Cere lucruri care sunt cu mult peste varsta lui

Raspunsuri - Pagina 33

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Ok, sper sincer ca v-au ajutat sedintele respective si v-au imbunatatit relatiile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Da' din ce v-ati luat maica?

Am citit si eu tot subiectul asta.

N-am aflat decat ca, fiindca fiu-miu doreste cu ardoare pantofi sport de marca (pe care i-a capatat ieri de altfel) e clar ca undeva deep down el ascunde de fapt alte nevoi ce ii sunt neimplinite. El si restul clasei lui de copii probabil, ca na, toti au concurenta in sange si se lauda ce telefon mai shmecher are fiecare, ce adidasi si-au mai luat etc.

Eu fiind mai superficiala asa, am ajuns la concluzia ca al meu copil (10 ani in curand) e exact la fel ca toti ceilalti si raspunde pozitiv la peer pressure (na ca ajung sa ma citati la subektul ala la generale unde "nu stie sa vorbeste romaneste!") in concluzie vrea si el din aia si d'ailalta ca toti copiii de varsta lui.

Norocul meu e ca la el la scoala nu au inca IPhone. Tot norocul meu e ca n-au voie cu telefoane la scoala, decat dupa scoala se lauda. Cel mai tare cica ar avea un blackberry. Al meu a cerut si el un telefon mai fitos (chiar sugera Iphone) dar prin EXEMPLUL PROPRIU (subliniez ideea asta pentru ca eu cred in ea) al parintilor a invatat sa nu puna un pret imens pe tot felul de gadgeturi. Ca ex eu tocmai acum o sapt mi-am luat Iphone, si mi-am luat numai aparatul ala de 3G (adica primul model, nu asta 4) pentru ca ala imi venea la upgrade. L-am luat pentru ca mi se stricase cel vechi (un Nokia amarat).

Asa ca eu zic ca e crud sa iti iei tu mereu ultimile gadgeturi (nu sugerez ca Giulia o face, e doar un ex) dar copilului sa-i zici ca nu sunt pt el.

Al meu se poate juca la laptopul meu, la iphonul meu, iar cand cere discutam concret daca ne permitem sau nu.

Are PS2, Wii, PSP si a avut si DS pe care l-a daruit surioarei mai mici cand a primit PSP-ul, vroia de curand si PS3 si i-am explicat ca totusi nu facem colectie de console, dar isi poate strange bani si vom completa si noi in timp. (cu conditia acum sa intre la o scoala acceptabila). Cand a auzit asa a zis ca mai bine isi doreste si isi strange bani pt un laptop caci intra la secondary si ii e mai folositor.

Acum, ca m-am tot lungit, am vazut la topicul asta vorbarie multa dar nimic concret, ba acuze de lipsa de respect, de egoism etc. Dar concret nimic.

Denizel, imi plac postarile tale in general insa la topicul asta n-am citit inca ce ai face tu concret. Doar postari ironice pentru apararea principiilor in care crezi TU (am scris asta cu litere mari pentru ca nu mi se pare corect sa iti impui principiile tale, dinamica familiei tale, psiholigia familiei tale ca regula de viata).

Eu concret:

Daca al meu ar tine-o langa cu IPhone-ul i-as spune exact asa "e un gadget foarte scump, de valoare financiara mare! Consider ca ti-ar pune viata in pericol (si asa si e, as fi terorizata sa-l stiu pe afara cu Iphone-ul in buzunar). Dar daca chiar ti-l doresti, apuca-te de strans bani, pana la Craciun de ex, vom stabili niste reguli de comun acord, unde si cand il poti folosi si il poti avea".

Si cu asta basta. Insa eu vorbesc din punctul de vedere al dinamicii familiei mele, noi nu avem obiceiul oricum sa scoatem din buzunar £200 intr-o zi oarecare sa mai cumparam pruncului vreun gadget. Asa ca el stie ca tot ce e scump se primeste de ziua lui si de Craciun. Stie si bugetul alocat pentru cadourile lui si ale sora-sii deci daca vrea ceva mai scump mai strage si el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

lady, in perioada imediat urmatoare relatia s-a imbunatatit. Principalul castigator am fost eu, ca mi-a destupat mintea. Dar am castigat cu totii, pentru ca ne-am relaxat. Ioana nu a mai vrut sa mearga pentru ca destuparea mintii mele a insemnat, in prima faza, un discomfort al ei...acum ne amuzam de zilele alea. Mai mult ea, eu nu-mi permit sa rad...chiar si acum mergem pe o sarma subtirica.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus
anca...de unde ai tras tu concluzia ca-i vorba de una-doo sedinte?
Cel putin in cazul nostru, am mers si eu si Ioana la cate 5 sedinte (sper sa nu gresesc, sunt cam 4 ani de atunci)...urmau cei enumerati (nu stiu cand).
Nu exista terapie in doua sedinte.

Doo, cinci, cam tot aia e. Pentru ca eu prin terapie inteleg in primul rand autocunoastere, nu sfaturi. Ori pentru asa ceva 5 intalniri imi par insuficiente.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

aha, si eu care credeam ca va referiti la mine cand o dati pe aia cu moderatorul care nu stiu ce face. Oricum regula mea nescrisa este ca atunci cand prestez pe un subiect in calitate de mama nu ma apuc si sa moderez pentru simplu motiv ca nu sunt impartiala. Asa ca cine se simte atacat sa apese cu incredere butonul cu "raporteaza la moderator". Daca ma puneti sa votez cred ca tabara cu copilul sa-si vada lungul nasului e mai agresiva , asa ca tot butonul va salveaza.

fara a fi de specialitate, cred ca pana la urma concluzia a tras-o ladyJ. Acolo este o posibila solutie.

PS: ca sa fiu de partea lui Denizel 100% pe subiectul asta doar, sunt surprinsa de abordarea psihologilor vostri. Eu am am ajuns cu fi'miu la psiholog acum vreun an si ceva pentru ca ma innebunise educatoarea. Ma chema saptamanal la apel ca fi'miu asa ca pe dincolo etc. M-a hartuit o vreme pana i-am spus ca daca nu poate sa faca un pusti de 5 ani sa o asculte sa se lase de meserie, dupa care m-a lasat in pace. Oricum era evident ca omu' avea o problema de adaptare, nu intelegea limba, colegi noi asa ca am zis hai sa ma invete peihologul ce sa fac. Am fost de muuuuuult mai multe ori decat tine Rufus, am fost sfatuita sa ma joc mai mult cu copilul, sa vorbesc cu el deschis despre frustrarile lui, sa-i arat ca il inteleg si sa-i explic fix rationamentul pentru care l-am dus la scoala aceia, fara " asa am considerat eu, asa am vrut eu".
Problema e ca nu se mai dadea fi'miu dus de la psiholog, si acum ma intreaba cand mai mergem la doamna aia draguta . Pana la urma din toata terapia am invatat ca trebuie sa stau de vorba cu copiii mei cat mai mult pe orice subiect.

Mergi la inceput

anca, Marina...nu eu am ales doar 5 sedinte (sau cate au fost). Urma (dupa cum am spus) un program largit, probabil ca dura ceva...dar era o conditie: "combatantii" sa fie de acord.
Din pacate, Ioana nu a mai vrut. Si n-am avut ce face. La 13 ani e mai dificil, nu ajunge sa ma joc cu ea...

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:

Edit: lady, habar nu am care-i diferenta. Pot sa-ti dau numele, o gasesti pe net, daca vrei. Stiu ca este psiholog, face psihoterapii, consilieri, hipnoze...

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Uite cateva detalii, Rufus:

http://www.psihoterapie.com.ro/psihoterapie_si_consiliere.html

In genere, terapiile sunt mai lungi iar consilierile mai scurte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca_a

Citat:
insa vad oameni socati de atitudinea ta, care mai esti si moderator pe deasupra

Unde ii vezi?

Nu se indura careva sa-i spuna fetei ca Beren nu mai e demult moderator care mai este?

www.youtube.com/watch?v=Efc0p0GASFY" target="_blank"> Children see

Hi, hi, hi...

See you around, sashia.

(Da' vezi ce postezi, sa nu te mire daca-i ridiculizat nemilos cand e ridiculizabil.)

Hasta la vista, baby!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Citat:
citat din mesajul lui beren

Citat:

beren, nu-ti umbri talentul

Este posibil?

Vezi, n-ai remarcat esenta. "Curajoasele" de mai sus scancesc atunci cand le ameninta vreun moderator cu butonul, vitejia tine doar cat pauza mare.

In schimb, argumentele sunt adevarate sau false, indiferent ca pe forumul asta sau in New York Times. Iar incapacitatea unora de-a discuta cu adevarat, esenta, este mult mai importanta decat "datul cu opinia" sau "cu umbrela".

Pai vezi beret chiar tu ai scris asta de mai sus, si cine m-a amentintat, nu tu? deci tu singur te-ai numit moderator in postare? Altadata nu mai scrie interpretabil.

hi, hi, hi...nu te mai uita la terminator ca un cercetator adevarat nu se uita la filme d-astea de duzina, plus capeti maniere proaste.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Citat:

Edit: lady, habar nu am care-i diferenta. Pot sa-ti dau numele, o gasesti pe net, daca vrei. Stiu ca este psiholog, face psihoterapii, consilieri, hipnoze...

Uite cateva detalii, Rufus:

http://www.psihoterapie.com.ro/psihoterapie_si_consiliere.html

In genere, terapiile sunt mai lungi iar consilierile mai scurte.

--------------------------------------------
““Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei““S.F.

lady, inteleg acum. Probabil ca nu exista o granita ferma: eu zic ca a fost vorba de consiliere, insa cu Ioana incepuse sa intre in terapie. Nu-ti pot da lamuriri clare, sedintele au fost separate, in afara de doua, comune. De asemenea, nu stiu exact ce ar fi urmat, probabil ca avea mult de lucru doamna respectiva cu noi.

Mergi la inceput