Cere lucruri care sunt cu mult peste varsta lui
Raspunsuri - Pagina 29
Androix spune:
Dar la ce scoala merge copilul? Mi-a scapat.
Oricum, cel putin in Bucuresti, se intampla deja in toate scolile. Ia sa vorbim noi cu pustimea sa publice topurile alea pe net ca sa ne dumirim unde ne incadram sa stim unde ne dam plozii sa faca scoala!
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii! ![]()
saskia spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Androix Dar la ce scoala merge copilul? Mi-a scapat. Oricum, cel putin in Bucuresti, se intampla deja in toate scolile. Ia sa vorbim noi cu pustimea sa publice topurile alea pe net ca sa ne dumirim unde ne incadram sa stim unde ne dam plozii sa faca scoala! www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste Androix Bijoux Niste copii si toti copiii! |
Da dar asta nu e presiunea societatii
E ca asa isi doresc ei, peste noapte viseaza, cred ca stiu deja si ce va mai apare nou. Singurul lucru e ca parintele sa fie pe faza si sa reactioneze imediat, inca din fasa sa nu distruga increderea copilului.
beren spune:
| citat din mesajul lui Rufus Adica, Marina, orice rezumat ar trebui sa aiba o concluzie. Care lipseste aici si nici nu sunt sanse sa existe vreodata. |
Concluzia este clara, scrisa negru pe alb, dar inca le scapa unora: nu este important daca familia ajunge sa cumpere un telefon sau nu, pana la urma. Important este cum abordeaza situatia, si ce mesaj primeste copilul de la ceilalti membri ai familiei.
Cu o mie de telefoane dar fara respectul parintilor pentru el ca om, copilul nu va fi fericit sau satisfacut. Va ramane marcat si mai tarziu de atitudinea parintilor.
Cu un telefon, doua, sau chiar nici unul, dar cu respectul parintilor pentru frustrarile lui, pentru dificultatile lui, pentru el ca persoana (modest ori vanitos, etc), copilul se va simti parte egala din familie si se va dezvolta fara complexe ca adult.
saskia spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui beren
Concluzia este clara, scrisa negru pe alb, dar inca le scapa unora: nu este important daca familia ajunge sa cumpere un telefon sau nu, pana la urma. Important este cum abordeaza situatia, si ce mesaj primeste copilul de la ceilalti membri ai familiei. Cu o mie de telefoane dar fara respectul parintilor pentru el ca om, copilul nu va fi fericit sau satisfacut. Va ramane marcat si mai tarziu de atitudinea parintilor. Cu un telefon, doua, sau chiar nici unul, dar cu respectul parintilor pentru frustrarile lui, pentru dificultatile lui, pentru el ca persoana (modest ori vanitos, etc), copilul se va simti parte egala din familie si se va dezvolta fara complexe ca adult. |
Si asa o luati de la capat dupa 28 de pagini. Unde scrie fata ca nu-si respecta copilul si cine sunteti voi sa puneti etichete?
Rufus spune:
citat din mesajul lui beren
Concluzia este clara, scrisa negru pe alb, dar inca le scapa unora: nu este important daca familia ajunge sa cumpere un telefon sau nu, pana la urma. Important este cum abordeaza situatia, si ce mesaj primeste copilul de la ceilalti membri ai familiei. Cu o mie de telefoane dar fara respectul parintilor pentru el ca om, copilul nu va fi fericit sau satisfacut. Va ramane marcat si mai tarziu de atitudinea parintilor. Cu un telefon, doua, sau chiar nici unul, dar cu respectul parintilor pentru frustrarile lui, pentru dificultatile lui, pentru el ca persoana (modest ori vanitos, etc), copilul se va simti parte egala din familie si se va dezvolta fara complexe ca adult. |
Beren, cred ca vorbesti despre concluzia ta, care poate coincide si cu a altora, dar care nu cred ca trebuie inteleasa ca o concluzie universala, "negru pe alb".
Tot ce ai scris in acest mesaj (sau altele precedente) sunt adevaruri sterile (te rog mult sa nu te superi), parca desprinse din manuale. E limpede ca teoria e buna, demna de urmat, dar realitatea e putin diferita uneori. Iar exemplul giuliei indica desprinderea de manuale. Asta-i diferenta intre psihologia de manual (oferita cu darnicie pe-aici) si cea oferita de un terapeut (chiar trimis pe luna): ultimul are "obiectu" muncii.
Rufus, Tora si iadele
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
denizel spune:
| citat din mesajul lui Rufus Marina, ai compus un rezumat perfect. Are o singura hiba (ma rog, nu-i chiar o hiba...): e doar un rezumat, ca un comunicat oficial. Intr-adevar, despre asta s-a discutat aici. Ca sa inteleaga discutia, insa, cineva trebuie sa citeasca toate paginile (ma rog, mai putin mistourile cu militieni si doctori trimisi pe luna), pentru ca aici chiar nu e vorba despre copii neintelesi, nesiguri sau abuzati in vreun fel: e vorba de doi parinti care nu vor sa-i cumpere o scula odraslei. E adevarat ca trecura multe pagini, dar in prima postare giulia ne intreba cum sa "scape" de presiunea copilului, fara a-i lua, totusi, obiectul dorit de acesta. Are si un argument: a fost sfatuita (profesionist) sa nu mai cedeze atat de usor la simplul scancet al flacaului. Culmea este ca mai exista un terapeut care, intr-un caz aproximativ similar, m-a sfatuit si pe mine sa fiu mai restrictiv cu "datul" si, evident, si el a fost catalogat tot un "lunatic" (ma rog, nu cu aceleasi vorbe). Despre explicarea refuzului de catre parinti, putem vorbi oricat. Intotdeauna am considerat (desi am mai calcat stramb-si mi-am primit lectia) ca adevarul este cel care trebuie sa guverneze o discutie parinti-copii, chiar daca acestia din urma au pampersi in nadragi. Iar adevarul este unul singur, nu mai multe sau mai stufoase. Giulia spune ca i-a insirat copilului tot ceea ce crede ea despre aceasta problema, justificandu-si refuzul. Asta-i adevarul, pe care copilul nu-l accepta, din motivele lui. Motive care nu-l impiedica sa minta (toti copiii au, desi n-are niciunul), dar nici nu-l motiveaza (sa stranga o parte din bani pana la Craciun, cand vor completa parintii restul). El vrea aparatelul acum, ca asa si-a ordonat el prioritatile. "Oponentii" (vorba Marinei) au scris pagini intregi din care eu n-am inteles nimic altceva decat ca au ales sa fie contra. Plecand de la "cine stabileste ce este pentru 11 ani", de parca eu, ca parinte, nu pot sa-mi dau seama daca copilului meu i se potriveste sau nu ceva, trecand pe la "hai sa vedem de unde i se trage ca nu se mai opreste din cerut" si culminand cu copilul frustrat si terapeuti incapabili. Un amalgam presarat cu "contre subtile" din care, cu siguranta, giulia nu culege nimic (de altfel, interventiile ei dovedesc clar ca nu si-a schimbat optiunea si cred ca in urma discutiei de aici nici n-avea cum sa o faca). Adica, Marina, orice rezumat ar trebui sa aiba o concluzie. Care lipseste aici si nici nu sunt sanse sa existe vreodata. Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
1. Rufus, dat fiind ca nu e prima data cand pui egal intre doctor si psiholog, poate e timpul sa ti se spuna ca psiholog e una, doctor (presupun ca ai vrut sa spui 'medic') e alta.
"Doctorul" a absolvit Facultatea de Medicina, psihologul pe cea de Psihologie.
"Doctor" este psihiatrul, numai ca nici intre psihiatru si psiholog nu trebuie pus egal.
2. puteam sa pariez ca nu esti de acord cu unele
Si pentru ca si pe psiholoaga voastra as trimite-o pe Luna
) si pentru ca nu ai detectat esenta esentelor topicului, o sa fiu onesta pana la capat cu tine (am mai avut tentative, dar mi-am pus bariere, habar n-am de ce).Rufus, principala ta problema o reprezinta misoginismul. A doua problema o reprezinta incapatanarea
Esti un misogin cumsecade e drept, dar esti un misogin.
E plin la In unul sau in doi de postari de-ale tale pline de bun simt, dar totul capata o cu totul alta valenta dupa maxim 5 cuvinte din care reiese parerea modesta pe care o ai despre femei (si, nu, asta nu are legatura cu faptul ca iti iubesti si ajuti sotia).
De aici vin o parte din problemele pe care le ai cu fetele.
Daca ai fi avut baieti, n-ati fi ajuns la psiholog
N-ai fi rezistat "presiunii" a trei baieti ai lui tata (din care unul de 18 ani), in schimb iti faci o datorie de onoare in a le arata locul care "li se cuvine" fetelor.
La asta se adauga obstinatia cu care iti aperi principii rigide pe care le consideri potrivite si deschizatoare de drumuri educationale chiar :D.
Si desigur, "argumentele" de la defectul nr. 3 :).
Am scris postarea asta pentru fetele tale. Daca te-ai suparat, asta e, n-am de gand si de ce sa ma scuz, poate din samanta pe care am aruncat-o acum o sa iasa ceva folositor familiei voastre.
Androix spune:
Rufus, iti tin trena dupa cum vezi
esti mai iute de butoane, eu am pisiu; crapat si ma chinui cu un laptop de jucarie.
Da, asa e cum zice Rufus! ![]()
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii! ![]()
denizel spune:
| citat din mesajul lui Androix Rufus, iti tin trena dupa cum vezi Da, asa e cum zice Rufus! www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste Androix Bijoux Niste copii si toti copiii! |
Nu stiu cum se face ca in trena lui Rufus
Mik spune:
citat din mesajul lui denizel
1. Rufus, dat fiind ca nu e prima data cand pui egal intre doctor si psiholog, poate e timpul sa ti se spuna ca psiholog e una, doctor (presupun ca ai vrut sa spui 'medic') e alta. "Doctorul" a absolvit Facultatea de Medicina, psihologul pe cea de Psihologie. "Doctor" este psihiatrul, numai ca nici intre psihiatru si psiholog nu trebuie pus egal. 2. puteam sa pariez ca nu esti de acord cu unele Si pentru ca si pe psiholoaga voastra as trimite-o pe Luna ) si pentru ca nu ai detectat esenta esentelor topicului, o sa fiu onesta pana la capat cu tine (am mai avut tentative, dar mi-am pus bariere, habar n-am de ce).Rufus, principala ta problema o reprezinta misoginismul. A doua problema o reprezinta incapatanarea Esti un misogin cumsecade e drept, dar esti un misogin. E plin la In unul sau in doi de postari de-ale tale pline de bun simt, dar totul capata o cu totul alta valenta dupa maxim 5 cuvinte din care reiese parerea modesta pe care o ai despre femei (si, nu, asta nu are legatura cu faptul ca iti iubesti si ajuti sotia). De aici vin o parte din problemele pe care le ai cu fetele. Daca ai fi avut baieti, n-ati fi ajuns la psiholog N-ai fi rezistat "presiunii" a trei baieti ai lui tata (din care unul de 18 ani), in schimb iti faci o datorie de onoare in a le arata locul care "li se cuvine" fetelor. La asta se adauga obstinatia cu care iti aperi principii rigide pe care le consideri potrivite si deschizatoare de drumuri educationale chiar :D. Si desigur, "argumentele" de la defectul nr. 3 :). Am scris postarea asta pentru fetele tale. Daca te-ai suparat, asta e, n-am de gand si de ce sa ma scuz, poate din samanta pe care am aruncat-o acum o sa iasa ceva folositor familiei voastre. ~ Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză - din jurnalul unei mămici de băietel ~ |
Mersi ca te gindesti la mine.
Mi se pare urit ca-l cataloghezi pe Rufis de "misogin". Si "demonstratia" ta nu e deloc o demonstratie. Sa-ti explic, papusica ?
(interventia e complet off topic, in cazul in care mai apare cineva sa mi-o spuna explicit).
denizel spune:
| citat din mesajul lui Mik Sa-ti explic, papusica ? Mik. |
Mik, e una din placerile mele sa strig subtirel "en garde" si sa incep duelul.
Imi place sa ma duelez cu conditia ca adversarul meu sa aiba sabie, ca mine.
Cand vad bate si aud voci groase agitandu-se spre mine, intorc spatele si plec. In fluturat de pene-de-la-palarie, desigur :)).
Pa, Mik!