta (cezariana vs nastere naturala) poate continua pana ajungem in momentul sorocului si nu vom ajunge la nici un acord ... cred k cel mai bine sa povestim doar cum a fost dupa ... - parerea mea!!!

Sa aveti grija de voi!!!

26+ cu robert-mihai
Dumnezeu sa ne ajute sa ajungem cu bine la final!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredanar spune:

Citat:
citat din mesajul lui didianana

eu am avut lapte si am nascut cu cezariana, intr-adevar am fost in travaliu cateva ore.Eu cand mi-a zis dr. ca fac cezariana la prima sarcina, am stat mai linistita, gandindu-ma ca sunt mai putine riscuri pt copil, dar dupa am aflat ca de fapt sunt mai multe riscuri la cezariana decat la nastere naturala. Acum ma rog la DD sa nasc natural..
Mie mi-a fost greu cateva zile dupa operatie, dar nu asa greu pe cum ma asteptam,depinde de la persoana la persoana..
Acuma nu prea conteaza cum nastem cat timp avem copii sanatosi si ne revenim bine sa putem avea grija de ei..
Apropo, eu deja am lapte, nu e prea devreme? ca nu mai stiu cand am avut la sarcina trecuta, dar cred ca tot pe la 4 luni jumatate.

20+ si mamica fericita de 3+ anisori

nu stiu ce intelegi tu prin "am lapte", si nici nu stiu cand trebuie sa curga el din sani... pot doar sa zic ca mie in curge de ceva timp din sanul stang din cand in cand un lichid dens, galbui si in cantitate ff mica - un sfert de picatura asa pe varful sfarcului, si numai la sanul stang se intampla asta.

Lori 26+ fericita cu Mara

Mergi la inceput

Mikka ...si eu am niste exemple de nereusite prin nasteri naturale ...dar soldate grav. Nu am mai vrut sa povestesc de ele ca sa nu ma ia careva la bataie ...glumesc!

Oricum asta cu "desteptul familiei" m-a spart ! a fost foarte tare !

Oana 22+

Mergi la inceput

Eu inchei subiectul cu cezariana. Parerile mele sunt neavizate si nu vreau sa induc si pe altii in eroare.

Oana 22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikka11 spune:

Eu sunt de acord cu tine, nu te contrazic, dar o nastere naturala e super ok daca decurge normal, adica medicul isi face datoria, ar trebui sa iei in calcul faptul ca nu toate ne permitem spitale particulare iar in maternitatile de stat, mai ales in provincie, medicii chiar nu vin la nasterile naturale. Unei colege mdicul ei i-a spus clar ca nu ii garanteaza ca vine la nastere daca alege nasterea naturala. Pe de alta parte, cumnata mea a nascut natural, dar asistata de o echipa de vreo 5 medici si asistente pe tot parcursul nasterii. Asa as naste si eu, de o suta de ori. Din pacate lanoi stai singura, mai baga moasa capul pe usa din cand in cand sa vada daca mai traiesti si la sfarsit vne si iti sare pe burta de cateva ori (repet, fara medic, acesta e anuntat doar in caz de pericol si de multe ori e prea tarziu) eventual cu incurajarea, taci, nu mai urla, ca ti-a placut sa te... ( caz relatat de vecina mea, cea cu fetita). De aceea prefer eu cezariana, e doar parerea mea, chiar daca pe tine te face sa zambesti acest aspect, eu refuz sa trec prin asa ceva iar bani de mai mult nu am .

21+ cu Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancaroro spune:

De o juma de ora tot scriu

Vad ca se discuta despre nastere, naturala vs cezariana.
Eu voi naste, nu voi fi operata. Daca se poate si fara epidurala, perfect. Inteleg cezariana facuta in caz de probleme de sanatate, dar altfel...Oricum, e optiunea fiecareia, dar daca e frica de dureri si de complicatii, sa nu va ganditi ca o cezariana e mai usoara. Stiu cazuri care nu s-au putut macar ridica in fund dupa cezariana, a trebuit sa stea intinse in pata, de abia isi vedeau bebelul, ce alaptat, ce tinut in brate. Majoritatea prietenelor mele au nascut natural, destul de usor, si recuperarea de dupa a fost lejera.
Citeam si la fetele de mai-iunie, au inceput nasterile. Si cele care au nascut pana acum, in 2-3 ore au terminat cu travaliu, nastere. Era o fata care la 14 scria ca e la spital, si spera sa nasca in aceeasi zi, si la 7 seara era cu un alt mesaj, ca a nascut. Multe fara epiziotomie, fara dureri infernale.
Faceti-va curaj, si nu inlaturati din start o posibilitate, mai ales ca de cand sunt copii tot asa se naste, si in lume 90% din femei tot asa nasc. Exista posibilitate de complicatii, intr-adevar, dar putin optimism.
Mikka, din start ai pus inaintea ta ca daca nasti natural copilul tau nu va vorbi, va avea fractura de sold... Sunt 2 cazuri, dar aia cu cordonul se face eco inainte de nastere si iti zice daca e ceva bai sau nu. Iar forcepsul se foloseste in cazuri extreme, cand atfel nu iese bb, mama nu poate impinge.
Eu zic sa va pregatiti toate pentru nastere, nu se stie niciodata. Poate aveti programata cezariana in ziua X, si cu 2 zile inainte sa vrea bb sa vina. Si s-au dus planurile peste cap

Acum, depinde de fiecare. Nu e treaba noastra sa judecam, ci sa ne sustinem. Doar ca mai trebuie si putina credinta, si optimism, sa ne interesam si de bune si de rele. Cazurile negative sunt mediatizate, si le aflam, dar sunt 5% din nasteri. Celelalte sunt exemple pozitive, alea trebuie sa le citim, si asa trebuie sa ne gandim ca ni se va intampla si noua.

Ca sa ma repet, nu judec, vreau doar sa incurajez

20+

Bijuteriile mele

Mergi la inceput