Strugurasi de Sept -Oct 2011 (62)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loredanar spune:

zic buna dimineata si eu. azi sunt cam adormita, plictisita...... nu am chef de serviciu.
May elly_b sper sa va reveniti repede...

camady felicitari pt minunatia ta de fetita ! acusica sarbatoresti trecerea la 1 kg+ !!!!

eu mi-am facut azi programarea pt ultima morfologie cea de la 32 de saptamani pe 4 iulie... pana atunci nu cred ca o sa mai facem eco... o sa mergem doar la control normal. :)

Lori 26+ fericita cu Mara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rallu spune:

Eu ama vut pompa Avent manuala.
Am luat-o initial dupa sfaturile altor mamici si fara sa ma gandesc la cazul meu in particular.
Pompa e ok, m-am descurcat cu ea pana la sfarsit si mi-a pastrat secretia lactata fara s-o diminueze in vreun fel. La 10 luni am renuntat pt. ca am vrut eu, nu pentru ca nu mai aveam ce sa-i dau.
Ca punct slab ar fi garnitura alba din interior, extrem de fragila pt. utilizare intensiva, se tot strica. Fara aia nu trage ca lumea si pompa e inutila. Initial iti dau ei in cutie vreo 2 de schimb apoi trebuie sa mai iei de la reprezentanta.
Astia ar trebui sa le dea pe gratis si sunt extrem de zgarciti, parca ti-ar da bucati de aur. Mereu ma certam sa-mi dea mai multe ca doar n-o sa bat lunar drumul pana acolo.

Al doilea punct slab (dar asta in cazul meu) a fost ca faceam efectiv scurta la mana. Cand am trecut exclusiv pe muls si trebuia sa scot lapticul din 3 in 3 ore devenise tare incomoda. N-am facut bataturi in palme sau ceva de genul insa ma enerva la culme.
Pentru ca nu stiam cat de mult laptic o sa am, n-am mai luat o pompa electrica crezand mereu ca nu poate fi mai mult decat o luna ... si uite asa au trecut 6 luni.

Acum o sa iau din start o pompa electrica insa ma mai gandesc daca tot de la Avent sau nu.
As vrea tot de la Avent pt. ca m-am obisnuit cu sistemul, am toate accesoriile insa ramane beleaua cu garnitura respectiva.

A mai avut o prietena de la Medela si cica si aia e ok ... inca ma mai gandesc.

"Daca rad cand toate merg prost inseamna ca am gasit pe cineva pe care sa dau vina."

Rallu - mami de Robert si 22+
Sufletelul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiasi spune:

Cu alte cuvinte tot pompele electrice raman mai bune. Ma gandesc ca oricum sunt mai confortabile. Au forta calumea sa traga lapticul ...dar pe de alta parte cred ca sunt mai scumpe. Eu inca nu m-am uitat la pompe. Sper sa nu ajung acolo pentru ca am mameloanele corespunzatoare pt un alaptat normal...zic eu ...singura problema care ar putea sa apara ar fi ragadele . pentru astea o sa imi iau mameloane de silicon si dupa mai vad cum merg treburile.

Oana 22+
Doamne Doamne , ajuta-ne sa avem o sanatoasa si la termen!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Rallu.. multumesc pt prezentare ... eu nu ma gandesc f tare la cea lectrica pt ca preturile plec de la 600 lei si ma gandesc daca nu voi avea lapte.. nici nu vreau sa cumpar lucruri care ar putea fi inutile si si scumpe... pot sa zic astept pana nasc si vad atunci de am sau nu lapte.. insa azi pot sa am peste 1 sapt nu.. aceeasi marie cu alta palarie ...
Cu bataturile.. doar sotu ce o face.. facem bataturi impreuna.. si eu ma uitam la produsele Medela.. sunt ceva mai scumpe ca avent... insa par ok... Garnturile de care zici.. la reprez ti-i le dadeau pe gratis nu?

25+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatoasa !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

racheel pompa de san manuala am avut una de la nuk, de genul unui piston. nu e buna. am mai icnarcat si cu seringa mare taiata. nu a mers. am avut inca una cu un cap de cauciuc pe care apasai ca sa fac vacuum. aia chiar a fost o porcarie.
eu in final am muls cu mana ca scoteam productie mare, cate 200 ml la un muls.
dupa 4 luni cand laptele incepe sa se regleze si sa nu mai fie in exces, am imprumutat o pompa electrica de la nuk. f buna, stimula bine sanul si curgea lapticul pe care pana la urma tot cu mana il scoteam. deci pompa o foloseam 1 minut, doua pana aprea jetul de lapte, dupa care pompam cu mana... si tot asa. nu e usor, Rallu are mare dreptate, dar, merita.

22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Citat:
citat din mesajul lui oanaiasi

Cu alte cuvinte tot pompele electrice raman mai bune. Ma gandesc ca oricum sunt mai confortabile. Au forta calumea sa traga lapticul ...dar pe de alta parte cred ca sunt mai scumpe. Eu inca nu m-am uitat la pompe. Sper sa nu ajung acolo pentru ca am mameloanele corespunzatoare pt un alaptat normal...zic eu ...singura problema care ar putea sa apara ar fi ragadele . pentru astea o sa imi iau mameloane de silicon si dupa mai vad cum merg treburile.

Oana 22+

oana cele ecetrice sunt de 4-5 ori mai scumpe asa la o ocheada rapida.. eu iau si asta in considerare...

25+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatoasa !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

pe asta am avut-o: pompa NUK

Doamne elly, sper sa iti treaca starea de rau.
sa sti ca si eu ieri la avut asa o stare de greata, imi venea sa vomit. chiar i-am spus sora-mii ca as vomita ca sa imi eliberez stomacul de presiunea ce o simteam...

edit: nu merge link pt ca cica e reclama. scoateti spatiile goale www.c h i c b e b e.ro/products/189-pompe_san/2734-nuk_first_choice_pompa_electrica_pentru_extras_laptele_matern.mbs
22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredanar spune:

nu stiu zau... asta cu pompele de san.. 400-600 lei mi se pare enorm de scump!.......................

ma uitam chiar dimineata pe odiseea mamelor de iulie-august ... vorbeau la un moment despre carucioare si spuneau ce modele au cumparat - unele erau la 4500 lei !!Pt uncarucior? eu nu sunt zgarcita, mai ales cand vine vorba de copilul meu.... dar 45 de milioane un landou chiar nu as in veci! oricat de bogati am fi tot e ... prea mult... dar asta e doar parerea mea.

Lori 26+ fericita cu Mara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiasi spune:

da ...cam scump ...400 ron una

Oana 22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rallu spune:

Mda, garniturile le luam gratis de la reprezentanta insa erau asa de zgarciti de ma scoteau din minti.
Nu vroiau domne sa le dea, parca le vroiam sa joc biliard cu ele.
La muls intensiv alea se stricau cam o data la 2 saptamani si ce naiba, ajugeam sa ma mut la usa reprezentantei "da-ti-mi si mie o garnitura, va rog"
In final am fost o data eu si le-am facut un scandal monstru la un targ si uite asa s-au milogit sa-mi dea vreo 4 care m-au tinut cateva luni si a doua oara am trimis-o pe mama care are gura si mai mare decat mine si a reusit si ea sa obtina vreo 3.

Ca sa intelegi de ce eram asa de disperata ... prima data m-a lasat garnitura intr-o sambata dupa-amiaza. Asta nu mai sugea la san insa urla de foame, mie pieptul imi pocnea, la reprezentanta nu era nimeni. In disperare de cauza s-a dus barbata-miu si a cumparat a doua pompa pt. ca chiar nu stiam ce sa mai face.
Nu mi-a prins rau pt. ca am luat-o pe urma la serviciu insa oricum a fost urat momentul.

IN ceea ce priveste "nu cumpar pompa electrica pt. ca nu stiu daca o sa am nevoie" exact asa am facut si eu. Dupa ce am nascut si am vazut ca as avea nevoie, nu m-am mai indurat pt. ca o aveam deja pe cealalta (cu care recunosc ca m-am descurcat cu oarecare batai de cap).

Acu o cumpar din start, nu mai astept, insa tot nu m-am hotarat la model

"Daca rad cand toate merg prost inseamna ca am gasit pe cineva pe care sa dau vina."

Rallu - mami de Robert si 22+
Sufletelul meu

Mergi la inceput